Hirdetés
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: 300 wattos mobilakkut villantott a Sharge
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Műholdas kapcsolatra is képes a Huawei MatePad Mini
- IFA 2025: NXTPaper kijelzős Ultra telefon és gyerekóra a TCL-nél
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
megint én
őstag
válasz
megint én #20097 üzenetére
Annak idelyén még Yolan, és Darál0w kollégék tanítottak engem, most a mai napig pöpec minden.
Ők is így kezdték, hogy
OLVASD EL 'A'-tól 'Z'-ig !!!! -
zeix
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki tapasztalatból mondani egy i5-680-as tuningeredményt?
Az érdekelne, hogy alapfeszen 4,8ghz-en müxik-e a kicsike.
Vízhűtés kell rá, vagy megy levegővel is? -
h1mpi
félisten
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a QPI/Vtt alacsony fesz. értéktől lehetséges, hogy nem bootol be a win? Sok sípolás és reboot..
Illetve, hogy ha a BLCK-t 200-ra állítom, akkor az 1600 Mhz-es memória miatt
nem fagyhat ki a rendszer?Illetve mi az esészséges mag hőfok 100%-os terhelésnél?
thx
-
Hoffer
őstag
válasz
darál0w #20092 üzenetére
Illetve hogy tudok felrakni régebbit? Mert ez az ujat is win alól tettem fel, mert bios-ban nem tudtam! De itt win alatt nem engedi felrakni a régebbit! Hogy tudnám megoldani? Mert bios-ban ha frissiteni akartam pendrive-ról akkor lefagyott ahogy be akartam lépni az asus ez flash-be!
-
-
Hoffer
őstag
válasz
darál0w #20088 üzenetére
most tettem fel a legujabb bios-t, azzal nem lehet gond, de az miért van h a cmos resetet csinálok, akkor auton van minden de ha átállítom manual-ra akkor ott lesznek a régi beállításaim! Ez miért van, ha reset akkor miért jegyzi meg?
reset: elem ki étrakom a cuclit a lapon várok, visszateszem, és elem vissza! igy kell nem? -
Hoffer
őstag
válasz
darál0w #20086 üzenetére
de elmenti, és visszalépek a beállítás meg is van, de ha elinditom a winfost a cpu-z és minden irja, hogy visszatette magától 9.5-re és az órajel is ennek megfelelő!
Nem értem miért teszi.... 370-es fsb ig tudom állítani a szorzót felette nem tudom mert bármit állitok ő beállítja 9.5-re -
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Miért van az, hogy a BIOS-ban ha fixálom a szorzót, nem számít semmit ahogy bekapcsolom a gépet automatikusan felteszi a legmagasabb szorzóra?
Ma vettem ezt a procit és a BIOS-ban és az everestben is a cpu 12 fokot mutat, ez miért lehet? De külön a két mag jó hőmérsékletet mutat! -
Hoffer
őstag
Hali!
Most vettem egy használ procit E7xxx-es! Miért van az, hogy az everest a hőmérsékletnél a procira 12 fokot ír??? Ha meg a két mag bontását nézem akkor 38 az egyik a másik meg 34?
Miért ír a procira 12 fokot? Valami nem jó a procival? -
zs-mate
tag
Üdv daráLOW talán emlékszel, én voltam az E8400-as a rossz pasztákkal satöbbi. A helyzet, hogy 3,6-ról vissza kellett vennem 3,0-ra az órajelet, mert megint elkezdett melegedni, terhelés alatt alap órajelen 55 fok... Lehet kéne mégis egys hűtő?
-
megint én
őstag
válasz
aimettirlz #20073 üzenetére
Az 1. kérdésedre válaszolnék, de oda tudni kéne a tápodat...
Én szerintem, ha találsz olcsó helyet, vagy nagykert, akkor ennyi pénzért 2DB gtx460-at pakolj bele, és nagyon adja majd... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
aimettirlz #20073 üzenetére
ha marad kérdés, akkor nyugodtan tedd fel.
-
aimettirlz
tag
Üdv,
Ilyen gépem van egyenlőre még nincs benne videókártya arra is szeretnék javaslatot kapni ehhez a konfighoz olyan max 70 ezer értékben
.. de az lenne a fő kérdésem hogy a procit sikerült meghúznom úgyhogy az fsb 200ról 250en van így 4Ghzen ketyeg de vissszaállította a memóriákat 1333-ra én meg beraktam hogy cl7en menjenek akkor már de sehogysem tudtam beállítani hogy 1667en ami a következő opció lenne hogy elinduljon és menjen rendesen próbálkoztam feszemeléssel meg időzítésekkel is de nm tudom minek kéne legalább menni így ezzel a konfiggal
Alaplap
Proci
Ram
Ramhűtő
HDD
Procihűtő (a coolink ventivel pluszban) -
darál0w
Jómunkásember
azért adtam a leírást, h okosodj és ne más beállításával kelljen bajlodnod.
természetesen jo i5re is.
nem csak 2 proci között van különbség...ha már más a lap akkor is máshogy megy a proci...+ más táp...szintén mások lesznek az adatok...meg sorolhatnám.
még az oprendszer is beleszolhat. -
-
h1mpi
félisten
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeteket, hogy ha valakinek van Gigabyte P55 UD4-es lapban
i5-760-as procija és 4 ghz körül megy (nem Easytune6-tal), akkor írja meg nekem
a pontos beállításokat.előre is köszi
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Nemrég vettem egy AMD Phenom X3 8450-et, és érdeklődnék, hogy hogyan lehetne feloldani a 4. magot; pontosabban, hogy lehet-e egyáltalán...
És ha nem akkor milyen alaplépésekkel lehet egy kicsit húzni (túl sokat nem kell, mert így is sokat eszik a gép...). Jelenleg "Overclock Profile"-t maxra tettem, ami 7%-os javulást ígér. Nem tudom érdemes-e még mással is próbálkoznom vagy nem. A konfig: ASUS M2N-X plus lap, 2Gb/800Hz BlackDragon , ASUS EAH 4670.Köszönöm a válaszokat előre is.
-
JoolsNOS
veterán
Itt a támogatott procik listája.
Elvileg belemegy mind biosfrissítés nélkül. Csak az ár szab határt.De amúgy eltévedtél a topikok közt
-
Darak
csendes tag
sziasztok.
olyan kérdésem volna, hog van egy asrock 945 gcm-s típusú alaplapom. kiszeretném cserélni benne a procimat ami 1,8 ghz intel celeron....valami erősebbre gondoltam ami max. 2 magos tehát nem brutál keményre
arra lennék kíváncsi, hogy megoldható-e? ha igen és írnátok pontos proc. típusokat azt megköszönném. várom válaszotokat.
üdv.
-
Rico83
tag
válasz
kornel8585 #20002 üzenetére
Hy.Nézd meg a két vga órajelét(pl gpu-z)és ebből talán megtudhatod hogy mi lehet a gond...
Nekem is ilyen procim van és nagyon jó...ugyhogy sztem a vga-val lehet a gond.De ha még aktuális vegyél fel msn-re és ugy jobban tudok segíteni.Sokat foglalkoztam ilyen gondokkal.Msn:sylex666@freemail.hu -
törölt tag
Tisztelt Tuning Mesterek!
Egy kis magyarázat jól jönne.AMD prociknál a HT1.0(2000MT/s) és HT3.0(5200MT/s),a mértékegységben a "MT" mit jelent.Azt tudom,hogy ez a Hyper Transport sebbessége másodpercre vetítve és az utóbbit az AM3-as procik tudják.
Meg pl. mennyi gyorsulást jelent egy játéknál ha az AM3-as proci nem AM2+-os alaplapban megy HT1.0 sebességel,hanem AM3-as lapban HT3.0-val.Tuning nélkül persze,mindkét esetben.Csak a rendszerbusz sebességével mennyit lehet nyerni,elméletileg több mint duplája a két érték egymásnak.De ez érezhető is?Szumma ezért érdemes az AM2+-os lapot lecserélni AM3-ra?
Segítő tanácsaitokat előre is köszönöm.Maximális tiszteletem.
-
kriszbon
őstag
-
gukker
csendes tag
minden téma levan zárva hogy ennek megvan a megfelelő helye, és ezt linkelik-.-
-
gukker
csendes tag
Hali,
Tuningolni szeretnék, egy ilyet állitottam össze.
Elvárás: Egy normáélisan akadásmentesen használható gép,
call of duty, counter strike, wow grafika igényes játékokkal, több fps-elM-TECH Tápegység 550W, 12cm, 20+4
INTEL CPU S775 Dual Core E5300 2,6GHz 2048kB Cache BOX
SPARKLE Videókártya PCI-Ex16x nVidia GT220 1GB DDR2
ASUS Alaplap S775 P5QD Turbo Intel P45, FSB1600, ATXSzerintetek ennek mennyi táp kell?
Az elvárásoknak megfelel?
Kéne a gép? -
kona005
senior tag
Helló
Van egy Amd Phenom II X4 955 BE procim amit 3.8-4Ghz körülire szeretnék húzni egy Arctic Cooling Freezer Xtreme rev. 2-es hűtővel.
Csak annyi lenne hogy hány V legyen a CPU feszültség???A válaszokat előre is köszi
-
Rica
senior tag
válasz
TommyJ #20028 üzenetére
Eloszor ebben a topikban megkerdezed a konkret problemadat. Utana nekiallsz a CPU-t nyuzni, majd ha meg van a stabil vege, osszehangolva a memoriaval, nyalazd vegig szepen a fenti topikot, tedd fel a megfelelo drivert, es nezd meg eloszor szintetikus vacakokkal, majd jatek kozben, hogy hol a stabil vege a GPU-nak. VGA memoria legyen masodlagos.
-
Repsol600
addikt
Helló!
Valaki elmagyarázná hogy hogy kell a CPU teljesítményét visszavenni, energia fogyasztás miatt, pl ha töltök le valamit hogy ne pörögjön úgy. Intel P4 D 2.8-as procim van + Asrock i775 65G alaplap. És hogy mennyire állítsam? Köszi előre is! -
törölt tag
Üdv, csak mert még mindíg nem vettem deszkát a proci alá és az eladó tőlem kér ajánlatot .... mit gondoltok rá? [DFI LANPARTY DK P45-T3RSB PLUS]
-
TommyJ
csendes tag
Aham tehát ez egy Tuning topik ahhol nem foglalkoznak vidkari tuningal:S Van olyan topik ami ezzel foglalkozik?
-
zolynet
veterán
válasz
zs-mate #20017 üzenetére
az új procihűtő érkezéséig be se kapcsolnám a gépet, még netre se
hagy a 'csába azt a cod4-et, addig amíg megjön a hütecs okosodhatnál h hogy kell ezt az egészet mívelni#20018 darál0w: szar gyári rágóhoz van még kenve egy kis saját rágó, duplaöröm, duplafos ... már ajánlottam neki az mx2 beszerzését, de akkor még1x, linkkel
-
zs-mate
tag
válasz
darál0w #20016 üzenetére
pcie 100, fsb 400, szorzó 9, ram 1066, timing manual, cpu 1,18750, cpu pll és fsb termination fixálva minimumra, dram 2,1. Bekapcsolás után 55 fokon megy. :@@@
És még így is fenntartom, hogy a bios resi és frissítés után belassult a rendszer, bár ezt egy reinstall talán megoldhatja
-
zs-mate
tag
válasz
darál0w #20011 üzenetére
1,1875V ha 100%on járatom everest túlhajtás teszt-el, de 2 perc alatt felment 65 fokra... ahogy Zoli is írja, ez már megvolt, de 70 fokra ment fel negyed óra alatt játék közben. Ez lenne a kérés, hogy erre a feszre add meg a beállításokat, az utolsó szar apró részletet, elmentem, beállítom, és ha nem megy gyári hűtővel akkor veszek egy másikat. Ott a kép, az egy szűz biosz, segítségedre lehet...
-
zs-mate
tag
válasz
darál0w #20009 üzenetére
Jókérdés, most van először ilyen procim. Talán 1,25-re állítottam a procit, és 2,1-re a ramokat. Ott van fennt a link, ha meg tudnád mondani hogy mit mire állítsak azt nagyon megköszönném. Mondjuk célozzunk meg egy 3,6-ot, azaz fsb 400. Ezekhez tartozó beállítások kellenének, és ha úgy is melegszik, akkor vagy vmit elbasztam a hűtésnél, vagy a hűtő egy kalap szar, de akkor kivágom az tuti, és veszek tx3-at, azzal elszaladgál 4 gigán is. ha gondolod és gyorsabb én vettelek fel msn-re
-
zs-mate
tag
válasz
darál0w #20007 üzenetére
Probléma a következő: tegnap cserélem a procit, ezelőtt E7200@3,2ghz volt, most betettem ezt egy új gyári hűtéssel. Bios resi és bios frissítés után, ha minden auto-n van, nagyon belassul a rendszer. Nemértem a 6os szorzót se többet között. Ha nekiállok szórakozni biosban ( pcie 100, fsb 400, 1,25 V cpu, 2,1V ram, ) felteszi 3,6-ra talán, de bekapcsoláskor 50, játék alatt negyed óra elteltével 70 fokra megy fel ( cod 4). Prime-ot nem is eresztem rá, mert esélytelen hogy kibírja. Új volt a hűtő, de ugye nagyon szopok a felrakással. Számíthat-e annyit, hogy esetleg rosszul raktam rá egymás után 15x kb, mert annyiszor próbáltam, vagy túl kevés/sok paszta van rajta??? nem tudom elképzelni hogy ennyit számítana. Most gondolkozom egy tx3 on, de így hogy minden auto-n van nagyon alulteljesít az előző proci húzott változatához képest.
Mi lehet a probléma, ennyire kevés lenne ehhez a procihoz a gyári hűtő, vagy biosban tolok el valamit, esetleg mást rontottam el
Kellenének a pontos beállítások, 3,6-4ghz körül, és ha nem bírja akkor kib@szom a gyári hűtőt.
-
zs-mate
tag
szerk: a bios frissítés megoldotta a problémát.
Itt van az összes lényeges bios beállításról kép, most jelenleg a frissítés miatt minden auto-n van. Kérlek írjátok le tételesen mit hova állítsak, mien feszre, stb. Új gyári hűtőm van.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Nagyon szépen megköszönném ha segítenétek...
-
zs-mate
tag
Üdv emberek!
Most vettem egy E8400-et, konfigom az aláírásban. Proci cseréje után bios resit csináltam, melynek az eredménye ez lett:
F1-el simán továbbenged, de itt azt írja hogy biost kéne frissíteni. Azt hogyan csináljam? szoftveresen/biosból? Jelenleg futó oprendszer win7 64bit, de most szándékozom újrarakni. Ha ezzel megvagyunk, következő kérdésem az lesz, hogy gyári hűtővel mennyire tudom majd felhúzni, ehhez kérek majd segítséget. Először ezt az F1-es problémát kéne megoldani, utána már dobom is fel a képet a biosról, hogy mit hova állítsunk ( nagyjából csak a feszekkel nem vagyok tisztában)
Előre is köszi
-
TommyJ
csendes tag
Sziasztok lenne egy olyan problémám hogy van egy sapphire 4850x2őm és nem találok hozzá vga hűtőt a gyári pedig nagyon hangos és terhelés alatt tuning nélkül is eléri a 90fokot.
Ha valaki tudna ajánlani hozzá valamilyen hűtőt az nagy segítség lenne -
kornel8585
tag
Sziasztok.Nem biztos,hogy idevág de megkérdezem:
Régi konfig:
Proci:Sempron 2500+(1750mhz)
Lap: Asrock K7VT4A PRO
Memória:512mb ddr 400mhz
Vgaadeon 9550 128mb
Új konfig:
Proci4 3GHz Prescott
Lap:Asrock P4i65g
Memória:2x512mb ddr 400
Vgaadeon x1650 256mb
A táp egy noname 300W.
És a játékokban csak minimális gyorsulás van,ha van egyáltalán.Mi lehet ennek az oka?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest