- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nako
csendes tag
Nagyjából jól összefoglalta a lényeget, de egy dologgal még kiegészíteném.
Bevallom, hogy miután megismertük a delta tulajdonságait én - perverz módon - kifejezetten vártam az új mutáció megjelenését. Egy nagyon egyszerű logikából kiindulva:
„Van egy deltánk, a második naptól lesz a delikvens átlagban fertőző, 3-4 nap után jelennek meg a tünetek. Ehhez az kell, hogy nagyon gyorsan felszaporodjon a szervezetben és sok kópiát ürítsen kevés(?) napig. Ez képes volt lenyomni az alfát (illetve a többi mutációt), mert az alatt a rövid idő alatt is több embert tudott megfertőzni egy user.
Mi győzheti le?
Egy olyan, ami szintén gyorsan szaporodik a nyálkahártyán (akár még gyorsabban), de csak később jelennek meg a tünetek. Így egy fertőzött több embernek tudja átadni, akár hosszabb ideig.
Ha ez történik, akkor akár gyengébb, akár nem a szervezetnek (immunrendszernek) mindenképpen több ideje van lereagálni -> végeredményben tehát kevesebb súlyos vagy rövidebb ideig tartó súlyos állapot feltételezhető.Persze ehhez az kell, hogy a vírus belépési pontjai, illetve az általa kiváltott betegség (megfertőzhető sejtek típusa) lényegesen ne változzon meg, illetve feltételezve azt, hogy a lakosság nagy része felelősen jár el, és betegen nagy arányaiban nem jár közösségbe.
Az evolúciós nyomás nem a kiváltott betegség súlyosságát, hanem a terjedés hatékonyságát jelenti – ha ennek gátja a túl súlyos korlefolyás, akkor ez nyilván csak az enyhülés irányába mehet, de ez itt nem áll fenn.
-
Sped
aktív tag
bár, ha jól sejtem, a negyedik még ilyen lehet, de az ötödik már frissített. (igen, azt is el kell engedni, hogy vicces volna, hogy 3-4-5-n oltást kap valaki. ez van, világos beszéd volt, amíg járvány van, folyamatos védettség a kívánatos. tehát lesz negyedik, lesz ötödik...)
Persze, nincs is ezzel semmi gond, viszont cserébe semmilyen korlátozást nem szeretnék elviselni, legyen upgrade-elve a védettségi, és ha valakinek nincs meg x időponttól az x-edik oltása, akkor max. arra vonatkozzon bármiféle korlátozás. Így együtt lehet ezzel élni és már az általános immunizáltság miatt a kórházakra sem hárul akkora terhelés. Ezt a negyedik hullámot is végig lehetett csinálni korlátozások nélkül, innen már világos a recept.
-
-
Soulfly842
addikt
"Az új koronavírus esetén ráadásul a fertőzések túlnyomó többsége a tünetek megjelenésének környékén történik, a súlyos állapot pedig jóval később alakul ki, és a vírus terjedése szempontjából akkor már nem sokat számít, mi történik a beteggel, tehát az enyhülés irányába a szelekciós nyomás nem jelentős - magyarázta a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezetője"
Hűha, ő egy 'picit' rövidebben elmondta, ami miatt - részben - tépem itt a számat egy jó ideje
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem követem a topik beszélgetést (nem is tervezek rendszeres tag lenni), de arról volt már szó, hogy Pfizer nem fogja az omikron-gyilkos vakcinát olyan gyorsan piacra dobni, mint azt remélték?
És itt akkor feltenném a provokatívnak tűnő kérdést: miért hívjuk covid-19-nek az omikron variánst, ha már alig hasonlít az eredeti alfához?lezso: mindig van választás csak az egyik kockázatosabb. De szerintem most a karácsonyi rumliban bármi jól terjed. Durva mennyien voltak ma is a boltokban.
-
Az elég vicces szokott lenni, amikor valaki azzal jön, hogy "akkor most fél évente oltani fogod magad"? Ilyenkor visszakérdezem azt, hogy "miért, tudsz jobbat?", s eddig mindig hallgatás volt a válasz. Vagy max az, hogy rá kéne engedni a népre. Miközben utóbbiból sem következik az, hogy a vírus majd így szépen megszűnik, s nem lesz új mutáció.
-
-
PuMbA
titán
Így van. A lényeg, hogy nincs univerzális recept. Ahogy a mondás szól: ha valaki garanciákat akar az életben, vegyen kenyérpirítót
Minden megoldásnak van helye és néha szükséges a szabályokon kívül is gondolkodni, mert a szabálykövetés is járhat ugyanakkora rizikóval. Ezért jó, hogy az emberiségben van több féle embertípus: aki főleg szabályszerűen gondolkodik, óvatos és inkább vár, illetve aki azonnal cselekszik, ha ott a lehetőség.
-
Soulfly842
addikt
Az EMA még mindig gondolkodik rajta, hogy kell-e egyáltalán az az új oltás
Szóval ők nem kapkodják el.
Európai Gyógyszerügynökség: kevésbé hatékonyak a vakcinák az omikron variáns ellen
Kicsit úgy érzem, hogy olyan ez az egész, mint a nem kell maszk az igazoltan nem ferőzötteknek, mert nincs elég maszk, még az EÜ-be se jut elég ...
Így vagyunk jelenleg a harmadik oltással is... Kell a 3. oltás (jó, ez abszolúte indokolt de csak extra rövid... új oltás meg úgy sincs... tehát a legjobb az! nem is kell új
)
Még egy ország (spanyolsország), ahol már most átveszi az omikron a 'főszerepet'.
Napi 50 ezer fertőzött, 47 százalékukért az omikron a felelős
Rossz ómen, hogy itt is hasonló az ugrás, mint az angoloknál. A számszerűség törvényei viszont napi szinten ilyen ugrásokat feltételeznének.. sehol nem lesz erre megfelelő tesztkapacitás...
Kíváncsian várom, hogy a mai nap adatai is ezt tükrözik-e.
-
Soulfly842
addikt
Igen, jó a felsorolás, erről nem szólt eddig a fáma. Ez pedig a legfontosabb. Mert ugyebár a tüdő és a lélegeztetőgép, ami beégett az emberekbe - mivel az van szem előtt, de ez azért összetettebb folyamat. Erről te biztos sokat hallasz a szakmában jártas, nálunknál avatottabb családtagól is
Nekem nehéz, szinte lehetetetlen elkézpelni, hogy egy nagyobb intenzitással terjedő, ilyen agresszív vírus, ott megálljon... valószínűleg nem is fog (a szervezetben a terjedés foka,milyen a lefolyási idő, a sebessége, mire veszélyes, stb - ez lesz még kardinális kérdés).
Az extrém politikai aggályok viszont indokoltnak tűnnek, de nagy a csend a részletekről még. A 'jó hír' az, hogy ezt rövidesen nem tudják kikerülni a döntéshozók/politikai vezetők.
-
Soulfly842
addikt
Persze, a halálesetek száma a legfőbb szám. De ott igazolják a számok, hogy a súlyos esetek száma is jelentősen megnőtt. Az egyik a másikat jó eséllyel magával fogja 'húzni' valószínűleg rövidesen. S némiképpen cáfolat is ez, hogy összességében enyhébben megúszhatja ezt bármelyik ország.
(Mo. valószínűleg kifejezetten nem lesz jó helyzetben, ha európában az egyik leglagymatagabb szigorúsági indexxel megyünk ennek elébe az ünnepek alatt)
-
Soulfly842
addikt
Ez a sejtes immunitás hosszú távon is megvéd nem jött be a fertőzéseken átesetteknél és a második oltáson átesetteknél sem. 4-5 hónappal rá szigorúan oltakozunk, mert minden ezt erősíti meg.
Amikor a védelmet jobban kikerüli és extrém sok változás mutatkozik rajta több tucat változással (és nem csak a külső burkon) - az omikron esetében, akkor én már nem tudok ebben reménykedni. Ahogy írtam már az első oltások híre után is felvetettem itt ezt, hogy egyelőre nem látok semmi garanciát erre, hogy az oltásnál ezek az adatok, a sejtes immunitás klasszisokkal jobb lesz, de akkor erős falakba ütköztem a párbeszédben, egyedül maradtam, de igazam lett a laikus-szkepszisemmel
-
Soulfly842
addikt
A szigorításoknak is ~3 hét volt amire a halálozási statisztikákban látható javulások jelentkeztek volna. Ezek az esetek - ha jól gondolom még nincsenek 3 hetesek - s ezek jelentős százaléka még nem is gyógyult fel. Lehet más a lefolyás is egy kicsit. Rövidesen ez kiderül. De addig tényként kezelni ezeket: erre vannak a politikusok és a média. Tényként ezek nem kezelhetőek, az egyetlen épkézláb tanulmány meg nem erősíti ezt meg. Tudományos olvasatban: korai még örömtüzeket gyújtani szerintem.
~ 3 hete még az első esetet azonosították be kb angliában.
ez alapján - amikor már nagyobb számú megferőzések lehettek, + ~3 hét:térjünk vissza erre 2-3 hét múlva. akkorára már elemezve lesznek jobban a számok Angliában is.
-
-
fatal`
titán
"három oltás egyelőre remekül működik az omikron ellen, a többit majd meglátjuk."
A kérdés sajnos az idő. Van már valami részletesebb statisztika? Utoljára valami 1 hónapot olvastam, hogy addig védhet kb., az túró. Az enyém 3 hónapos, a tied is, ha jól emlékszem.#49215: Fél éve várod az 1 hónapja létező variánsra az oltást?
-
Soulfly842
addikt
Ugyanezeket a harcokat már megvívtam akkor is itt a topikban, amikor az oltástól évet/éveket vártunk...
akkor is ezt írtam le,most is ezt fogom. Egyelőre nincs garancia arra, hogy hosszabb védettséget adhatna bármi a koronavírus ellen, mint a fertőzés utáni védettség.
Akkor (inkább azt mondom, hogy sajnos) az én véleményemnek lett igaza (pedig akkor gyakorlatilg (szinte) senki nem értett velem egyet).
Tovább mélyíti ezzel kapcsolatban a problémát itt, hogy alapban a vakcina megkerülés lehetősége 'teljesedett itt ki', így indulunk ennek a futamnak - most még rosszabb valószínűségű pozitív esélyekkel, mint korábban.
Persze, kell a játék a számokkal a nagy átlag, a közvélemény miatt is. Nagyobb szükség van itt arra most, hogy legyen egyáltalán 3. oltás, addig amég érdemében bármi indulhat egy, az omikronra igazított vakcinával. Ez szükségszerű. Oltakozzunk, hiszen oltani kell a tüzet.
-
daneel_hu
addikt
Szerintem egyetlen oltást sem kapott.
Valószínű volt nála más gikszer is, de majd kiderül.
Ha november elején kap egy oltást, akkor nem tartanánk itt. (bármelyiket)Biztos tök életszerű, hogy hónapokig oltásellenes posztokat tolok facombúkon... majd hirtelen valamitől vezérelve beoltatom magam. Igen, ez életszerű...
-
neten több helyen terjed, hogy oltatta magát ... insta történet alapján szerintem sem...
facebookon eddig 3 helyen olvastam hogy oltott volt:
- 2 helyen jansent írtak hogy kapott november 5 körül
- 1 helyen meg azt, hogy már 3 oltása is volt (2 pfizer majd novemberben jansen) ...jó lenne ilyenkor ha a felesége rokon bárki kiállna és elmondaná az igazat és akkor nincs vita ...
amúgy a 3 oltást elképzelhetetlennek tartom egy jansent meg ha november elején kapott akkor annak se volt elég ideje aktiválni magát + 1 jansen nem oltás delta ellen...
-
daneel_hu
addikt
A matekban és a statisztikában hiszek. A nagy számok törvénye...
Mindig mindenhol lesznek kivételek, ha kimutatják majd, hogy a csollány-esetekhez 1-2-3 genetikai faktor kelletik akkor elhiszem, hogy Csollány állapotához ez kellett és semmi más.
De ezt egyelőre nem tudjuk...Az elhunytak és a súlyos kórházi esetek nagy száma és állapotuk arra enged következtetni, hogy társbetegségek, sőt SÚLYOS társbetegségek esetében a covid19 halálos is lehet.
Tehát ha ezek nincsenek akkor valószínűleg jobbak az esélyeid. (oltás nélkül is).Szerintem...
-
daneel_hu
addikt
Ami nagy hiba.
Főleg mivel elérhető.
De ezzel egyetértünk.Azzal nem értek egyet, hogy a többséget tekintve genetikai lottó lenne a túlélés valószínűsége.
Ez egyszerűen nem igaz a nagy számok törvénye alapján.
Halálozásról beszélünk, nem arról, hogy elkapod-e és megdönt-e... -
daneel_hu
addikt
"csollány remek példa, egészséges, sportos, szedi a vitaminokat, mi baj lehet?
"
Nem tudom...
Az immunrendszer bonyolult "szerkezet"... szerintem a csak sportolunk, sportosak vagyunk nem elég, hogy jó "kondiban" legyen és legyűrjön minden fertőzést.Kell hozzá a sztresszmentes élet, a sok pihenés, jó metabolikus állapot.
Persze nyilván a sport ezeket elősegíti, a pihenést kivéve, de nem mindenható.
Ettől függetlenül Csollány szerintem a ritka kivételek egyike... nem tudom nála mi lehetett a probléma, hogy ilyen súlyos állapotba került, reméljük idővel talán erre is választ kapunk.
De az is biztos, hogy ha 10 millió csollány országa lennénk, akkor nem itt tartanánk. -
-
csak hogy világos legyen: te éppen meggyógyítottál covidos embereket "magas dózisú cink terápiával". és nem csak, hogy nem érted, hogy miért qrvára aggályos ez, hanem halál komolyan is gondolod. meg az összes többi baromságot. meg azt, hogy fél földrésznyi emberek egyszer csak kollektíve meggyógyulnak, amikor valaki a csoportotokba beböfögi, hogy engedélyezték a féreghajtót. és nem érzed, hogy ez teljes képtelenség, abszurd, lehetetlen, még akkor is, ha tényleg szuper hatékony lenne (gondolod ott mindenki beszedi? mindenki pont jókor? kihal a járvány telibe tőle?). nem folytatom a sort, gyakorlatilag hatalmas arccal az összes lóra fordítva ugrottál fel, és lesajnáló magabiztossággal nyilatkozol bárkiről, aki másképp csinálja. utoljára tegnap volt nálunk két biológus egész nap, húgom cége elég szorosan dolgozik együtt a modernával, anyám a kórházból tud adni infót, fáj olvasni nap mint nap a hülyeségeidet.
ehhez az ipari mennységű fassághoz egyszerűen kár felemészteni azt a sok energiát, amivel aztán olyan szépen egymás mellé rakod az immunológiai kifejezéseket és repteted a linkjeidet.
magas dózisú cink terápia my ass!
-
Szörnyülködök? Még szép!
Egy, abban a korcsoportban nem engedélyezett löttyel oltottak kisgyerekeket (és lehet, hogy felnőtt adaggal)A Pfzer-ről meg ennyit: csak itt a faluban egy 14 és egy 12 éves kislányt kellett kórházba vinni a Pfizer oltást követő 6-8 órán belül, az előbbi szívritmuszavart kapott (azóta rendben van szerencsére), utóbbinak meg csak ott tudták elállítani az orrvérzését, mert úgy felment a vérnyomása, azóta is vérnyomáscsökkentőt szed...
Szóval az, hogy Te (meg sokan mások) nem tapasztaltok ilyet, annak örülök, de attól még lehet (és néhanapján van is) gond... -
Ringman
félisten
jól teszitek.
meglesz a kontrollcsoport:
Véletlenül több gyereket Modernával oltottak be Németországban -
-
Tigerclaw
nagyúr
Azert jobb nem rangatni a tigris bajszat
. Masik vakcina masik lehetseges komoly mellekhatas. Az se jon jol ha unnepi szezonban beesik 1-2 rosszabb nap az oltas azonnali hatasa miatt, de az valoszinuleg barmelyik vakcinanal beeshet/beesik. A vernyomasom viszont most rendelkedik… utolert talan a tulsuly hatasa igy 40++ ev utan, meg jott nemi extra stressz is az elmult evekben, szoval a szivizomgyulladast nem kockaztatnam pl., igaz nem neztem utana, hogy az melyik korosztalyra jellemzo. Ezert kene valami lightos, chill vakcina, ami mellekhatasokban tuti, nem a vedelmi boostban.
-
-
lacafaca
addikt
tudod a demokratikus országok általában jogrendben működnek és alaptörvények szabályozzák ezt...a politikusok mondhatnak bármit, aztán a bíróságok meg szépen elkaszálják őket. így működnek a demokráciák. csak szólok, amerikában főleg kaszálják elfele az ottaniak bidé utasításait, nyugodtan olvasgass utána, de dobhatok is róla linket. már mikor mondtam (tán egy éve is), kihirdetni a statáriumot és szabad a pálya...addig csak hiú ábránd
-
Ringman
félisten
még a covaxinnak kellene ema-engedély, aztán a 2-4 éveseknek is lenne valami, mert a pfizer nem lesz jó, 2 dózissal nem működik jól
-
fatal`
titán
Tisztában vagyok ezzel, ezért írtam, hogy nem biztos, hogy az ujjongás a megfelelő. Ha száraz tényeknél maradunk, akkor ez a helyzet.
Ha a deltán átesés nem segít, akkor nem is értem miért merül fel, hogy majd a vuhani oltásaink jók lesznek. 1 hónapig lehet, de havonta nem lesz oltás...
-
Ricardo
titán
Ez a covidot kísérő feketegomba, nem gyenge. Anno (ha jól emlékszem) az volt a vélekedés, hogy indiában azért terjedt el, mert az ottani állapotok (pl rengeteg kezeletlen cukorbeteg vagy daganatos beteg) , és a gyenge immunrendszerű emberek találkozása jó lehetőséget biztosított a terjedésre. Amerika viszont azért ilyen szempontból nem igazán összehasonlítható indiával. Bár rengeteg ott is a túlsúlyos, így gondolom a diabéteszes is.
Remélem európába nem jön át.
-
syberia
veterán
jobb lenne egy sokkal szélesebb spektrumban immunizáló vakcina
Natural killer (NK) cells are lymphocytes able to exert potent antitumor and antiviral functions by different means. Besides their classification as innate lymphoid cells (ILCs), NK cells exhibit memory-like and memory responses after cytokine preactivation, viral infections and hapten exposure. Multiple NK cell-based immunotherapies have been developed and are currently being tested, including the possibility to translate the NK cell memory responses into the clinic.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0169409X21002520Persze közel sem biztos hogy ez az irány lesz jó, legalább kutatják.
(#48714): Furi hogy látszólag nem nőtt az új aránya jelentősen, de már 7 halott
SA-ban tudomásom szerint még nincs áldozata, hivatalosan.
-
Kékes525
félisten
Lehet, hogy már találkoztál vele, de téged nem betegített meg. Ha a gyerekek nyálkahártya immunitása (öröklött) kivédi, akkor a szülök sokkal kevesebb vírussal találkozhatnak, ami nem fogja őket megbetegíteni. Végül is sokkal több ember tünetmentes, mint amennyi tünetes van.
-
Azért szerencsére úgy tűnik ez most változni fog. Elsősorban persze az érkező omikron vakcinák révén.
Illetve ha az omikron marad olyan "szelíd", amilyennek eddig láttuk, akkor ez már tényleg megközelíti az előzetes immunizációra (1 átesés vagy 2 oltás) súlyosabb következmények nélkül "elkapható" változatot, és akkor megvan a komolyabban mutálódott variánssal a totál (orrnyálkahártyától vérkeringésig) "átoltás". Még mindíg nem bíztatok koronapartykra, de ezt igen valószínű uis elkapjuk. -
tisn
addikt
y hiába állnak rendelkezésre, már egy évvel később is elavultak és eleve túl lassú az immunválasz a vírus szaporodási sebességéhez képest (ami nyilván csak a valamiért túl fogékonyaknál probléma, náluk viszont óriási).
a tobbieket viszont megvedi, valoszinuleg a vuhani 1%-os halalozasa mogott is olyasmi all, hogy a nipek jo resze mar talalkozott valamilyen korcival, igy van ra neminemu keresztimmunitasa.
de persze miota van szuri, ez lenyegtelen, iq 60 felett mindenki a bokesre epit, nem arra, hogy van e sars, vagy barmely mas korcivirusbol keresztimmunitasa. a tobbiek meg megtudjak, hamarosan...
-
syberia
veterán
nem ártana megfogalmaznod lassan, hogy mit is állítasz. hogy a 17 éves sars1 b-sejtek majd segítenek a... miben is?
Nem állítottam hogy segítenek, az első sars a lakosság minimális hányadát fertőzte meg. Ha visszaolvatál volna, látnád hogy honnan indult a beszélgetés. Attól még hogy kiürülnek (lecsökken) az antitestek száma, a memória B sejtek 17 év után is rendelkezésre álltak a vizsgált alanyok szervezetében, a nature tanulmányban világosan le van írva.
(#48683): A csóró és oltatlan afrikai országok többségét letarolta a covid, mert a lassú immunválasz....most hogy igy van ez?
-
-
Vesa
veterán
"azért a vakbélgyulladását gondolom nem zsurlóteával kezeli a megfejtője "
Ez annyira tipikus egyébként. Láttam közelről ilyen kézrátetes prana-nadis idiótát, aki mindenkit lebeszélt az orvosról, ő maga is elvégezte a "képzést", és mindent sz*rnak mondott ami konvencionális orvoslás. Aztán egyszer nagy hévvel mesélte, hogy begyulladt a kislánya füle -tudjuk az mit jelent, visítanak rendesen a fájdalomtól-, és rohant a fül-orr-gégészetre, csak csináljanak valamit a kislánnyal. Sajnos nem tudtam megállni beszólás nélkül és megkérdeztem, miért nem "kezelted" kézrátéttel? Érzéketlenséggel vádolt és felháborodott, elhordott mindennek...
Ez pont olyan mint az "ősmagyar hagyományőrző", aki szerint mindensz*r ami modern, de azért kocsival jár és használja a tudomány/modern kor vívmányait. Ha azt mondom neki, hogy lehet jurtában lakni, tüzzel fűteni, a folyóban kézzel mosni, állatot vadászni, élelmet megtermelni, orvost piócákkal kiváltani, autó helyett lóháton járni, telefont, netet, áramot elfelejteni, stb. stb., akkor Ő is átmegy támadásba. Menthetetlen agybeteg mindegyik.
-
tisn
addikt
-
-
-
Szvsz legkésőbb a Szilveszter már nálatok is omikron lesz. Ezt egyébként a pozitivitási ráta trendfordulójából fogjuk látni, mert arra nem alapoznék, h Cecinéniék nagy tételben nekiállnak szekvenálni és omikron speckó pcr-ek napi ezreit ellőni.
Amitől tartok az a szimultán fertőzések 2 variánssal egyszerre.
-
Nako
csendes tag
Igen, az egyik legmagasabb az átoltottság.
Nem vonnék még le komolyabb következtetéseket, mert az esetszám csak most van felfutóban (3. oldal), emiatt a korházba kerülés egyelőre csalóka lehet.
Annyi szerintem már most is nagy bizonyossággal kijelethető, hogy a kórházba kerülés, ha lesz ilyen, később következik be mint a deltánál. Még körulbelül 10 napi adat kell, ahhoz, hogy valamit ez alapján ki lehessen jelenteni biztosan, de egyelőre jól néz ki. -
na, szóval ezt boncolgatom még kicsit: van itthon ecmo több helyen, de személyzet híján összesen 2 helyen használnak, mindkettő bp-i. ebből az egyik helyről tudom, hogy 5 gépes.
a 30-40 géppel parolázás a tipikus kormányzati féligazság, mert van ennyi gép, használatban viszont biztosan nincs ennyi.
-
-
Z.É.T.
őstag
Sokadszorra írom - de lehet, hogy inkább a lazába írtam - hogy szerintem syberia nagyon hasznos ezzel a "mániájával", mert annyira erre a vonalra megy rá, hogy tuti az egész PH!-n ő találná meg először, ha valami gond lenne.
Oké, kicsit túltolja, meg ott az ivermániája is - halkan: tuti előbb dobnék ivert, mint molnupiravirt - de enélkül a fanatizmus nélkül messze nem lenne ilyen hatékony.
Szóval, én hálás vagyok a kutatómunkájáért, meg én nem is mártóznék meg szívesen ezekben a vallási fanatikus mocsarakban -
Chesterfield
őstag
Hát, azért most lett pár kérdésem.
Már tetőzik? Elért mindenkit?
Ha nem, akkor hogy fogja ez a világjárvány végét okozni?Azt is jó lenne tudni, hogy érdemes-e balojazz módon immunizálni ezzel magunkat, abban a reményben, hogy így lesz egy széles spektrumú védelmünk, mielőtt esetleg jön valami finomabb verzió.
-
Ringman
félisten
lol, ugyanaz mint az atomerőműveknél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 1 / 2
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest