Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ViragL

tag

válasz cucka #1411 üzenetére

Értem már, mire gondoltál a párhuzammal, előbb simán félreértettem. Tény, hogy programozóként gondolkodni, vagyis megtanulni ezt a gondolkodásmódot a legnehezebb.

Nem állítottam, hogy a operátorok precendenciája egy nagyon bonyolult dolog, csak felsoroltam ott néhány dolgot, amit, vélaményem szerint érdemes szakirodalombol tanulni, mivel forráskódbol nem a leg célravezetőbb.

Ha az vagy, akinek mondod magad, akkor nem értem mi a kifogásod az idézett szöveggel szemben. Ha kihagyom a mondatból az általad kifogásolt infix szót, akkor már nem fedi a valóságot, hiszen operátor precedencia csak az infix alakot használó nyelvekben létezik, mivel a prefix (és a postfix) alak egyértelmű. (a teljesség igénye nélkül: Minden programnyelvnek megvan a saját szabványa, amit hivatkozási nyelvnek hívunk.
    Ebben pontosan definiálva vannak a szintaktikai és a szemantikai szabályok.)

Csak belenézel a jegyzetbe, és nem láttál benne példát, azt mondom ok, de honnan tudod, hogyí oda kéne egyártalán? Csak azért kérdezem, mert még senkinek sem panaszkodott. Olvasd végig a jegyzetet, akkor beszélhetünk róla, hogy hova kellene bele példa, és hogy milyen nyelven legyen az a példa. Mert ugye ez egy átfogó jegyzet a kezdéshez, nem kötődik konkrétan egyik prog. nyelvhez sem. Ezt azelőtt érdemes átnézni mielőtt elkezd valaki programozást tanulni, és nem arra való, hogy ebből tanulj meg egy konkrét nyelvet. (szerintem ismétlem magam...)

Új hozzászólás Aktív témák