- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
"egy vasaló működéséhez nem tudom menyire van köze egy PC gép üzemeltetéshez?": eddig nem volt köze, de úgy látszik, a vasaló is elöregszik.
"bár azt nem írtad,hogy lekapcsol a hálózat annak használatkor.": ezt a kérdést nem értem. milyen hálózat? ethernet? 230? a gép működött akkor is, amikor a problémát észleltem, az oprendszer nem szállt el.
az történt, hogy minden működött jól, majd egyszer csak elkezdett hibaüzeneteket dobálni, amelyek szerint elszállt az usb klavi, majd szinte rögtön visszajött. először nem értettem, majd a hibaüzenetek gyakorisága alapján felmerült, hogy valami melegítő eszköz lehet, az kapcsolgat ilyen ütemben. átrohantam a másik szobába, és látom, hogy az asszony vasal. és hallom, ahogy kattog a vasaló, amikor a bimetál kikapcsolja a fűtőszálat.
"mennyi megszakító van nálatok? teheted más konnektorba a vasalót akkor is problémás?": nem teszteltem. de egy fázis jön be, tehát galvanikusan egy hálózat az egész lakás.
"az usb eszközöket már nem ismeri fel vagy spontán egyszer csak eltűnnek?": most is működik ugyanaz a gép, mindent felismer, majd amikor vasalt, eltűnik az usb, és egy-két tizedmásodperc múlva vissza is jön.
"ez akár alaplapi hiba lehet": akkor visítok...
"vagy a belső kábelezés nem stabil.": az mitől lenne nem stabil, ha évekig jó volt? vagy mit értesz stabil alatt? fizikai stabilitást, hogy nem mozog?van itthon más nagy teljesítményű fogyasztó, a villanytűzhely magasan veri a többit teljesítmény-felvételben, de azokkal sosincs probléma. a teavíz forraló eléggé hasonló berendezés a vasalóhoz, azzal sincs gond.
szóval azt gondolom, hogy elfáradt a bimetál a vasalóban, ezért amikor megszakítaná az áramot, van egy kis hegesztés. annak lehet valami káros zavarása a 230-on, amit valamiért nem szűr ki a táp. de ha igazad van, akkor az alaplap.
szóval szerinted érdemes tápcserét próbálni?
-
bambano
titán
Üdv!
A napokban elkezdett mágikus hibaüzeneteket dobálni a gépem. Leszakadtak az usb-s eszközök és hasonló.
A házi nyomozás arra vezetett, hogy az asszony vasalójában a hőszabályozó bimetál megadhatta magát, és amikor kikapcsolja a fűtést, valami zavart tesz a hálózatra, amitől megkergül a gépem. Értelemszerűen a vasaló záros határidőn belül további vizsgálat nélkül kuka.A kérdésem az, hogy a tápnak ezt nem kellett volna megfognia? Maradjon ez a táp vagy kuka és vegyek egy újat? Egy elég öreg gép (2011. márciusi, ha jól emlékszem), be quiet táp van benne.
táp kérdésben nem akarok spúrman lenni, ha egy pillanatra is felmerül, hogy a tápnak is baja van, túlkoros vagy ilyesmi, akkor repül, nem fogom felizgatni magam egy új táp árán.
előre is kösz.
-
bambano
titán
corsair hx520 a delikvens, majdnem napra pontosan 5 éves.
előfordulhat, hogy ennyi idő alatt megadta magát?
alaplap megy, ramteszt szerint a ram jó, de a vinyók elkezdték tömegesen szórni a Hardware_ECC_Recovered hibákat. Amiért a tápra gyanakszom, hogy egyszerre kezdték, pedig két diszk öreg, a harmadik meg nagyon fiatal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest