Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ujjlenyomat

csendes tag

válasz kymco #15570 üzenetére

Kíváncsi lennék arra, hogy Neked mi jut eszedbe erről a két versről:

„Megjelentettem a te nevedet az embereknek, akiket e világból nékem adtál: tiéid valának, és nékem adtad azokat, és a te beszédedet megtartották."

„És megismertettem ő velök a te nevedet, és megismertetem; hogy az a szeretet legyen ő bennök, amellyel engem szerettél, és én is ő bennök legyek."

János 17:6, 26 Károly G.

„Nyilvánvalóvá tettem a nevedet azoknak az embereknek, akiket nekem adtál a világból. A tieid voltak, te pedig nekem adtad őket, és megtartották a szavadat."

„És megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni, hogy a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, én pedig ővelük egységben.”

János 17:6, 26 ÚV

Ha Jézus megismertette a követőivel Isten nevét, akkor ők használták.
    Istennek azért van tulajdon nev, hogy megkülönboztesse magát a többi istentől.
    Föntebb már írtam erről, de biztos csak átfutottál rajta.
    Mint írtad, ritkán nevezed keresztnevén a feleségedet.
    Mi se mindig azt mondjuk, hogy Jehova. Mi is több féle képpen szólítjuk meg Őt.
    Az a hosszabb hsz, inkább azoknak íródott, akik azt állítják, hogy Isten nevét tilos használni, valamint azoknak, akik azt állítják, hogy nincs semmi baj azzal, hogy átírták Isten nevét Úr szóra.

Görög Iratok.
    Jézus felolvasta a templomban az Ézsaiás próféciájának a 61. fejezet 1. és 2. versét.
    „A legfőbb Úrnak, Jehovának a szelleme van rajtam, mert Jehova felkent, hogy jó hírt mondjak a szelídeknek. Elküldött, hogy bekötözzem a megtört szívűeket, hogy szabadulást hirdessek a foglyoknak, és a szemek teljes megnyílását a raboknak; 2 hogy hirdessem Jehova jóakaratának esztendejét és Istenünk bosszújának napját; hogy megvigasztaljak minden gyászolót;" (ÚV)

Nos, szerinted amikor ezt felolvasta, kiejtette-e a Jehova szót?
    Miértne ejtette volna ki?
    De akkor biztos eszedbe jut, hogy ezt a biblia verset idézte Lukács a 4. fejezet 16. versétől a 21. verséig terjedő részben. Miért írta volna át Lukács bármire is Isten nevét?

Ezt azért írtam, hogy lásd, igenis szerepelt az erdeti tekercsekben Isten neve. Egyébként a görög iratokban Isten nevét továbbra is a héber tetragammával írták.

Nézd Jézust is elitélte a saját népe.
    Eggyáltalán nem csodálkozok azon, ahogy reagálsz.
    Máté 5:11 (ÚV)
     „Boldogok vagytok, amikor gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak ellenetek énértem. "

Új hozzászólás Aktív témák