Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pendre54
    addikt

Üdv!
    Időként ránézve a topikra, sokszor olvasom, hogy visszatérő témák a TPM modul, Bitlocker titkosítás, meg az ehhez kapcsolódó dolgok.
    Most én is vakargatom a fejem, szóval kellene nekem, egy egyértelmű leírás, hogy mit is csináljak, mielőtt végleg kizárnám magam, és buknék minden adatot.
    Arról van szó, hogy egy kb. 1 éves BIOS-t akarnék frissíteni, egy mostanira.
    A frissítés előtt kaptam egy figyelmeztetést, hogy mentsem el a Bitlocker kulcsot, és függesszem fel a Bitlocker titkosítást az operációs rendszerben, majd a frissítés előtt, állítsam defaultra a BIOS-t.
    Akkor vegyük sorba. A profilomban látható minden cuccom, és egy naprakész, 25H2-es Win 11 Home verziót használok. A Secure Boot engedélyezve a BIOS-ban.
    1./ Az MS fiókomban azt látom, hogy nincsenek feltöltve ilyen kulcsok, azaz nincs mit elmentenem.
    2./ TPM 2.0 modul van nálam az Eszközkezelő szerint.

3./ A Gépházban ennyit látok csak:
    4./ A figyelmeztetésben azt kaptam, hogy az operációs rendszerben tiltsam le a Bitlockert, de hol ? A BIOS-ban engedélyezve van ugyan alapértelmezetten, de ugye a figyelmeztetés szerint, nem itt kellene tiltanom, hanem az operációs rendszerben.
    A Szolgáltatásoknál valóban látszik, mintha futna, bár nekem nem rémlik, hogy valaha is engedélyeztem volna.

Na, akkor ennyi információ után, mit, hogy csináljak, úgy szájbarágósan leírva a BIOS frissítés előtt úgy, hogy a frissítés után, ne egy Bitlocker által lezárt, feloldhatatlan C meghajtó integessen vissza? :DDD

Új hozzászólás Aktív témák