Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• ViragL

tag

válasz cucka #1413 üzenetére

Éredekes kérdés, hogy mennyi elméleti tudást érdemes felhalmozni, mielőtt az ember elkezd egy konkrét nyelvet megtanulni, hiszen elméleti háttér nélkül elég nehéz elkezdeni programozni, de tény, hogy a felesleges ismeretek felhalmozásásnak sincs értelme. (Talán a felesleges ismereteket felhalmozni mégiscsak jobb, mint szenvedni hiányuk miatt. Szerintem) Kettőnk között az a nagy külömbség, hogy máshol húzzuk meg a határt, hogy mi felesleges és mi nem.
    Lehet egyébbként, hogy az álláspont amit képviselek b*romság, ha azt nézem, hogya programozás könyvek mind úgy kezdődnek, hogy írd meg a ''hello world''-öt, aztán majd elmagyarázzák neked, hogy mit is csináltál. Majd elgondolkodom rajta.
    Érdekes, hogy te ennyire rossznak találod a linkelt jegyzetet, te vagy az első akitől azt hallom, hogy használhatatlan. Bár nem hiszem, hogy most akarnál megtanulni programozni, de ha mégis, szerintem a hozzáállásoddal van a baj :Dj. Ha eleve úgy álsz hozzá, hogy ez egy sz*r jegyzet, nyilván csak a hibáit foggod látni, mert eleve azokat keresed és nem tanulni akarsz belőle.
    ''...azt se fogja tudni, hogy kezdjen neki.'' Erre azt mondom, hogy megtanulja mi a ciklus fogalmát, felfogaja mire való, látja a felmerülő problémákat. Aztán, mikor előveszi a nyelvhez tartozó könyvet akkor már csak az implementációs kérdésekkel kell foglalkoznia. Már tudja mi a ciklus, csak azt kell megtanulnia, hogy konkrétan, hogyan néz ki (szintaktikailag és szemantikailag) az adott nyelvben.
    Megjegyezném, hogy én nem ajánlottam senkinek, hogy az általam linkelt jegyzetből tanuljon programozni, csak azt mondtam, hogy ha ajánlanom kellene egyet, akkor talán azt javasolnám.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák