- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisbocs06
tag
válasz
bambano #20377 üzenetére
Villanyszerelokent azt tudnám elképzelni amikor működik a vasaló ( mekkora kb 2000wattos ? ) Akkor leesik a feszültseg a lakásban amikor még kikapcsolja akkor újra magasabb feszultsegertekek jelennek meg és ilyenkor feszültség tüskék jelentkeznek akár 240Volt felettiek is.Akkor van ilyen ha már régi öreg a lakás villamos halozata , lazák már a kötések az elosztoban , kotodobozban és nagy lesz a feszültség esés .Ez csak egy lehetséges következtetés a részemről .Laktam anno egy albérletben , mikor mosogattam ilyen víz melegitos csappal akkor konkrétan 210V leesett a feszültség és az izzók szinte pislogtak szabad szemmel lehetett látni a fenyerejen , majd mikor kikapcsoltam a vizmelegitos csapot egyből nagyobb fényerővel világított .Nekem abban az albérletben az alaplapom ment tönkre a táp az egy Chieftec ctg volt korrekt vedelmekkel ellátva .Aztán vettem egy Apc tulfeszlevezetos elosztot de hamar el is költöztem egyéb okok miatt .Szerintem érdemes lenne megnézni a feszültség értékeket egy multimeterrel .
-
jeni
félisten
válasz
bambano #20381 üzenetére
nem internetre gondoltam hanem a lakáson belül a villamos hálózatra.
stabil amire igazán gondolnék az a belső kábelezés meglazulása,kontakt hiba,de ha csak kizárólag az a fránya vasaló okozza,akkor lehet elég lenne a vasalót lecserélni?
kölcsön kérni esetleg a működés erejéig vagy valakinek oda adni a tiedet nála miképp menne?
legyen az a vasaló és a tápegység.
ha létezne valami zavar szűrő ilyesmire? -
jeni
félisten
válasz
bambano #20377 üzenetére
egy vasaló működéséhez nem tudom menyire van köze egy PC gép üzemeltetéshez?
ettől függetlenül a vasalód lehet rossz,bár azt nem írtad,hogy lekapcsol a hálózat annak használatkor.
mennyi megszakító van nálatok? teheted más konnektorba a vasalót akkor is problémás?
a tápegységben a házon belül hardver életére figyelve öregecske már az biztos.
az usb eszközöket már nem ismeri fel vagy spontán egyszer csak eltűnnek?ez akár alaplapi hiba lehet vagy a belső kábelezés nem stabil.
mosógép vagy a mikrogép használata nem zavar be a PC gépezéskor másképpen egy nagy teljesítményű eszköz használata befolyásolja a géped működését?
mert ebben az esetben a hálózati leterhelődik vagy a 6A megszakító kevésnek bizonyul. -
04ahgy
nagyúr
válasz
bambano #10654 üzenetére
Hát, előfordulhat. A hibajelenség (ECC Recover) szűretlen tápfesztől szokott viszonylag gyakran előfordulni. A szűretlen tápfesz vagy eleve szar tápegység (esetedben ez kizárható), vagy kiszáradt kondik miatt következik be.
A kiszáradt kondik a táp öt éves korát figyelembe véve nem esélytelenek, főleg, ha belevesszük az egyenletbe a HX520 / HX620 Corsair által az eredeti Seasonic kapcsolásához képest jelentős mértékben módosított ventilátorvezérlését is (alacsonyabbra vették a fordulatot és magasabbra a felfutási hőmérsékletet). Sok HX520 / HX620, ahol bármi gyengeség volt akárhol az áramútban emiatt lelte halálát.
Tehát mindent egybevéve a kimeneti szűrő elektrolitkondenzátorok (+12V, +5V, +3,3V és nem elhanyagolhatóan az állandó huzamosabb üzem miatt a +5VSB) állapotát kell megvizsgálni (púposodás), esetleg feltétel nélküli csere jó minőségű Low-ESR típusokra (ha a táp már nem gariidőn belüli).
Nem biztos, hogy a kondik öregedésének látható jele van, így csak a kiforrasztás melletti ESR mérés ad biztos diagnózist.
Tipp: mivel a HX520 moduláris, pár száz forintért szerezhetsz hozzá pluszban moduláris kábelt itt az aprón, és barkácsolhatsz aluláteresztő szűrőt annak felhasználásával (pár kondi ráaggat, pár ferritmagos tekercs az áramútba), amivel a merevlemezekre csatlakozva tudod vizsgálni, hogy az ECC errorok számának növekedése megáll-e.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest