- iPhone topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalai Láma
őstag
Az egyházfenntartói járulék micsoda? Ezt kötelező fizetni? Egyrészt megértem, hogy minden anyagi támogatásra szüksége van az egyháznak, másrészt viszont kicsit ellenszenves, ha az egyház pénzt kér. Bár nálunk is van hasonló, meg ugye a misén az adományok. Mondjuk ami református istentiszteleten voltam, az durva volt, a végén csak anyagiakról volt szó, hogy ki mennyit adományozott. És hogy tessék adakozni a templomból kifelé menet. Persze nálunk is láttam már olyan papot, aki gyerekmisén pénzügyekről beszélt, és elég furán vette ki magát. Na mindegy.
Ami még érdekel, hogy mennyire azonosulsz a vallásod által hirdetettekkel? Mindent 100%-ban elfogadsz amit az egyházi vezetőid mondanak, tanítanak, vagy van, amiben saját elképzelésed van? Nem akarom előhozni a témát, csak református lelkésztől is halottam, hogy a Bibliában például a teremtést nem úgy értelmezik szó szerint, ahogy te. Vagy ez nem annyira kötött a reformátusoknál?
Az istentisztelet pedig nálatok nagyon hasonlít a mi miséinkre. Szerintem nem sok különbség van. És itt is számít, hogy milyen szónoki képességekkel van megáldva az illető lelkész/pap. Mindkét oldalon láttam már nagyon jót és rosszat is. Úgy gondolom, elég közel állnak ezek a vallások egymáshoz.
Az evangélikusokat viszont alig ismerem, nem nagyon tudom, hogy ők mit csinálnak másképp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Nintendo Switch 2
- Xbox tulajok OFF topicja
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- További aktív témák...
- 1 év garancia, Hp 640 G8 i5-1135G7 16Gb rammal win11-el
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7760 i7-11850H 64 GB RAM NVIDIA RTX A4000 FHD IPS Garancia
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest