- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kiterjesztette az Egyesült Államok a kínai chipkorlátozásokat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Rohamosan nőnek az akkumulátorok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
Egy olyan problémám lenne, hogy van egy file-om amiben a sorok LF-del vannak elválasztva nem pedig CRLF. Szóval Unix-os. És a problémám az, hogy ha beolvasok egy sort akkor berántja az egészet.
Van erre vmi trükk?A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
válasz A szerzetes #1452 üzenetére
Pont ezt akarom elkerülni, elég bonyi a fájl. Mindegy most átpörgetem és kicserélem az LF-et CRLF-re. Csak majd ha online-ba kell monitorozni akkor lesz kicsit macerás.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
A szerzetes
csendes tag
Akkor annyi, hogy írsz egy saját readLine() függvényt, amiben StrginBulidarben pakolod bele a karaktereket amíg el nem érsz a sor végére, az LF-ig. Nem hiszem, hogy a beépített függvény ezt máshogy csinálná, szóval nem lesz kevésbé hatékony.
"Nem adom fel mert lehet, hogy holnap lesz az én napom"
-
Mivel olvasol a fájlból? A StreamReader dokumentációja szerint \r, \n és \r\n-ek esetén is leválasztja a sort. A TextReader hasonlóan viselkedik, sőt még az Environment.NewLine propertyt is figyelembe veszi - ezt is felhasználhatnád akár.
Az biztos, hogy a saját ReadLine() nem jó megoldás.
Működik, de nem kéne mindig újra feltalálni a kereket.[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
-
Lakers
tag
Ezt miért írja ki? Távoli szerveren lévő visual studio 2008-ban primán lefordul a kód. De a saját gépemen lévő Visual Studio 2010 már nem hajlandó, csak írkálja az errorokat, ugyanazt a weblapot, kódot...
Error 1 It is an error to use a section registered as allowDefinition='MachineToApplication' beyond application level. This error can be caused by a virtual directory not being configured as an application in IIS. C:\Users\tucutuc\Downloads\ITFactoryIIweb1\ITFactoryIIweb1\web.config 52
-
Lakers
tag
Újabb probléma... ez inkább Visual Studio 2010 használati probléma lehet... (az ultimate verziót raktam fel, ami egy SQL 2008-t is feltett).
1. De... Az alábbi kóddal szeretnék létrehozni táblát Asp.Netben, ha a server explorerben az adatbázisra jobb klikkel menü / New Querry, ott feljön egy ablak és a már létrehozott abalakokat mutatja... holott a tutorial szerint oda kéne az alábbi sorokat bemásolni (ott VS 2008-van). Ezeket az sql parancsokat hogyan tudom használni? Hova, hogyan másoljam be a VS-be hogy nah itt a táblát kissrác
CREATE TABLE [dbo].[Person](
[PersonID] [int] IDENTITY(1,1) NOT NULL,
[FirstName] [varchar](30) NULL,
[LastName] [varchar](30) NULL,
[Email] [varchar](150) NULL
) ON [PRIMARY]
Na ezt hogy tehetem meg?2. App_Data mappához hozzáadok egy új SQL adatbázist. Ekkor a server explorerben létrehozok egy táblát, ebben az excel nézetben..., (habár itt is szeretném tudni, hogy hogyan lehetne a fenti sorokkal), de hiába csináltam meg manuálisan ezzel a módszerrel, a class view-ben nézve, a táblának nem hozott létre osztályt... (Person táblának kellene lennie person.cs fájl - osztály). Ezt hogyan lehet elérni
3. Lehet hogy külön le kellene töltenem az SQL Express-t és úgy ott külön adatbázist létrehozni? A Microsoftos Webinstaller, és a gépen is a sima Microsoft Sql Server 2008 ott figyel, de configuration manager, error and usage reporting, installation center, és Import and export data funkciók érhetők csak el.
-
Immy
őstag
Üdv
Írtam egy programot, ami törli a felhasználó temp-jét és temporarily internet files mappájában lévő file-okat. (természetesen amit a rendszer épp használ, azt nem tudja törölni, de azt nem is akarom)
A linkelgetést környezeti változóval oldottam meg:
Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.InternetCache)
Path.GetTempPath()Valaki mondja meg, hogy win7 alatt miért nem működik. Helyes útvonalat ad vissza. Rendszergazdaként futtatva a programot kiírja, hogy nincs hozzá jogom...
Immy
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
mészi67
csendes tag
Sziasztok!
Könyvből tanulgatom a VB.Net programozást. Van egy picturebox a form-on amibe fájlból töltöm be a képet. Amikor megváltozik picturebox tartalma akkor újra el kellene menteni de sajnos hibára fut.Me.FF0.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp")
Terv.FF0.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)Valaki tud valami okosságot a probléma megoldására?
Előre is köszönöm. -
mészi67
csendes tag
Azt hittem többen vannak ezen a fórumon akik VB.NET-tel foglalkoznak.
Na mindegy.
Sikerült megoldani a problémát egy másik fórum ötletével. A gond az volt hogy a beolvasott fájlt lock-olja a keret rendszer és ezért nem lehet felül írni.
Felteszem a jó példa programot,hátha valakinek lesz ilyen gondja. Igaz nem a legszebb de működik.Public Class Form1
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Dim Fn As String
Fn = "Bp. IX. Lónyay u. 38"
Me.PictureBox1.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp")
Me.PictureBox1.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Me.PictureBox1.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim Fn As String
Me.PictureBox1.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0temporary1.bmp")
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
Dim Fn As String
System.IO.File.Delete("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp")
System.IO.File.Move("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0temporary.bmp", "C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp")
System.IO.File.Delete("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0temporary.bmp")
End Sub
End Class -
ArchElf
addikt
Jogosultság probléma lehet (pl úgy van beállítva, hogy csak a felhasználónak van hozzá joga, az adminisztrátoroknak nincs), de lehet, hogy titkosítva van, és nem vagy hozzáadva jogosultakhoz. Az is lehet, hogy valami rendszerfolymat fogja a könyvtárat.
Kérd le előbb a könyvtár jogosultságio listáját. Ja és adminként korlátozott, vagy tényleges admin módban futtatod a törlést (UAC)?
Ha semmi nem megy, próbáld meg WMI-vel törölni a fájlokat (az asszem SYSTEM jogokkal igyekszik csinálni).AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
ArchElf
addikt
válasz mészi67 #1465 üzenetére
Mitől változik meg a kép?
Amúgy célszerű átmeneti változóba betölteni ezeket, csak kicsit több kódot igényel, ahogy írtad: Image-be tölteni, Image-et hozzáadni a picturebox-hoz, máshol lekérni és ott elmenteni...
Miért kell BackgroundImage?Amúgy kipróbáltam, nekem így gond nélkül megy (mondjuk nem VB.NET, hanem C#.NET), de nem szabad ilyen különbségnek legyen - mivel ugyanannak a dll-nek ugyanazon függvényeit használja mind a VB, mind a C#...
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
mészi67
csendes tag
válasz ArchElf #1468 üzenetére
Szia!
Köszönöm hogy válaszoltál.
Ez egy tervrajz kezelő progi lenne. PictureBox-okban tárolok bizonyos rajzelemeket amik F1,F2, F3 gombok megnyomására megváltoznak. Ezért felül szeretném írni az előző állapotukat. Jelen pillanatban 56 db PictureBox van a formon, ami akár 120-ig is elmehet számításaim szerint. Egy db PictureBox-szal jól működik de az 56 db-nál már nem.
Egy kis kód a valós programból:Private Sub Terv_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
Dim Fn As String
Fn = UjMunka.txtCim.Text
Me.FF0.Image = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp")
Me.FF1.Image = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF1.bmp")
Me.FF2.Image = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF2.bmp")
Me.FF3.Image = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF3.bmp")
Me.FF4.Image = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF4.bmp")
Me.FF5.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF5.bmp")
Me.FF6.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF6.bmp")
Me.FF7.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF7.bmp")
Me.FF8.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF8.bmp")
Me.FF9.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF9.bmp")
Me.FF10.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF10.bmp")
Me.FF11.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF11.bmp")
Me.FF12.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF12.bmp")
Me.FF13.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF13.bmp")
Me.FF14.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF14.bmp")
Me.FF15.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF15.bmp")
Me.FF16.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF16.bmp")
Me.FF17.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF17.bmp")
Me.FF18.BackgroundImage = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF18.bmp")
IdeiglenesMentes()
Me.AllowDrop = True
KiValasztas.Top = 800
End If
End Sub
Private Sub FF0_MouseDown(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles FF0.MouseDown
mozoghat = True
pX = e.X
pY = e.Y
End Sub
Private Sub FF0_MouseMove(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles FF0.MouseMove
If mozoghat = True Then
Me.FF0.Left = Me.FF0.Left + e.X - pX
Me.FF0.Top = Me.FF0.Top + e.Y - pY
Me.JelFF0.Left = Me.JelFF0.Left + e.X - pX
Me.JelFF0.Top = Me.JelFF0.Top + e.Y - pY
End If
Me.OszlopName.Text = "FF0"
Me.JelName.Text = "JelFF0"
End Sub
Private Sub FF0_MouseUp(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles FF0.MouseUp
mozoghat = False
End Sub
Private Sub JelFF0_KeyDown(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles JelFF0.KeyDown
Dim Fn As String
Fn = UjMunka.txtCim.Text
If e.KeyCode = Keys.F2 Then
Me.FF0.Image = Program.My.Resources.FFUresKesz 'Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Program\Képek\Cölöpök\FFUresKesz.bmp")
My.Computer.FileSystem.DeleteFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp")
ElseIf e.KeyCode = Keys.F1 Then
Me.FF0.Image = Program.My.Resources.FFUresKiv 'Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Program\Képek\Cölöpök\FFUresKiv.bmp")
My.Computer.FileSystem.DeleteFile("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp")
ElseIf e.KeyCode = Keys.F3 And Keys.U Then
Me.FF0.Image = Program.My.Resources.FFures 'Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Program\Képek\Cölöpök\FFures.bmp")
End If
End Sub
Private Sub JelFF0_MouseDown(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles JelFF0.MouseDown
MegnezJelet()
End Sub
Private Sub JelFF0_MouseEnter(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles JelFF0.MouseEnter
Me.JelName.Text = "JelFF0"
Me.OszlopName.Text = "FF0"
End Sub
Module IdeiglenesBmp
Public Sub IdeiglenesMentes()
Dim Fn As String
Fn = UjMunka.txtCim.Text
Terv.FF0.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF0.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF1.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF1temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF1.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF1temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF2.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF2temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF2.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF2temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF3.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF3temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF3.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF3temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF4.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF4temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF4.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF4temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF5.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF5temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF5.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF5temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF6.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF6temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF6.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF6temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF7.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF7temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF7.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF7temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF8.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF8temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF8.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF8temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF9.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF9temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF9.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF9temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF10.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF10temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF10.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF10temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF11.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF11temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF11.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF11temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF12.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF12temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF12.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF12temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF13.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF13temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF13.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF13temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF14.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF14temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF14.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF14temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF15.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF15temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF15.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF15temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF16.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF16temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF16.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF16temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF17.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF17temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF17.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF17temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF18.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF18temporary.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF18.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF18temporary1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
End Sub
End ModuleA hiba üzenet:
A generic error occurred in GDI+.
Állítólag a keretrendszer zárolja a fájlt, de biztos vagyok benne hogy van megoldás, amit én nem tudok megolgani a hobbi szintemmel.
A BackgroundImage csak a próbálgatás miatt van benne.
Ha egy kis példa kóddal segítenél a tudatlanságomon, örülnék.
Köszi -
mészi67
csendes tag
válasz ArchElf #1468 üzenetére
Ja a hibaüzenet a tervmentésekor lép fel. Ez lemaradt az előbbi üziről.
Module UjTervMentes
Public Sub TervSave()
Dim Fn As String, Fn1 As Integer
Fn = UjMunka.txtCim.Text
Terv.Kilep.Enabled = True
Terv.FF0.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF0.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF1.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF2.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF2.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF3.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF3.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
Terv.FF4.Image.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF4.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF5.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF5.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF6.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF6.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF7.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF7.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF8.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF8.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF9.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF9.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF10.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF10.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF11.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF11.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF12.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF12.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF13.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF13.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF14.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF14.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF15.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF15.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF16.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF16.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF17.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF17.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FF18.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FF18.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA0.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA0.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA1.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA2.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA2.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA3.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA3.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA4.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA4.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA5.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA5.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA6.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA6.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA7.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA7.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA8.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA8.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA9.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA9.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA10.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA10.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA11.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA11.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA12.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA12.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA13.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA13.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA14.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA14.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA15.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA15.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA16.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA16.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA17.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA17.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.FA18.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\FA18.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ0.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ0.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ1.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ2.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ2.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ3.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ3.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ4.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ4.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ5.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ5.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ6.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ6.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ7.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ7.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ8.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ8.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VJ9.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VJ9.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB0.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB0.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB1.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB1.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB2.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB2.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB3.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB3.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB4.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB4.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB5.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB5.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB6.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB6.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB7.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB7.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB8.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB8.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
'Terv.VB9.BackgroundImage.Save("C:\Jet Grouting\Munkák\" & Fn & "\Terv\VB9.bmp", System.Drawing.Imaging.ImageFormat.Bmp)
End If
End Sub
End Module -
ArchElf
addikt
válasz mészi67 #1470 üzenetére
Huhh, van egy pár darab picturebox
Milyen fejlesztői környezetben dolgozol? Nálam VS2K8 van, abból tudok valami mintapéldát kreálni. Amúgy nem szép már ilyen menyiségben a kódban tartani ezeket a dobozokat, célszerű volna ezeket (meg az eseményeiket) dinamikusan kezelni...
Amúgy miért lehet huzogatni a pictureboxokat? Miért van a drag-and-drop engedélyezve?AE
[ Szerkesztve ]
-
mészi67
csendes tag
válasz ArchElf #1471 üzenetére
Megpróbálok képet is feltenni hogy legyen fogalmad az egészről.
Visual Studio 2005-ben nyomulok.
A vonszolás azért kell hogy meghatározott helyre tehessem a vezérlőt, mert ugyebár nem minden ház alaprajza egyforma.
A téglalapok az alaprajzot szimbolizálják, a képdobozok pedig az alapmegerősítés helyét, a szövegdobozok pedig adatokat jelenítenek meg, pl. dátum, cölöpszám, méter stb. Dupla klikkre zummolom a szöveg dobozt.
A dinamikus kezeléssel erre gondoltál? Pl. egy másik prog. részlet:Try
o = Terv.OszlopName.Text
p = Terv.JelName.Text
megnez = 5000
Terv.Controls.Item(p).BringToFront()
Terv.Controls.Item(o).Image = Image.FromFile("C:\Jet Grouting\Program\Képek\Cölöpök\FFUresNagy.bmp")
c = Terv.Controls.Item(p).Left
For k = 1 To 8.2
If c > k Then
varj_ennyit = 60
End If
System.Threading.Thread.Sleep(varj_ennyit)
Terv.Controls.Item(p).Left = Terv.Controls.Item(p).Left + k
Terv.Refresh()
Next kSajna kép nem megy , csak worldben tudnám küldeni de azt sem tudom hogy tehetném fel.
-
ArchElf
addikt
válasz mészi67 #1472 üzenetére
Mire összedobtam egy hasonlót láttam, hogy neked csak VS2005-öd van (és ráadásul VB-ben nyomod, nem is c#-ban), mindenesetre, ha érdekel át tudom küldeni, mit dobtam össze...
Dinamikus kezeléssel arra gondoltam, hogy ne vegyél fel n*10 vezérlőt, hanem generáld le őket futásidőben.
AE
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
válasz mészi67 #1474 üzenetére
Semmi gond.
Dinamikus kezelésnél csak az alényeg, hogy nem a felületen keresztül csinálsz új kontrolt, hanem futásidőben. Ilyenkor neked kell (kódból) beállítani az összes fontos tulajdonságot (és az eseménykezelőket is).
Példa textbox-ok generálására. Csinálj egy formot, rajta két default gombot a bal felső sarokban. A form kódja legyen a következő.
http://pastebin.com/MQ9vrdVLEzer éve nem kódoltam VB-ben (élesben), nem ment könnyen az átállás...
mod1: Ja, és hanyagoltam a hibaellenőrzések nagy részét a rövidebb/tömörebb kód érdekében.
mod2: Este átküldöm (c#)-ban, hogy mit csináltam. Amúgy mivel előre beállított képekkel dolgozol (resource), így nincs értelme mentegetni a képeket, csak a resource-okra hivatkozni. De majd az átküldött kódból jobban megérted... Sajna VS.2008-ban készült a kód, úgyhogy a kódfájlokat egyesével kell majd beilleszteni egy új 2005-ben létrehozott projektbe - az egész projektet nem fogod tudni megnyitni vele.AE
[ Szerkesztve ]
-
j0k3r!
senior tag
hello!
nemreg kezdtem el c#-al foglalkozni, es lenne egy kerdesem:
hogy tudom leellenorizni, hogy egy adott string numerikus erteket tartalmaz-e? (negativ szamok is jatszanak)elore is koszonom a segitseget.
some men just wanna watch the world burn...
-
Jester01
veterán
-
Immy
őstag
A hiba ott volt, hogy a törlésnél az exception-t nem kezeltem normálisan. Pl.: ha egy file-t más folyamat használja akkor az egész megállt.
void delete(string eleresi_ut)
{
string[] files = Directory.GetFiles(eleresi_ut);
string[] directories = Directory.GetDirectories(eleresi_ut);
foreach (string file in files)
{
try
{
File.Delete(file);
}
catch (Exception ex)
{
listBox1.Items.Add("Amiket nem tudtam törölni: ");
listBox1.Items.Add(ex.ToString());
}
}
foreach (string directory in directories)
{
try
{
Directory.Delete(directory, true);
}
catch (Exception e)
{
listBox1.Items.Add("Amiket nem tudtam törölni: ");
listBox1.Items.Add(e.ToString());
}
}[ Szerkesztve ]
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Gregorius
őstag
válasz ArchElf #1484 üzenetére
Tök általános exceptiont nem nagyon lehet rendesen lekezelni. Logolásra inkább az unhandled exception handler való: AppDomain.UnhandledException.
[ Szerkesztve ]
-
x007
tag
válasz Gregorius #1485 üzenetére
Néhány esetben azért indokolt lehet, ha nem akarod, hogy leálljon az alkalmazás. AppDomain.UnhandledException ugyan elkapja a nem kezelt kivételt, de a process elszáll.
Én például a worker szálak kódját szoktam trycatchException blockba tenni, így a catch elkapja a nem várt kivételeket, naplózhatom, és az alkalmazás sem borul.
Persze ennek használatának feltétele, hogy az alkalmazás semmikép se kerüljön inkonzisztens állapotba. Tudom... nem szép... ütemező alkalmazásnál még "végtelen ciklust" is okozhat, szóval azért óvatosan kell vele bánni.Naplózó rutinnál (pl TraceListener) is érdemes lehet a biztonság kedvéért elkapni mindent. Mondjuk ez se túl szép...
-
ArchElf
addikt
Impersonation-nél meg kötelező (különben a megszemélyesített - általában magasabb jogú - felhasználóval "kiugrik" az elméletileg csak felhasználói joggal futó kódba)...
AE
-
x007
tag
válasz ArchElf #1487 üzenetére
Ott nem kell elkapnod az exceptiont, elég ha tryfinally-t használsz. Egyébként szerintem ilyen esetekben érdemes csinálni egy Scope : IDisposable osztályt (lsd TransactionScope), ami transzparensen kezeli a külső "erőforrást". Impersonation esetén nekem így nézett ki:
using(new ImpersonationScope(domain, user, password))
{
}[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Tryfinally nem elég - ha nem szabad megbíznod a meghívó környezetben:
http://blogs.msdn.com/b/ericlippert/archive/2004/09/01/224064.aspx
http://blogs.msdn.com/b/shawnfa/archive/0001/01/01/400749.aspxAE
-
ArchElf
addikt
válasz ArchElf #1489 üzenetére
És a using + IDisposable sem megoldás:
using(new ImpersonationScope(domain, user, password))
{
}
// Megfelel ennek
ImpersonationScope i = new ImpersonationScope(domain, user, password);
//1. probléma
try
{
{
}
}
//2. probléma
finally
{
i.Dispose();
}
Két helyen is lehet vele gond:
1. Ritka esetben - de kihasználható módon (pl thread.Abort()) - lehet kivételt generálni az impersonation és a try között
2. Mivel nincs catch blokk, így a hívó rutin le tudja kezelni a futtatott kód esetleges hibáját, amit nem kapott el egy catch-el, mielőtt, még az i.Dispose() lefutna.AE
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
De. c#-ban ugyanez megvan (throw; -val tovább tudod dobni az exception-t, mintha 'mise történt volna). Az exception filter csak egy plusz funkció - olyan, mintha a c#-ben a catch első sora így nézne ki:
catch (Exception ex)
{
if(!IsExceptionFilter(ex))
throw;
// exception további része
}AE
-
x007
tag
válasz ArchElf #1493 üzenetére
Ez más, próbáld ki (false-t fog kiírni)
static bool admin = false;
private static void IAmSoEvil()
{
try
{
DoTheThing();
}
catch(Exception ex)
{
if (true)
{
Console.WriteLine(admin);
}
}
}
private static void DoTheThing()
{
try
{
admin = true;
DoTheAdminThing();
}
finally
{
admin = false;
}
}
private static void DoTheAdminThing()
{
throw new Exception();
}Ha jól értelmeztem a linkedet akkor azt írták, hogy az exception dobása két fázisban történik, először megkeresi a catch ágat, amiben lekezelhető a kivétel, ezért kiértékeli a when függvényt. Második fázisban végrehajtja a finally-ket és a megtalált catch ágat.
Mivel ezek 5 éves cikkek, elképzelhető, hogy ezt a mechanizmust javították már azóta (jogos lenne). Nincs VB-m, hogy kipróbáljam...
[ Szerkesztve ]
-
x007
tag
Elnéztem amit írtál, elnézést... De az eredményen nem változtatott
static bool admin = false;
private static void IAmSoEvil()
{
try
{
DoTheThing();
}
catch(Exception ex)
{
if (!Exploit())
{
throw;
}
}
}
private static bool Exploit()
{
Console.WriteLine(admin);
return false;
}
private static void DoTheThing()
{
try
{
admin = true;
DoTheAdminThing();
}
finally
{
admin = false;
}
}
private static void DoTheAdminThing()
{
throw new Exception();
}[ Szerkesztve ]
-
x007
tag
Megnéztem Refectorral a usingot, és tényleg úgy van ahogy írtad...
Kicsit utána gondolva:
Thread.Abort ellen hogyan védekeznél? Az bárhol történhet, catch vagy finally ágban is, súlyos inkonzisztenciát eredményezve. Nekem nem volt most semmi jó ötletem... így nézve már nem is igazán az a probléma, hogy a try-n kívülre rakja az objpéldányosítást a using, hanem sokkal messzemenőbb.Egyébként a gyakorlatban ez a szituáció szerintem nem játszik, mert a hívó fél szokott impersonationt csinálni, nem a hívott.
[ Szerkesztve ]
-
Gregorius
őstag
válasz ArchElf #1493 üzenetére
Ez nem teljesen ugyanaz. A CLR támogatja az exception filtert, a VB.NET is, a C# nem. Lényeges különbség, hogy míg VB.NET-ben feltétel teljesülése esetén kapod el az exceptiont, C# esetén mindenképpen elkapod. Az exception filter logika a belső finally blokkok előtt fut le, a fenti C#-os megoldás feltétele utána.
-
Sanyix
őstag
Ez a visual studio tényleg ekkora gáz, hogy kijelölöm hogy települjön az i particióra, ahova rakna 100 megát, de a c-re is rakna 2,1 gigát (?
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
-
Sanyix
őstag
LOL hát igen, microsoft észjárás (tiszta idiotizmus), és minőség... "mi majd megmondjuk neked mi a jó, kussoljál!"
Köszi nincs több kérdésemszövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Autós topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bestbuy játékok
- Napelem
- Logitech G Pro X billentyűzet és egér tesztje
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple.
- OH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 16/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/512 FHD LTE
- LG UltraFine 27MD5KL-B Monitor 5K. 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest