- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
rtom
senior tag
Telepítettem Xubuntu 10.04 helyett 11.04-et, home külön partíción volt, így a telepítő csak a rendszert cserélte le (nézd már, milyen okos). Gondoltam, problémamentes lesz az új rendszer belakása, mert a beállításaim megmaradtak. Az első meglepetés azonban: bejelentkezés után villogás, majd visszadob a bejelentkező képernyőre. Terminálban belép, gond nélkül. Az Xsession-errors szerint fatális error, X már meg van nyitva?! Gondoltam, videódriver a gond, lecseréltem a nouveau-t az nvidia gyárira repóból, valamit nyekergett a VDPAU-val, ettől függetlenül rendben települt, de a bejelentkezés grafikus felületen továbbra sem ment, hiába töröltem a rejtett Xauthority stb fájlokat is. Ezután kipucoltam minden rejtett konfig fájlt a könyvtáramból (bye-bye beállítások
) és meggyógyult a rendszer. Ugyanezt persze a korábbi felhasználókkal is el kellett játszanom, mivel ha a home alatt már létező könyvtárral megegyező nevű user-t akarok létrehozni, akkor hibát dob. A Skype rejtett mappáról már nem is szólva, az is megbolondított, és csak a törlés után tudtam bejelentkezni, különben "another skype instance may exist" hibát kaptam.Szal kérdés: legközelebb telepítésnél hogyan járjak el, hogy a beállításaim megmaradjanak és ne szembesüljek fenti problémákkal?
És még egy kérdés: hogyan nézzem meg, hogy video lejátszásnál a VDPAU-t használja-e a rendszer?
Aktív témák
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Filmvilág
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- További aktív témák...
- iKing.hu Realme 14 Pro+ Pearl White 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4458
- Apple MacBook Pro 14 (2021) 16GB/512GB használt, szép állapot 100% akku , 8 ciklus
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 16 2.5K OLED Ultra 7 255HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) és meggyógyult a rendszer. Ugyanezt persze a korábbi felhasználókkal is el kellett játszanom, mivel ha a home alatt már létező könyvtárral megegyező nevű user-t akarok létrehozni, akkor hibát dob. A Skype rejtett mappáról már nem is szólva, az is megbolondított, és csak a törlés után tudtam bejelentkezni, különben "another skype instance may exist" hibát kaptam.