Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Lassan teljes a Xiaomi 16 tudáslistája
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
bedohazi #2425 üzenetére
Egy megjegyzés az elején: a 2. megoldásod a jobb felső sarokból indul, nem pedig a bal felsőből ahogyan írtad.
Akkor egy kicsit bővebben:
Én valahogy úgy csinálnám hogy menne egy FOR ciklus 1 és n*n között, és minden lépésben megkeresném a ciklus aktuális értékének helyét (sor, oszlop) a mátrixban. Ennyi.A probléma nyilván a hely megkeresése, ami az 1. esetben (x1, y1), a 2. esetben (x2, y2). Minden koordináta csupán a ciklusváltozó értékétől függ, de x1 és y1 egy kicsit máshogyan mint x2 és y2 (képleteket kellene keresni). Azt írtad hogy az elsőre megvan a megoldásod, tehát (x1, y1) ismert, én csak megadtam hogy ebből hogyan lehet kiszámolni a 2. esetben (x2, y2) -t.
Látszik a tengelyes tükröződés, tehát a számok mindkét esetben ugyanabban a sorban vannak de a másik oldalon, a közepéhez képest ugyanannyi távolságra. Ezt írtam le matematikailag.
A konkrét program megírását már az érdeklődő olvasóra bízom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest