- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
#54072192 #99046 üzenetére
Van olyan is, amikor a hangerőt nem tudja leválasztani a rendszer.
Először csak néztem ki a fejemből, hogy most akkor mi a fene volt ez, még talán ide is beírtam, de megnyugtattak, hogy az USB-s meghajtó leválasztásánál a Volume - Kötet helyett szerepel a hangerő szó -
-
TRob1
veterán
válasz
#54072192 #99036 üzenetére
Mivel magyar vagyok, ezért ami elérhető magyar nyelven, azt úgy is használom. Szerencsére nem okoz gondot a magyar nyelv használata.
Persze ha vmi angolul elérhető, azzal is elboldogulok.Ui: De ahogy "netszerte" látom/olvasom, másoknak sem ártana a magyar nyelv gyakorlása.
-
steele80
senior tag
válasz
#54072192 #99016 üzenetére
1. Leszarom, hogy ki milyen nyelven használja a windowst. 2. Én nem kívánok azzal sznobbá válni, hogy angolul használom, mivel világ életemben magyarul használtam - ha ezt valaki magára vette sajnálom. 3. Ha valaki úgy tud segíteni a másik baján, hogy közben fikázza a másikat az véleményem szerint maradjon meg magának az ilyen konfliktusok elkerülése végett. Ügyes vagy, hogy neked ment elsőre!
-
válasz
#54072192 #98860 üzenetére
Tisztában vagyok ezzel, azért írtam, hogy a végleges rendszeremen eszem ágában sincs törölni a Store-t, olvastam tőletek, hogy mivel járhat. Lesz app, amit törlök, de a Store-t biztos nem. Ez csak egy próba volt egy kísérleti rendszeren, és nem is lenne semmi baj belőle, ha véletlenül ki nem törlöm a Postát is.
De ez sem tragédia, elvagyok Posta nélkül erre a pár hétre.
-
cimabue
tag
-
simpley
őstag
válasz
#54072192 #98770 üzenetére
stb alatt a Rapid tárolási technológiák, a nyomtató driver, az audio vezérlő program, avast fut. A rendszer ép, nem volt tisztítva takarító programmal, ez a hibajelenség az Októberi frissítés telepítését követően jött elő, azóta tisztán is újratelepítettem de nem segített túl sokat.
-
Buckey
őstag
válasz
#54072192 #98765 üzenetére
Nem tudom, hogy elhiggyem-e vagy sem, épp ezért is írtam, hogy "állítása szerint". De talán hihető, hiszen a beépített és az uBlock Origin szűrő is általában egyforma számú blokkolt elemeket mutat (a beépített még néha többet is).
A sebességét meg látom, érzékelem, és a rendszerből is kevesebbet kér (RAM, processzor), így ezt valósnak gondolom.Én is először Firefoxot használtam, de már voltak akadások, bizonyos oldalak lassan, vagy meg sem nyíltak.
Majd kb. 10 hónapja áttértem a Chrome-ra, de az meg nagyon fogta a gépet (J3455), nem éreztem azt, hogy hú, meg hű, milyen jó.
Utána jött az Opera, az mindkettőt verte sebességben. De itt is voltak néha lassulások, de elnéztem neki a sebességért cserébe.Majd kb. 1,5 hónapja elkezdtem nézelődni, a Safari nem jött be, lassú.
A Vivaldi jó gyors és nem is kér sokat az erőforrásokból, na erre mondtam, hogy ez az, ez kell nekem.Majd megláttam a Brave-t. Adtam neki egy esélyt, feltelepítettem. És besza-behu, mert nem hittem el, hogy még a Vivaldinál is gyorsabb! Az összes többi labdába sem rúghat mellette sebességben. Igaz, nincs profilmentés, de lehet importálni a könyvjelzőket, bővítményeket letölteni Chrome-ból, úgyhogy csak a jelszavakat kellett megtanítani neki.
Azóta is néha ránézek a többi böngészőre, de még mindig veri a többit.
Nekem a Brave böngésző bejött. És szerintem jó böngésző, egy próbát mindenképpen megér. -
Buckey
őstag
válasz
#54072192 #98761 üzenetére
Nekem gyorsabban töltődnek be az oldalak és állítása szerint kb. 1000 követőt, reklámot blokkolt. És spórolt több mint 30 perc böngészési időt.
Azért én is felraktam még az uBlockOrigint, a biztonság kedvéért.
A gyorsaságot a J3455-ös procis géppel jobban észreveszem mint a G4560-assal (mindkettő 8Gb RAM és SSD), de azért a Brave látványosan gyorsabb mint a többi. -
xy.zsolt
őstag
válasz
#54072192 #98715 üzenetére
Hát erre varrjatok gombot....magától telepíti is! (nem csak letöltötte) Ne akarjatok már meggyőzni arról, hogy ez így normális.....legalább jelezze valahogy ha már nem kéri a véleményem....ne csak a cpu használatból tudjak róla. Tényleg nagy elvárás ez?? Pl én a 1903at 1904re akartam volna cserélni...
-
Kékes525
félisten
válasz
#54072192 #98601 üzenetére
Köszi. Ugyanaz az oka, mint annak, hogy a computer managmentben nem jelenik meg az eszközkezelő: Mindkét esetben a Helyi csoportházirend szerkesztőben helyes beállítások vannak (nem konfigurált), mégsem jelenik meg az eszközkezelő a computer managmentben és nem tudom állítani "A legtöbbet használt alkalmazások megjelenítése" funkciót sem. Itt sem használ, ha az engedélyezettet állítom be. Vajon mindkettőnek mi lehet az eredője?
-
törölt tag
válasz
#54072192 #98567 üzenetére
A Sets-nek nem azért vége, mert EdgeHTML volt az alapja és azt most hajították kukába? [link]
Ami még érdekes igazából a nép csak File Explorer tabokat kért, a Microsoft pedig elkezdte ezt a minden egybe Sets projektet aztán két év után rájöttek túl nagy fába vágták a fejszéjüket. Csak simán a File Explorer tabokat és projektekre a virtuális asztalok és idővonal fejlesztése kellett volna. -
King Unique
titán
válasz
#54072192 #98581 üzenetére
Azon, hogy az egy bug és javítva lesz, szerintem már rég túlléptünk, vagy legalábbis kellene. Előzőleg arra a felvetésre reagáltam, miszerint mekkora gond, hogy közben le kell húzni az USB-s külső háttértárakat, ami szerintem nem éppen, mert amúgy is le szokás választani. Ennyi, ha esetleg nem ment volna át.
-
King Unique
titán
válasz
#54072192 #98576 üzenetére
Ez a kerüljük meg amúgy az ilyen eszközöknél mondhatni a normális használat csak úgy mellékesen, de mindegy.
Meg az sem mindig a legjobb, ha állandóan a gépen vannak "lógatva" használaton kívül, ezzel is feleslegesen szaporítva az indulások / leállások és a fejparkolások számát. Meg adott esetben biztonságosabb is, ha le van választva és meg csak véletlenül sem áll fenn az esetleges formázás / törlés lehetősége egy clean install, upgrade, vagy alaphelyzetbe állítás során.
-
Geth
veterán
válasz
#54072192 #98576 üzenetére
Indexképeket megnövelem, és kijelölöm, áthelyezem. Nincs olyan workflow? Például fogom a fájlokat és áthelyezem A-ból B-be, ehhez minek külső fájlkezelő?
Nem indexképekről volt szó, teljes full screenben vannak a képekAz egyik sarokban látszik, hogy ki van-e jelölve vagy nincs.
Nem azt mondtam, hogy nem megfelelő (nem lehet megcsinálni), hanem hogy lassabb megcsinálni. -
Geth
veterán
válasz
#54072192 #98572 üzenetére
Vagy a Fényképeken belül Del gomb.
Ez aranyos, de akkor csavarjunk egyet: két halmazba szeretnéd válogatni a képeket (pl. privát/publikus), NEM törölni. Ilyenre is használtam már
Én nem azt mondtam hogy rossz az Explorer, hanem hogy nem láttam még olyan workflow-t amiben gyorsabb lett volna... -
King Unique
titán
válasz
#54072192 #98572 üzenetére
Igen, javítani fogják, ez világos. De azért azt nem feltétlen mondanám, hogy soha semmilyen hatása nem lehet, mert volt már arra példa, hogy hardvertől és beállításoktól függően többeknél megakasztotta a bootolás folyamatát a rajtafelejtett USB-s tároló, vagy épp egyéb problémát okozott. Másrészt értelme amúgy sincs ilyenkor csatlakoztatva hagyni őket, akár gondot okoznak az upgrade-nél, akár nem. Meg USB-n leválasztani-újracsatlakoztatni sem macera, ellenben SATA-n lehúzkodni már inkább, az utóbbinál még érthetőbb. Aztán pl. egy clean install esetében is szépen tud kinézni, amikor a meghajtólistában ott van mindenféle lemez és partíció, aztán bogarássza ki a user, hogy melyik melyik, meg nehogy véletlenül olyat töröljön, amit nem kellene.
-
Geth
veterán
válasz
#54072192 #98569 üzenetére
És gondolod amit én használok abban csak listanézet van?
Képeknél még azt is szoktam használni, hogy full screen van a kép és közben ugyanúgy működik a select/deselect (háttérben kijelöli/leveszi a kijelölést a fileokról). Elég gyorsan ki lehet szanálni a kevésbé jól sikerült képeket. -
King Unique
titán
válasz
#54072192 #98567 üzenetére
Itt most arról volt szó, hogy arra az időre pont teljesen felesleges és egyben indokolatlan csatlakoztatva hagyni a telepítéshez használt pendrive-on kívül az egyéb USB-s tárolóeszközöket is, mivel közben úgysem lehet őket érdemben használni, meg normál módon közvetlenül telepíteni sem lehet rájuk USB-s csatlakozásnál. Max. akkor lehet értelme, ha a külső merevlemezről fut a telepítő, vagy más esetben a WinPE, WTG. A Windows alól indított build upgrade-nél meg max. addig használhatók, amíg nem kell restart. De az utóbbinál is alap, hogy előtte leválasztom őket szoftveresen a rendszerből, meg fizikálisan is a kábel kihúzásával a gépről, vagy esetleg a 3,5"-os típusokat csak kikapcsolom.
-
TRob1
veterán
válasz
#54072192 #98554 üzenetére
Igen, azt olvastam, de ilyen szutymákokat eleve fel sem tennék a gépemre (vírusvonzót). Jobb nekem a Biztonság.
Anti-cheat gondolom amit játékok pakolnak fel. De perpill kb. 2db Lego game van fenn, nem látom hogy azok tettek volna fel ilyesmit. (Illetve anno lányomnak feltettük vmiért az Epic launcher-t... lehet az okozza? Mindjárt gyomlálom.)
szerk: Nem is az.
-
válasz
#54072192 #98448 üzenetére
"Nem csak a registryben hagyott maradékokat nevezzük szemétnek, hanem amit szétszórt a gépen."
Igen, szoktam találkozni törölt programok hátrahagyott mappáival, meg használatlan kis fájlokkal is itt-ott. Amelyik progi megkérdezi a törlés folyamán, hogy minden összetevőt, beállítást törlök-e, ott ezt mindig kérni szoktam. De kevés progi kérdezi meg, gondolom ezeknél jön jól egy geek uninstaller jellegű portable törlő progi.
"Káros az tud lenni, ha olyan bejegyzés törlődik, amihez nem kéne hozzányúlni, mert a rendszer használja."
Persze, de a kérdésem lényege az lett volna, hogy konkrétan a Geek Uninstallerrel kapcsolatban van-e valakinek ilyen tapasztalata, tehát hogy valami olyat törölt-e a program, ami a rendszer szempontjából fontos volt, tehát kárt csinált.
-
-
válasz
#54072192 #98413 üzenetére
"Registry-t nem pucolunk, soha, semmivel."
Akkor szerinted teljesen felesleges a Geek Uninstaller használata? Annak pont az a lényege, hogy a program törlése utáni maradványokat kilistázza, és ha nem vesszük ki a pipát, akkor törli a registryből az alap törlő után maradt, letörölt programra utaló bejegyzéseket.
Ez is tud káros lenni?
-
Kékes525
félisten
válasz
#54072192 #98421 üzenetére
"Az inkább nagyon gyenge gépeknél hasznos, egyébként csak látszatra javít (nem kell animációra várni)."
Ahogy írtam, úgy a gyors gépeken is sokat gyorsít. Nekem gyors gépem van (lásd az adatlapom) és mégis sokat gyorsít. Mint írtam, szubjektíven, azaz érzésre. Nálam a gépházban is ki van kapcsolva, de nem írja felül a Vezérlőpultos beállítást. Most próbáltam ki. Ha a Vezérlőpulton bekapcsolom az animációt, akkor ismét animálnak az ablakok anélkül, hogy a gépházhoz nyúlnék.
-
Kékes525
félisten
-
vlevi
nagyúr
válasz
#54072192 #98412 üzenetére
Naponta 10-15x altatom a gépet, ha ennyiszer kiír 4-5 gigát az SSD-re, az már mérhető mennyiség. Az SSD-ket pedig pont az írás koptatja, 1-1 cella csak néhány ezerszer írható. Abban igazad van, hogy az SSD-k hasznos élettartamát ez nem nagyon befolyásolja, mert nem sokat számít a gyakorlatban az, hogy 50, vagy csak 30 év alatt kopik el. Egy átlagos felhasználónál.
"HDD-n sincs értelme"
Használtam HDD-n a Windows Insider verziót, csináltam méréseket, pár másodperc volt az eltérés.
Viszont engem éppen kikapcsoláskor zavar, hogy még babrál, és ír, mert én kikapcsoláskor áramtalanítani szoktam az íróasztal környékét a főkapcsolóval. Ilyenkor plusz idő. Bekapcsolásnál nekem nem sok, mert bekapcsolom a gépet, és utána még lepakolok, teszek ezt-azt, addíg bebootol."Abban sem lennék biztos, hogy hardverhibákat is sűrűn okozna"
Nem hardverhibát okoz, hanem azt, amit itt elég gyakran lehet olvasni, hogy kikapcsolás után nincs net, elmegy a hang, vacakol a képernyő, és hiába kapcsolja ki/be a gépet, nem javul meg, csak az újraindítással. Ez tipikusan a gyorsindításra vezethető vissza, mert újraindításnál nem gyorsindítást végez, hanem teljes inicializálást.
Aki pedig dual bootban használja a rendszert, annak kötelező kikapcsolnia, mert a filerendszert sem menti el teljesen a gyorsindítás használata esetén a leállítás, és ez a másik rendszer használata során filerendszer sérülést okozhat. -
Cs1csó
titán
válasz
#54072192 #98297 üzenetére
Á értem mire gondolsz, próbáltam pár beépített programot de nem tetszettek. Vegyük a Képmetszőt sokáig használtam pl. ide képet betenni stb. de belebegtették, hogy UWP app lesz belőle én meg azokat nem szeretem és használtam helyette a GreenShot-ot majd arról váltottam a PicPick-re és és megtaláltam az igazit, piszok jó nagyon elégedett vagyok vele.
Doky586
Vannak hiányosságai a SpeedCrunch-nak, de alap szintű számításokra elég.
-
Cs1csó
titán
válasz
#54072192 #98295 üzenetére
Minél kevesebb külső program minél kevesebb variálás annál stabilabb a rendszer ez igaz, de a Windows lényege pont az, hogy bátran lehet mindenféle programot használni és ha ezek beváltak - nekem 61 programom van telepítve most néztem a prog. és szolg. résznél - és a rendszer STABIL akkor miért ne lehetne ezeket használni. A rendszerbe belenyúlok én is pár programmal de ha instabilitást érzékelnék akkor megkeresném melyik okozza és azt törölném, és nem használnám többet. -
Cs1csó
titán
válasz
#54072192 #98291 üzenetére
A fapadosságon a funkciók hiányát is értem, pl. az f.lux-ot egy folyamatos "sárgítással" használom, persze nappal csak minimálisat (6500K helyett 5500K, este pedig 3400K) de be van állítva - bármilyen programhoz be lehet - hogy ha elindítom a videó lejátszó programot - VLC - akkor letiltja magát időlegesen, és ha bezártam a VLC-t megint visszaáll, ilyet a beépített nem tud, de rengeteg ilyen apróság van amit egy az évek alatt kiforrott program tud.
Honnan tudod, hogy kinek mi a felesleges? Ez mostanában nagy divat lett itt a topikban, hogy van pár hangadó akik szó szerint ELÜLDÖZIK a kérdezőt a stílusukkal, és lekezelően megmondják neki a tutit, már sokan szóvá is tették ezt a kedvencem mikor valakinek már a KÉRDÉS sem tetszik, azt nem értem, hogy NEM kötelező olvasni a topikot, nem kötelező válaszolni az ilyen emberek akár el is hagyhatnák a topikot ez talán az ő lelki békéjükre is jobb hatással lenne.
-
Kékes525
félisten
válasz
#54072192 #98282 üzenetére
Defendert pillanatnyilag nem használom. Nem kizárt, hogy a jövőben fogom.
(#98284) csicso82
"A Sandboxie-val volt már gond korábban is amikor egy friss build mellé lett feltéve"
Legutóbb az Sandboxie 5.26-os + Windows 1809 volt gond. Erre adták ki az 5.28-ast. Nálam az is rossz, de csak most jött elő valami miatt. Több hónapig használtam és jó volt.
-
Kékes525
félisten
válasz
#54072192 #98278 üzenetére
Tökéletes, köszi szépen!
Amúgy leteszteltem a rendszerbetöltési explore appcrash és a bluescreen hibákat. Egyértelműen a Sandboxie 5.28 az oka. A Driver Verifier is jelezte. A múltban is probléma volt vele. Leszedtem és azóta jó. Tudom a következőben már lesz egy alapfokú homokozó, de sajnos az még nem tudja helyettesíteni az izolált böngésző futtatást. Talán tovább fejlesztik. -
-
válasz
#54072192 #98201 üzenetére
Annyi vírusírtót nem is ismerek, mint amennyi ott a startmenüben van...
Én mondjuk nem csodálkozom, hogy megáll a rendszer. Utoljára mikor nem indult az explorer akkor egy tweak program kavart be, xp korszakból. Mióta ilyen hulladékokat nem használok minden működik.
-
Kékes525
félisten
válasz
#54072192 #98201 üzenetére
Átnéztek egy csomó registry beállítást, eseménynaplót Megbízhatóságfigyelőt. DCOM hibát javították, és a tiszta indítást megmutatták hogy hogyan kell csinálni. Holnap reggel kiderül, hogy úgy mi történik. Fentebb ezeket már írtam. Máshol javasoltak (szintén Microsoft) még egy új fiókkal való próbálkozást is.
-
Kékes525
félisten
válasz
#54072192 #98199 üzenetére
"Valószínűleg meglátta a barna ablakaid, a rengeteg telepített és kitűzött programod, a másik start menüt, és hogy még az óra sem úgy néz ki, aztán az a legegyszerűbb" Az már a múlt.
Fejlődök:
Az asztal is üres, nincsenek gadgettek. [kép] Az automatikusan induló programok számát is megfeleztem. [kép] Talán a háttérkép cserélő futtatása felesleges. Mivel erős a gépem, így nem oszt, nem szoroz.
Ezeken már túl vagyok, rögtön a hiba megjelenésekor lefuttattam, nem találtak semmit:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
sfc /scannow -
Kékes525
félisten
válasz
#54072192 #98190 üzenetére
Köszi a javítást.
Más:
Szeretném eloszlatni azt a téves állítást, hogy az OEM verziók esetében nincs segítségnyújtás a Microsofttól. Van. Windows 7 esetében is volt és most is van a Windows 10-nél is. Most kértem távsegítséget az ügyfélszolgálattól és 1 órát vizsgálta a gépet és még tartjuk e-mail-ben a kapcsolatot és még esetleg ráfog nézni ismét a gépemre. Mindez ingyen van! Kapcsolatfelvétel – Microsoft ügyfélszolgálata Most kaptam meg az első emailt a segítségnyújtótól.
-
válasz
#54072192 #98190 üzenetére
Igazából már össze-vissza állítottam mindent, hogy hátha sikerül végre megoldani a problémát, azaz lehet tettem olyat amit nagyon nem kellett volna (esetleg töröltem véletlen valamit vagy úgy változtattam meg, hogy nem visszaállítható) és ezek szerint az hiányozhat is neki egy alaphelyzetbe állítás esetén.
-
Kékes525
félisten
válasz
#54072192 #98129 üzenetére
A csökkentett mód lehetőségére utal is a leírás. Amikor élesben használtam, akkor én is csak ott tudtam kikapcsolni, mert állandóan kék halálozott. Sőt ajánlatos rendszer visszaállítási pontot is csinálni a futás előtt. Az angol leírás ezekre is kitér. Nyilván totál kezdőknek nem javasolt a használata.
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
#54072192 #97882 üzenetére
Megtaláltam az eseménynaplóban a bejegyzést, pontosan úgy és ott, ahol mondtad. A leírás mindössze ennyi:
Telepítési hiba: A Windows 0x800F0920 hiba miatt nem tudta telepíteni a következő frissítést: 2019-04 Összesítő frissítés Windows 10 Version 1809 x64-alapú rendszerekhez (KB4493509).
