- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin97
aktív tag
válasz
RAZERXX #42225 üzenetére
A q9550 jobb, de ha minden áron fejleszteni akarsz akkor a 1156, 1366 felé nézelődj. Csekély ráfordítással le tudnád cserélni.
De ha rendesen meg van húzva a mostanid az is jó lehet ehhez a vga-hoz. Én azt tanácsolnám, hogy keresd meg ennek a CPU-nak a végét, és aztán dönts, hogy kell több vagy nem. -
Martin97
aktív tag
válasz
RAZERXX #42193 üzenetére
1. módszer:
Onnan, hogy az adott órajelen megnézed, hogy hány fps-ed van, utána emeled az órajelet, ha megnövekszik az fps, akkor az előző órajelen nem hajtja ki 100%-on. Ha nem nő az fps akkor kihajtja, ebben az esetben eltérsz az első mérési órajeltől lefele, ha kevesebb az fps akkor esett a gpu kihasználtsága, ha változatlan akkor megint megpróbálod alacsonyabb órajelen, és ezzel a módszerrel ki tudod mérni, hogy mekkora az a legalacsonyabb órajel, amin az adott proci kihajtja az adott vga-t.Ebben az esetben a cpu órajelét változtatod, de van egy másik módszer amiben a gpu órajelét változtatod, ami lényegében ugyan ez alapján történik, ott az órajelet lefele váltosztatod, ha %-os arányban megegyezik a lassulás az órajel csökkentéssel akkor a cpu kihajtja a vga-t, ha nem vagy kisebb mértékben lassul, akkor a cpu nem hajtja ki a vga-t.
2. módszer:
Telepíted a gpu-z programot, beállítod, hogy a sensor felületen a gpu kihasználtságánál az átlagot mutassa, indítassz egy játékot, játszol és miután befejezted megnézed mekkora a gpu átlag kihasználtsága. -
Martin97
aktív tag
válasz
RAZERXX #42158 üzenetére
Ameddig a procit tuningolod, addig oszd vissza a ramokat 1:1-be, hogy ne a ram legyen a szűk keresztmetszet. Ha megvan a processzornak a vége utána lehet finomhangolni a ramokat.
A hőfok azért nem emelkedett mert alapfeszen, vagy minimálisan magasabb feszültségen bírja ezt az órajelet.
Ha nem akarsz magasabb órajelet akkor jó ez az érték 24/7-be. -
NFree
addikt
válasz
RAZERXX #42127 üzenetére
Muszáj neki ,
nem tudom , régen nekünk a q9550- ment 450-500 fsb vel 24/7 re de ezek mind tuningosabb daraboknak voltak mondhatók. Szerintem ha jó procit fogtál ki akkor mennie kell neki a +1000mhz nek s az már sokkal nagyobb gyorsulást eredményez, mint a memória piszkálása. Tanácsolom neked , mert biztos vagyok benne hogy tele van egy csomó fesz állítási lehetőséggel a lapod, hogy fáradj el a lap topikjába + a proci topikjába s keresgélj bios beállításokat.
Nekem anno giga p45 -öm volt , úgyhogy asus hoz sajnos nem igazán tudok konkrétat mondani, de feljebb itt ebben a topikban linkeltem beírtam egy p45 tuning guide-t keresd meg olvasd át töbször is , és lehet segíteni fog, mert hasonlóak a fesz elnevezések, vagy ki lehet spekulálni mi micsoda.
Javaslom ird be a keresőbe a nevem s meg fogod találni.
Megkerestem neked [link] -
NFree
addikt
válasz
RAZERXX #42099 üzenetére
Szóval , nem ismerem a lapot, s sajnos hozzá így a tuningot sem, de min 450 fsb -t kellne elérni. (7,5x470=3525Mhz) a memória -t úgy oszd vissza hogy akkor az 940Mhz en menjen. Sokkal jobban szeretik ezek a konfigog ha ugymond együtt megy a proci a memóriával, ne is próbálgasd feljeb mert nincs semmi értelme , talán bench-eknél nyersz vele pár pontot, de hétköznapi használtabn nem fogod látni a külömbséget. HA ezt sikerülne értelmes feszekkel belőni stabilra , akkor szerintem ennél többet ne nagyon várj, meg lehet próbálkozni 500 fsb vel-is de ott már nagyon a feszültségek határán kell játszani, s 24/7 re szetem nem egészséges.
A lényeg minden feszt állírs normalra, s onnan kezd el emelni, procinak max 1.36v mehet de csak akkor ha le tudod hűteni, ezen felül még emelni kell az nb(north brige) annak is max 1.3v a max de ezek a feszek nagyjából 500as fsb hez kellenek, ramnak állíts be vagy 2,1v ot s ne engedd 1000Mhz fölé addig amíg meg nincs a stabil proci freki , ha az megvan akkor elkezdhetsz játszani a rammal, az időzítéseket viszont hagyd autón, csak a ramfrekit variáld , hogy jó legyen, de mondom akkor a legjobb ha együtt megy a procival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- PlayStation 5
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- BestBuy topik
- Horgász topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest