Hirdetés
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megtollasodik középkategória
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonym1s
őstag
A tmc potlasara megoldas lehet az, hogy bt-n keresztul csatlakozik a telefonomhoz, es a telefonom radiojan keresztul venne a tmc adast?
-
anonym1s
őstag
Kossz a valaszt!
Kozben nekem is sikerult kideriteni, hogy a sygic programot ajnljak, de ramegy siman az igo is, ami szamomra prima, mert evek ota igot hasznalok a telefonomon, plusz mindenhol azt irjak hogy az igo jobb is.
Egyetlen bajom van vele, hogy nincs benne tmc, es a hozza valo kulso tmc vevot sem aruljak mar sehol. -
anonym1s
őstag
Sziasztok.
Tervezek egy gps-t venni es egyik jeloltem ez az x960bt, de terkep nelkul aruljak. Ez azt jelenti, hogy a navigacios program rajta van, csak terkepeket kell ramasolni, vagy egy teljesen ures gep?
Ha teljesen ures, akkor windows vagy androidra valo program kell ra, vagy teljesen mindegy mukodik mindennel?
Hol tudok terkepet venni hozza? -
snowdog
veterán
Akkor kezdjük az elején.
1. Van ugyebár a PNA, amiben van egy óra (én az előbb erről írtam). Ezt egy menüben állíthatod.
2. Van a GPS vevő, ami a műholdakról veszi az időt, de az mindig UTC-ben van. Ez nem állítható.
3. A PNA-nak vagy engedélyezed hogy a saját óráját szinkronozza a GPS vevőhöz, vagy nem (mivel régen volt ilyen gépem, már nem emlékszem pontosan a részletekre).Az egy óra eltérés meg a nyári időre való átállás miatt van. A fentiekből következik, hogy ezt a GPS vevőn nem tudod állítani, csak a PNA órájánál. A navigációs program viszont veheti az időt a PNA órájától is (állítható téli/nyári időszámítás), és a GPS vevőtől is (de akkor az mindig UTC lesz). Feltételezem ezt valamelyik menüpontban beállíthatod.
[ Szerkesztve ]
-
mati12
senior tag
Szeretném megkérdezni,hogy miért nem tudom a navigáción beállítani az időt. Bármit csinálok kikapcsolás vagy alvómód után mindig egy órával kevesebbet mutat.
-
snowdog
veterán
-
mcll
senior tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. x960bt-re hogy tudok felmásolni? Primo-t akarom feltenni rá (van hozzávaló) de ha a PC-re csatlakoztatom akkor csak egy üres, kb 250MB-os TFAT nevű particiót látok. Szerintem nem ez kell nekem. (a navi egyébkén teljesen új, ma kaptam kézhez, még semmilyen navi szoft nincs rajta.
Köszi
-
mati12
senior tag
-
-
mati12
senior tag
válasz
PLaci58 #3482 üzenetére
A sisak kihangosítók is fülhallgatónként működnek és minden további nélkül kommunikálnak egymással függetlenül attól melyiket válasszuk adónak és melyiket vevőnek. A Garmin Gps-eknél működik is a kihangosítós dolog ennél nem értem miért nem. Másfajta Bluetooth lehet ebben a készülékben...?
[ Szerkesztve ]
-
mati12
senior tag
Szeretném megkérdezni létezik-e valamilyen Bluetooth tuningoló alkalmazás a készülékre. A napokban vásároltam egy ilyen navit,motoron szeretném használni bluetoothos kihangosítóval de sajnos nem tudom őket párosítani. Az androidos telefonomnál is hasonló volt a helyzet de ott egy külső app segítségével megtudtam oldani ezt a problémát. Win6-ra is kerestem valami hasonlót de sajnos nem találtam ezidáig semmit.
-
hojos
aktív tag
-
gabor_01
senior tag
válasz
mézespálinka #3477 üzenetére
A Wayteq-hez létezik 3 és 4 körmös kengyel is meg tapadókorongos tartó. Szabadon választhatsz.
-
-
PLaci58
addikt
válasz
mézespálinka #3475 üzenetére
Szerintem meg működnie kéne.
-
mézespálinka
senior tag
válasz
huncutka1029 #3474 üzenetére
Okés, köszi!
-
huncutka1029
addikt
válasz
mézespálinka #3473 üzenetére
Szerintem ez így nem működik.
BT-n csak a kihangosítás megy, a telóval összekapcsolódva.
streamelni nem tud.Nem sokkal egyszerűbb lenne, egyből a navira másolni a zenét, mielőtt elindulsz??
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az lehetséges-e, hogy bluetooth-on keresztül játszok le zenét a navin(telefonról) ami fm transzmitterrel küldi a rádióra?
Ha igen, hogyan?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Imifej
senior tag
USB kábelt azért be kell dugni, mert az az antennája.
-
oddo0102
újonc
csak összehangolom és már működni is fog,vagy kell még valami?
-
oddo0102
újonc
Szia igen az FM!!!
FM által ki lehet a navigációt hangosítani az autóban? -
oddo0102
újonc
Köszönöm bevált
-
oddo0102
újonc
Már próbáltam de semmi
Szerviz csak Pesten van vagy vidéken is javítanak garanciában? -
oddo0102
újonc
Sziasztok!!
Ma vettem egy x960bt fel lett rá telepítve a primo és először még volt hang,de miután újra használni akartam már csak fejhallgatóval lehetett hangot hallani? Azóta is csak fejhallgatón keresztül lehet hallani minden rendszer hangot. ???? -
Zolás
addikt
Üdv urak.
Egy ilyen készülékem van, és nem veszi a töltést. Ráadásként külföldön vagyok, nem tudok csak úgy beszaladni valahova venni egy navit. Valahogy meg lehet patkolni a rendszert, hogy ne a csatlakozón vegye az áramot? Ha elvágom a gyári kábelt, belülre be tudom kötni valahova?
Másik kérdés, javítható ez a hiba? Ki lehet cserélni a csatlakozót? -
Fooler89
őstag
Sziasztok. Valaki megmondaná nekem melyik a legfrissebb sygic erre a készülékre?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
huncutka1029 #3454 üzenetére
Csak az illegális hárombetűs navigáció esetén működik így, mert abban beépített lejátszó van.
Ha valaki olyan naviprogramot használ, amiben nincs lejátszó, akkor például a 960bt beépített lejátszójának a keverőpultjában kell a hangerőt annyira levenni, hogy a navi hangja a zenével együtt megszólalva érthető legyen. -
Damage401
senior tag
Még egy kérdés adódott. Sygic 3D-vel kapcsolatban ti mennyire vagytok elégedettek?
-
Damage401
senior tag
Sziasztok,
Nekem egy olyan kérdésem lenne. Mert olvastam, hogy navigáció közben a hívásfogadás nem nagy ügy. De azt akarom kérdezni, hogy zenét FM transmitteren keresztül lehet-e hallgatni és közben navigálni is. Mikor navigáció mond valamit addig halkítja-e a zenét utána meg vissza? Van rá lehetőség?
-
czombos
tag
Sziasztok, van arra lehetőség, hogy Bluetooth DUN kacsolódáskor ne induljon automatikusan az Opera?
-
snowdog
veterán
válasz
#45553408 #3444 üzenetére
Ha lehetőséged van rá, akkor személyesen vidd vissza a gépet az üzletbe, mond el mi történt, és ha van bennük egy csipetnyi becsület, akkor kicserélik. Ha meg nem, akkor levonod a megfelelő tanulságot, és közzé teszed a tapasztalatodat. Nem lesz egy jó reklám a cégnek.
-
snowdog
veterán
válasz
#45553408 #3442 üzenetére
Ha neten keresztül vásároltad, akkor 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól. A probléma esetleg pont a gép felbontottsága lehet. Nagyon nehéz (szinte lehetetlen) lesz bizonyítani, hogy nem te bontottad meg a gépet. Viszont ha szerencséd lesz, akkor nem nézik meg a gép hátoldalát.
Egyébként sajnos előfordulhat, hogy javított gépet kaptál, ami attól még lehetne tökéletes. Bár ha hivatalos helyen javították volna, akkor csak tettek volna rá másik matricát. Nem könnyű eset.
-
radamsky
senior tag
válasz
snowdog #3432 üzenetére
én se bajlodnák vele, de mivel én aktivan használom, a melomhoz nyugaton igy kell egy ilyen. Arról nem tehetek hogy sehol nem lehet kapni
Még az ebayen se láttam
Mindegy várakozunk hátha lesz
Nem tudom én elég jol használtam , ahozz képest hogy még van wayteq készülék ugy eltünk a boltokbol ez a TMC mintha egy nem jol sikerült projekt lett volna. És már pl 4-en is szoltak nekem ha tudok szerezni nekik is.
odaadtam havernak ö az ilyen elektronikai guru, mondtam neki az se érdekel ha ujat csinál, csak müködjön, ugyhogy most ö fejti meg a müködést. Nem értek hozzá igy nem is akartam nagyon belebarmolni.
-
radamsky
senior tag
válasz
huncutka1029 #3433 üzenetére
külföldön a gatyám rámenne
-
huncutka1029
addikt
-
radamsky
senior tag
hello
kéne egy kis segitség
Ugye van egy 960bt és egy tmc antennám és már irtam hogy elromlott a TMC és ugye tudjuk sehol nem kapni, még használtan se nekem meg nagyon kelleneA lényeg itthon vagyok és szétkaptam a burkolatot és azt hiszem láttom hogy mi a hiba az egyik kis alkatrész el van szenesedve az IC és a csatlakozo között van narancssárga kábel megy oda
nem tudja valaki milyen alkatrész van ott?? Kényszermegoldásként kicsererélem hátha megjavul, csak nem tudom mi lehetett ott
előre is köszi ha tudja valaki a választ
-
BoharJoe
csendes tag
Sziasztok,
960xBT-re normálisan bekonfigolt igo8-as sys txt -t valaki meg tudna osztani?
Müködni ugyan müködik a cucc, de egy 820x után kicsit pixelesebbnek tünik a kép, ami lehet, hogy csak az egy hírtelenjében vett szubjektív vélemény, de simán lehet rossz beállítás is.
Köszönöm!
-
Dictator^
veterán
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy erre a Wayteq-re (régebbi 920-assal volt dolgom) normális rá lehet rakni (venni) olyan navigációt, ami kamionosoknak is megfelelő? -
nbalint
csendes tag
Közben egyik barátom felhívta rá a figyelmem, hogy a a sygic androidos navigációja tudja az itiner kezelést. Ebből feltételezem, hogy a pna változata is tudja, aki esetleg sygic-et használ meg tudná mondani,hogy ott az útvonal menüpontban van-e olyan, hogy útvonal beolvasása?
Egyébként hátha mást is érdekel, itt a leírás, hogyan tudja betölteni az útvonalat, ha van ilyen menüpont, ha tyre nevű programban tervezel magadnak egy útvonalat, akkor azt a fájlt csak át kell convertálni (itn converter), hogy itf kiterjesztésű legyen. Utána pedig a gps mappájába a res/itinerary mappába kell bemásolni és a főmenüben útvonal/útvonal beolvasása menüponttal lehet betölteni.
Amennyiben nincs ilyen a pna-s változatban akkor elnézést, sajnos nekem még nincs navim.
-
Imifej
senior tag
válasz
huncutka1029 #3415 üzenetére
Hát igen. Eddig is megvoltam TMC nélkül, annyira nem fog hiányozni.
-
huncutka1029
addikt
nekem van egy céges nokiám, ami támogatja a Bt-dun t. azzal lekérte a navi a tmc adatokat, ha össze volt párosítva.
Sajna magyarországon nem sok értelme, van, legfeljebb Pest környékén, és a dunántúlon működik érdemben a tmc.
mivel külföldön is sokat mocorgok, inkább vettem tmc antennát, mert nem szeretnék +100.000Ft os telefon számlát.Windoows-os Omnia 2 vel nem működött a bt-dun, galaxy note2-vel még nem próbáltam,majd letöltöm a playről az alkalmazás, és kipróbálom a legközelebbi utamon.
-
kaciokos
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen GPS nálam (nem az enyém, csak megkértek, hogy segítsek
), amin legális Sygic fut. Eredetileg azért került hozzám, hogy frissítsem a térképeket, ami meg is történt a Sygic Assistant progival PC-n keresztül, de azóta néha kifagy a progi, nem is olyan ritkán. Lehet valahogy frissíteni a programot is?
Csá:
Kaci -
Imifej
senior tag
Egy jó cikk! 960BT-n alapbol be van kapcsolva a BT DUN. Nekem nincs mobilnetem, Wifi-n pedig nem jött adat. De érdemes kipróbálni. Szólhatna, akinek megy.
[link] -
snowdog
veterán
válasz
kekjjoe #3407 üzenetére
Amire szerintem is oda kell figyelni az az, hogy legálisan nem lehet használni.
A bújtatott felhívást azzal valósítottad meg, hogy a legális szót vastagon kiemelted. Ezzel arra utaltál, hogy lehet rajta iGO-t Primo-t használni, csak az nem lesz legális. Ami egyébként igaz, rengeteg itteni hozzászólásból kiderül, de kár volt rá felhívnod a figyelmet. Felesleges volt.
fil
Nem ,nem leszek meglepődve. De ez nem is csoda ,ha pl. te is az első adandó alkalommal arra a bizonyos programra tereled a szót.
Szerinted azért írok ilyeneket, hogy minél többször felhívjam a fegyelmet egy illegális programra? Ennél nagyobb hülyeséggel még itt sem találkoztam, pedig van egy pár.
-
kekjjoe
csendes tag
válasz
snowdog #3397 üzenetére
Az én beírásom semmiféle felhívást nem tartalmaz, pláne nem warez-re.
De részletezem:
Szegény srác. Ez jól el lett zavarva.
-> snowdog most sem a legjobb formádat mutattad.Amire szerintem is oda kell figyelni az az, hogy legálisan nem lehet használni.
A kiemelés ezt a két állítást próbálta kihangsúlyozni.
-> Fizikailag képes a készülék többféle navi szofvert futtatni.
-> A snowdog által utoljára említettek jogszerűen nem használhatók a készüléken. Ezzel igazat adtam neki. Megerősítettem az állítását.Üdv
-
fil
őstag
válasz
snowdog #3405 üzenetére
"Ha gondolod készítek neked egy statisztikát erről a topikról (vagy bármelyik másik Wayteq-ről), hogy a keresett navi programoknak százalékosan milyen az aránya. Gondolom te leszel az egyetlen aki majd meglepődik az eredményen. Ami torony magasan az iGO/Primo lesz."
Nem ,nem leszek meglepődve. De ez nem is csoda ,ha pl. te is az első adandó alkalommal arra a bizonyos programra tereled a szót. Mert ,hát itt sem az eredeti kérdező vetette fel. Az ő kérdése teljesen általános ,program semleges volt. A hárombetűs neve már csak a válaszodban került elő ,de ott aztán igen hamar.
-
snowdog
veterán
Miért ,ez nem egy fórum ,ahol az erre tévedők megvitatják a témához kapcsolódó dolgokat.
De igen, ez pontosan egy ilyen fórum. És mivel ez a topik lényegében már kifulladt, az ilyen viták is beleférnek.
Az eredeti hozzászólásban fel sem merült ,el sem hangzott annak bizonyos - kifogásolható - programnak a neve. Ezt az hivatkozott topiktárs kezdte erőltetni - szinte sugallva - ,hogy úgyis mindenki az érti navi program alatt. Pedig dehogy...
Ha gondolod készítek neked egy statisztikát erről a topikról (vagy bármelyik másik Wayteq-ről), hogy a keresett navi programoknak százalékosan milyen az aránya. Gondolom te leszel az egyetlen aki majd meglepődik az eredményen. Ami torony magasan az iGO/Primo lesz.
[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
válasz
huncutka1029 #3403 üzenetére
"...mit kell vitázni..."
Miért ,ez nem egy fórum ,ahol az erre tévedők megvitatják a témához kapcsolódó dolgokat.
Az eredeti hozzászólásban fel sem merült ,el sem hangzott annak bizonyos - kifogásolható - programnak a neve. Ezt az hivatkozott topiktárs kezdte erőltetni - szinte sugallva - ,hogy úgyis mindenki az érti navi program alatt. Pedig dehogy... Én meg erre próbáltam rávilágítani.
De ,ha ez nem egy olyan fórum ,ahol vitatkozni lehet ,akkor már itt sem vagyok. További jó szórakozást. -
huncutka1029
addikt
pff,
mit kell vitázni,
mindkettőtöknek igaza is van, meg nem is.
a fórum szabályzat szerint tilos a warez.
Ha X960 Bt + igo (primo) ír az már warez, Snowdog erre próbálta rávezetni a kollégát aki9 első naviját veszi.
A sygic megvásárolható kártyán, és van ahol adják előtelepítve a lite verzióval, amiben nincs hang navigáció.
Ha akarsz hozzá, már fizetős lesz.
Ez az egyetlen olyan "széleskörben" ismert navi szoftver, amivel legálisan használhatod.
A többit hagy ne részletezzem.
Szóval szerintem ne kötözködj Snowdoggal (sem) -
OldAkita
aktív tag
Láttam, hirtelen több komment is jött ide. Na gondoltam tanulhatok valamit
, és tanultam is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung M7 43" 4K Smart Monitor/TV
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
- IdeaPad 5 Pro 16ARH7 16" QHD+ IPS Ryzen 7 6800HS CE RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest