- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megérkezett a Motorola Moto Tag
- Soundcore Liberty 4 Pro - basszus!
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
Lathronos #25724 üzenetére
Köszönöm a normális választ. Ez a realtek chip ennyire elterjedt? Csak mert ez alapján nekem nem mond semmit (laptopban Intel vezérlő van, a tabletben pedig Marvell), ez utóbbi mondjuk nem működött a 4.3-as kernelig (a Marvell vezérlők botrányosan szar támogatása miatt), szóval tudom miről beszélsz. Netbankhoz is kell a java, de erre ott van pl. a webupd8 team Oracle tárolója, de az icedtea is elérhető tárolóból, vagy 15.10-ig ott volt a szoftverközpontban is. A GPU driverek nekem szintúgy kimaradtak, mert Intel GPU van minden eszközömben (és a Broadwell/Skylake kivételével ezek problémamentesek voltak eddig is, azokhoz meg az újabb kernelverziók nyújtanak támogatást), az AMD vezérlők amúgy sem ajánlottak linuxon történelmi okokból, de az nvidia is ennyire problémás lenne? Akkor összefoglalva elsősorban hardvertámogatásban bővíted ki az alap disztribúciót, így már jobban érthető, köszönöm. Remélem kiderül az is, hogy a kollégának mi tart 3-4 napig.
spammer: na ez is egy normális válasz, köszönöm, így már tiszta. Magamból indultam ki, én jobban szeretek utánaolvasni egy adott problémának és magam beállítani/telepíteni, mert ez a megspórolt tanulási folyamat később hiányozhat, de belátom, hogy valakinek nincs türelme utánaolvasni egy adott problémának.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest