Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz ViragL #1412 üzenetére

önmagával az idézett szöveggel semmi kifogásom nincs, korrekt. a probléma vele az, hogy szerintem a legelső pascal-os hello world program előtt semmi értelme ennyire részletesen kitérni olyan dolgokra, amelyek úgyis csak valódi programozási gyakorlatok során nyernek értelmet, ha értelmet nyernek egyáltalán (aki megmarad a pascal vagy c szerű nyelveknél, az mikor fog prefix formájú kifejezéseket írni?).

minden bizonnyal van olyan ember, aki képes ebből a könyvből megtanulni programozni. sajnos én nem tartozom közéjük. ha például egy könyv elmondja, mi az az előltesztelős ciklus, akkor utána következzen egy konkrét példa valamilyen nyelvben, amit be lehet gépelni, ki lehet próbálni, módosítgatni lehet, azzal együtt, hogy a könyv nyelvektől függetlenül tárgyalja a programozást. az általam említett 4. fejezetet végigolvastam. szerintem ha valaki nulla programozói tudással elolvassa és utána odatesszük, hogy írjon egy egyszerű példát ciklusra, akkor azt se fogja tudni, hogy kezdjen neki.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák