- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
nekem annyira fura, hogy csomó usernél oltás az nem-nem, de kényszerből évekig él mindenféle állami korlátozások közepette időről-időre. de persze ugyanők nem tudják a 2/100 és az 1/100000 számokat sem összehasonlítani.
en megertem, 18-65 kozotti egeszseges embernek aze' nem tul nagy a veszely. es ebben az orszagban nem olyan reg meg mondta a hatalom, hogy nyugodtan edd meg a stroncium/cezium izotopokkal szennyezett salatat/idd meg a tejet, vagy elvette a folded, gyarad, barmidet is, vagy epp taborba/frontra kuldott meghalni. ki a faszom bizik a magyar allamban? mi elolvassuk a medxriven, nature-n es tarsain a cikkeket, de atlagpeon nem fogja. es bizalmatlan. ertheto. nezd meg a ruszkikat, ok meg annyira se biznak az oltasokban... -
Ringman
félisten
ja, csak kérdés a több körben átmenő covid mit tesz veled, pl:
Evidence for Biological Age Acceleration and Telomere Shortening in COVID-19 Survivors
szerk:
ennek ellentmondó kutatás is van mondjuk:
Epigenetic Clocks Are Not Accelerated in COVID-19 Patients+ jelenleg semmi nem utal arra, hogy majd lesz egy gyengébb (miben? könnyebben terjed, de nem üt meg annyira - hogyan?) variáns
-
lacafaca
addikt
aki oltatlan (akikről beszélsz) annak sajnos ki kell ezt ülnie. akinek az oltás a megoldás járhat kedvére, viszont elkerülni ő sem tudja. aki a természetest választja tegye, max hamarabb adja le a szerelést, ha nem szerencsés sorszámot tépett. de nincs más megoldás, mint futtatni és a vírusok természetes evolúciójának egyenes következménye lesz a legyengülés...lehet ezt elodázni évekig, de értelme semmi, csak paranoiás és híd alá került tömegek lesznek az egyenlet másik oldalán...de tudod jól, az elejétől ez a véleményem az egészről
-
-
Ringman
félisten
Heterologous SARS-CoV-2 Booster Vaccinations – Preliminary Report
(nem deltára vizsgálták)
[link]
A big mix and match vaccine report in 458 participants with Pfizer, Moderna, J&J, then getting another vaccine 12 weeks later: markedly increased neutralizing antibody response by mixing (up to 76-fold) w/ these 9 combinationsThe big takeaway from this dataset is the response to J&J vaccine with a Moderna or Pfizer booster, taking that vaccine with low levels of neutralizing antibodies to close to parity with the mRNAs (also worked in reverse, J&J boost to mRNA, middle panel)
-
-
3. dózis igen valószínű lesz még jövő tavasszal, ne felejsd el mikor lesznek a választások
. Arról viszont 0 hír, h lesz-e jövő ősz előtt NEGYEDIK dózis osztás?
Honnan tudod: természetesen teszttel igazolt fertőzésről beszélek, nem covidnak nézett rhinóról. Ha biztosra akarsz menni, antitestmérés pl fertőzés után 3 héttel.
-
BlackV
őstag
nem igazán lehet értelmesen eldönteni, hogy voltál-e már fertőzött.
Meg minek? Az sem a Szent Grál. Random, hogy milyen neutralizáló szintet és hatótávot dob a fertőzés, ellentétben az oltásokkal. szokásos linkem
Ha már valaki próbál tudatos lenni, akkor neutralizáló ellenanyag mérés, ez a legtöbb, amit lehet tenni.
-
Eagl3
veterán
Stram kis csávó, de a múltkor a frászt hozta ránk, konkrátan fulladt 0/24. Krupp szerű valami volt, 4 napos injekció kúra (volt benne szteroid is), ventolin meg két éjszakára írt neki a magán doki ilyen sürgősségi kúpot.
Ebbő kimászott egy hét alatt, visszament egy hétre bölcsibe, következő héten megint láz, orrfolyas, hurutos köhögés (talán ezt kaptam el). A fulladás szerencsére elmaradt. Most megint jobban van, elvileg a héten megy -
Asbee
veterán
Ugyanezt hallom. Illetve továbbra is, akik akár "csak" 2x oltottak, (házidokik infói alapján, vagy ismerősök- és általuk), max pár 2-3 nap láz, rosszul lét, aztán szépen kijönnek belőle. Nem oltottak közül többről is hallottam már viszont, akik 1-2 hetet szenvedtek vele. Ettől független biztosan vannak nem oltott-oltott alig tünetesek-tünetmentesek ugyanúgy, meg akár komolyabbak oltással is. Nekem azért biztatóak ezek. Amikor szar volt a helyzet, akkor általában kiderült ezekből, de most nem tűnik annak egyáltalán.
Viszont ami sajnálatos, sokan túl sokat várnak az oltástól. Meglepődnek ha pár napig szarul vannak, otthon ágyban fekszenek rosszul léttel. -
-
junior11
veterán
Tudom, persze, bár a doki szerint fiatalabb korban van rá nagyobb esély, hogy kialakul a myocarditis/pericarditis (bevallom, ettől parázok a legjobban, mert már így sem működik jól a ketyegő). Igen, itt Pfizer játszik, valamint ha jól tájékoztattak, a vérrögök nem is nagyon alakulnak ki mRNS oltás mellett, inkább a vektoros (pl. Janssen) esetében nagyobb rá az esély.
-
daneel_hu
addikt
Akkor úgy fogalmazom, hogy X milliárd vírust beadnak, ebből hamarabb elpusztítja az immunrendszer ezeket mint az első löketkör és/vagy más, esetleg harmadikra mRNS vakcina beadatásakor...
Ártani nem árt vele, de pár napra kiüti vele az immunrendszerét, és lehet jobban mint egy mRNS esetében (3.-ra) -
daneel_hu
addikt
"nem értem a kérdést. az egész ország összes lélegeztetőjének egy (jelentős) része még kihasználatlan, amik épp használatban vannak, azon idősek és/vagy oltatlanok lógnak. olyan hihetetlen ez?"
Igen mert valami rosszabbat akart hallani.
Ha túl jó a hír az a baj, ha túl rossz akkor az.
Ha túl jó akkor = hazudnak.ha túl rossz akkor = amatőrök, dilettánsok.
-
Ezekiell
veterán
én fórumtudor alapon pont, hogy elutasítottam ugyanezt a kombót, miközben utazáshoz jól jött volna.
Igen jó eséllyel te többet tudsz, és felelősebb döntést tudsz hozni ez esetben, mint Petiminiszter... (de biztos kapott tanácsot az ország járványszakértőjétől, a kardiológus Merkelytől...)
-
Alarikman
senior tag
Bocs, ha nem olvasok vissza. De mi ez az agyatlan külön kommunikáció:
Egyszer ezt hallja az ember, hogy a kórházban ápolt betegek 45%-a Pfizerrel van oltva.
Máskor meg azt mondják, hogy az oltottak 1%-a kerül kórházba (ami propaganda SZVSZ).
Mi van itt? Közben az indexen a wuhani kínai "ellenes" labor szökevény cikkek is vannak. Na, most mi van?[ Módosította: Parci ]
-
Ringman
félisten
érdemes megnézni a korlátozásokat is, ill. már pár hónapja az indiaiak kétharmadának volt antitestje, de biztos azoknak nincs köze a vírusterjedéshez.
szerk:
pl. ez nem lockdown light volt (másik tartomány, de a lényeg kb ugyanaz): [link]It is a result of explicit policy choices, like Assam's total containment zones, or Uttar Pradesh's reward system for paying villages that have the fewest confirmed COVID-19 cases.
---
Inter-district movement of people allowed across the State Sans Guwahati, dated 17-08-21
[link] -
Vesa
veterán
Az eleve konteó -és ezen a hír sem változtat-, hogy a vírus laborból szabadult el. A hír annyi, hogy az USA finanszírozott víruskutatásokat egy kínai laborban. Pont ennyit jelent az egész. Emellett finanszíroz még hatezer másik kutatást számos más országban, ahogyan megteszi ezt szinten minden más fejlett ország is. A Pécsi 4-es szintű víruslaborban is folynak kutatások az Ebolától kezdve a Nipah vírusig mindenfélével, és nyilván van a projectek között olyan, amit más ország, más egyetem, vagy az EU pénzel. Akkor ha itt hibáznak Jakabék és elszabadul valami sz*r, ki lesz a felelős? Az EU? A másik egyetem? Nyilván nem, a Pécsi víruslabor lesz a felelős első körben, ha pedig az ország vezetése Csrnobilosat játszana és elkezdené tagadni a problémát, mint ahogy azt kína tette covid ügyben, akkor a helyzet eszkalálódása másodsorban egyértelműen Magyarország sara lenne.
Syberiánál ez azért lenne így érdektelen, mert ebben semmi összeesküvés nincs, csak simán a mindennapos folyamatok és egy szögegyszeű emberi hanyagságból bekövetkezett baleset lenne a történet. Az pedig nem elég izgi, mindenképpen kell mögé valami "nagy megfejtés" is.
-
syberia
veterán
Bihar a harmadik legnagyobb népességű indiai állam. Több mint 120 millió ember él ott.
Az elmúlt 2 hétben történt megbetegedések száma: 54
Halálesetek az elmúlt két hétben: Nulla.Korai kezelési protokolljuk: Ivermektin, betadinos gargalizálás, vitaminok (C, D, cink) antibiotikum.
A legnépesebb indiai állam, Uttar Pradesh 75 körzetéből 71-ben nem jelentettek Covid-19-es eseteket 24 órán belül az ivermektin protokoll bevezetése után. [link]
-
.
Mér, nem műxik? Sztem a legtöbb orvosi szertárban formalinban tartósított emberi alkatrész tovább bírja, mint a PC-módon mindenféle puhap.tsch gyógyszerkékkel-vakcinákkal simogatott élő cuccok.
Más:
Hamis oltási igazolása volt az alpolgármesternek - elvitte a covid (román eredeti cikk). -
-
Ez ugyanaz a helyzet, mint a rendesivir esete: amíg a WHO fenntartja a világ egészségügyi vészhelyzetet, nem kell szabadalmi díjat fizetniük (a remdesivir-t is 5 indiai generikus cég kezdte azonnal gyártani tavaly tavasszal + Richter Gedeon, ami picit módosított rajta, remdesivir-hu néven) - színtiszta üzlet, nem gyógyítási szándék, az általuk előálított vakcina nagy részét exportálták, miközben sikerült a járványt eszkalálniuk.
Olvasva SirPocok-ot: a linkelt cikkben is szerepel, bocs.
-
Sir Pocok
őstag
Merck expands manufacturing for molnupiravir. But questions remain.
The deal allows for further manufacturing of the drug outside India, where the company has voluntary licensing agreements with eight Indian generic manufacturers, the first five of which were announced in April 2021.
Egyébként Ázsiában Szakadtam is erről beszélt a héten.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Csak tippelek, arra gondol amit már kismilliószor ecseteltünk lazában: aki másképp vélekedik az nem 1 bites, de egyesek attól érzik magukat okosabbnak, ha 1 bitesként hivatkoznak rájuk.
Tavasszal én is voltam szemészeten. Maszkban. Mikor már 20 perce szenvedett a géppel mert folyton bepárásodott a maszktól végre megengedte hogy levegyem.
Szerintem se egy steril rendelőben kell jobban tartani a virnyáktól (amit mellesleg nem tartana semmiből fertőtleníteni két beteg között). -
Most én mondom, hogy ízirájder bro', egyelőre úgy tűnik, a mutációkirály c.1.2-vel szemben sem reménytelen a 2évvel ezelőtti forráskóddal próbálkozni.
Ráadásul BlackV kolléga hozott már anyagot, ami szerint idővel és az immunizálási körök számával a védelem kezd egyre szélesebb spektrumúvá válni.
Kapcsolódva, #36352: ilyet viszonylag magasra (pozitív x10) mért antitest-szinttel akár be is vállaltam volna. Oltatlanul ugyebár oroszrulett. Mutánsbooster házilag, jól jöhet még a későbbiekben.
#36402: jó kérdés, SzVSz én úgy 2évente inkább kérnék egy oltást, az influenza mintájára, biztos ami biztos alapon.
-
syberia
veterán
Az immuntolerancia még nyitott kérdéskör szerintem, főleg hosszabb távon vethet fel kérdéseket a humorális immunválasz vonatkozásában.
(#36387): Egy bizonyos antigén rendszeres prezentálásával az immunrendszernek, nem okozhatunk specifikus ellenanyagválasz gyengülést idővel?
-
Kékes525
félisten
"aha, és akit kiküldenek vhova külföldre egy évre, majd hazajön, az "meghal"?"
Nem tudom, hogy ezt mire mondtad, mert ilyeneket nem írtam. Azok a kórokozók, amikről beszélek (beleértve az influenza is), az alapszaporodási rátájuk sokkal kisebb mint a delta, ezért jóval kevesebb antitest is elég ahhoz, hogy áthidalja a szervezet a memória sejtek aktiválódását. A delta különleges tulajdonsága a többi kórokozókhoz képest, az mellett, hogy cseppfertőzéssel terjed, tehát egyszerű az átadási módja, nagyon erőteljesen kötődik a receptorához és nagyon gyorsan szaporodik. Nagyon kevés kórokozó ilyen. Pillanatnyilag így együtt ezekkel a tulajdonsággal nincs is más.
-
Kékes525
félisten
Nem kell hosszútávon booster. Legrosszabb esetben még egy esetleg (4.). A booster most már elsősorban a természetes fertőzés lesz. Természetesen ha nem lesz vakcina elkerülő mutáció, mert az mindent boríthat.
"nem lehet folyamatosan fenntartani a magas antitest szintet, nem erre van berendezkedve az emberi szervezet"
Dehogynem, nagyon sok kórokozónál ez van. Állandóan újrafertőződünk egy csomó kórokozóval, ami magas szinten tartja ellene az antitest szintet. Környezetünk tele van kórokozókkal és azok nem változnak állandóan, legfeljebb, ha élőhelyet váltunk.
-
syberia
veterán
Tény hogy nem mindenkin segített ez a gyógynövény, főleg ha önmagában, nem kombinált terápiaként alkalmazzuk.
C vitamin, Omega 3, D3, melatonin lefekvés előtt, esetleg cink kis dózisban. Ha hosszú covidos lennék, nagyjából ezzel próbálkoznék első körben.próbálkozni amúgy ér, hinni is, de én még semmi ilyenből nem láttam olyan tanulmányt, amire azt lehetett volna mondani, hogy akkor innentől nincs kérdés, ez eldőlt.
Ezzel teljesen egyet tudok érteni. A betegég "újdonságnak" számít, a gyógymódok is gyerekcipőben járnak, ezért érdemes nyitott szemmel járnunk szvsz.
(#36331): Nagyon sokszor jött velem szembe, hogy az étrend megváltoztatásával értek el előrelépést longosok, akik kávét, koffeint, arginin tartalmú ételeket (főleg magok) esznek nehezebben gyógyulnak ki, a hisztamin bevitel visszafogása is segíthet.
-
-
mpo
veterán
Se szakértelmem, se annyi angol tudásom, hogy ellenőrizzem, mennyire biztos, amit linkelek.
Aztán a preprint és a többi kifogás.
Akit érdekel, nézzen utána, saját érdekében.Azt is más linkelte (mert én nem akartam), hogy az oltottaknál a long-covid előfordul.
A mostani hatalmi intézkedésekre meg jobb, ha nem mondok semmit, elég annyi, hogy ez nem járványkezelés.
A placebo, nocebo is érdekes, de ha föl akartam emelni a karjaim, hogy egy fazekat föltegyek a helyére, nem tudtam a szokásos módon, mert a jobb vállam sérült, a bal meg a vakcinától ízületi gyulladásban volt két hónapig.
Túl öreg vagyok már a képzelődéshez. -
Ringman
félisten
köszi.
ráadásul a család fele első oltás után volt már.szüleimnek jobban odavert (írtam is anno, hogy 90 alatti spo2 is előfordult náluk), húgomékkal mi könnyebben megúsztuk, a 2× oltott 93 éves nagyanyám meg kb. meg sem érezte.
a néha-néha 1 napon levert vagy és fáj a fejed szituáció is elő szokott fordulni sajnos többünknél is.
szerk:
ja, kontrollcsoportnak meg ott a többi családtag -
tisn
addikt
(nem véletlenül féltem azért a kölyköket is, tök szar érzés annyiban bízni csak, hogy "a gyerekek 90%-ánál semmilyen látható utótünetet nem okoz"
)
te legalabb egyutt elsz veluk. nekem mikor a lanyom covidos volt (valszeg fiam is tunetmentesen), 10 nap karanten az anyjuknal, persze szokasos 0 tajekoztatas. a gyerekek mar utaltak, hogy minden nap irok, hogy hogy vannak, persze mindketto tok jol volt (oke, lanyom szaglasa azota se teljes azota, de semmi mas nem volt, se laz, se kohoges), mar fiam azt irta, hogy minek irok ennyit, semmi nincs veluk -
-
kw3v865
senior tag
"van ilyen is, olyan is"
Csak a valószínűség a nem mindegy. Ezért káros riogatni az olyan sztorikkal, hogy a neurológián kötött ki az oltás után. Irreleváns, mivel az ilyen események bekövetkezésének esélye nagyon alacsony. Nyilván, ha velem történne meg, valószínűleg nem ezt mondanám, de racionálisan kell hozzáállni, a statisztikákat kell megvizsgálni a kockázatelemzéshez. Ehhez pedig rendelkezésünkre áll már rengeteg adat. -
kw3v865
senior tag
Én 30 éves vagyok, immunológiai vagy egyéb alapbajok nélkül. Két Pfizerre kcisit több mint 5 hónap után Modernát kértem és kaptam hétfőn. Semmi különös oltási reakcióm nem volt, csak az oltás helye fájt kicsit, úgy mint a Pfizer vagy bármely más oltás után. illetve első este hidegvizes zuhanyzás után 1-2 percig enyhén rázott a hideg, míg megtörölköztem (talán pici hőemelkedést okozhatott), ennyi a különbség.
Egyetértek UberMutant-tal: legyen elég a rinyálásból. Az oltás biztonságos és az esetek túlnyomó többségében jelentéktelenek a "'mellékhatások" (ha vannak egyáltalán) és gyorsan elmúlnak. Ugyanakkor, természetesen itt is megfigyelhető, hogy aki kicsi szarul lesz tőle, azonnal elhíreszteli és ezzel lesz tele a Facebook/fórumok/hírek stb. Ezzel szemben aki semmi különöset nem tapasztal oltás után, az nem kürtöli tele ezzel a világot, na meg arra senki nem kíváncsi...
-
Soulfly842
addikt
"ha 44 éves vagy és 3 modernát kaptál, akkor valami immunnyűgöd, alapbetegséged van. nem csoda, ha nem vált ki akkora immunreakciót egy oltás"
Egyáltalán nem biztos, ha jól emlékszek valamilyen gyógyszerkutatási, vagy ehhez hasonló területen dolgozik - Eü, vagy ilyen területen sokan kaptak dupla modernát. -
Asbee
veterán
Mondjuk érdekes 1-2 Sinósnál is halottam, ilyen régi sérülés, mütét stb helyén újra kihozott fájdalmat egy időre. Úgy gondolom ezeket vállalni kell amennyire lehet, meg nem törvényszerű, + ugye a covid nagyobb kockázata. De ezért szoktam mondani, ez azért nem egy c vitamin, meg fájdalomcsillapító, még ha olvashatunk is sok oldalas mellékhatásokról. Én nem tagadom azt képviselem, aki teheti (átesés, jó antitest, éppen olyan zárkózottabb életvitel, stb) inkább szűkítse az oltások számát. Viszont van akinek kell és menjen is a harmadikért. Pl egy pedagógusként még ha igen jó is az antitestem meg átesés, tuti felvenném a harmadikat. Max 1 hét táppénz.
-
-
"nem igazán húzható rá, hogy a szemed maximálisan hibátlan volt előtte, majd az oltás után a derült égből lett baj. előtte is voltak már tünetek, ha jól emlékszem"
Semmi gondom nem volt a szememmel, azt leszámítva, hogy egy nagyon enyhe rövidlátásom van 16 éves korom óta, de az is az utóbbi kb. 10 évben folyamatosan javult. Állami egészségügyben ezt megelőzően valamikor a nyolcvanas években voltam, a régi SZTK-s világban, de akkor is csak azért, mert a szemüveget akkoriban csak ott lehetett felíratni.
Amióta pl. az OFOTÉRT-nál dolgozik szemész, csak oda jártam pár évente, amikor új szemüveget kellett csináltatnom.
Egyébként emlékeztetőül amiket írtam korábban: [link] [link] [link] -
PuMbA
titán
Ja, hát erről kéne adat. Ez a komoly topik. Pfizer vs Moderna mellékhatások
Sajnos ugye az Argentín több tíz millió beoltott adatok nem használhatóak, mert ott nem volt Moderna. Van Modernáról ilyen Argentin szintű mellékhatás adattömeg?
UberMutant: Az ilyen személyes vélemények maitt zavartak el a Sino-nak alig van mellékhatása kijelentésemmel, mert hogy nem volt alátámasztva doksikkal
-
PuMbA
titán
A Moderna nekem túl brutálnak tűnik egyébként, amióta tudom, hogy 3x akkora dózis, mint a Pfizer és tudom az mRNS mellékhatásokat. Én nem adatnám be, inkább Pfizer. Na de ezért jó, hogy lehet válogatni a vakcinák között és ennyire széles a választék, mert mindenki saját belátása szerint dönthet
-
Soulfly842
addikt
-
Soulfly842
addikt
Mindazt, amit levontál itt konklúzióként én sehol sem állítottam. Csak azt, hogy ha Kína van beállítva főgonszként, felelőtlen hibázóként, azt könnyen elfogadja az átlag média, az átlag olvasó, de ezzel ellentétetes értelmezés teljességgel kizárt. Amég a tények nem bizonyítják. Amikor meg USA bevallja, hogy ő is benne volt a vuhani buliban, akkor nekik bezzeg senki nem ront, hogy ezt miért tagadta eddig, illetve, hogy mi a valós felelősségük. Nem tudtuk, hogy csúnya gonosz is lehet az ilyen vírus, s ők nem ilyet akartak vizsgálni. Ok. elfogadhatjuk, akkor lezárhatjuk ennyivel. Értem.
Erre a prekoncepciókkal teli jól idomított világra reflektáltam csak, amikor kiderült, hogy az USA nyilvánvaló hazugásokat kommunikált a kezdetektől fogva (amit most már nem is tagad: Nincs benne szerepe, nem tud róla semmit, nem tudja honnan indult, de kinyomozza, sőt követeli ezt, stb-stb), s most is csak részinfromációkat közöl. Ezt egy média szereplő, egy ország sem kérdőjelezi/támadja meg, az átlag EU-médiának, vagy amerikai médiának ez eszébe se jutna, nem követelnek vizsgálatot, stb. Ezekre a jól idomított média-beidegződésekre reflektáltam pusztán, semmi többre. A többi már csak alaptalan banalizálása és a kiforgatása a témának. Bizonyíték nélkül könnyen épít fel az európai/amerikai kultúrkör tényszerű kauzalitást minden logikai axióma nélkül (feltehetőlegek mentén), zabálják, s erről cikkeznek bármeddig. Persze, elszakadhatunk a valóságtól lemehetünk bármilyen szintre, s írhatjuk azt, hogy ezt állítod ezzel, de ennek nincs értelme.
-
BlackV
őstag
viszont érzésre kezd tényleg elszabadulni a járvány, jönnek a hírek ismerettségi körből is a pozitív tesztekről.
Bizony.
Kérlekszépen én pedig bámulom a monitoromat az eeszt-n Budapestet kiválasztva:"Nincs a megadott keresési feltételeknek megfelelő időpont."
Oltóanyag van bőven, az oltópont jelenleg elfogyott. Szíveselnézésük.
Látod milyen jó, hogy betoltad a harmadikat, amikor lehetőséged nyílt rá? Mindig a "jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok" a nyerő. Mindig. -
Soulfly842
addikt
Amerikor hónapokon keresztül szidták kínát az amerikaik, hogy ők indították el a vuhani laborokból, s kiderül, elismerten, hogy amerikai pénzek voltak benne. Mindkét fél sáros. Pont. Csak az USA-nak jobb a megítélése, a helyzete, a nemzetközi sajtója (illetve ehhez a jobb pozícióhoz szabályszerűen igazodik a sajtó).
A tényt és a kauzalitást kell figyelembe venni, a helyszín másodlagos.
1, Kína amerika által is finanszírozva koronavírus kutatásokat hajtott végre.
2, az, hogy mi robban ki ebből, nyilván arról a kínai tehet, de az amerikai nem. Hiszen ők csak nézegették az eredményeket.
3, Amerika erre, mint finanszírozó megvádolja Kínát és hónapokig tépi a médiában, mint csúnya gonosz detonátort, hiszen ők tehetnek mindenől.
4, Kína erre semmit nem lép, csak elutasítja a vádakat (pedig tudta volna bizonyítni)
5, egyértelműek a nyomok, USA bevallja, hogy lényegében hazudott, csak szépíti a dolgokat.De még így is arra nézünk értetlenkedve, aki azt mondja, hogy USA ugyanúgy felőlős. Hiszen bevallotta. A logikai képlet, ami alapján ez nem egyértelmű - az számomra értelmezhetetlen.
Értelek, de ekkor már az USA is tudta, hogy benne volt. Náluk idejekorán voltak beazonosított esetek, mégis néztek - látszólag - értelmetlenül.
-
Soulfly842
addikt
Nem azt mondtam, hogy ez a végítélet, s a konteóhoz ennek még úgy sincs köze. Hanem azt, hogy az amerika által szidott és propaganda szerűen szőnyegbombázott vuhani labortevékenység (ami szerintük kiderült, hogy ez indította el a Covidot), s amire azt mondták burkoltan, látsztat-burkoltan, hogy sacc/kb egyértelműen kiderült, hogy kína által finanszírozott vírus fejlesztés,. arról kiderült, hogy:
1, USA finanszírozása is jelen volt
2, Egyértelműen nem lett meghatározva az, hogy amerika tudta nélkül ki és hogyan tette ezt
3, jaj mégiscsak tudtak róla, hogy volt koronavírus kutatás, s pont az általuk vádolt Wuhan-ban, de biztos nem a koronavírus mai formájára irányult a random denevér koronavírus vizsgálat, s azt biztos nem érinthette....ööö.... ok.
Nem neked írtam, csak úgy általánosságban. Ez ködösítés, kézmosás, de a valódi szerepüket biztos nem tudjuk meg (túlon-túl vezetőországok központi az EU/amerikai média). (kína előtt le a kalappal, biztosan bizonyítani tudta volna, hogy a felek közötti megállapodás ellenére Amerika neki rontott, de mégsem tette ezt - holott az ütőlap a kezükben volt, az amerikai szerepvállalásról... - bizonyítani biztosan tudták volna). Mindezt a nemzetközi vizsgálóbizottságok, globális-vádaskodások ellenére....
-
Soulfly842
addikt
Az általános global trend-média az amerikaiaknak fekszik. Meggondolják huszonhatszor, hogy mit és hogyan mernek leírni. Ez ugyanolyan, mint hogy háborús bűnökért egy hirosimáért amerikai bűnösöket soha nem fognak elszámoltatni, de németorszában lassan már a 102 éves takarítót is...
Persze, ha arra várunk, hogy majd a végső következtetések majd megmondják, hogy mennyit érnek - ez puszta naivitás. Ha ezt is be kellett vallaniuk, akkor az már mindenképpen beszédes.
-
Igen, hazaengedték, mert neki ezt az életveszélyes állapotot/helyzetet gyógyszer-összeférhetetlenség okozta. A "csajszi" veleszületett légzési rendellenességgel született (tüdőhörgők nem fejlődtek ki rendesen, vagy valami ilyesmi) ezért egész életében kell gyógyszert szedni. Évente jár kontrollra, legutoljára épp most, múlt hét pénteken volt és az egyik gyógyszerét kicserélték egy újra, amit eddig még nem szedett. Ezt ki is váltotta, és szombattól már szedte is. Na és ez a gyógyszer okozta az esetet, azért kapta az infúziót, hogy "kimossák" ezt a xart a szervezetéből. A Covid az meg csak úgy jött, nem tudta, hogy Covidos, csak ugye kórházban egyből tesztelnek és mivel a dokik úgy ítélték meg, hogy egyértelmű, hogy ez esetben a Covidnak semmi köze az esethez, hanem az új gyógyszer a ludas, ezért engedték haza. Hívtam, jól van, régi gyógyszer marad, meg most ugye karantén...
A másik havert meg bennfogták, oxigént kap (magánál van, tehát nem magatehetetlen állapotban volt/van), vele is beszéltem, ma még biztosan bennmarad, talán holnap vagy holnapután (ha az állapota engedi) hazaengedik.
Csak ugye most van az a szitu, hogy feltettem a szopóálarcot...
Én, aki kerül minden tömeget, aki egyedüliként rakom fel az FFP2-es maszkomat a kisboltban is, aki viszi magával a kézfertőtlenítőt, most ez a hetem megy a levesbe és az még a legkisebb baj, csak lehet, hogy beszopom a Covid-ot, hisz egy este leforgása alatt 2 Covidossal -igaz utólag derült ki- is egy autóban ültem és az egyiket meg szájból-szájba lélegeztettem... (nem tehettem mást ugye)
Most várok, mi lesz, aztán mindenképp laborteszt, mert a közeljövőben szerettem volna felvenni az emlékeztető oltást...Asszem' erre mondják, hogy a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve...
-
kw3v865
senior tag
Igen, részben ebben a topikból szerzett tudományos hivatkozások alapján döntöttem a Moderna mellett (amúgy semmi bajom a Pfizerrel). Talán valaki linkelt ide olyan cikket amely szerint két Pfizer után jobb eredményt ad, ha a 3. oltás Modernával történik. Sajnos most nem találom már a linket, de elolvasnám még egyszer.
-
Kékes525
félisten
"a másik, amit szerintem tévesen feltételeznek a népek, hogy most, hogy 4-6 hónap után aktuális egy harmadik, majd ez mindig így lesz, fixen évi 2-3 oltás kell."
Egyetértek. Ha nem lesz a deltánál gyorsabban szaporodó és fertőzőbb mutáció, ami még immunkerülőbb is, akkor ez az utolsó kemény év. Megjegyzem, hogy a kutatók többsége nem vár ilyen mutációt. Ez is optimizmusra ad okot. De meglátjuk.
-
-
Kékes525
félisten
Köszi! Pfizer után méretett antitestet? Amúgy most mindenféle sz@r kering, nem biztos, hogy koronavírus. Úgy tűnik engem is valami más kapott el.
Az a sok légúti fertőzés, ami most van, az a tavalyi maszkhordás miatt jött elő. Akkor a maszk kivédte, amitől az évi rendes immunizáció elmaradt és most gyengébbek vagyunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI Air 3 drón újszerű állapotban, garanciával
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged