- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- AirDrop támogatást kap a Galaxy S26 széria
- Honor 200 Pro - mobilportré
- A Honor profi iPhone másolásban
Aktív témák
-
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Nyugalom fiatalok! Vizion bácsi má' két hete írja a cikket, ~2-3 hónapja disztrókat próbálgatok. Ami eddíg lejött: Zorin nagyon baráti, akinek a 10.10 compizos dolgok bejöttek, de lusta keresgélni csak használná annak legjobb. Debian alapokon a "mindent egyben" a Linux Mint DVD változat - nálam maradt volna, de az Ubuntu archivesről nem tudott frissíteni. Ez másnál is jelentkezett, megoldást nem találtam. Remélhetőleg egyszercsak "leválik" Ubunturól, és vele egyenértékűként létezik majd tovább.
Aki nem riad vissza az RPM-től, annak Mageia, openSUSE ajánlható. Mindkettő rengeteg progival, jó támogatás, "emberbarát" kezelés. openSUSE volt régebben is nekem, sajna főleg KDE-hez vannak leírások, így mennie kellett. Ja, meg a parancsok: gksu helyett gnomesu, KDE felületnél kdesu, meg ilyesmik. Szerintem ez szimpla marhaság, de ők tudják. openSUSE illetve a SuSE csomagkezelése legendás, meg tudom erősíteni, hogy az eddig kipróbált disztrók közül ez a legjobb, természetesen a synaptic is nagyon jó, de a Yast köröket ver rá.
Jelenleg nálam Fedora fut, Gnome Shellel. Aki nem ijed meg a viszonylag puritán, de nagyon jól legózható rendszertől, annak ez kell. Atom gyors, kis méretű, friss - ennek a hátránya, h a kernel már frissült, zárt driver meg nincs még hozzá, de kárpótlásul a nyíltal is tökéletes. Sebessége kiemelkedő, minden "ott van", nem megjelenik vagy ilyesmi... Persze ez a monstre progikra nem állja. Minden van hozzá, ami kell. A Gnome Shell (ez az alapértelmezett, érdemes ezt használni) bugyutaságaira is vannak extensionok, szépen felturbózható. Sajnos Compiz nincs. Akinek nem bejövő a Gnome Shell, annak van egy halom Spin, de kevesebb dokumentációval.Cikk hamarosan, kis türelmet kérek, elég nagy fába hasítottam, nem lesz alapos, de még így is terjedelmes... korrektúra és kb. 1 oldal megírása van még hátra.

Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Univerzális kontrolleradapter PlayStationökhöz és PC-hez
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Home server / házi szerver építése
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BestBuy topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Asus B250M i3 6100T 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Dell Latitude 7340 2-in-1 i5 13.gen, 16GB DDR5, 512GB SSD, QHD+ érintőkijelző, ÚJ ÁLLAPOT!
- 27% - ASUS VY229HF IPS Gaming Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest