Hirdetés
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gothmog
senior tag
válasz
Ringman #13266 üzenetére
A professzordoktorminiszertelnökúr ("aki megkapja az oltást, arról (azonnal) lepattannak a vírusok") nemrég még azt vizionálta, hogy a 4 millió után 7-10 nappal meglesz az 5 millió beoltott. Szlávik ma már "néhány hetet" említett.
Hiába, ha nincs Pfizer vagy Moderna, nem tódul a nép. Ha nagyon nem akar majd pörögni a mutató, akkor legfeljebb megint kitalálnak valami aljasságot/bedobnak valami ötletet. A lényeg, hogy mindig nekik kell, hogy igazuk legyen. -
KRoy19
őstag
válasz
Ringman #13101 üzenetére
Tesóm az például nem akarja felvenni a második oltást, mert "össze vissza vert tőle a szíve".
Na most tudni kell róla, hogy kb. 10 éve volt egy komolyabb szívműtéte és azóta állandóan a csuklóján van a keze és nézi a pulzusát.
Ha van egy kis eltérés a szívritmusban, akkor konkrétan annyira bepánikol, hogy rosszul lesz. -
Exodion
senior tag
válasz
Ringman #12896 üzenetére
Ja az az erdekes hogy fajt a feje mar akkor is amikor az elso tesztet csinaltak neki meg azota is sokszor de hat negativ lett minden.
Nekem meg majdnem minden tunetem 1-2napig tartott.
- Kezdtem torokkaparas: 2nap
- Fejfajas: 1nap
- Vall, Gerinc, Derek-fajdalom: 2nap
- Szaglasvesztes: 7. naptol jott be, mar egesz jol erzek szagokat
- Izlesvesztes az erdekes tema mert csak a tejtermekek ize esett ki de nem is ettem oket csak a 10. napon, akkor jottem ra hogy az sincs, de igy a 13. napra ennek nyoma sincs.Aranylag olcson megusztam. Hoemelkedesnek a kozeleben sem voltam, szaraz kohoges megvolt de arra is csak bronchostop-ot ettem, meg vitaminon kivul egy 6szemes antibiotikum kuram volt meg (Azitromicinnel) mert a garat/orrmandulaim mind begyulladtak. Szoval igy utolag hogy ennyivel sikerult meguszni jobb hogy atestem rajta, de nem kivanom senkinek.
-
Exodion
senior tag
válasz
Ringman #12891 üzenetére
Gyerek meg nincs. Mondjuk nemtudjuk hogy ezt most mikent kell ertelmezni. Nekem volt pozitiv tesztem aprilis.13 -an (tuneteim meg - torokkaparas - kezdodtek aprilis.11-en). Felesegem teszteltek aprilis.14-en (gyorsteszt+orr/garat PCR: negativ) de 10nap karanten.
Aztan karanten 10napra letelt, tesztet nem kertek, de a munkahelye miatt teritesesen csinaltatnia kellett egy ujabb PCR-t, azon meg eredmeny: gyenge. poz/POZITIV. Mi a fenet jelent a gyenge pozitiv? Majd hetfon megmondja a haziorvosa, ha annyival megussza mint en akkor nem lesz baja. Remeljuk
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Ringman #12885 üzenetére
Én minden nap megnézem az indiai tudósításokat, mert a volt indiai IT-s kollégám osztja a FB-n.
A helyzet brutál, több millióan fognak meghalni.
Eleve nincs oxigén még most se, gyakorlatilag akkor van esélyed a túlélésre ha van pénzed.
Gondolkoztam, hogy ezeket a napi híradásokat belinkeljem-e ide, de megvan a magunk problémája.
Mindenesetre összetehetjük a kezünket hozzájuk képest. OV az indiai miniszterelnökhöz képest csillagos 5-össel vitte a járványt.
-
attiati
veterán
válasz
Ringman #12819 üzenetére
Főleg úgy, hogy egy villám felmérésben úgy nyilatkoztak az üzemeltetők, hogy ők nem fogják ellenőrizgetni a vendégek védettségi igazolását.
Ha nem lesz járvány, akkor a hatóságok nem fognak tömegesen ellenőrizni és bírságokat kiszabni. Anélkül meg az üzemeltetők sem fogják komolyan venni. A szomszéd kocsmája is tele van, akkor ő miért hajtsa el a vendégeket.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ringman #12813 üzenetére
Nem fognak látszódni, mert nyártól már nem lesz hitelmoratórium.
Ami viszont engem érdekel, hogy ezt az oltottsági igazolás (bocs én nem védettséginek mondom) meddig biztosít előjogokat. Pl közeledik a nyár, most ha szóról szóra vesszük a törvényt, akkor semmilyen szálláshelyre nem mehet kb 4 millió magyar? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
-
DarkByte
addikt
válasz
Ringman #12740 üzenetére
Vagy csak nincs kristálygömbje az embernek, hogy jövőhéten vajon milyen agymenése lesz kedves politikusainknak ami miatt nem kapom azt amire vágyok és qrvára meguntam már az ezzel szórakozásukat.
És most mondtam azt hogy fakk disz sit.
Majd kb. 10 nap múlva kiderül jól döntöttem-e. Kültéren maszkban vártam a legtöbbet, bent meg 20 percnél többet nem voltam, és szervezett oltásnál is beengednek annyit. -
daneel_hu
addikt
válasz
Ringman #12678 üzenetére
Szerintem az mindegy, lényeg, hogy túlságosan ne térjünk el az eddigi tesztelési szokásainktól, mert akkor valószínűleg visszapattanást okozna.
Lehet ők sem térnek el.De az azért látszik, hogy hasonló utat jár be a két görbe... de így is 40 nap előnyük van.
Ha mi is 40 nap múlva kb ugyanott leszünk akkor jó. -
válasz
Ringman #12669 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy a 4 millió beoltottra ment ki a játék, hiszen a csak hetek múlva kaphat aki ma nem kap is egy blöff, egy hazugság. Csak májusban érkezik 1,3 millió adag pfizer vakcina.... Cikk a témában: Orbán Viktor és a tömeges oltás káosza
-
Elektrosokk
veterán
-
mpo
veterán
válasz
Ringman #12493 üzenetére
Március 17. Első Pfizer.
5 hét múlva, április 21-én a második.
Május 5-én (jövő szerdán) telik le a 2 hét, a második után.Aki az első oltás után 10 nappal megkapja az igazolványt, már megy is a meccsre meg mindenhova.
A nyitásnak nem az elsőre beoltottak számához kellene igazodni, hanem a tényleges védettséghez.
Lényegtelen, hogy a héten hány százezren kaptak oltást, hogy meglegyen a 4 millió.(Nem protekciós vagyok, másfél éve volt infarktusom, azóta 10 féle gyógyszert szedek, ezért nem fogadtam el a kínait).
-
daneel_hu
addikt
válasz
Ringman #12379 üzenetére
Nekem is ez volt.
A cég egyik legnagyobb megrendeléssorozata közben estem ki 2 hétre. Úgy, hogy közben emiatt 3 ideiglenesen felvett ember is ott volt, tehát bőven ott kellett volna lenni.Viszont összességében megoldották, és az egészségem meg sokkal fontosabb mint a pénz.
-
bazsi83vp
senior tag
-
blakey
titán
válasz
Ringman #12364 üzenetére
csak akkor ki garantálja hogy azok megegyezőek voltak az engedélyezettel? - Bakker, ez bármelyikre igaz lehet, ez már túl van tolva. A most szállított amerikai vakcinák p. 1:1-ben ugyanazok mint amikor engedélyezték őket? Mint hallhattuk, olvashattuk, ott is előjöhetnek a problémák.
-
polonic
félisten
-
Rive
veterán
válasz
Ringman #12327 üzenetére
Szuper
Vasárnap megyek AD5-re...
Mondjuk a védettséget nem befolyásolja, a megfázással meg majd megbirkózok valahogy, de arra játszottam, hogy utóbb el fogják fogadni az EU-ban. De ezt így, ebben a formában nem fogják => lehet megsz*ptam a céges kiküldetésekkel.Amúgy meg: nem csalódtam az oroszokban
-
Vesa
veterán
válasz
Ringman #12204 üzenetére
"A sinonak Max 1 hónap után nem lesz letjogosultsaga ha jön a többi vektoros is"
Bár ne lenne, de I. Döbi császár sajnos abban érdekelt, hogy legyen.
Az öregasszony kijelentését sem értem, mivel az érintett korosztály kb. 200k fő, de abból bőven nem fogja mindenki oltatni a gyerekét. Már mennek a fröcsögő kommentek neten, hogy "el a kezekkel a gyerekeinktől!".
355 ezer Pfizer jött, abból gyerekeknek eloltanak jó esetben 100k-t, valamennyit második körösöknek is, de nem valószínű, hogy mind elmenne. Egyértelműen a kínait erőltetik. Kenjék a hajukra. -
VIPowER
őstag
válasz
Ringman #12266 üzenetére
Testvérem lányánál a szaglás olyan 3 hét múlva jött vissza az ízleléssel együtt. De volt egy kis gond a szaglással, mert vagy 2 hétig úgy érezte mintha állandóan dohányzó emberek lettek volna körülötte (ő sosem dohányzott), de aztán ez is elmúlt, és meggyógyult teljesen.
-
attiati
veterán
válasz
Ringman #12068 üzenetére
Ha a második linken levő "estimated infection" görbe a valóság, akkor április-május hónapban az indiai lakosság felén átmegy a vírus. Durva nyájimmunizálás lenne.
Ha a lenti NY Times cikkében levő állítás igaz, akkor Indiában valóban nagy eltérések lehetnek a valós és felderített számok között. Eszerint 2020 végére az indiai nagyvárosok felnőtt lakosságának a fele már átesett a fertőzésen:
[Scientific research suggesting that about half of adults in major cities had already been infected was consistent with this notion] -
Ezekiell
veterán
válasz
Ringman #11945 üzenetére
A szalagmunkáztató cégek igen, ez inkább a kis-közepes cégeket érinti, és azokból is a "képzettebbeket" (nemtom jobban mondani, bocs). Nyilván nem fog perelni szalagmunkás János, de programozó Gábor már lehet fog.
De amúgy 100% egyetértek az elvvel, ösztönözni kell az oltást, ahogy írtam is már, én is teszem.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Ringman #11938 üzenetére
A szabadnap adás jogilag necces tudtommal, legalábbis nekem nem ajánlotta a jogászunk. Aki nem kapott szabadnapot, arra rászakad a szabadnapos emberek munkája, és az úgy már hátrányos helyzetet teremt neki.
Bullshit szerintem, de ez jól mutatja, hogy itt kb mindenki minden miatt perelhetne.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Ringman #11893 üzenetére
Nincs előttem adatsor, de az utóbbi időben eddig is úgy volt, hogy magas napi halálozások mellett szerény, de folyamatos csökkenést mutatott a gépre kerültek száma.
Ebben persze benne van (mivel a kórházi halottak egy jó része feltehetően gépről kerül le), hogy minden egyes nap sok embernek romlik annyira az állapota, hogy gépre kerül, ami mindenképpen szomorú, számos egyéni tragédiát vetít előre, de ha a tendenciát nézed, akkor az per pillanat a kifelé lábalásra utal.Azért megjegyezném, hogy az én munkahelyem Budapest egy kórházakkal telezsúfolt részén van (Üllői út Nagyvárad tér és Klinikák környéki része), és bizony tegnap is elég sokszor hallottam a vijjogó szirénahangot (az elmúlt bő két hónapban voltak olyan időszakok, amikor egész nap végig, átlag ötpercenként lehetett hallani a sebesen közeledő vagy távolodó szirénahangot. Hát, annyit mondok, ezt a hangot megszokni nem lehet, és nem is zen meditáció mellé való/lelket nyugtató/gondokat elűző hangulatot teremt.)
Ebből persze nem lehet objektívan helyzetet megítélni, de a legdurvább napokhoz képest ma még egyelőre csönd volt idáig, és bár tegnap jó néhányszor hallottam a szirénahangot, de azért jóval ritkábban, mint pl. egy hónapja. -
daneel_hu
addikt
válasz
Ringman #11850 üzenetére
Szerintem pedig roppant fárasztó ha valaki csak hvg-s, telexes, 24.hu-s, és 444-es cikkeket tol a topikba, mintha ezek a médiumok a csodahitelességről lennének híresek. És az elfogulatlanságról persze.
Értem, hogy origo, 888, m1 és hasonló szirszarok zavaróak, de a fentiek semmiben nem különböznek ezektől.Nem hiszem el, hogy ne lenne elég szakmai forrás ha valami kellene.
-
-
válasz
Ringman #11810 üzenetére
Nem tudok közvetlen járatról Bp-re, Amszterdamba viszont van, illetve Arab Öböl-beli átszállásokkal (Doha, Dubai) vannak.
Nem kéne...Ha a hollandok és arabok csuknának, akkor nem lenne kapcsolat.
A mutánsoktól egyébként még mindíg kérdőjeles, hogy kell-e félni: valaki csinálhatna nagyobb mintás vizsgálatot, mennyire védenek az aktuális vakcinák ellenük. Amik eddig a publikum elé kerültek, nem voltak túl biztatóak mondjuk...
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Ringman #11733 üzenetére
Az még hagyján... ismerősömet aki spanyolországban él felhívta a háziorvosa, felajánlotta neki a modernát, idejött magyarországra, karanténteszt stb. Elment szombaton az oltópontra de ott közölték vele hogy sajnos nem szerepel a listán, a háziorvosát nem tudta elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Azonnali játékos kérdések órája
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- EA Sports WRC '23
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest