Új hozzászólás Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
2. ''símán kicsomagolod tar-ból, és asszem alap fut is'' - OK, de hogy csomagolom ki, hol találom meg, és hova teszi fel?
(Mondom, teljesen nulla vagyok még linuxból
Na jó, talán már 0.1
)
4. ''apt-get: ehhez nem árt a net'' - akkor azzal asszem nem sokat érek
Szóval beírom a prompthoz hogy ''dpkg -i csomagneve.uhu'' és akkor feltelepíti a cuccot, ugye? Nem kell semmi más csinálni csak ezt beírni például amikor épp bejentkeztem root-ként. Honnan tudom hogy hova tette? -
Panther
HÁZIGAZDA
Köszi a segítséget.
1. Linux alaprendszeren azt értem ami nem jó semmire, csak tudok menni a könyvtárak között, meg tudok új csomagokat telepíteni. Mert kicsi vinyóm van, és nem akarom olyan cuccokkal tömni, ami nem is kell nekem.
2. MC: Midnight Commander? Ha jól emlékszem valami ilyenről hallotam egyszer. De hogyan kellene telepíteni utólag?
3. A ''man mount''-ot már én is megtaláltam valahogy, csak aztán nem volt türelmem elolvasni, emlékeim szerint valami 900 sor volt vagy mennyi...Nem tudná valaki röviden leírni a paraméterek lehetséges értékeit, és jelentőségüket/jelentésüket? Köszi
4. A kérdés akkor továbbra is áll: hogyan kell utólag csomagokat telepíteni UHU-ban?
Thanx mindenkinek aki majdan válaszol -
Panther
HÁZIGAZDA
Pár alap kérdésem lenne ezzel a linuxxal kapcsolatban:
- miket kell feltenni, ha csak egy alaprendszert akarok, mindenféle program nélkül? Karakteres üzemmód jó lesz, mint a régi szép DOS-os időkben.
- van itt valami norton commander-szerű cucc? hogyan tegyem fel?
- hogyan kell egész pontosan mount-olni?
- hogyan kell új programokat utólag telepíteni az UHU cdről?
Thanx a segítségért, szerintem ha ezeket megmondjátok, akkor onnantól már majd el tudok indulni, mint anno a DOS-ban -
Panther
HÁZIGAZDA
Nálam is van hiba, de nem tud/akar senki segíteni
Még mindig a kernel panic. Bár már olyan is volt hogy elkezdte betölteni a linuxot, aztán resetelte magát a gép. Aztán újra és újra, amíg ki nem kapcsoltad. Szóval izgi.
Honnét lehet egy rendes UHU bootdisket szerezni? -
Panther
HÁZIGAZDA
Én meg már UHU-t akarok telepíteni, de szimplán nem tudok, és nincs senki aki megmondja miért... Még a licenszszerződésig sem jutok el
-
Panther
HÁZIGAZDA
No, megyek enni vmit, addig is várom a segítőkész hozzászólásokat!
-
Panther
HÁZIGAZDA
--- Ja, ''kernel panic'' előtti események:
Uncompressing Linux... Ok, booting the kernel.
.........insmod: jfs.o: no module by that name found
.insmod: reiserfs: no module by that name found
.insmod: ext2: no module by that name found
.
Kernel panic: Attempted to kill init!
--- És itt a vége. Most áll a gép, és villog a Caps & Scroll Lock. -
Panther
HÁZIGAZDA
Nekem egy igen fontos kérdésem lenne: hogyan tudom olyan gépre telepíteni, ami nem tud CD-ről bootolni?
Mert a RAWrite + Uhuboot.img nem igazán akar működni... megcsináltam a bootfloppyt, ebből a legújabb 1.0-s CD1-en levő fileból, be is hozza a főképernyőt, de F1-nél pl. nincs memtest, meg ilyenek, uhu-val meg elszáll vmi ''Kernel panic''-kal. Ja, és ráadásul felül kiírja, hogy Uhu linux 1.0-rc2!! Miért rc2?!
Ilyenkor mit csináljak? Le lehet szedni valahogy a CD-ről a bootimage-t, és feltenni floppyra? Vagy most mi van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest