Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Képek és árak még be nem mutatott Motorolákhoz
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkristof05
tag
Sziasztok! Van egy X960BT-m és az lenne a kérdésem hogy lehet-e olyat hogy bluetoothon összekapcsolom a telefonommal és a telefonom hangját játsza le FM transzmitteren
-
Gyick
őstag
Hali!
Van egy olyan problémám az érintőképernyő hol reagál hol nem.Teljesen random.Van hogy bekapcsolás után csak pár percig müködik utánna nem.Meg lehet/megéri ezt javitatni vagy vegyek másik gps-t szerintetek?
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Most vettem egy 960 BT-t, de nem találok rajta settings menüt. Hogy lehet azt elő hozni?
Köszönöm. -
törölt tag
Sziasztok!
Wayteq x980BT-re melyik a legjobb, legújabb térkép? -
_seth_
veterán
válasz
szatocs1981 #4104 üzenetére
Sikerült
Hátha valaki még rákeresek később ezért leírom, hogy hogyan.
Évekkel ezelőtt amikor még a legújabb széria volt vettem egy X920BT-t és hozzá egy RoyalTek RTA-3000 TMC vevőt amit beépítettem a műszerfalba a két középső szellőzőrostély helyére, a tápot is belülről kapta a TMC vevőt pedig jobb oldali A oszlopba húztam el szintén rejtve ([kép] [kép] ). Működött is szépen amíg egy téves szivargyújtó bekötés miatt meg nem halt a TMC vevő és hirtelen nem is találtam helyette újat.
Mivel a műszerfalban a GPS helye kifejezetten az X920-nak lett kialakítva, a tartója a gyári tartó behegesztve az autó műanyagjába, így tekintve, hogy az újabb szériák már szögletes házat kaptak kitaláltam, hogy megveszem a legújabb még X920-as formával rendelkező GPS-t ami az X980BT.
GPS-t találtam gyakorlatilag újat, tmc vevőből RoyalTek RTA-3000 (RO) újat sikerült venni amit persze át kellett forrasztani, narancs vezeték J226-ra, a többivel nem vacakoltam, csak átraktam az előző tmc vevő kábelét, abban a sorrendje a vezetékeknek megfelelő volt.
Vezetékelés előtt sem az X920BT sem az X980BT nem ismerte fel az új TMC vevőt még a TMC teszter win ce programmal sem. Kábel átforrasztás után viszont mindkét navigáción működik tökéletesen primoval, szobában összedugva jelenleg már 233 megtalált eseménynél tart, egy útvonalat is terveztettem vele aminél jelzi, hogy mit talál ami fontos lehet.
sys.txt-ben ez a beállítás van:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="4"
auto_tuning="1"
saved_last_frequency="931"
saved_last_tuning_mode="1"[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
X980BT-re kipróbáltam többféle primo sys.txt bejegyzést a TMC bekapcsolására, de nem ad életjelet, megjelenik az ikon, de a keresésnél fixen 0,0 MHz van kiírva, a vevő egy RoyalTek RTA-3000-es.
Mi lehet a megoldás? Olyat is olvastam, hogy pár vezetéket át kell forrasztani rajta és csak akkor működik vele, ezt próbálta már valaki? -
Bazs1981
aktív tag
Egy ROM frissítés megoldotta
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Fent nevezett készülékem ma reggel azt adta elő, hogy nem kapcsol be
Illetve bekapcsol de csak a kezdőképernyőt mutatja ( Wayteq rendszámos fekete autó hátulról, talán Aston Martin?) és onnan nem megy tovább... Ha sz. gépre kötöm akkor nem látszódnak a meghajtói, hogyan tudnám ezt életre kelteni?
Köszönöm:
Balu
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Szivargyújtó töltőm elromlott, már 2x levágta a biztosítékot, nem tudom mi lett vele, ha megrázom valami nagyon zörög benne. Ezt a 2.1A-s töltőt használhatom hozzá, vagy vegyek 1.5A-st?
-
csferke
senior tag
-
pityek1
újonc
Sziasztok! Valaki tudna segiteni abban hogy egy WAYTEQ X980BT-N iGO 2.4 van de ha elindul nincsenek poi-k. Mi lehet a baj? Elore is koszonom
[ Szerkesztve ]
-
Tompichu
csendes tag
Üdvözletem. Került hozzám egy x960bt navi.
A microSD kártya meghalt benne, cserélendő. Ez oké. Eddig ugy müködött, hogy ha van benne kártya, akkor arrol ment az igo, ha nem, akkor a sajátmemo-bol a sygic. Tettem bele uj kártyát, rámásoltam az általam használt igo-t, és folyton hibákat dobál, fájlokat nem talál, ujraindulgat... A régi kártyán nem tudom mi volt, olvashatatlan. Ebben tud valaki segiteni, beállitás egyéb? -
madmike
őstag
Sziasztok!
Tudjátok milyen akkumulátor van benne? Az enyémben teljesen halott és gondoltam rendelek bele kínából. -
yoloo
csendes tag
válasz
snowdog #4074 üzenetére
Hát igen sajnos ezzel a résszel tisztában is vagyok ezért nem a készülék saját bt eszközét kívánnám használni. Egy balatonkerülő motoros túrán láttam egy tagnál, hogy ezzel a GPS tipussal használt egy kis eszközt ami tápellátást kapott és a GPS fülhallgató kimenetén jack-en keresztül kapott jelet továbbította blue-n keresztül, de ő maga volt a bluetooth sugárzó amihez már lehetett párosítani külső eszközt pl egy fülest. Sajnos bánatomra nem néztem meg tüzetesebben még akkor nem gondoltam, hogy erre szükségem lesz
Keresgéltem neten de csak úgynevezett fordított irányú ilyen eszközt találtam amit pl autórádióba vagy hifibe dugva FOGAD pl telefonról bluen hang jelet és a médiaeszköz aux bemenetére átadva lesz használható. Szóval biztosan létezik csak eddig kifogott rajtam a keresés. :/
-
snowdog
veterán
válasz
snowdog #4074 üzenetére
Amit leírtam az természetesen az eszközre telepített rendszerre vonatkozik. Ha valaki veszi a fáradságot, és egy új firmware-t ír a gépre, akkor a kérdés nyilván megoldható lenne. Még az is elképzelhető, hogy nem is kellene új firmware, csak magát a navigációs programot kellene átírni. A lényeg, hogy alaphelyzetben a navigáció hangját nem tudod BT-n keresztül kiküldeni. Ha tévednék, akkor engem is érdekelne a megoldás.
-
snowdog
veterán
Szerintem nem létezik. Ha jól gondolom akkor az eszközt úgy kell elképzelned, mint egy BT kihangosítót, vagy fülest. Vagyis az eszköz maga a BT kihangosító. Márpedig egy kihangosító, vagy füles BT-n keresztül semmit nem tud küldeni egy másik hasonló eszközre.
A hivatalos szöveg ezt mondja:
"Bluetooth
Vezeték nélkül teremthetünk kapcsolatot mobiltelefonunkkal. Így a készülék hangszóróját kihangosítóként használhatjuk. Ezen felül a DUN funkciónak köszönhetően a készülék Internet elérésre is alkalmas." [link]Most a DUN funkciót ebből a szempontból hagyjuk figyelmen kívül.
[ Szerkesztve ]
-
yoloo
csendes tag
Sziasztok!
Már lassan feladom de még itt is felteszem a kérdést: Ehez a tipushoz létezik bármilyen eszköz ami képes arra, hogy a működő navigáció hangját (értem ezalatt a menet közben elhangzó útvonal utasításokat és figyelmeztetéseket) továbbítsa pl bluetoothon keresztül egy bluetooth fej/fülhallgatóra vagy kihangosítóra? Szóval bármi megoldás érdekelne arra hogy a hangját használat közben lelopjam és egy vezeték nélküli fülhallgatóban halljam. -
joeypapa
tag
Sziasztok! Egy viszonylag puritán kéréssel fordulok hozzátok:wayteq x960bt gps-t kellene frissíteni, lehetőleg minél előbb. Természetesen honoráriumért, akár egy jó üveg bor, akár annak az ára, bármi!
Pü-ket várom, BP!
[ Szerkesztve ]
-
hav
tag
Üdv!
Bocs, hogy ide, de nem találtam a topickját...
X880hoz lenne szükségem egy ROMra, nem igazán találok hozzá sajnos.
A hiba, amit orvosolni szeretnék az, hogy nem lép túl az indító képernyőn. PC felismeri, a memóriát lehet tallózni, de nem jön be a menü.
Előre is köszi!
-
Schaf
tag
Azért a Google chace-ből még előhozható.
-
snowdog
veterán
válasz
bdani94 #4063 üzenetére
Minden olyan navigációs program megfelelő lehet, amit Wayteq gépen legálisan lehet használni. Hogy példát is mondjak: Sygic GPS Navigation PNA [link]
És a térképekről néhány szó: "A térképek frissítése elvégezhető telephelyünkön vagy a Sygic Assistant szoftver segítségével."
Arról most nyilván nem fogok írni ami legálisan nem használható Wayteq gépen, úgy mint az NNG termékek, pl. a Primo, hiszen mint utaltam rá az itt tiltott téma..
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
válasz
bdani94 #4061 üzenetére
Így a válasz is igen egyszerű. a gépre a megfelelő programot kell feltenni, és minden rendben fog működni. Programnév nélkül is.
A térképekkel kapcsolatban meg már többször leírtuk, hogy mi a fenének kell a gépre másolni azoknak az országoknak a térképét, ahova nagy valószínűséggel az életben nem fogsz utazni? Minden normális gépben van legalább 2 GB tárhely. Ezen bőven elfér az a térképmennyiség, amire szükség lehet. A többi meg csak foglalná a helyet.
[ Szerkesztve ]
-
bdani94
tag
-
bdani94
tag
Sziasztok!
Nos hoogy is kezdjem.., Van a családba egy Wayteq x960BT Navink amit én balga módon úgy döntöttem frissítek.. viszont a Win Ce felületet nem bírom sehogy elővarázsolni.. már egy csomo dolgot próbáltam amit olvasgattam de sehogy se sikerült...esetleg tudnátok nekem valami gyógyírt erre?
Előre is köszönöm!
-
dobozs
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam az IGO 2015 Q4 programot Wayteq x950-HD-ra, de csak félig tölt be a program utána leáll mit csinálhatok rosszul?
-
kismokesz
tag
nekem olyan link kellene ahonan letudom tölteni nem akarok regisztrálni.
-
kismokesz
tag
hello
valaki tudna adni egy linket ahonnan letudom tölteni a 2016.Q1-es Magyarország térképet?
-
snowdog
veterán
Mondjuk a Sygic GPS Navigation PNA: [link]
A kompatibilitás az alábbi eszközökkel garantált: WayteQ ...
Visszatérve a témára: "A térképek frissítése elvégezhető telephelyünkön vagy a Sygic Assistant szoftver segítségével*. A telephelyünkön végzett frissítés esetén az árainkról érdeklődjön ügyfélszolgálatunknál!"
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Ha iGO térképről van szó (mert most meg azt nem nem írtad meg mihez kell térkép), akkor erre itt nem kapsz számodra megfelelő választ, ugyanis Wayteq géphez nincs legális iGO térkép frissítési lehetőség (már az iGO használata is illegális), ezért ez téma itt tiltott. Ennek ellenére lehet próbálkozni valamilyen kereső programmal, hátha.
Ha meg nem iGO a program, akkor a program készítők honlapján le szokták írni a térképfrissítés menetét, és árát.
[ Szerkesztve ]
-
csaba271
csendes tag
Sziasztok,
egy kis segítség kéne. Wayteq x960bt-m van. Nem mai darab, min 4-5 éves. Egyre gyakrabban csinálja, hogy menet közben becsíkozódik a képernyőm és elhalványodik, majd eltűnik minden. A készülék felmelegszik, majd lehűtés után újra indul. Amíg nem hűl le, addig esély sincs a beindításra, utána is csak töltőkábellel. Mi lehet a baja? Van ötletetek? Nagyon sokat használom és nem szeretném, ha ott hagyna a nagy német pusztában....
Köszi:
Csaba -
TCSZ
senior tag
Sziasztok! 980-ra honnan s hogyan tudom megoldani a frissítést? Köszönöm!
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Van egy Wayteq x960.am amin szeretném frissíteni a térképet.
Honnan, milyen térképet kellene tennem rá?
Sajnos én nagyon láma vagyok hozzá.
Adroidos telefonomra tettem már fel igot. Vajon ha Waiteq mappáiban lévőt kicserélem az androidoséra működne?
Azon 2015 Q2 térkép van. Vagy van annál frisebb?
Azt se tudom per. pillanat milyen op. rendszer van rajta.
INFOKöszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
ferib
csendes tag
Sziasztok !
Ha a speedkamera mappába beírom a fix traffipaxok koordinátáit, utána még valahol kell átírni valamit, ( pl a sys-ben ? ), hogy bemondja és jelezze ? Mert kipróbáltam Kecskeméten, és tök csendben volt. a pár száz méterrel előbb lévő " lehetséges mobil sebességmérést " bemondta.
Köszi, Feri -
DM43
őstag
-
-axxon-
tag
válasz
JokerMaffia #4031 üzenetére
Sziasztok!
Igaz hogy nem x960, de hátha tud valaki segíteni.
van egy x980 készülékem, ami átváltott windows ce, üzemmódba.
szeretném visszaállítani a normál "ikonos" módba, de nem boldogulok vele.
a win pc nem ismeri fel, egy fórumon találtam egy olyan cikket hogy egy bizonyos fáljt (YFGo2CE.bld) kell törölni a visszaállításhoz, de én ilyet nem találok.tudna valaki segíteni ez ügybe?
előre is köszi.
-
snowdog
veterán
válasz
JokerMaffia #4029 üzenetére
Ezt a hozzászólást (és a környezetét) olvasd el: [link]
-
JokerMaffia
tag
Sziasztok!
A készülék szoftverje milyen gyakran szokott meghibásodni? Nincs egy hete, hogy használtam, lemerülésig. Ekkor sem volt gond, szivargyújtós töltéssel működött autóban, ahogy kell. Ma szerettem volna feltölteni egy Matrix DC tápegységgel, amit korábban megtettem párszor, csakhogy a beüzemelést követően az üdvözlő képernyő után a kijelző elcsíkosodott, nem reagálva semmire. Az a gyanúm megint a ROM adta meg magát, ahogy korábban már egyszer. Járt valamelyikőtök hasonló helyzetben?
J.M.
-
gurabli
őstag
Sziasztok,
Vennék egy használt 960bt-et. A navigáció is jól jön, aranylag ritkán kell, de akkor jó, ha nem a telt kell kiraknom az ablakba forrni.
Az FM transmitter része viszont igen csak érdekel. Van egy jó Panasonic fejegysegem, nagyon szépen szól, de nincs kedvem CD vel vacakolni. Mennyire jól használható a 960bt zenére? Minőségben ok? 32gb sd kártyát kezel? MP3 kellene csak, jó lenne ha kiírja a számokat, id3tag, és könnyű kezelni vezetés közben. A saját lejátszójarol is írnátok, illetve a Primoban levorol is.Astra G az autó, meg lehet valahogy oldani, hogy felvezetem az áramot a szelvedohoz rejtve, vagy ahhoz nagyon szét kell kapni a műszerfalat?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Sanyig4
tag
Sziasztok!
Adott egy x980bt GPS iGO-van, 1,5 évig gond nélkül üzemelt.
Utóbbi időben néha elvesztette a GPS jelet egy rövid időre. Ma viszont több mint egy órán keresztül nem talált holdat.Semmit sem változtattam rajta, minden a régi, amivel gond nélkül ment.
Hardveres hiba lehet? Vagy van más ötletetek? -
JokerMaffia
tag
Sziasztok!
Rfuelek22 Sgt. Chris mindkettőtöknek azt tudnám javasolni keressetek közeletekben, akár távolabb, olyan informatikai üzletet, ahol foglalkoznak navigációk (Wayteq) forgalmazásával, így nagy a valószínűsége tudnak problémátokra megoldást. Például itt. ---> [link]
J.M.
[ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv!
Elnézést, hogy ebben a topicban, de gondolom a problémám típusfüggetlen! Egy x920BT tulaja vagyok és az utóbbi időben azt vettem észre, hogy furcsán ragad a gumi burkolata...mitől lehet ez, mivel lehet eltűntetni ezt a furcsa ragacsos valamit? Olyan, mintha be lenne kenve valamivel, de max áttörölve lett, hogy a képernyőn látni lehessen az ujjlenyomatoktól... Ki mivel gondozza a sajátját?
-
Rfuelek22
újonc
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem x980bt navimat leejtettem érintő kijelző megrepedt.
Nem találtam ebayen csak X960-as kijelzőt.
Kérdésem az lenne ,hogy kompatibilis lehet?
http://www.ebay.com/itm/Touch-Screen-Digitizer-Glass-Panel-Lens-Replacement-For-5-0-inch-Wayteq-X960bt-/151108835147?hash=item232ec9d74b:g:a4QAAOSw9NxTxeql
Segitségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok! -
JokerMaffia
tag
válasz
gabo9201 #4014 üzenetére
Szia!
Személy szerint a rendszer vissza állításához szakember segítségét venném igénybe. Legegyszerűbb megoldásnak azt tudnám javasolni, keress olyan informatikai boltot, ahol árusítanak navigációkat. Ott biztosan javítással, szoftverfrissítéssel, helyre tudják rakni a GPS-t. Például itt ---> [link] Wayteq drágán dolgozik, csak a bevizsgálás, munkadíj, postaköltség, stb. annyiba kerülne, kipótolva vehettem volna új készüléket. Számítástechnikai boltban megúsznád sokkal olcsóbban. Tapasztalat.
J.M.
[ Szerkesztve ]
-
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
Adott egy Wayteq X980BT navigációs készülék. Gyárilag Sygic navigációs szoftver volt rajta ami valami okból egy ideje nem indult el ha rákattintottam a kezdőképernyőn lévő GPS ikonra. A NaviPath-nál nem engedett megadni elérési útvonalat, valamiért csak az SD kártyát mutatta ki (minden a belső memórián volt, kártya igazából nincs is benne).Bementem a WinCE-be, mert el akartam indítani a MobileNavigator.exe-t manuálisan és ott sem láttam a belső memória tartalmát csak a megszokott rendszermappákat.
Ezután követtem el a nagy hibát. Az történt, hogy bementem a Vezérlőpultba és leformáztam a háttértárat. Úgy voltam vele, hogy olyat biztos nem enged formázni ami a rendszerhez tartozik. Tévedtem, mert azóta csak az autós üdvözlőképernyő jelenik meg és már a kezdőképernyőt sem adja be.Mit lehet ilyenkor tenni? Gondolom újra kéne telepíteni a "rendszert". Van-e ennek valami módja? Gondolom, hogy kéne valami rom tartalom is hozzá amit ugye nem mentettem le.
Itt találtam valami mentésnek tűnő dolgot. Ez jó lehet nekem? Ha igen mi a módja a rendszer visszaállításának?
Nagyon szépen köszönöm a segítségeket!
-
Dgeri
csendes tag
válasz
snowdog #4004 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is hasonló problémám volt X960BT-vel mint előttem nemsokkal szóló Fórumtársnak, az Application error, not found-ra gondolok.
Dirtywindowson már kértem segítséget, és kaptam is, amiért hálás vagyok, de van még valami ami megoldásra vár, és itt kérném a Ti segítségeteket (is)!
"Kórelőzmény": A Navi sokáig állt kint egy kocsiban, töltés, törődés nélkül (2 év+). Mikor megkértek frissítsem a térképet, nem indult be, csak a Wayteq autós bootlogo jött be, képernyővillanás, restart, és bentragadt egy bootciklusba eredmény nélkül.
Csináltam egy teljes ROM frissítést, a Windows CE már műkődik, sikerült elérnem azt is, hogy a Navigációs program az asztali GPS ikonról induljon, DE:
Azt a gyári UI-t (már ha így nevezik) vagy "Felületet" inkább mondom így, nem sikerül előhoznom, ami eddig volt a gépen. Indításkor rögtön a Windows jön be, ahelyett.
Még annyit hozzátennék, hogy az asztali gép elég hektikusan ismeri csak fel, használjak bármilyen USB kapcsolódási módot is a CE-n belül, van amikor felismeri, van amikor nem. De akkor is TFAT néven a ResidentFlash tartalmát látom a PNA-nak, a többi könyvtárat nem. Ez normális?
Ebben tudtok segíteni, hogy mit kell tenni hozzá, hogy azt is vissza tudjam rá varázsolni?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is![ Szerkesztve ]
-
mirra1
tag
Amig bejött a gyári felület addig is hiába raktam belevaló kártyát, akkor se ismerte fel, utána meg én szúrtam el valamit úgyhogy a gyári romfrissitést ugrott úgy hogy akkor ez kuka. egyébként az igo ment róla csak a belső memóriából de már azt se látja win ce alól, a residentflesh2 könyvtárat elő tudom hivni csak irni nem tudok bele irni amit kéne.
[ Szerkesztve ]
-
snowdog
veterán
Nekem a képből annyi jön le, hogy a gép újraindítása után be akar tölteni egy olyan programot, amit nem ér el. Feltételezem a menüben be lett neki állítva, hogy valamelyik program (pl. az iGO) automatikusan induljon el. Mivel nem látja a megadott programot, ezért hibaüzenetet küld. Viszont hogy ezek után miért nem a gyári felület jön be a WinCE helyett, azt csak tippelni tudom. Elképzelhető hogy megsérült az eredeti fájlrendszer. Szerintem is egy ROM frissítés lehet a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- CPU léghűtés kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Honor X8c - nem csap nagy cécót
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest