Aktív témák
-
csendes
addikt
Egy TV-kártya firmware feltöltése miatt lassú a rendszer indulása Maverick alatt hasonlóan, mint eddig. Majdnem szó szerint az a gondom, mint amit ebben a bug report-ban leírtak, csak nekem kb. 30 másodpercre fagyasztja le az indítást:[link]. Lehetne előrébbhozni valahogy a firmware feltöltést az indításnál? Most kb. 55 másodpercig tart az indítástól, amíg be tudok jelentkezni.
-
csendes
addikt
-
csendes
addikt
válasz
csendes #12023 üzenetére
Eddig az apt-get-tel folyton "corrupted filesystem tarfile - corrupted package archive" hibát kaptam ubuntu-val meg debian-nal is. Az ubuntu 9.10-zel ez megszűnt.
Ezek szerint mégsem hardverhiba? Javítottak a drivereken vagy csak az internetszolgáltató kicserélte a hibás routerét
-
csendes
addikt
válasz
pc-user #12529 üzenetére
A Zenwalk gyakorlatilag Slackware, kicsit módosítva, saját csomagkezelővel, szép Xfce-s felülettel. Tényleg gyors (viszont az Ubuntu is az, bár lehet, hogy csak a gépem nem elég régi
) Viszont sokkal kevesebb csomag van a repository-ban és nem minden állítható grafikus felületről. Érdemes kipróbálni. A telepítés is egy kicsit "Slackware-s", de van Live CD is.
-
csendes
addikt
válasz
vizimi #12393 üzenetére
A GPG hibát konzolról így tudod javítani, ha Intrepid-ed van:
sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/intrepid.list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list
sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get updateItt a részletes leírás: [link]
Mi a laptop típusa? -
csendes
addikt
válasz
sh4d0w #12042 üzenetére
Kicseréltem a SATA kábelt, memtest-tel memória hibátlan, másik merevlemezre is fölraktam, kipróbáltam egy rakás mirror-t, de a csomagkezelés nem megy Ubuntu 8.04 és 8.10-zel (más oprendszerekkel igen). Már a nagyobb index állományokat is hibásan szedi le nem beszélve a csomagokról, ha az apt-get-et használom, viszont, ha firefox-szal szedem le, akkor ezek is rendben átjönnek, mint ahogy minden más is.
Egy helyen azt olvastam, hogy ezt okozhatja az internet szolgáltató is (ISP cache error). Lehet ez? -
csendes
addikt
válasz
sh4d0w #12025 üzenetére
Ugyanez a gond (folyton "corrupted package archive") már korábban is előjött (másik alaplap, más RAM, más hálókártya, másik merevlemez). Akkor a 8.04-ről dist-upgrade-del raktam fel a 8.10-et. Most pedig friss install-lal, másik hardverrel ugyanez, de most már a 8.04-gyel is. Sima tvnetwork-os ADSL, router nincs, D-Link 360R modem, minden alapbeállításon DHCP-vel. Firefox-szal nincs gond, csak a csomag letöltéssel, illetve telepítéssel.
-
csendes
addikt
A csomagok letöltésénél, illetve telepítésénél folyton hibaüzeneteket kapok, általában "corrupted filesystem tarfile - corrupted package archive", frissen telepített 8.04-gyel és 8.10-zel is, illetve különböző szerverekről letöltve is. Ha törlöm a hibás csomagot, akkor utána általában többszöri próbálkozásra sikerül telepíteni, de ez nagyon körülményes. Azt olvastam, hogy ez hardverhiba vagy kompatibilitási gond lehet, de más disztribnél nem jelentkezik. A hardver: Intel DQ963FX lap (integrált Intel Gigabit LAN-nal), 80 GB SATA merevlemez (ezen van az Ubuntu is) + egy ATA kábelen együtt 40 GB merevlemez és DVD író.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest