- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parallaxis
addikt
Semmi gyűlölet nincs a Samsung termékei iránt, főleg, hogy Samsung porszívót, TV-t, tabletet és mobilt használok.
Az óráikat is sokáig használtam (watchface-eket is jó párat készítettem szinte mindegyikhez).
Ami viszont nem tetszik:
- rövid üzemidő (a Samsungon kívül mindegyik WearOS-t használó gyártó törekszik olyan megoldásokra, amik ezt kitolják /ha a OnePlus Watch 3-nál meg tudták oldani, akkor nem megugorhatatlan feladat és a HarmonyOS sem sokban tér el, mégis megoldották a Huawei-nél, de a Samsung szemlátomást nem is foglalkozik ezzel a kérdéssel/)
- Samsung integráció. Csak Samsung telefonnal működik teljesértékűen.
- Instabil szoftver (rengeteg fagyást, újraindulást, adatvesztést, gyors lemerülést tapasztaltam a használatuk során)
- akadozó működés (laggoló felület, bizonytalanul induló appok /ráböksz, de nem történik semmi, majd 1 másodperccel később megnyíilik/)
- pontatlan mérések (a vérnyomás mérés egy vicc, az alváskövetés néha tűpontos, néha meg nevetségesen mellélő)
- az automatikus edzésfelismerésnél nem használ GPS-t (pl. észleli, hogy sétálsz, rögzíti is azt, de nincs nyomvonal és térkép ha utólag megnéznéd)
- komolyabb sportoláshoz nem alkalmas, mert nem illesztehetők hozzá sporteszközök (mellkaspánt, pedálszenzor, erőmérő, okosabb szobabicikli, evezőgép stb.)Mondhatnánk, hogy nem igazán a sportolók a célközönség, hanem az átlagos ember, aki csak a napi mozgását és egészségét szeretné nyomon követni. Viszont legalább ezen a téren lehetne következetesen pontos és megbízható, de nem az.
A konkurens Apple termék szintén trágya üzemidőt produkál, viszont működés és pontosság szempontjából nem nagyon lehet kritizálni. -
Parallaxis
addikt
Egy 160 (acél) - 240 (titánium) ezer forintos óránál nem akarok ügyeskedni, hogy a WearOS-es appok zöme telepíthető legyen.
Én egy fél milliós Garminnál is ügyeskedem, hogy azt tudja amit szeretnék, vagy, hogy olyan térkép legyen rajta, amin minden túristaútvonal fent van. A lustaság nem indok szerintem
Az pedig már le lett írva, hogy Google Pay híján nincs NFC fizetésPer pillanat valóban nincs, de a bevezetése folyamatban van, vagyis később lesz.
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy bár a mostani órám tudja, de még soha nem használtam, mert a mobil inkább kényelmesebb, mint az órával vacakolás (tekerd már be a csuklódat egy áruház pénztárának fixre telepített termináljához)
Hosszabb üzemidő, órának kinéző design, stabil és zökkenőmentes OS viszont a Samsung óráján nem lesz később sem.
Mivel gondolom külső eszközök (pulzuspántok, teljesítmény mérők, pedál szenzorok stb.) illesztése továbbra sem lesz megoldva a Samsungnál, így még aktivitás követésre is csak nagyon hobbi szinten alkalmas, így az aktivitás követő elnevezés dícséret a Samsunghoz viszonyítva -
Parallaxis
addikt
Redmi telefonnal használom, mindössze az EKG-t és a vérnyomásmérést buktam.
Meg az összes új featurét amit bejelentettek a 8-asnál
Huawei Watch 5 esetében az EKG és vérnyomásmérés működésének feltétele, hogy a Huawei Health app ne a Google Play-ről, hanem a Huawei AppGallery-ről legyen telepítve,Jajj... Nagyobb butaságot nem tudtál írni?
A Google Paly-ről egyáltalán nem telepítesz Huawei Health-et, mert nincs fent, sem régi, sem új.Amúgy meg az összes Huawei órát megette a fene, ha nincs HMS Core.
Már jó sok éve nem kell egyik órához sem a HMS Core....
-
Parallaxis
addikt
Vedd meg a Huawei Watch 5-öt, aztán majd rájössz, hogy milyen korlátokkal kell majd együtt élned.
Az 1-2 napos üzemidőnél nincs komolyabb korlát, mert azt szoftveresen a büdös életben nem fogják megoldani, míg azt, hogy az üzenet törlések szinkronizálódjanak a telefonnal, azt igen (bár személy szerint ezt állíthatóvá tenném, mert nekem az a jobb, ha mobilon megmaradnak, ha az órán törlöm).
Az pedig nettó pofátlanság, hogy a titánium tokozásért 80 ezer forintos felárat kérnek.
Ugyan már olcsó Jánosok ez a kínaiak... amerikai cimboráik simán kérnek 1 millió forintot ugyanazért
-
Parallaxis
addikt
A Wear OS 6‑nak köszönhetően számos harmadik féltől származó alkalmazás (pl. Google Maps, Spotify, Strava, stb.) használható rajta
A HarmonyOS-nek is ugyanaz az alapja, mint a WearOS-nek, így a WearOS-es appok zöme telepíthető rá egy kis ügyességgel.
A Galaxy Watch8 beépített bioelektromos impedancia‐analízist (BIA) kínál, testzsír, víztartalom, izomtömeg mérésére is képes, ezt a Huawei Watch 5 nem tudja.
Ez igaz, viszont azt ugye tudod, hogy a BIA szenzor kizárólag felsőtestedet méri így sajnos nem releváns az általa mért adat (ugyanúgy, mint a sima ráállós mérlegek meg csak az alsó testet mérik, így azok sem számítanak pontos mérésnek).
Az Exynos W1000 chip gyorsabb, energiatakarékosabb, mint a HarmonyOS chip.
Ezt nem írtam volna le a helyedben, mivel a Watch 5 nagyjából 2-5x tovább bírja egy töltéssel.
Végül amivel a Watch8 a Samsung/Google mesterséges intelligencia integrációnak köszönhetően rendelkezik: futóedzés‑edző, AI-alapú energiamérő, új antioxidáns index, cirkadián ritmus analízis.
A Huawei már régóta edzéstámogatással adja az óráit, sőt van extra előfizetős része is ennek. Az antioxidáns mérés egyelőre csak egy poén, semmilyen orvosi engedélye nincs rá a Samsungnak, még az USA-ban sincs beadva FDA engedélyezésre, így ez csak egy olyan funkció, amit nem szabad túl komolyan venni. Az alváselemzés meg eddig sem volt túl acélos a Samsung óráinál, nem hinném, hogy most előzné meg hirtelen ezen a téren a Huawei-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Trollok komolyan
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest