Hirdetés

Aktív témák

• rtom
    senior tag

Az tokmind1 hogy kezel deb-et is meg rpm-et is (mivel gondolom smart a csomagkezeloje). A deb az csak egy formatum.
    Az a lenyeg hogy az adott deb milyen rendszerhez lett keszitve (Tehat milyen fuggosegek es milyen verziok lettek megadva stb stb - ha egy masik rendszeren masik verziok vannak, vagy masok a csomagelnevezesek akkor nem fog menni a telepites. A kulonbozo installalasi szkriptek is ki tudja mit muvelnek ha nem az adott rendszerre lettek irva)
    Tehat kijelentheto hogy baszhatod, hogy deb-et is meg rpm-et is megeszik.:)
    Egyebkent mi ertelme van olyan rednszert hasznalni, amit 1000-ed annyian sem hasznalnak, 1000-ed annyian sem bugreportolnak, 1000-ed annyian sem fejlesztenek mint az Ubuntut?!

Még edgy-vel kezdtem el linuxozni, és reményeim szerint az elmúlt 2 év alatt összeszedett ismeretanyaggal már nekivághatok más, az Ubitól különböző, esetleg kevésbé user friendly rendszerek kipróbálására, hogy ezzel is tanuljak (jó pap holtig...). A másik az, hogy szeretnék egy alap disztrót, hogy lássam, mit lehet kihozni ebből az öreg vasból. Persze tudom, akkor debian meg gentoo, de azért ennyire még nem vagyok bátor.

Aktív témák