Ugyan hoz a Google találatot a hibakódra, de több Windows típusra (8, 8.1) és teljesen más csomagokra. Ezt az irányt elvetettem.Megpróbáltam a Windows Update-et újra, de a legnagyobb meglepetésemre nem ajánlotta fel ezt a frissítést. Konkrétan semmilyen frissítést nem ajánlott, azt mondta, hogy naprakész a rendszer.
Még ott a Gépházban megnéztem a frissítési előzményeket és az utolsó, „legfrissebb” sorban az szerepel, hogy sikerült telepíteni az említett összesítő frissítést (alatta lévő sorban, szerepel, hogy kétszer nem).Bevallom nem teljesen értem, hogy hogyan lehet telepítve akkor, ha az utolsó minőségi frissítést visszavontam, ami pontosan ez volt. Azaz ezt kellett volna, hogy visszavonja, letörölje, azaz most nem lehetne a gépen (pontosan onnantól ragadt be a bejelentkezési képernyőnél, hogy felment a frissítés).
Vezérlőpult -> Programok és szolgáltatások alatt is megnéztem a telepített frissítéseket, de ott a minőségi frissítéseket egyáltalán nem is listázza, csak a többi szerepel.
A Gépház frissítési előzményei ablakban a frissítés nevére rákattintva megnyílik az adott frissítés support oldala. Erről az oldalról van link standalone package-ként letölteni ezt a frissítést.
Letöltve, majd kézzel elindítva simán gördülékenyen és gyorsan települt. Ez a telepítés látszik a Gépházas frissítési előzmények között (igaz valamiért nem teljesen ezzel a névvel) és látszik a Programok és szolgáltatások alatt is (szemben a többi minőségi frissítéssel ami nem).Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a megismételt kézi telepítéssel tényleg azt sikerült tesztelnem, amit szerettem volna, de tény és való, hogy elsőre és sokkal gyorsabban és gördülékenyebben felment a frissítés, mint amikor a TrueCrypt telepítve volt.
Még most érdemes újra telepítenem a Windows-t vagy majd csak három hét múlva fog emiatt a telepíti – nem tudja – telepíti, de beakad – eltávolítom – kézzel telepítem „játék” miatt belassulni/végleg leállni?
Mennyire viseli az ilyen frissítési anomáliákat a Windows 10? -
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
#54072192 #97882 üzenetére
Reggel még indulás előtt sikerült letörölnöm a TrueCrypt-et. (Ahogy tordaitibi is írja, eddig mindenhol a Portable verzióját használtam. Egy banális hülyeség miatt került fel a telepítős verzió
.) A frissítést már nem tudtam újra elindítani, de kora este újra megpróbálom (azért előtte az eseménynaplóban lévő kódra rákeresek).
A TrueCrypt pendrive titkosításhoz kell. Szerencsére nincsen szükségem a teljes meghajtó titkosítására (ekkor jöhetne ugye képbe a Bitlocker), így áttérek a csicso82 által is javasolt VeraCrypt-re.
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
#54072192 #97845 üzenetére
Nagyon köszönöm segítséged, mert sikerült a legutóbbi frissítést eltávolítani, így pedig belépnem.
A következő alkalmazások vannak telepítve: Adobe Flash Player, AMD processzor driver, AVG AntiVirus Free, Brother nyomtató driver, CCleaner, IrfanView, Java 8 Update 201, Microsoft Keyboard and Mouse Center (billentyűzet és egér driver), Microsoft Office 365, Open-Shell, Total Commander, TrueCrypt és Twonky Server.
Az egyedüli alkalmazás, ami a kinézetet – start menüt – megváltoztatja az az OpenShell.
Az egyedüli optimalizáló alkalmazás a CCleaner.A frissítés után arra lettem figyelmes – amikor még nem tudtam belépni –, hogy folyamatos HDD használatot jelez a számítógépházon lévő LED. Most, hogy bejelentkeztem már egyértelmű, hogy miért: a Windows újra szinkronizálja a merevlemezeket.
Van kettő darab teljesen egyforma merevlemez a gépben. Ezeken vannak az adatok szoftveres tükrözéssel (a rendszer egy külön SSD-n). Azaz, a mirror raid-et nem az alaplapi chipset, hanem a Windows 10 végzi. Szinkronizálást csak a tükrözés kialakításakor csinál egyszer a rendszer (vagy HDD cserénél). Most mégis szinkronizál, mintha most alakította volna ki a tükrözést. -
TRob1
veterán
válasz
#54072192 #97778 üzenetére
Háát, látod.
Kinőtte magát RTM-mé/Final-lá/májusivá...stb. Csak mégnemjöttki.
De frissítést már kap update-n.
Amúgy nemtom hogy működik ez a dolog. Mindegy. Müxik.
Egyébként ilyeneket már írogatnak a neten hogy: "Microsoft releases final Windows 10 May 2019 Update to testers"
meg: "Microsoft’s final build, 18362.30, is now available to... " ...stb. -
válasz
#54072192 #97637 üzenetére
Köszi! Ezt minden programnál külön-külön meg kell csinálni? Kikeresni a szoftver indítóját Program Files-ban, és végigmenni a folyamaton? (A PowerShell-t azt sem tudom, hol találom, csak parancsikonok vannak az általam ismert helyeken.
) Nincs erre valami egyszerűbb megoldás, amivel beállítom, hogy innentől mindent rendszergazdaként indítson?
-
zolee001
őstag
válasz
#54072192 #97434 üzenetére
Nos nekem a munkakörömböl adodoan kell foglalkozni az IT-vel,nem örültem meg,hogy Beta nyomoroncokkal ökörködjek sem magamnak az ügyfeleknek pedig pláne nem mert megköszönnék a munkámat.
Vegyük ketté,az itteni forumokon nevezzük lelkes amatöröknek a többséget ez egy dolog mert hobby felhasználo,az emberek többsége és föleg aki produktumra használja vagy csak a mindennap életéhez az nagy ivben tesz a világrengetö updatekre,hogy fekete lett a file explorer és hasonlo ellenben azért vette az eszközét é,hogy használja.
Ajánlom figyelmedbe a MS support forumokat ahol igen kemény kritikák vannak
Már anno belinketem egy MS MVP tollábol:With the botched rollout of Windows 1809, and the botched rollout of 1803 and the bugs in 1709… Windows 10 confidence has plummeted. Both in business and even the little old ladies I help out on Saturdays. This has lead to many questioning what the Insider program is for, if not for finding these bugs. Are two updates a year too much for Microsoft – the biggest software company in the world?
Nos,ha egy MS alkalmazott ezt mondja akkor csak van benne valami és én is érzem a börömöm,persze group policyval "hülyebiztossá" probálom tenni
Az idézetben benne van a lényeg,a céges ügyfelek megvesznek eg terméket azért hogy profitot termeljen nekik és nem azért ,hogy állandoan az IT-nek kllejen fizetni hibaelháritásért akár system akár user error miatt -
zolee001
őstag
válasz
#54072192 #97428 üzenetére
Továbbra is állitom sokakkal együtt,hogy értelmetlen az évi 2 verzió,amit beharangoztak az adott verzió kiadása elött mint világrengetö ujdonság pont az nem lett kész idöre,de cserébe vááltozatos kékhalálokkal,program crashekkel és a userek filejainak a törlésével örvendeztették meg a népet.
"A blogbejegyzésben arról írnak, hogy szeretnének minden hibát elkerülni azzal, hogy extra ideig van release preview ringen az adott build"
Jéé,most elhatározták ,hogy nem adnak ki hibáktol hemzsegö félkész terméket,na bravó
Esetleg eljuthatnánk ismét oda ,hogy nem a build szám licites vérpisták (akik ugye megalapozott mérnöki tapasztalattal rendelkeznek) lenne a fö teszt célcsoport hanem visszaállotanák a mérnöki gárdát de ugye Abdul meg Rashid pénzt kér a munkáért.
Ezek origi Webinárok egyenesen Redmondbol,lassan MVP cimet kap aki ki tudja ejteni az elöado nevétMar 4 | Introduction to Power BI | Presenter: Bhaskar V G, Bishnu Agrawal
Mar 4 | Adopting Microsoft 365 Modern Desktop Deployment | Presenter: Vasantha Lakshmi, Waleed Abdel Nasser
Mar 5 | What's New & Highlights in Business Applications | Presenter: Olivier Mastalerz, Goretti Alvarez
Mar 5 | Introduction to Microsoft 365 Security and Compliance | Presenter: Kanna Ganesh K S , Shirley Inacia Rebello
Mar 6 | Adopting Microsoft 365 Security Management | Presenter: Amit Anand, Lloyd George
Mar 6 | Adopting Portal Capabilities for Dynamics 365 | Presenter: Ankit Biswal, Sivakumar Venkataraman
Mar 6 | Introduction to Dynamics 365 for Finance and Operations Retail Configuration | Presenter: Shruti Chaurasia, Premkumar Mani
Mar 6 | Introduction to Microsoft 365 App Launcher | Presenter: Teodora Badiu, Shirley Inacia Rebello
Mar 6 | Adopting Microsoft 365 Threat Protection | Presenter: Waleed Abdel Nasser, Steven Agayby
Mar 6 | Introduction to Microsoft 365 Modern Desktop | Presenter: Waleed Abdel Nasser, Steven Agayby
Mar 6 | Adopting Microsoft 365 Information Protection | Presenter: Ibrahim Foudah, Mohamed Sadek
Mar 6 | Adopting Microsoft 365 Identity and Access Management | Presenter: Waleed Abdel Nasser, Nour Gamal El Din
Mar 6 | Technical Deep Dive: Data Platform Modernization to Azure Overview | Presenter: Kushal Dugar, Prasad Kulkarni -
zolee001
őstag
válasz
#54072192 #97401 üzenetére
Hibajavitások minden honapban érkeztek és érkeznek,verziot eddig is át lehetett ugrani aki akarta.
Évek öta arrol cikkezik a szaksajtó,hogy tul sok az évi 2 verzió amivel egyetértek,a userek használni szeretnék az oprendszert és nem az idióta updatekkel szivatni magukat -
Jenne
őstag
válasz
#54072192 #97385 üzenetére
Szia!
Köszönöm.
Megnéztem és nálam ez a beállítás van. Akkor ez így jó.
Nagyon ritkán jelez, már jó régen is volt az utolsó és ezért kérdeztem rá, hátha ki van kapcsolva. -
válasz
#54072192 #97381 üzenetére
Lehet hogy +1 defense,
bár egyetértek a kollégával nekem nem kell uac prompt nagyon jól megvagyok nélküle. Nem telepitek ész nélkül dolgokat de ha igen akkor azt is megbizhato forrásbol.
egy ransomware támadáshoz pl. mindegy hogy be van kapcsolva uac vagy nem, (példa) mivel nem rendszerfájlokat módosít. Kb egyedül ez a fajta dolog amitől félek, a hagyományos vírussal meg évek óta nem találkoztam. Minden kétes cucra meg ott a sandboxie.
Szóval maradjunk annyiba hogy én nem erőltetem hogy bárki is kapcsolja ki, de aki fölöslegesnek érzi és kikapcsolja én azt sem nézem le. -
-
TRob1
veterán
válasz
#54072192 #97100 üzenetére
Kékhalált amúgy még sosem láttam win10-en (kopp-kopp). Igaz, még zöldet sem.
Tudsz mondani néhány konkrét játékot amin jelen van ez a hiba? (1-2 gugli találatot néztem de nem láttam címeket) Ha esetleg meglenne a "gém", lehet kipróbálnám. Habár kicsi az esélye mert nincs sok játékom, újabbak meg egyáltalán nincsenek. -
TRob1
veterán
válasz
#54072192 #97090 üzenetére
(#97089) twofatcat:
Óóó, most elmondtad ugyanazt amit már én is? Hogy hivatalosan nem jött ki? Grat.Kvára senki sem állította hogy hivatalosan is kinn van. Csak max azt, hogy kinn van. Ahogy minden egyes régebbi kiadásnál is.
Na erről beszéltem, hogy már túl van tolva. Ez az elején le lett tisztázva, felesleges minden további kör.
És ha csak ennyi eszed van hogy "epénisz" meg "bibibi", akkor meg főleg. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
#54072192 #96986 üzenetére
Nem az a gondom, hogy téves vagy nem téves, hanem hogy karanténba teszi, visszaállítom és engedélyezem az adott exe-t erre legközelebb, amikor megint rámegyek arra a meghajtóra/mappába újra karanténba rakta, na ezzel lett tele a tököm és az a mappa ment is a kivételek közé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Magisk
- Anime filmek és sorozatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- MÁV topic
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest