- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PLaci58
addikt
válasz
#77081088 #3872 üzenetére
Talán azért mert a navi program rossz utasítást küld a készüléknek a készenléthez és meghülyül tőle. Újra be kell kapcsolni hosszan nyomva a gombot. A készenlétre kapcsolás operációs rendszer utasítás (WinCE), gondolom a elmenti az éppen aktuális Windows változókat, de a processzor regiszterei biztos hogy törlődnek, bennük az éppen futó program adataival.
Ez a készenlétre küldés futó navi programmal nem szerencsés megoldás. Sokszor visszakapcsolva nem érzékeli a műholdakat. -
törölt tag
válasz
csferke #3870 üzenetére
PLaci58 megelőzött kicsit,én is megerősítem hogy a mai autók lekapcsolják a szivargyújtós feszültséget indításkor,illetve ha kiveszed a kulcsot. Nem akku probléma van, mert a készülék pár napos. Futárként dolgozom,és rengeteg címhez kell mennem,így megérkezéskor mindig le kell zárnom az autót pár percre. Ez alatt jön elő az említett jelenség. Már találtam megoldás félét,az sys.txt-t kicsit módosítottam,és így nem lekapcsol a készülék,hanem akkus módra vált. De idegesít hogy egyébként miért nem tudtam bekapcsolni az sys.txt módosítása előtt.
-
csferke
senior tag
válasz
#77081088 #3869 üzenetére
1. Nem tudom miért van nálad úgy, hogy ha lekapcsolod a motort akkor a szivargyújtóban sincs áram??
2. Amikor nagyon lemerül az aksi akkor bizony bekapcsoláskor/töltésre kapcsoláskor is kell bizonyos idő, hogy észhez tudjon térni a készülék.
Próbáld úgy, hogy Kilépés az iGo-ból, Készülék kikapcsolása. Így biztosan nem alvó módba megy és nem fogyaszt.
Ha így is ugyanaz a helyzet akkor bizony aksicserén kellene gondolkodni. -
törölt tag
Üdv!
Nem találtam megfelelő topikot,ezért írok ide!Egy x880-as készüléket szeretnék használni. Használat közben ha leállítom az autót,kiveszem a kulcsot megszünik a külső táp,és a készülék ugye kikapcsol,vagy alvóba megy nem tudom. De sajnos ha hosszabb ideig így van (kb 5-10 perc) akkor egyszerűen nem tudom bekapcsolni,a bekapcsoló gombra is alig reagál.
Tapasztalt már valaki hasonlót? -
Privilage
csendes tag
Erre Valaki?
Sziasztok! Azt szeretném megoldani,ha lehetséges - hogy az x960-as bekapcsoljon,amikor a szivargyujtó áram alá kerül,tehát amikor tápot kap. Persze az is jó lenne,ha csak készenlétből éledne fel,az lenne a lényeg,hogy ne kelljen külön bekapcsolni...azt olvastam,hogy a 980-as már gyárilag ilyen.
Tud valaki megoldást erre,vagy ne is álmodjak ilyenről? -
radamsky
senior tag
hmm 3 éves wayteqemmel a következő a gond
ok már kicsit használt, de a tmc miatt a szivemhez nött
bekapcsolom és használom, majd egy idő után mintha bemelegedne nem érzékeli a képernyőn ha nyomogatom, vagy ha igen furán viselkedik
kikapcsolom hagyom egy kicsit majd vissza akkor egy ideiog megint jo??gari nincs
ez most javithato valahogy vagy kuka??
sajnálnám mert ilyet már nem lehet kapni, es a tmc miatt ugye ilyen kéne -
polimorf
tag
A navi most is mondja a magáét, de én azt szeretném ha a sisakban hallanám a navi hangját. Vagy ezt a két készüléket nem lehet öszepárosítani attól függetlenül, hogy mindkét készülék bluetoos? Pedig a sisakszettre az is rá van írva, hogy navival is kompatibilis, párosítható.
-
polimorf
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy WayteQ x980BT típusú navigációm, most vettem egy Climder 3 típusú bukósisakba szerelhető bluetoot beszélgető szettet, és szeretném a füles szetten hallani a navigációt. Viszont nem sikerül a két készüléket összepárosítanom.
Ebben szeretném a hozzáértők segítségét kérni.
Előre is köszönöm! -
Nel
csendes tag
Sziasztok!
Hova kell zenét másolni a WayteQ x980-ra,hogy felismerje és lejátssza?Köszi előre is!
-
mcll
senior tag
Bocsi, esetleg valaki le tudná írni, részletesen loépésől lépésre, hogy az x960bt-nél hogy tudnám beizzítani a TMC-t? Sajna sehol sem kapok hozzá FM vevőt, de van ez a DLNA (vagy mi) megoldás amivel elméletileg megy.
Előre is köszi. -
Anubis_9
addikt
Sziasztok!
Csináltam egy hülyeséget: a 980-asom USB-jét áttettem Activesync-re Adatátvitelről, mert azt hittem, ez az oka annak, hogy nem látja a számítógép, de tévedtem. Innentől kezdve nem tudom előhozni a készülék főmenüjét, mindig azonnal töltődik be az IGO Primo menüje. Hiába lépek ki onnan, visszalép a készülék főmenüjébe 1 mp-re, fehér villanás jön és már töltődik is újra az IGO Primo. Hogy érhetem el, hogy Activesync-ről vissza tudjam tenni Adatkapcsolatra?
Köszi!
-
GrandS
senior tag
Tud valaki beszerzési forrást 960Bt-hez akksira? Szervizben cserélik Pesten, 4eFt + ÁFA + oda-vissza postaköltség.
-
Arnold666
csendes tag
Hello!wayteq x960bt-t rádugom a gépre (win7), tölti de nem ismeri fel a gép azaz nem csinál semmit!Bekapcsolt állapotában kell rádugni? bekapcsolom akkor az ikonos felület jön be nem a windows rendszer, az usb-nél pedig az adatátvitel van bejelölve?! Nincs memóriakártya benne a belső memóriáján van az igo és szeretném frissíteni a térképet... Miért nem látja a gép?
-
hojos
aktív tag
válasz
Babcola #3846 üzenetére
Szia.
Szerintem Te is meg tudod csinálni, ha van kijelző
A hivatalos szervizben ( www.elektrodoki.hu ) az ár kicsit húzós, 11000 Ft. -
Babcola
tag
Sziasztok.
X960bt-m érintőjét sajnos kicsináltam. Tudtok ajánlani valakit aki kicserélné nekem Budapesten? -
szuwise
csendes tag
hello
van egy x960bt gps em és nem tudok rajta zenét lejátszani, mert nem lát semmilyen formátumú zenefájlt sd kártyán és gyári memóriáján sem
help me!! pls!
transmitterként szeretném használni
vki akinek volt már ilyen problémája segítsem, ha tud
dánke -
Privilage
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném megoldani,ha lehetséges - hogy az x960-as bekapcsoljon,amikor a szivargyujtó áram alá kerül,tehát amikor tápot kap. Persze az is jó lenne,ha csak készenlétből éledne fel,az lenne a lényeg,hogy ne kelljen külön bekapcsolni...azt olvastam,hogy a 980-as már gyárilag ilyen.
Tud valaki megoldást erre,vagy ne is álmodjak ilyenről? -
rebugra
aktív tag
válasz
huncutka1029 #3841 üzenetére
Sajna nincs
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok.
Hogy tudom összekapcsolni a navit, (iphone mobilnettel), hogy mutassa az online Traffik infot?
Külön kell kapcsolódni a navi programba vagy elég ha a navi összekapcsolodik Bluetooton? -
Tatra700
csendes tag
Sziasztok!
Bekapcsolás után megjelenik a bejelentkező képernyő, de tovább nem megy, nem mutatja az ikonokat. Előfordult már korábban is, lemerítettem teljesen, feltöltöttem és működött, de most ez sem segít.
Nem volt soha buherálva, nem frissítettem, teljesen gyári. Lehet, hogy nem kapcsolódik ehhez, de pár hónapja zenéket sem lehetett hozzáadni a lejátszó listájához, ilyenkor szintén lefagyott.
Lehet e valami kezdeni vele, vagy ennyi volt? -
snowdog
veterán
válasz
Feri bá #3836 üzenetére
Szia!
Válasszuk ketté a dolgot:
1. Te ugyan szoftver frissítésről beszélsz, de annak semmi értelme nem lenne. Ráadásul nincs is hozzá elérhető verzió.
2. Ugyanakkor a navigációs programot és a térképeket említed dátumokkal.Ebből arra következtetek, hogy nem a készülék szoftverét, hanem a navigációs programot szeretnéd frissíteni.
Ha a Primo rendben működik, akkor azt nem nagyon érdemes frissíteni, legfeljebb a térképeket. Ez semmilyen szakértelmet nem igényel, a régieket egyszerűen újakra kell cserélni. Ez egy egyszerű másolási művelet.De jönnek a problémák. Ezt legálisan nem tudod megtenni, mert Wayteq géphez legálisan nincs Primo (sőt semmilyen iGo program). Éppen ezért szervizt sem tudunk ajánlani. Marad a warez megoldás, annak kitárgyalása viszont itt tilos.
Szóval a Google a barátod, új Primo térképeket keress. Ha megtaláltad, egyszerűen másold be őket a "map" mappába (a régieket meg törölheted).
-
Feri bá
újonc
Sziasztok
Van egy wayteq x960bt tipusú GPS 2012-ben a fiam által vásárolt(nem boltban).Most kaptam vissza tőle a szülinapra kapott gps-met és szeretném a szoftverét minden módon frissiteni.A vásárlás óta a névjegye szerint ez van rajta : IGO PRIMO 9.6.2.209584 Oct.12.2011.Térképek 2012.Q3(Navteq 2012 121104).
Én nem értek ezekhez a cuccokhoz ezért csak akkor írjatok és küldjetek linket,ha azt egy laikussal is meg tudjátok értetni.Én szívesen megcsinálom,ha van útmutató és van is rá egy-két hetem.Avagy ajánljatok egy szervizt nekem ahol szakértelemmel(nem kontárkodva),jól működően és kedvező áron a mai legfrissebb (minden tekintetben) verzióra opciónálják ? Segítsetek kérlek - előre is köszönöm
-
snowdog
veterán
Nem olyan. A root az oprendszer blokkolását oldja fel, illetve az ahhoz történő hozzáférést teszi lehetővé.
Az SI meg egyszerűen új programokat ad. Szemben egy korábbi válasszal szemben, ahol azt írták "a szoftverek nem cserélhetőek", igenis cserélhetők, illetve újabbak telepíthetők vagy másolhatók a gépre (megjegyzem akár a gyári programok is lecserélhetők, de ez egy másik történet). Az SI egy szoftver gyűjteményt (is) tartalmaz, és úgy van elkészítve, hogy a programokat egyszerűen ikonokkal lehet elindítani.
-
mr_ricsi
veterán
"a rajta lévő e-book reader milyen formátumokat támogat?"
Csak a txt-t."A másik fontos kérdés az lenne, hogy tudtok-e valami jó kis software-t ajánlani rá? Ami rajta van az gondolom nem túl friss."
A készülék WindowsCE-s, a szoftverek nem cserélhetőek. Egy SI telepítéssel kerülhet rá másik ebook olvasó (is). -
Peace
nagyúr
Hálló!
Megtudnátok mondani nekem, hogy a a rajta lévő e-book reader milyen formátumokat támogat? Tesóméké a kütyü, én sosem láttam. 2-3 éve vették. Egyelőre csak txt-t lát, doc és pdf kiterjesztések nem jelennek meg.
A másik fontos kérdés az lenne, hogy tudtok-e valami jó kis software-t ajánlani rá? Ami rajta van az gondolom nem túl friss. -
Azt nem értem még hogy az igo 2008 miért nem lát bizonyos utca számokat pl Soldvatkert kosuth u 95 ezt ő kosuth Lajos u és 93 mig látja.
-
hojos
aktív tag
Csak azért írtam az op.rendszert és a laptop típusát, mert a korábbi laptopommal és Win7-el nem volt ilyen gond.
-
Sziasztok
Miért van az hogy az x 820am nem tud kapcsolodni a géppel?
Hol van kapcsolat hol nincs és ezt játsza. -
Pampipapi
tag
Sziasztok!
Wayteq X880-ason szeretnék soros (UART, RS232) adatot bevinni. X850 és X820 esetén ment a dolog, de ennél nem jön össze. Tudom, hogy ez x960 topic, de nem találtam jobbat. Köszönöm!
-
_Csaba_
senior tag
válasz
huncutka1029 #3813 üzenetére
Jó ötlet végülis. Kipróbálom lehet.
-
iluu
csendes tag
Üdv
Nem rég vettem egy x980BT készüléket, primo 2-őt raktam rá ami először működött is, aztán egyik percről a másikra történt valami vele. Azóta egy műholdat sem talál, hiába állítgatom az értékeket: port 1, protocol NMAE, baud 4800 (ezt dobta ki a device information program is), ezekkel az értékekkel működött 1 napig. Próbáltam már mindenfajta baud értéket 38400-at is, töröltem a save mappát, illetve probáltam a sys file nélkül is indítani, semmi nem segít. Mi lehet a baja?
A GPS information azt írja State: Invalid, a szélességi és hosszúsági koordináták viszont stimmelnek. -
_Csaba_
senior tag
válasz
huncutka1029 #3811 üzenetére
Az a helyzet hogy nincs ilyen GPS-em.. Igazság szerint kihangosító funkciója ha működne akkor beruháznék egy x980-as-ra, csak gondoltam megkérdezek valakit aki már próbálta-e.
-
-
_Csaba_
senior tag
Üdv,
iPhone-al összelehet kötni ezt a gps-t úgy hogy kihangosítóként funkcionáljon? Próbálta már valaki?
-
trance89
őstag
válasz
huncutka1029 #3807 üzenetére
tökéletesen megy vele a BT DUN csak tudni kell beállítani, még dirtywindows fórumon írta az egyik srác:
Íme az X980BT DUN & online TMC beüzemelése!
1. Android telefonra BlueDUN telepít. (Mással is működhet én ezzel csináltam, bár lehet root kell hozzá.)
2. Telefonon 3G (vagy több ) és Bluetooth bekapcsol, BlueDUN elindít “Start Service”-re nyomni, Waiting for BT Client….. látható a képernyőn. Telefonon Bluetooth PND párosítás (0000) (ha nincs billentyűzet vagy egyből elveszi BlueDUN Service leállít, majd párosítás után újra elíndít, nekem elveszi)
3. X980BT indít WinCE-be belép. (Explorer-re click)
4. My Device megnyit Windows mappába belép DemoBtAPPC4 elíndít, A telefon tipusa látszik az ablakban. Jobb alsó sarokban DUN gombra click, új ablakban első gombra click, “DUN Connecting telefonon ekkor Modem…. látható. Ablak bezár. Középen kis kék nyíl vissza vagy My Device újra megnyit. Control Panel megnyit (utolsó ikon) Network and Dial-up Connections-ba belép. Ha minden oké lennie kell egy “Bluetooth DUN MTK” ikonnak ezt kell megnyitni és a Connect-re nyomni, ha minden oké Connected felirat fogad. Eközben a telefonon látható pár hasznos dolog. Hide-re click. Nekem a belső memórián van a Primo így azt tallóztam be neki. Tehát nem az ikonos felületről indítom, hanem WinCE alól. Ha megszakítod a kapcsolatot a telefonnal felugrik egy ablak amit okézz le, a tálcát az óra melletti asztal ikonnal tudod véglegesen eltávolítani, hogy ne zavarjon. Ikonos felület alól is próbáltam előtte, de az csak úgy lehet ha a “Bluetooth DUN MTK” “Set as Default” választod ilyenkor indulás után beadja az ablakot, de Connectre nyomva nem lesz kapcsolat, mert a DemoAppC4 kell neki. a 22-es csapdája, bár biztos erre is lesz valami megoldás, ha nem akkor ez sem bonyolult ugyanis, ha egyszer meg van csinálva akkor: Telefonon app 3G Bluetooth elindul, windows mappában DemoBTC4 elindít, hálózattnál connect és kész. Primo indító betallóz és go. Ja iGO :-D Ugye WinCE alatt suspend van kikapcsolásra, de elindítva újra A “GPS” ikonnal újraindul és ki lehet kapcsolni. Primo alatt a TMC ikonnál látszik a jel mikor frissít, nálam kb. 25-30 másodpercenként teszi. A telefonon a forgalom jól követhető, nem nagy forgalmat generál. Lehet valamit kihagytam, de majd pótoljuk, ha valami bibi van.Még annyi hogy a sys.txt-ben:
[http]
enabled=1[tmc.src.http]
enabled=1[tmc-http]
enabled=1
start=1
servers.size=3
servers[0].url=”http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/”
servers[1].url=”http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-russia/0/”
servers[2].url=”http://tmchttp0.naviextras.com/nng-igo-tmc-primo/0/”[traffic.settings]
traffic_enabled=1
save_traffic_events=0
load_traffic_events=1;Talán még
[network]
available=1 -
kozgab
csendes tag
válasz
huncutka1029 #3761 üzenetére
Szép napot.
Ez az online tmc engem is érdekelne, ha el tudnád küldeni a megoldást rá.
Most veszek egy ilyen eszközt (x980bt, utódja) és a tmc fontos lenne nekem, hogy menjen.
Köszönöm
Gábor -
mr_ricsi
veterán
válasz
gabor_01 #3802 üzenetére
Ez nem egy valós probléma. Nekem 90cm-es kábel kell a szivargyújtótól a szélvédőig. Eleve fele akkora vezeték keresztmetszet mellett ugyanakkora a feszültségesés, mint egy 1,5-2 m-es kábel esetén lenne. Bementem a számtech boltba, aztán kiválasztottam azt a zsinórt, aminek a legvastagabb volt a vezetéke. 2 éve használom gond nélkül.
-
repvez
addikt
Tud valaki abban segiteni, hogy 920bt ről 980bt-re hogyan telepitsem át az igo primot, mert a felbontás nem megfelelő az újjabbon.A sysben hiába irom át a felbontást ugy el sem indul vagy hibát ir.
-
gabor_01
senior tag
válasz
mr_ricsi #3801 üzenetére
Ezzel csak pont az a probléma, hogy, ahogy írtad, egy jó minőségű USB kábel kell.
Ha találtál, szólj. Én már vagy fél tucatot kipróbáltam, mindegyiknek nagy volt az ellenállása, így szépen lecsökken a töltőfesz.
A tabletekhez-telefonokhoz adott kábelek viszonylag jók ilyen szempontból. De amik külön kaphatók, csapnivalók. -
mr_ricsi
veterán
"Masik kerdes az autos tolto. Szinten Speedshopban van utangyartott 2500-ert es gyari 4500-ert (mindketto 2A-es). Megeri a gyari a kulonbseget?"
Ne ilyen töltőket vegyél, mert a kialakításuk miatt sok autó szivargyújtójában a rázkódás miatt egyszercsak nem érintkeznek rendesen, és nem töltik rendesen az navit, amitől lemerül az akksija.
Ezt vedd inkább, és egy jó minőségű USB kábelt.
(A leírás hibás. Valójában összesen 2,1A-t tud. Az egyik csati 1,5A-t (x960bt), a másik 0,6A-t(mobilteló).)
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Projektor topic
- ASUS routerek
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest