Új hozzászólás Aktív témák
-
szilva01
őstag
válasz
szilva01 #4938 üzenetére
bocs a túlbuzgóságért de rájöttem:az fsb kétszeresének kelle lenniea dram frequencynek!(nemtom hanyadiknak jövök rá de ez számomra nagy felfedezés!)eddig az fsb 340 volt a szorzó 9.5 a memóra pedig 850 mhz és így az arány 4:5 volt!most a szorzó 8 az fsb 400 a memória 800 mhz és az arány: !1:1!
-
Crytek
nagyúr
válasz
szilva01 #4921 üzenetére
Hülye voltam máshogy léptem ki
Mostmár 3GHzen megy de csak 220 pontot eredményez a 3d mark 2006-ban majd pl crysisban meglesen változott -e valami!CPU RATIO: 8
CPU Frequency: 375
DRAM Frequency : 750
PCI Express Frequency - 100 MHz (ez fontos!)
CPU: Voltage fix 1,35-öt adtam neki!Semmi mást nem állítottam.
12,3 perc orthost futtattam hirtelejébe, 77 fokosra melegszenek a magok!
-
Crytek
nagyúr
válasz
szilva01 #4913 üzenetére
Közben találtam egy ilyet:
Tuning kezdőknek. FSB Strap: A memó/FSB osztót tudod variálni vele (eredmény a Dram freq-nél látszik, hogy mennyin megy a memória. -
Crytek
nagyúr
válasz
szilva01 #4903 üzenetére
Ezt én is néztem pont most biosban (Asus P5K) nem találtam ilyen arány lehetőséget.Mi a neve hol van ez??
Meg ezt irták hogy 3ghz-re szeretném:
CPU RATIO: 8
CPU Frequency: 375
DRAM Frequency : 750a ramokat sem tudom 750-re állítani mert csak a szabványok vannak ddr2 667,ddr2 800 stb 750 nincs.
Valaki leirhatná ezeket aki ért hozzá! -
-
KMT
addikt
válasz
szilva01 #4816 üzenetére
Inkább cpu-z-s képeket mutass, azon látszik a tényleges fesz. Ha most kb 1,05 körül kapott, akkor mehetne neki 1,15 V (biosból kb 1,2 V?) és saccra 3,2-3,3 GHz. Csak próbaképpen, nehogy túlmelegedjen (teszt erejéig 80 fokig mehet mondjuk).
(#4818) gabbó:
Valszeg instabil lesz előbb utóbb a HT miatt. Valahogy vissza kellene osztanod. Meg a ramot is. Kis plusz fesz is mehet neki (2V).Mod: HT lesz... esetleg ram, vagy proc
Orthos-szal tesztelj blend 9-es priority-n. -
-
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #4718 üzenetére
1,0875? az nagyon jóóóó!Nem kevered a takarékossal ugye?
Nagyon kíváncsi vagyok a tesztjeidre!képeket a legegyszerűbben a képfeltoltesre vagy a kepfeltoltore tudsz
-
-
KMT
addikt
-
KMT
addikt
válasz
szilva01 #4695 üzenetére
Milyen feszt kap, és milyen órajelen fut a proc? Most vagy kevés neki a gyári hűtő, vagy rosszul van fent, vagy a pasztázás rossz. El se merem képzelni, hogy orthos small fft alatt milyen meleg lehet.
A ventit hagyd kifele fújó irányban, és hagyd fent a ház oldalát.
Igen, a TM2 (thermal monitor?) visszaveszi a feszt és a szorzót 85 °C körül, és lekapcsolja 100 °C körül.
-
qdak
addikt
válasz
szilva01 #4619 üzenetére
sztem zárt szorzóju
de a biosban kiderül
de majd Lipi biztosan tudni fogja
más:
A Core 2 Duo E6300 használata az E6400 helyett 30$-t (6000 Ft) takarít meg nektek, és nyugodtan használjátok a gyári Intel hűtőt. Az E6400-as tuning tesztünkben folyékony hűtési megoldást használtunk a processzor maximális hűtéséért, de az E6300-as még jobb tuning alanynak bizonyult és még extra hűtést sem igényelt. A válasz valószínűleg a processzor steppingben keresendő: az E6400 F5 steppgingű volt, míg a jelenlegi verzió az F6-os.
mi ez a steping ezzel nem vagyok tisztában ha v ki elmondaná nekem mér jobb az F5 mint F6 ? -
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #4609 üzenetére
2. ha a valós tuningra megy beleértve a ramok húzását is is akkor jól tudod
, de tényleg el lehet el kell játszadozni vele mikor kapod a legjobb eredményt.Nekem az előző procimat 1 hónapig finomítgattam...most a 2 hetes újnál pedig hajajj még mennyire ki kell tapogatni...
-
kulerr
őstag
válasz
szilva01 #3796 üzenetére
Kérdezted mivel hűti és a konfig leírásában meg írja h. Xigmatek S1284.
De, hogy a kérdésedre is feleljek a gyári hűtö elég silányra sikeredett uh. ha húzni is szeretnéd mindenképpen megérdemel egy normálisabb hűtőt. Ha nem akarsz sokat adni érte akkor TX2 3,5K, Hyper 212 6K, vagy ami most nagyon megy és persze nagyon jó is Xigmatek S1283 9K.
-
válasz
szilva01 #3665 üzenetére
Te is, ha fizikai munkát végzel, többet eszel, hogy bírd a terhelést. Ez igaz az elektronikára is.
Nem csak a hűtés szab határt. Elsősorban az áramkör teherbírása. Minnél kisebb csikszélességgel gyártják, annál kevesebb feszt bír, de a normál működéshez is kevesebbre van szüksége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- PlayStation 5
- Autós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Parfüm topik
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- További aktív témák...
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest