- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexar007
veterán
Kozben lehet kiderult.:
Biosban cpu fan management-ben silent-re volt teve a venti.Vagyis teljesen hangtalan alapjaraton,terheles alatt is minimalis,cserebe megsül a gep.
Most maxon jaratom vegig,igy eleg undorito hangja van,habar az amd megoldasa rosszabb tobb fokkal,de igy csak 73-at sikerult elerni teszt alatt.: [link]
Idleben 30 fok. -
Dexar007
veterán
válasz
kacsyx #42182 üzenetére
Hobbibol? Kivancsisagbol?
Mert ezzel sporolni nem igazan lehet. Jelenleg sem max tdp-vel megy a geped netezes kozben,hanem jo ha eszik 150w kornyeken. Tegyuk fel ,ezt leviszed 100-ra - ami szerintem eselytelen- akkor eves szinten sporolsz 4000 ft kornyeken,ugy hogy napi 4 ora gepezessel szamoltunk. -
Dexar007
veterán
Megsem rossz ez az Asrock lapocska.: [link]
Biosban.: 1.5v-ot allitottam be a proci feszültseget,gpu-z es aida szerint 1.45. 4.4 ghz-re sikerült feltornaszni az x4 750k-t.
NB: 2200mhz es 1.3v.
Ramoknal az idozites+feszultseg valtozatlan.(1.5v -- 9-9-9-9-24 2T)De egyebkent.:
Masik forumrol lestem el a beallitasokat,gondoltam kiprobalom,mi baj tortenhetne? Legrosszabb esetben kifagy,vagy be se tolt a windows,ami mar elofordult a napokban egy parszor.
-
Dexar007
veterán
válasz
enemy107 #42124 üzenetére
NB-t atraktam 2200mhz-re, 1.275fesz mellett,ekkor meg nem volt jo,sot magasabb fesznel sem.
A gond ott volt,hogy a memoriam alapbol cl11-es (teamgroup elite 8gb kit), igy az idozitest at kellett allitani 9-9-9-24-re, plusz beallitottam,hogy 1.5feszen menjen,es most ugy tunik,hogy stabil a dolog.Mindjart egy ket tesztet lefuttatok,aztan johet a procinak a 4.5ghz,es 1.525-ös fesz. (70 fok alatt vagyok gyari hutovel,elvileg 74-ig nincs problema)
-
Dexar007
veterán
válasz
enemy107 #42116 üzenetére
Rajottem,igy estere.: Eddig sem a procival volt a gond,mert ha bejott a windows,akkor siman lement az aida fele teszt.Viszont ha ramentem arra,hogy csak a memoriat tesztelje,akkor 2mp utan osszeomlott.
Teamgroup elite ramom van 2x4gb,1600mhz viszont cl11-es,ami nem valami jo ha minden igaz.
-
Dexar007
veterán
-
Dexar007
veterán
-
Dexar007
veterán
Üdv!
Egy evvel ezelott vettem egy x4 750k procit,pro4-m lapban hasznaltam a gyari "gombnyomasos" tuningjaval. 4.1 ghz-en mukodott 1.465 fesz mellett,70 fok kornyeken stress test alatt,meg a hozzaszolasom is itt maradt a topikban.: [link]
Na most atraktam ezt a procit,egy asrock fm2a85x extreme6 lapba,ugyanazzal a hutovel,es gyari ertekeken stress test alatt 80 fokot nyalogatja.Ennek mi lehet az oka?Meg arra tudok gondolni,hogy a hw monitor rossz ertekeket mer.
Cpuval kapcsolatban ennyit talaltam.: [link] Nekem eddig tuningolva nem igazan ment 70 fole. Jelenleg a hw monitor szerint 82 volt a max,teljesen alapon.
-
-
Dexar007
veterán
válasz
Gabrikovics #39962 üzenetére
Gyári hűtővel 67-68 fok a stresstest alatt.
3D mark vantage-nál viszont a max 60 fok volt ha jól emlékszem.Nyomjak rá 1.5v-t és 4.4 ghz-et,aztán majd meglátjuk?
-
Dexar007
veterán
Biosban 1.25-öt látok fsz-nek megadva.
Cpu stresstest mellett pedig 1.464v volt a max.[link] -
Dexar007
veterán
Estét!
Kezdem a configgal.:Asrock FM2A75 Pro4-M
X4 750K (3.4 ghz alapon)Bootolásnál van egy olyan lehetőség,hogy az X gomb lenyomásával adjon a procinak egy kis tuningot. Rányomtam,gép újraindult, és 4.1 ghz-re rakta a procit.
3dmark Vantage-t lefuttattam, stabilnak tűnik. Eddig egyáltalán nem fagyott.
Alap hűtőm van,de létezik az,hogy magának ilyen magas órajelet állít be?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Medence topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby rádiós topik
- Apple asztali gépek
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged