- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
yellowmonste
csendes tag
válasz szabogabor10 #300 üzenetére
Igen. Én mint magyar Telenor-os már baromira várom, hogy iPhone-on is működjön mivel ez a 2G-re ledobás és a szokol rádió minőség már baromira idegesít.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz szabogabor10 #300 üzenetére
Igen mondjuk az USA T-Mobile-nál állati jó plusz szolgáltatások vannak, ott már régen van multisim (csak szoftveresen, nem fizikai simmel), illetve több hívószám egy telefonban (dualsim nélkül, szintén szoftveresen). Vagy pl. az, hogy felhasználónév-jelszó párossal másik telefonon is azonnal hívható vagy, tehát elvesztett telefon esetén kb. azonnal fogadod újra a hívásokat stb. Gondolom ezek is mind voip alapon mennek.
-
tomp
Topikgazda
válasz szabogabor10 #290 üzenetére
Nem mindig sikerült a VoWiFi->VoLTE hívásátadás. Mármint nálam jelen volt a hiba.
Ezen kívül a rendszer nem számolta a VoWiFi hívásperceket. De ez gondolom a teszt állapot miatt. -
Szokenesz
senior tag
Üdv!
Viktor0610:
Arról véletlen tudsz valamit, hogy a Telenor automatikusan visszakapcsolja a VoLTE tiltást a nem támogatott telefonokon? [kép]
Ahogy indult a szolgáltatás töröltettem, most meg febr. 1-el visszaaktiválták, felhívtam őket, nem lehet törölni, mert nem támogatott a telóm. -
TODI1111
veterán
válasz Szokenesz #304 üzenetére
"..... nem lehet törölni, mert nem támogatott a telóm."
Ez nem a sim kártyára vonatkozó szolgáltatás? Ezt mindenkinek ki kellene, hogy kapcsolják. Honnan tudják, hogy egy óra múlva nem olyan készülékbe teszem a kártyám ami szerepel a kompatibilitási listájukon? Átrakom a kártyám mondjuk a fiam mate 20 pro készülékébe és akkor meg azért nem tudom használni a volte szolgáltatást, mert a simkártyán ilyen volte tiltás van? Mekkora hülyeség. Tiszta katasztrófa ami a telenornál megy egy szolgáltatás elindításával.
-
tomp
Topikgazda
válasz Szokenesz #304 üzenetére
Visszament a VoLTE tiltás? Az meg hogyan? Hívd fel őket újra, hogy töröljék. Olyan nincsen, hogy nem tudják törölni. Tudják! Vagy kérd személyesen.
Én is az indulás napján töröltettem és azóta is tökéletesen megy. Volt már 67perces(nem összesen hanem 1db hívás hossza) VoLTE hívásom és hiba nélkül ment a OnePlus 5-ön.[ Szerkesztve ]
-
Szokenesz
senior tag
válasz TODI1111 #305 üzenetére
Kezdtem a nagy szöveget, hogy holnap már támogatott telefonban lesz a sim kártya és szeretném használni a szolgáltatást, de nem volt hajlandó kikapcsolni, inkább ajánlgatta hogy váltsak HelloDatáról Blue+XS-re, mert 2x annyi hívás van benne...
(#306) tomp:
Tudom, hogy megy.. én is töröltettem, meg itt kínlódtam vele mert nem indult el a Note 5-ön.. csak délután akartam kipróbálni, amit a #195-ös kommentedben linkeltél... és még így se ment, mondom ez már lehetetlen és akkor néztem a szolgáltatásoknál, hogy megint aktív... -
Macika66
őstag
válasz szabogabor10 #292 üzenetére
Az USA Európa előtt?
Azért ezt gondold át még egyszer szerintem. Hatalmas lefedettségi lyukak vannak...
-
veterán
-
Szokenesz
senior tag
válasz Szokenesz #308 üzenetére
Üdv.
Bementem a Telenorhoz, ott szó nélkül levették a VoLTE tiltást (újra ), nem kötekedtek, hogy nem támogatott a készülék és valamiért nálam alapból nem megy, de ezzel az indiai vodás volte profillal tökéletesen működik: [kép]
Csak a végére értem az ügynek, köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy látszik, hamarosan végre Domino-s ügyfelek is használhatják a VoLTE-t!
-
MaxxDamage
félisten
válasz #81733120 #314 üzenetére
Gondolom az a Volte kapcsoló majd 1x csak be kapcsolható lesz? Vagy hogyan működik ez? :) /Telekomos vagyok/
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
legenda
válasz MaxxDamage #315 üzenetére
Az előfizetésen legyen bekapcsolva a szolgáltató által a VoLTE funkció - ezt tudod ellenőriztetni a személyes/telefonos ügyfélszolgálattal, jobb esetben be is kapcsolják, ha még nem aktív -, onnantól már csak azon múlik, hogy a SIM kártya legyen 4G képes, 4G lefedett területen tartózkodj, a készüléken legyen engedélyezve a 4G elérés, illetve a készülék hardveresen és szoftveresen is kezelje adott szolgáltató VoLTE funkcióját.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
MaxxDamage
félisten
Köszi, ezt jó tudni!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
thomas77
senior tag
válasz #81733120 #314 üzenetére
Akkor itt válaszolok a Telekomos topikban feltett kérdésedre.
A kolléganőmnek Huawei P10 Lite készüléke van, amit a Telekomtól vett. Sima publikus előfizetése van, korlátlan adattal és hanggal. 3 hete találkoztam vele utoljára, akkor még nem ment neki.
Mind1. Telefonáljon, akinek sürgős. Ha olyan ügyfélszolgálatost fog ki az ember, akkor pár perc alatt bekapcsolható lesz a szolgáltatás (elvileg).
Közben ránéztem a támogatott készülékek listájára és bekerült a Nokia 8110 is. Tudom, elég rossz híre van szegénynek, de a VoLTE tényleg nagyszerűen működött rajta, amíg megvolt az előfizetésem. Asszem' előtúrom a fiókból és beüzemelem megint. -
törölt tag
válasz thomas77 #318 üzenetére
Láthatatlanban nehéz megmondani, miért nem működött neki a VoLTE, mert több tényező is befolyásolhatja a dolgot.
"Telefonáljon, akinek sürgős. Ha olyan ügyfélszolgálatost fog ki az ember, akkor pár perc alatt bekapcsolható lesz a szolgáltatás (elvileg)."
Ügyfélszolgálatosok közül vannak azért, akik azt se tudják miről beszél a kérdező, volt, hogy 5x kapcsoltak az "illetékeshez".A Nokia 8810 4G-t pedig majd beletesszük a listába, valamint a Dominós infókkal is bővítük az összefoglalót. Jelenleg a Telekomnál legolcsóbban kapható VoLTE képes mobil.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gubu0101
veterán
válasz TODI1111 #320 üzenetére
Telenornál én nem igényeltem meg semmi,egyszer csak jött az sms,hogy 72 órán belül aktiválják,másnap reggel már működött.
Mázlistának érzem magam,nem kell ügyfélszolgálatra szaladgálni stb.Bár jövő hónaptól S10+ -ra váltok,kíváncsi vagyok arra mikor lesz elérhető,kétlem,hogy már úgy adják kézbe
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
legenda
válasz TODI1111 #320 üzenetére
Hát, azért nem fej-fej mellett halad a fejlesztés, mert a Telekomnál már több éve működik a VoLTE és az ahhoz használható készülékek típusának a száma is a sokszorosa, mint a Telenornál most indult szolgáltatáshoz kapcsolódóé.
-
goop
őstag
@TODI1111:
Csatlakozom kalihoz, telekom már a dominosoknak aktiválja a volte-t, a legtöbb független szoftveres telefonban simán működik már, és akkor az esim - multisim, hamarosan vowifi-ről még nem is beszéltünk. Szóval az a fej fej mellett haladás nem jön össze.
[ Szerkesztve ]
-
Mi5u
tag
Nálunk ha be van kapcsolva az opció, akkor olyan mintha a másik fél csak szótagokban beszélne. A Telekom szerint cseréljünk telefont(Galaxy S7 ill. S8) . Meg a maci f...át.
-
legenda
Igen, elég sok ilyen gond gond volt, a kapcsolódó ZTE eszközöket jobbára szidják a hozzáértők.
Mi5u Cseréljenek azok, akik hívnak és az ő hangjuk darabos.
Amúgy nem normális jelenség, mert a 4G hanghívás minősége nagyon jó - noha nem ez az egyetlen előnye a 3G és 2G hívásokkal szemben -, ezért érdemes lenne megkeresni a probléma okát.
Első körben a SIM kártya cseréje lenne talán javasolt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Telekom szerint cseréljünk telefont(Galaxy S7)
Ez az olyan ügyfélszolgálatos válasza, akinek halovány lila gőze sincs a témáról. Illetve jól jönne neki az új készülék eladása utáni jutalék. Előző telefonom Galaxy S7 volt, természetesen semmi hasonló probléma nem volt azzal (sem, és most az iPhone 6s alatt is OK a hang).
Meg a maci f...át. - Ennyi.
-
legenda
A Magyar Telekom ... a hazai szolgáltatók közül elsőként 2017. április 27-én indítja el teljes magyarországi 4G hálózatán a hangszolgáltatást.
Forrás: [link]Cikkeztek is róla sok oldalon: [link], [link], [link]
Az iPhone-nal rendelkező előfizetőknek csak szeptemberben kezdték el bekapcsolgatni a szolgáltatást, talán azért maradhatott meg emlékeidben az.
[ Szerkesztve ]
-
beluga
kezdő
Olvass te és értelmezz. Az első teszthívás volt 2016 májusban, 2017 áprilisában ment tesztjelleggel az egész hálózaton, majd aug-szeptembertől kapcsolták be a többi készüléket, és lehetett kérni a SIM-et is. Onnantól számít nem tesztnek. Ketten is ugyanúgy emlékszünk.
De szépen beszéljél, nem őriztünk együtt nyájat.Előtte ment 2 készüléken.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
Rosszul értelmezed.
Az mindegy, hogy milyen típusú készülékeken működött, az országos szolgáltatás 2017. áprilisában elindult.
Ha rákeresel az S7 és S7 Edge topikokban, 2017. májusában már ment a Telekomos telefonokon a VoLTE.
Sőt, aki élelmes volt és intézte a szolgáltató ügyfélszolgálaton a bekapcsoltatást, már iPhone-on is használhatta hamarabb is a kiírtnál, illetve az automatikus aktiválásnál, konkrétan 2017. júniusában is már: [link]
De ha ezt nem tudja valaki értelmezni, akkor nincs miről beszélni:
A Magyar Telekom Krisztina körúti székházában végzett, tavaly májusi teszthívást követően a hazai szolgáltatók közül elsőként 2017. április 27-én indítja el teljes magyarországi 4G hálózatán a hangszolgáltatást.
Amit linkeltél, az csak arról szól, hogy az iPhone-t használóknak mikor kezdték el automatikusan bekapcsolgatni, de annak nincs jelentősége, lásd a fentieket.
Szerintem nem kellene szabályoznod, hogy mit és hogyan írok, arra ott a fórum szabályzata.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Úgy látom, a VoLTE képes mobilok listáját frissítette a Telekom, [link].
Arra leszek majd kíváncsi, hogy a VoWiFi első körben milyen típusú (havi díjas vagy kártyás) előfizetéseken lesz majd először elérhető. Bírnám, ha mindkettőn működne majd.[ Szerkesztve ]
-
beluga
kezdő
Erről beszélek, ment két darab Samsungon, és nem hivatalosan iphone-on meg Onepluson is nyártól. Emlékszem. Aztán augusztus végétől kapcsolták be a többi készülékükön fokozatosan, Persze már amelyiken. Általánosnak ma sem mondanám, mert még az általuk forgalmazott VoLTE-képes készülékeke jelentős részét sem támogatják a mai napig, köztük népszerű Honorokat, Huaweiket. De nem gond, amilyen sok butaságot szoktál írni, ez is belefér.
Nem tudod értelmezni a különbséget, hogy valamit bekapcsolnak a teljes hálózaton, csak éppen az eszközök hozzáférését korlátozzák. Kétféle típust nehéz volna általános bevezetésnek nevezni. 2016 meg az első teszthívás volt.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
A szolgáltatás országon indítása a lényeg, annak ott a hivatalos dátuma (2017. április 27.), nincs jelentősége, hogy milyen készülékeken mikor tették elérhetővé, bárkinek lehetősége volt a fenti dátumtól olyan készülékkel használni, amin már működött, aki másmilyen telefonnal rendelkezett, az meg úgy járt, de ugye manapság is használnak még sokan olyan telefont, ami hardveresen vagy szoftveresen nem kezeli a funkciót.
Nem én szoktam butaságokat írni és a korábbi regisztrációimat sem én szoktam kinyírni és kitiltatni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
legenda
Én is így gondolom: [link], hogy ha országosan bekapcsolták tavasszal - azt írja a nyilatkozatban is a Telekom, hogy a teljes magyarországi 4G hálózaton indítják, illetve indították adott időpontban -, akkor ahol volt 4G, ott ment már mindenhol.
A 2017. június honnan van már?
2017. április 27. - az viszont igaz, hogy így nincs még 2 éve sem, csak hamarosan.
Az én emlékeimben először a 2016. május volt, biztos az éles jelző miatt maradt meg az.[ Szerkesztve ]
-
goop
őstag
Micsoda cicaharc megy itt a volte miatt, amúgy kali mondja jól, indult a volte 2017 április, a pár samuval, de indult és már nem teszt volt. A lista közel sem teljes, van honor 9-em, amit ugyan már nem forgalmaz a telekom, de vígan megy rajta a volte. Gondolom van még több ilyen készülék.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest