Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jamboo529

senior tag

Kedves Ubuntus Guruk!

Először is BÚÉK mindenkinek. Másodszor lenne egy kérdésem. Legelső pentium gépem még mai napig működik szüleim szolgálatában, de már sokadszorra kellene rajta újra húznom az XP-t, mert teleszemetelődik, és iszonyat lassú lesz.
    Egyik kollégám tanácsára elkezdtem bújni a netet esetleges más OS-ek után, hogy hátha azzal jobb lesz.
    Így jutottam el ide, és a Lubuntuhoz.
    Este ha távsegítséggel elérem a gépet tudok róla pontos infót adni (talán valami celeron proci, kb 1gb ram, ati 9600 GT vid. kari, IDE vinyó).
    Majd az lenne a kérdésem, hogy fel lehet-e tenni rá az említett OS-t?
    Mennyivel másabb az XP-hez képest a használata, meg lehet-e tanítani nekik? (Nem PC-guruk.)
    Mivel viszonylag messze laknak, távsegítséggel tudok-e rajtuk segíteni ha valami gond lesz (pl. teamviewer)?
    Amihez szükségük lenne : word, excel,pdf olvasás,zene, film, netezés, skypeolás, torrent.
    Mivel szinte semmit nem (TP-link 1043, NSA310, valamint egy WDTV live készüléket okosítottam fel, valamint nyúlkáltam bele a dolgokba) értek a linuxhoz/ubuntuhoz remélem ide fordulhatok majd segítségért, ha rászánom magam a telepítésre.

Este, ha el nem felejtem jelentkezem.

Új hozzászólás Aktív témák