- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crytek
nagyúr
Elolvastam nekem ez kínai.
Még mindig nem értem ha 800ar ramjaim vannak akkor 8-as szorzóval x425-ös fsb-vel 3,4GHZ-re húzom a procit akkor a ramot 850re kell állítani.
De ha betenném az 1066-os ramot akkor nem lenni neki gond 425-ös fsb-vel az 1066mhz-s beállítás?? Mert ugye az nem a duplája. -
Crytek
nagyúr
Nem nagyon értem ezt a tuningot.
Ugye az fsb emelésével a memoria órajele is növekszik.
pl 800 mhz-es ramnál a 425-ös fsb az már 850mhz-es ramot eredményez.
de mi van pl az 1600mhz-es vagy efölötti DDr3-akkal azokat vissza kell lassítani vagy hogy van ez? -
Crytek
nagyúr
Ez a Prime program mit csinál és meddig csinálja?: Már fut egy ideje mit kell nézni rajta?
-
Crytek
nagyúr
Felhúztam a procit 3,2ghz-re.
Megnézném 3,4-en is de ahhot 425-ös fsb-t kéne beállítani a ramjaim meg nem tudom bírni fogják -e a 850mhz-et.
Mivel tudom tesztelni hogy stabil-e csak a Prime van? -
Crytek
nagyúr
Tuning szempontjából számít valamit az hogy a ramoknál az időzitést auton hagyom vagy átírom kézileg arra amit tud vagyis 5-5-5-15???
-
Crytek
nagyúr
Ha a memoria mhz-ét emelem akkor a feszt is emelni kellene?
"A gyártó 1.8V-on garantálja a modul működését és ennél nem javasol magasabb értékeket."
-
Crytek
nagyúr
Ha én az E6750-et 3440mhz-ig akarom húzni akkor ezeket kellene átállítani?
Ratio CMOS Setting: 8
FSB Frequency: 430
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: 860 (800-asok a ramjaim ezzel nem lesz gond?E6750-hez milyen aránylag olcsó és jó procihütőt ajánlanátok?
-
Crytek
nagyúr
Tuningoltam a procimat 3GHz-re ,de lett egy gondom
Amióta megvolt a tuning ha bekapcsolom a gépet akkor az van hogy bevillan a gép tehát dolgozna de ekkor hirtelen leáll (ilyen szokott lenni ha a biosban állítok valamit és újraindul hogy kikapcsol majd elindul) majd visszakapcsolja a magát.
Ez lehet attól hogy a procinak nem olyan frekvenicát adtam ami nem jó neki vagy valami??
Mitől lehet ez? -
Crytek
nagyúr
fsb strap-et, vagy memory multipliert vagy frequencyt.
Én is ilyeneket kerestem de amint feltettem fsb-t 375-re a memoknál megjelent pl 750 tehát 1:1 be átrakta magát. Szal nem kell keresgélni semmit legalábbis nálam nem kellett.
Milyen hűtőt javasoltok? Lehetőleg ne legyen oltári drága!
-
Crytek
nagyúr
válasz
szilva01 #4921 üzenetére
Hülye voltam máshogy léptem ki
Mostmár 3GHzen megy de csak 220 pontot eredményez a 3d mark 2006-ban majd pl crysisban meglesen változott -e valami!CPU RATIO: 8
CPU Frequency: 375
DRAM Frequency : 750
PCI Express Frequency - 100 MHz (ez fontos!)
CPU: Voltage fix 1,35-öt adtam neki!Semmi mást nem állítottam.
12,3 perc orthost futtattam hirtelejébe, 77 fokosra melegszenek a magok!
-
Crytek
nagyúr
Na jólvan nekem ennyi volt ez a cpu tuning pancser fasz vagyok hozzá
Beállítottam a Biosban a CPU-nak 1,35 voltot
CPU RATIO: 8
FSB és DRAM arány : 1:1Meg ezeket is és nem történet semmi ugyanugy 2,6GHz-es maradt a proci
-
Crytek
nagyúr
válasz
szilva01 #4913 üzenetére
Közben találtam egy ilyet:
Tuning kezdőknek. FSB Strap: A memó/FSB osztót tudod variálni vele (eredmény a Dram freq-nél látszik, hogy mennyin megy a memória. -
Crytek
nagyúr
Éppen erről magyarázok nem tudom hogy melyik a cpu feszültség a biosban !!!! Csak ezt a Vcore voltage-et taléltam mást nem nemtudom-ez a proci egyátalán.
3ghz nekem bőven elég nem akarom leégetni a gépem
Csak az a baj nem értek ilyenekhez hisze ezt a CPU feszültséget sem találom meg a ramok arányát sem és ezek nélkül nem lehet tuningolni -
Crytek
nagyúr
Elvileg egy progi (Core Temp) a vid értékre 1,2875v-ot ír. Elvileg azt mondták ez van a biosban beállítva a proci feszültéségének. Megnéztem a Biosban a Power részen belül a Hardwer monitor résznél ott találtam egy VCORE Voltage nevü dolgot ott 1,224v van beállítva. Ez a proci feszültsége akkor?? Ha igen az a core temp miért irt 1,2875-öt a VID értékre??
CPU-Z meg 1,232 meg 1,240 en ugrál. -
Crytek
nagyúr
válasz
szilva01 #4903 üzenetére
Ezt én is néztem pont most biosban (Asus P5K) nem találtam ilyen arány lehetőséget.Mi a neve hol van ez??
Meg ezt irták hogy 3ghz-re szeretném:
DRAM Frequency : 750a ramokat sem tudom 750-re állítani mert csak a szabványok vannak ddr2 667,ddr2 800 stb 750 nincs.
Valaki leirhatná ezeket aki ért hozzá! -
Crytek
nagyúr
Értem köszönöm!Mert majd szeretném a procimat 3ghzre húzni és a fesz miatt érdeklödtem.
Elvileg egy progi a vid értékre 1,2875v-ot ír. Elvileg ez van a biosban beállítva [még nem néztem ott meg] a procinak.
CPU-Z meg 1,232 meg 1,240 en ugrál.Szal elvileg ha felrakom biosban 1,35v-ra pl akkor ezt a 3ghz-et birnai kéne ?
Amiket megtudtam hogy ilyen beállítások kellenek a 3ghz-hez:
PCI Clock Synchronization Mode - 33.33 MHz
Spread Spectrum - Disabled
Static Read Control: Disabled
CPU VCore Voltage - 1.3500V (soan írták ez jó lesz így)
FSB és DRAM arány : 1:1 -
Crytek
nagyúr
Tuning közben pl egy E6750-es proci mennyi feszt bír el??
Mert elvileg 1,35volt a max neki ami megvan adva legalábbis a dobozoan ez van! -
Crytek
nagyúr
Nemértem ez miért fontos hisz ott csak az elérések vannak azokat mondtam is.
-
Crytek
nagyúr
Félek gyári hűtés kevés hozzá nekem 3ghz-en tökéletesen megfelel.
Alapon ezek a feszek vannak terheletlenül Bár ment egy film közben.Orthos alatt az értékek a Core tempnél 1,285-ön betonstabilan vannak.CPU-z nél meg a copre voltage 1,192-1,200 között ugrál.
-
Crytek
nagyúr
Segítségeteket szeretném kérni E6750 (alapon 2,6GHz) tuninghoz. 3Ghz-re szeretném felhúzni.
AI Tuning - Manual
PCI Clock Synchronization Mode - 33.33 MHz
Spread Spectrum - Disabled
CPU VCore Voltage - 1.3500V (soan írták ez jó lesz így)Mást kell vagy muszály még állítgatni??Gyári hűtő birja még ezt a 3ghz-et?
Ramjaim Kingmax DDR2 800Mhze-sek gpuz nél 5-5-5-18 as ísőzitést jelez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konteó topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest