- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Sencsenben
- iPhone topik
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
azért vontam párhuzamot a programozás és az idegen nyelv oktatása közé, mert mindkettőnél nagyon fontos a készség szintű elsajátítás. aki jól beszél egy nyelvet, az tud ''azon a nyelven gondolkodni'', pont úgy, ahogy a programozó is ''programozóként gondolkozik''. hasonlóan a matematikához, ahol először az elemi aritmetikát sajátítja el mindenki, mert anélkül a természetes számhalmaz axiómái üres definíciók lennének.
az általad linkelt jegyzetbe csak belenéztem, viszont mondjuk a negyedik, ''utasítások'' c. fejezetnél egy sor példakódot sem láttam.
Az infix alaku kifejezéseket használó nyelvek, hivatkozási nyelv szinten rögzítik a műveletek elvégzési sorrendjét az egyértelműség miatt. Teszik ezt úgy, hogy az operátorokhoz precedenciát rendelnek, a nagyobb precedenciájú művelet az erősebb, tehát először elvégzendő.
amikor 13 évesen elkezdtem a programozást, akkor is volt erről szó. tanár felírta a műveletek precedenciájának sorrendjét, elmondta, hogy mire jó, hozzá tudtuk kötni az ismeretet az elemi matematikához és felírt egy példát, hogy jobban megértsük. ennyi elég volt, azóta sem volt gondom ezzel. ennek fényében belekeverni azt, hogy infix vagy prefix típusú nyelvről van szó, szerintem túlzás. mire eljut oda az ember, hogy teszem azt, lisp-ben programozzon, már rég nem ezekből a definíciókból fog élni. a hivatkozási nyelv pedig nem tudom, mi lehet, de van egy olyan rosszmájú sejtésem, hogy egy teljesen triviális fogalom szép elnevezéssel.
végül pedig szerintem nem sértettél meg itt senkit, a korrekt vita/megjegyzések pedig mindenkinek hasznosak.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Windows 7
- iOS alkalmazások
- Házimozi belépő szinten
- Assetto Corsa Rally
- Milyen házat vegyek?
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone-t használók OFF topikja
- A szaúdiaknál keres újabb befektetőket az Intel
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ GAMING Laptop! Ryzen 7 250 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB
- Ps4 PRO CUH-7216B+2db kontroller
- HP Victus 16 garanciás gamer laptop
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX RAM és SSD nélkül 1 év garanciával
- Gamer PC i5-14400F + RX 9060 XT 16 GB, 32GB RAM, 1TB SSD Székesfehérvár, GARANCIÁS, AZONNAL!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i5-7G I 8GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Autós kamera eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest