- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Azt persze nem is említettem még hogy jelenleg nem nagyon tudnám nélkülözni hetekre, egyetlen munkaállomásom homeofficehoz...ezért is érdekel hogy a hiba jelenség alapján mivel járhat ha hagyom így futni a cuccot. Most a melegedés ellen az egyik megoldásom hogy a sajátja helyett egy jóval halkabb Phanteks 140-es házhűtő ventilátor néz abba az irányba ahol a táp is van, így a légáramból nem csak a vga kap.
A garanciával meg lehet érdemesebb lenne megvárnom a black friday időszakot, ha akkor találják ki hogy levásárlás talán lesz értelmes választás. De akkor pusztán az hogy nem jeleztem azonnal a hibát nem jelent garivesztést. Köszi. -
Chapel
addikt
Köszönöm, de kis esélyét látom, hogy egy másgépben jó a táp és illetve egy vadi új fejlettebb is pont eldobja magát.
Holnap megy szervízbe.
Ami izgat az az alaplapi 8+4 atx csati; erre rákérdeztem a lap fórmjában. Nem hiszem hogy kell neki az a plusz 4-es atx csati de kitudja... -
-
bagyulajuve
addikt
-
*Ropi*
félisten
Biztos, hogy a tápja hibás, mert a gép bekapcsolása nélkül is levágja. A tápteszter dugó szerintem ebben az esetben többet ártana mint használna, mert ugye a "PWR OK" lábat földre húzva, gyakorlatilag az alaplap nevében behazudja a tápnak, hogy minden kimenő feszültségének az értéke a jó tartományban van - holott nem, és így még nagyobb tűzijáték lehet a vége. A kismegszakító sem véd meg mindentől.
(#20569) bagyulajuve: Fontos! Ha mégis kipróbálod a tápteszter dugóval, akkor előtte húzz le minden eszközt a tápról, nehogy azokat is megsüsse!
-
*Ropi*
félisten
Igen, azért írtam, hogy vehet itthon is többért, arra nem kell heteket várni.
Azért jobb a kijelzős verzió, mert közelítőleg mutatja a feszültség értékeket (azért írom, hogy közelítőleg, mert az olyan áramkörökben amik önmaguk referenciái sosem lehetünk biztosak, mert mindig bennük van a feltehetően nagyobb hibaszázalék szemben a külső, stabil referenciájúakkal).
-
drAmano
csendes tag
Próbáltam jópárszor bekötni, a ledek már akkor égnek amikor csak az alaplap kap áramot és ez akkor se törtnt meg amikor csak a 24pines csatlakozó volt a lapban.
Alaplapi pineket rövidre zárva se indul el ha a hibás táp volt rajta.
Egyébként megmértem az 5vSB lábat, ott is megfelelő a feszültség, illetve a pwr_ok is ad le 5V-ot tehát elméletileg az alaplapnak minden meg lenne ami neki kell, hogy a tápot bekapcsolja.Mindenesetre a tápot már visszaküldtem, ma írtak, hogy valóban hibás és visszautalják a vételárat.
-
InterFox
senior tag
A VGA-t nem tettem bele a teszt alatt mert látni akartam, hogy tisztán az új alkatrészek rendben lesznek e.
Ez után tettem volna bele a megmaradt GTX 1060-ast.
Igen, minden vadi zsír benne.
Tápteszterem nincs, a kölcsönt viszont nem merem megkockáztatni, másnak a ... nem verném a csalánt.
Raktam már össze gépet és semmi bajuk nem volt, pörce indult mindegyik, szóval itt egyedül a CPU VRM volt érdekes ami ennél a lapnál 8 tűs tápcsatlakozóval van ellátva, viszont a tápon nem volt ilyen kábel csak 6+2-es amit össze lehetett illeszteni, de se így se úgy nem ment bele mind a 8 fej, csak az egyben lévő 6-os.
Lehet ezt ba&@tam el. -
Panthera
őstag
Nincs teszterem. Ilyenre gondolsz?
Bár a 20/24 pines részt úgy sem tudnám csatlakoztatni, mert a Dell tápon az mini. Egyébként most találtam az ali-n olcsó átalakítót normál táphoz [link] , de ez csak tesztre jó, mert ebbe a mini gépbe speciális méretű táp kell. -
*Ropi*
félisten
Köszönöm a tanácsot, emellett mások véleményére is kíváncsi lennék!
Egyébként javítottam már tápot, csak még ilyet nem: mostanában időszűkében vagyok, ezért gondoltam felgyorsítani a folyamatot az esetleges típushibáinak a megismerésével. Ez egy ChanellWellTech (CWT) PSH alapú táp (lásd mint a Corsair TX750), tehát elég korrektül össze van rakva, így megéri megjavítani.
-
thunder1991
tag
Én úgy voltam vele mivel 650es biztosan jó lesz,de akkor mégse.
Megint tanultam valamit...Hát...a Quadroval megy azzal semmilyen gond nincs és nem volt idáig,de akkor ezek szerint ha valamelyik kártyát használni akarom akkor kelleni fog egy újabb,és szerintem márkásabb táp.
Köszönöm szépen a segítséget! -
bambano
titán
"egy vasaló működéséhez nem tudom menyire van köze egy PC gép üzemeltetéshez?": eddig nem volt köze, de úgy látszik, a vasaló is elöregszik.
"bár azt nem írtad,hogy lekapcsol a hálózat annak használatkor.": ezt a kérdést nem értem. milyen hálózat? ethernet? 230? a gép működött akkor is, amikor a problémát észleltem, az oprendszer nem szállt el.
az történt, hogy minden működött jól, majd egyszer csak elkezdett hibaüzeneteket dobálni, amelyek szerint elszállt az usb klavi, majd szinte rögtön visszajött. először nem értettem, majd a hibaüzenetek gyakorisága alapján felmerült, hogy valami melegítő eszköz lehet, az kapcsolgat ilyen ütemben. átrohantam a másik szobába, és látom, hogy az asszony vasal. és hallom, ahogy kattog a vasaló, amikor a bimetál kikapcsolja a fűtőszálat.
"mennyi megszakító van nálatok? teheted más konnektorba a vasalót akkor is problémás?": nem teszteltem. de egy fázis jön be, tehát galvanikusan egy hálózat az egész lakás.
"az usb eszközöket már nem ismeri fel vagy spontán egyszer csak eltűnnek?": most is működik ugyanaz a gép, mindent felismer, majd amikor vasalt, eltűnik az usb, és egy-két tizedmásodperc múlva vissza is jön.
"ez akár alaplapi hiba lehet": akkor visítok...
"vagy a belső kábelezés nem stabil.": az mitől lenne nem stabil, ha évekig jó volt? vagy mit értesz stabil alatt? fizikai stabilitást, hogy nem mozog?van itthon más nagy teljesítményű fogyasztó, a villanytűzhely magasan veri a többit teljesítmény-felvételben, de azokkal sosincs probléma. a teavíz forraló eléggé hasonló berendezés a vasalóhoz, azzal sincs gond.
szóval azt gondolom, hogy elfáradt a bimetál a vasalóban, ezért amikor megszakítaná az áramot, van egy kis hegesztés. annak lehet valami káros zavarása a 230-on, amit valamiért nem szűr ki a táp. de ha igazad van, akkor az alaplap.
szóval szerinted érdemes tápcserét próbálni?
-
-
bul07
nagyúr
Szétszedtem én, nagy elszíneződést nem találtam, és semmi furcsán álló alkatrészt se
De ahogy írtam mikkor csináltam a felvételt elégég elkezdet szagosodni, tipikusan az éget nyák, vagy lak szag
Szemre nincs hiba, 9éves tápot már nem csináltatok meg
Keresem az utódját
Eddig talán a FSP HEXA 85+ 450W lesz a befutó, de még holnap reggelig keresgetek és várok ajánlást
Két dolog miatt kérdéses ez
500mm PCI-E kábel lehet rövid lenne alsó tápos ház
450W elég e a mostani géphez(adatlap) meg jövőbeni géphez ami kb Ryzen 5, vagy 7 , vga 1060 vagy GTX 1660 magassága -
k-adi
nagyúr
köszi a választ... akkor megnézem.. és b tervként pedig a másik topikban kérek tippet egy kicsit combosabbra. (már nem akarok sokat költeni erre a pc-re..)
Anno 4éve mikor összeraktam ezt a konfigot, akkor szintén itt a fórumon kaptam tippként ezt a seasonic 520w tápot, azt mondták a "szakik" hogy ennyi elég neki.
Ezek szerint épp határon volt és az elmúlt évek alatt legyengült és most már nem elég? Mert tényleg csak terhelés alatt jön elő, úgyhogy gyanús nekem
-
pixelshader
tag
Köszi, nagyon egyszerűen hangzik, de nincs fúróm, nem értek a villanyszereléshez se. Lehetséges hogy a falban van földelt vezeték, akkor csak a konnektort kell cserélni.Érdekesen van megtervezve a ház, a konyhában van 8! darab földelt konnektor, a szobákban meg 1 se.
De inkább az lenne a kérdés hogy mennyire fontos a földelés?
-
veinert.zs
csendes tag
Szia!
Nem spórolni szeretnék hanem inkább ,csak nem akarom elrontani. Persze gondolom nem egy nagy valami bedugni a tápba ezeket a kábeleket. Az alaplapon elég egyértelmű a helyük, de moduláris tápom még nem volt. Inkább ez az oka annak, hogy olyanban gondolkodtam aminek hasonló a csatlakoztatása. Érdekes, hogy ez nem teljesen szabványos...
Használtban nem gondolkodtam, igazából újat szeretnék ha már cserélni kell... csak azért idegesító a dolog mert egy ilyen hiba miatt így ha a meglévőt szeretném tovább használni a javítás után akkor megint lehet szétszedni és újra kábelezni... Vagy választok valami olyat ami végleg benne marad!
Ezek tetszenek mint maradandó csere:
Be quiet! 650W BN282 Straight Power 11 Gold 39,3E ft
FSP 650W Hydro GE 80+ Gold 33,3E
Phanteks PH-P650G AMP 650W Gold 33,5E ft
Melyik a jobb konstrukció? -
syberia
veterán
Nem vágom annyira, ezek alapvetően barkácsolásra valóak.
(#20265) kusztax: Kattanást a relé okozza benne, nem hibás a tápod.
(#20266) TaaT: A monitorozó funkciót jelzi vissza a villogás, vagyis rendben működik. A szoftver pontossága más kérdés, legalábbis a fogyasztásra vonatkozóak.
-
Holding01
újonc
Nem volt áram szünet ahogy vissza akartam kapcsolni a tápot akkor baszta ki.utána ujra lekapcsoltam a tápot biztositekot felnyomtam volt áram.ujra megnéztem megint levágta akkor bekapcsolva hagytam a tápot kint felnyomtam a szekrénybe de egyböl.alevágta felse engedte. Semmi égett szag nem volt
-
jeni
félisten
ma reggel ismét teszteltem
ilyen nincs!!!!!!!!!!!!!!!!ma hibátlanul megy tesztre!!!!!!!!!!!!!!
a pcie 8pin és a 6 pin pöpecre megy minden kéken van
nem lehetek ennyire béna a tegnapi nap okán.
azért furcsálltam mert az ATX és a CPU azokon mentek ,tehát ezek szerint a pcie csatlakozót a műszernél konktakt hibát jelzett,lévén állhatott sokáig a Thermaltake mérő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális Noctua NH-D15 chromax.black
- 0 perces Cooler Master MasterBox MB600L V2 Tempered Glass! SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)! ÁRON ALUL!
- Intel Laminar RM1 PWM Intel CPU Hűtő (Socket 1700) - Új, bontatlan - Eladó!
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- ASUS ROG STRIX 1000W 80 PLUS Gold + Premium kébelek
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest