- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
pendre54 #53555 üzenetére
Nekem is a két Moderna után jöttek elő ezek a tünet felerősödések, ahogy jóval fentebb is leírtam, bár messze nem úgy azért mint nálad. Nálam ez a látás csökkenés, villanások 3-4 perc alatt elmúltak a bal szememből, úszkáló moszat meg ilyenek nem is voltak, meg a jobb karom fáj azóta sokszor nem kicsit, eleve azzal is volt gondom addig is. A 3. - nak kapott Pfizer óta meg hasilag vagyok rosszabbul, a sok gyomorsav még több lett, plusz érzékenyebbnek érzem a szemeimet meg mintha többet fájna a fejem mint eddig. Aztán a fene tudja mi okozza, orvosilag rendben vagyok.
-
válasz
pendre54 #36094 üzenetére
nagyon sajnálom a szemed, de azért tegyük hozzá az oltás védelmében, hogy olvasva a korábbi kálváriád, nem igazán húzható rá, hogy a szemed maximálisan hibátlan volt előtte, majd az oltás után a derült égből lett baj. előtte is voltak már tünetek, ha jól emlékszem. csak mielőtt valaki az egészből annyit szűr le, hogy "oltás = szemprobléma".
-
válasz
pendre54 #31663 üzenetére
És #31675 pendre54:
Nekem feb.2.-án volt a 2. Pfizer, augusztus közepén hasonló, de enyhébb tünetek miatt mentem szemész barátomhoz (bal szem, rövidlátás 5 éves korom óta, jelenleg 52 éves vagyok és -8,0 a bal szemem. Engem is meglézereztek a talált retinaszakadás miatt a panasz jelentkezése után 2-3 nappal, jó a látásom. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy mindkettőnk rövidlátása a fő tényező a probléma hátterében, legalábbis nálam majdnem biztos vagyok benne. A te esetedben ebben nem vagyok biztos, de majd keresek még eseteket és jelzem (furcsa, hogy nem csináltak semmit a másik szemeddel, ha retinaleválás merült fel ott is). Írtad, hogy augusztusban lesz kontroll, ott mi volt? Kitartás, jobbulást.
FELTÉTELEZETT mellékhatások:
EU-ban: Moderna-nál retinal tear-re keresve 9 esetet találtam, Comirnaty-nál 24-et, mindkettőnél kb. 2/3-a a18-64 korosztályban. -
Dare2Live
félisten
válasz
pendre54 #22126 üzenetére
bocs ez így pont mindha először ittál volna málnaszörpöt 70 évesen és utána van vmi amit internet, fotelből vminek vélsz és biztos a málnaszörp.
A doktornő gondolom tágított+hármastükör volt. Ezek után leírta mit látott. Mivel "de túl sok mindent nem tudott megállapítani" így 99% nincs semmi. Ha retina leválásod lenne amire gyanakszol de akár csak szakadásod haza se engedett volna. Ezek amúgy elég jól látható dolgok nagyon nehéz nem észrevenni őket.
-
Floyd80
addikt
válasz
pendre54 #22142 üzenetére
Elég sok cikk van fenn így: retinopathy, neuroretinopathy, retinal detachment + covid vagy + vaccine
Egy nőnek pl. Astra után letten fekete foltjai:
Acute macular neuroretinopathy following COVID-19 vaccination | Eye (nature.com)
-
válasz
pendre54 #22126 üzenetére
1. fú, részvétem, ez egy elég szar dolog
2. syberia kommentje szerintem teljesen lényegtelen és még azt is megkérdőjelezem, hogy igazat írt a beidézett posztoló, de ha igen, akkor is statisztikailag értelmezhetetlen
3. nem szabad elvetni, pláne nem élből az oltást, mint okozót/katalizátort, de sajnos a retinaleválás nem ritka, pont így történik és sokaknak 70 évesnek sem kell lennie hozzá
4. jelentsétek le a kórháznál, és/vagy méginkább a modernánál, hogy tudjanak róla!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest