- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Vicces régóta mondjuk már mindenre erőltetve, hogy "be": beájul, bedurvul, behal, bedob az arcba és akkor most nem azt mondják normálisan, hogy beoltottak, be vagyok oltva, beadták az oltást.
Van több értelmes kifejezés és akkor ezek oltakoznak?
Másik "kedvenc": a fődagadék vezénylő tábornok elvtárs játsza a katonásdit, hogy aki megkapja a behívót az menjen el felvenni az oltást. Felvenni...nem alsógatya az!
-
pit stop
addikt
Családi házas környéken most sok ház épül. Mindenhol kivétel nélkül (akár vállalkozó, akár saját magának építi) az az első, hogy kiírtanak mindent a telekről. 20-30-40% beépítésnél, amikor a telek harmadát nem használja (tételezzük fel, hogy egy harmadán felvonul), minek...
Ha végzett, akkor meg ülteti a csemeték, meg kertet rendez... Annyi eszük van, hogy semmi -
Az ember sem rombolja a kornyezetenek minden szegmenset. Mondok egy peldat: nelkulunk joval kevesebb csirke es tehen elne a foldon. Vannak dolgok, amiket rombolunk, de nem kene. De kozben meg ra is jovunk idonkent, hogy hulyeseget csinalunk; van az emberi tarsadalomban onkorrekcios mechanizmus (mig pl. egy algaban nincs).
-
daneel_hu
addikt
"Övsömör...A cikk szerint mindössze 6 esetben fordult elő, valamilyen reumás betegségekben szenvedőknél. 2-6 hét alatt minden esetben elmúlt. Ez így a beadott dózisok számához képest elenyésző probléma, de nagyon jó, hogy ezeket ilyen szinten követik, mert ha sikerül kideríteni, mi okozta -akár gyógyszer kölcsönhatás is lehet-, akkor be lehet venni a listába azok közé, akik nem kaphatják ezt az oltást."
Bárkinél előfordulhat aki korábban bárányhimlős volt.
Elég az hozzá, hogy stresszelj, vagy nagyon valahogy nagyon gatya állapotba hozd az immunrendszered.
A herpeszvírus mindenkiben ott van, ezek aktiválódnak ilyenkor és felnőttkorban ezt a szép betegséget okozzák.Ettől függetlenül egy övsömör szintén lófütty egy középsúlyos covidhoz képest is.
Szedsz rá TELVIRANT-t, meggyógyulsz pár nap alatt. -
Én rátetováltatom a mellkasomra, hogy "ne élessz újra" ha ettől boldogok lesztek(nem fogom lefoglalni az értékes erőforrásokat a "hülyeségem" miatt), a legtöbben csak kivárnak, ettől még nem oltásellenes valaki. Láttatok ti már igazi oltásellenest? Ők nem csendben nem oltanak, hanem a környezetükben hirdetik az igét és személyes ügynek tekintik, hogy lebeszéljék az embereket az oltásokról, az ÖSSZESről. A regisztrálás illetve egy darab oltás be nem adása SEMMIT se jelent. Érdekes szociológiailag, hogy a vírus miatti frusztráltság, félelem hogy tör magának utat és rögtön bűnbakot keresnek az emberek.
-
Ezekiell
veterán
Itthon nem tehető kötelezővé az oltás munkáltató által, ezt nem engedi a jogszabályi környezet. Amelyik munkáltató ezt teszi, az törvénysértést követ el, munkajogi bíróságon sikerrel perelhető.
Valamint nem is lenne "fair" se: amíg mindenki, akármikor nem tud hozzájutni, elég aggályos kötelezővé tenni. De ez mind1 is, mert jogilag nem lehet, és kész.
Zárójelben: még az is necces, hogy az oltott bejöhet az irodába, az oltatlan nem - ugyanis ez diszkriminiációnak fogható fel...
-
persze, ezt én mind értem, de ezeket a sejtéseket bizonyítani kell, addig csak sejtések
amúgy meg bárki választana pfizert, csak hát nem kap mindenki. én sem kaptam, asszony sem kapott, még sehol sem lennénk az oltással, ha arra várunk
én amúgy úgy voltam vele, hogy nyilván a sputnik is rögös út, de arról még nem jött ilyen infó, ergo adok egy esélyt neki, hátha. legfeljebb ugyanott leszek a végén, mint az astrával.
-
Gothmog
senior tag
A nem túl szép adatok a 60+ korosztály miatt vannak.
A "tabgacsok" anno az aktívak körében tesztelték a vakcinájukat, arra adtak meg adatokat. Az araboknál végzett oltások alapján nagyjából rendben vannak ezek a számok (sőt, ott kicsit még kedvezőbb eredményeket kaptak), viszont az idősebbeknél nem mindig indította be az immunválaszt (legalábbis a humorálisat). Ugyanezt találták a szerbeknél is.Az Astra esetében nálam már igazából a makacsság a fő tényező. A trombocitopéniától nem tartok túlzottan (annyi erővel/eséllyel egy bérház tetején a keretéből kiesett ablak is a fejemre eshet vagy egy kanyart rosszul bevevő autó elcsaphat a járdán - bár azért az ördög ott motoszkál mindig kicsit az ember fejében), inkább több tényező együttese miatt nem kell: a cég hozzáállása, összevissza beszéde; a tény, hogy "békeidőben" ezt a vakcinát már időlegesen letiltották volna (oké, a kínait meg be sem vezethettük volna idehaza); az oltási protokoll miatt a teljes védettség 3,5 hónapot igénybe vevő elnyerése; a papíron egyébként nem túl acélos adatok; na meg az, hogy ha egyszer már elutasítottam, akkor mi a büdös fenéért pont azt próbálják meg hozzám vágni még egyszer? faktor-
-
Kékes525
félisten
Igazad van abban, amit írsz, de azt nem szabad elfelejteni, hogy békeidőben a vakcinákkal szemben sokkal szigorúbbak a követelmények, mint a gyógyszerekkel szemben, mert a gyógyszerekkel ellentétben a vakcinákat teljesen egészséges embereknek is beadják, másrészt aki megkapja a vakcinákat, az elvileg a vakcina által védett betegségtől mentesek.
-
einstein
senior tag
Végső soron minden hiten alapul. Az EMA / CDC döntéseiben is csak bízni tudsz, ellenőrizni valójában nem. Márpedig rájuk ugyanúgy nyomást gyakorolnak a politikusok, vagy a gazdasági szereplők. Annyi a különbség talán, hogy ez egy többszereplős játék, nem pedig egy autoriter rezsim mondja meg felülről a tutit. Egyedül ez jelent némi kontrollt.
Egy átlagember szempontjából teljesen mindegy az is, hogy mi van publikálva. Te úgy sem tudod ellenőrizni az adatok hitelességét, így meg kell bíznod abban, hogy valaki ezt megteszi helyetted. (Ugye az oroszok is publikáltak Phase III adatokat, persze ők csak "handabandáznak", de egy ugyanilyen Phase III publikálás az XY nyugati gyártótól már biztos valid)
Alapesetben én is jobban bízom a nyugati rendszerben, de végső soron ez is csak bizalom/hit kérdése... És ahogy most élesben látjuk is (pl. AZ esete), itt ugyanúgy nem minden szakmai alapon dől el.
-
én örülök, ha bármi infót találok a sputnikról, ezért osztottam meg.
de még oda is írtam a tegnapihoz, hogy ízlés kérdése, hogy ki mennyire hisz az oroszoknak, a maihoz meg azt, hogy akkor két nagy múltú nyugati cég ne tudna vakcinát tisztítani?
viszont akkor is az van, hogy most már a sputnik is több 10m beadott adagnál tart, csak dél-korea 650m adagot gyárt belőle / év (!), szóval az, hogy a fázis 3 hiányzott tavaly, csak mérsékelten releváns egyre inkább.
-
-
-
bizonyítva az elvárt csatornákon nincs
viszont cáfolva sem, márpedig te alapvetően úgy tekintesz rá, előítéletek mentén. az ilyen "pont nem a precizitásukról ismert oroszok" részek teljesen irrelevánsak, ugyanúgy nincs tudományos erejű jelentőségük
az orosz vakcináról majd kiderülnek a dolgok, de abból nem lehet kiindulni, hogy "úgy sem igaz a fele sem". bármit előre eldönt most róla a user, az hit alapú lesz
-
viszont fordítva is igaz: attól még, hogy valamit egy nem nyugati-típusú demokráciában fejlesztenek, még lehet jó, jobb akár. én sem veszem szentírásnak, amiket mondanak a saját cuccukról, de elolvasom és nem is tekintem 0 információnak.
az elmaradt phase 3 csak a kezdéskor szempont, amikor már milliókat oltanak, már az egész lényegtelen is, akkor már megy az éles phase 4...
de még átfordítom: teljesen érthető, hogy akik tudományos szemléletűek, hallani sem akartak eleinte a nem megfelelően dokumentált kínai vagy orosz szuriról. viszont nem biztos, hogy ha azóta sem akarnak hallani róluk, nem magukkal babrálnak ki ezen a ponton (főleg az orosz esetében).
fene tudja. az asszony szerencsére megmaradt, kop-kop
-
tboj
tag
Én egy ideig próbáltam kerékpáron is maszkban lenni, de akármit csinálok, akármilyen maszkot húzok fel, a szemüvegem folyamatosan párás és nem látok semmit. Ha szemüveg nélkül megyek, akkor minden homályos. Simán ön- és közveszélyesnek érzem magam mindkét esetben, főleg azóta hogy az első része már be is bizonyosodott, amikor sikeresen beleszálltam egy lebetonozott közlekedési táblába a párás szemüvegem miatt. Szerencsére lassan mentem, de így is bevertem a bal vállam, felette az arcom és alatta a mellkasom, a bal combom hetekig kékes-zöldes folttal, illetve a jobb térdem, ami kicsit fel is dagadt pár napra. A szemüvegem is lerepült rólam, de legnagyobb meglepetésemre szerencsére nem tört össze és sikerült megtalálnom a szürkületben, homályos látással egy pár méterre parkoló autó alatt... A biciklim is megúszta egy elfordult kormánnyal és egy meghúzódott fékbovdennel. Nem járok sokat mostanában vele de, azóta nincs rajtam maszk a biciklin...
Mondjuk én járdán nem biciklizek, max. gyalog- és kerékpárúton (amit mellesleg elég sokan szintén járdának gondolnak).
-
Dare2Live
félisten
Én jellemzően napi ~120percet állok parkban, játszótéren, esetleg futok. kb 80%ban vannak maszk nélkül. Még soha nem láttam olyat, hogy jött volna rendőr és bárkire rászólt volna.
amúgy amíg az ordít mindenhonnan, hogy milyen k* sikeresek vagyunk, itt a nyitás a kórházakban lévő állapotokról meg semmi nagyon nincs min csodálkozni.
-
Dare2Live
félisten
Csak azért támadjátok mert "hívő és magyar"
Amúgy nekem még mindig a "Kásler: Az emlőrák szűrését, a mammográfiát lehet, hogy halasztották, de ennek nincs következménye" kedvencem.
Onkológus. Tökéletesen tisztában van avval, hogy hazudik.btw érdemes ránézni egy heti/tot cases / pop-ra és mellé rakunk egy death / popot. Hogy a fenébe lehet ez? A napi halott számok azért akkorák amekkorák mert az ellátás összeomlott. 3 napos "tanfolyam" után lesz vkiből intenzív nővér és szemészből intenzív orvos.
-
ezek mind feltételezések. a sputnikról meg soha nem fog kiderülni, mert nem tudni róla semmit, így nyugodt az ember
(nekem szimpatikus volt, hogy két különböző, és humán adenovírust használ. és a logika mindössze annyi volt, hogy azt a tanácsot kaptuk, hogy inkább ne. lehet, hogy a sputnik épp olyan rossz, de nem biztos, míg az astránál tudjuk, hogy mi a helyzet. mindazonáltal valószínűleg azzal sem lett volna gond, 1:150e-hez semmi)
amúgy mrns-t választottam volna, ha bárki felajánlotta volna.........
-
Soulfly842
addikt
"Ettől függetlenül, a J&J-t én sem kérném. Nem is kéne erőltetni, inkább tolni kéne a pénzt a Pfizer/Moderna párosba, hogy bővíteni tudják a termelést. Van két kiváló vakcina, azokat kell gyártani. A többit küldjék Afrikába, Indiába és kínába, ofa úgyis milliárdos tételek kellenek majd. AZ pl. kiváló a célnak, mert olcsó."
Az a baj, hogy ez a ló már elszaladt az EU-s megállapodással és a mindenki által elfogadott osszunk el mindent testvériesennel, vagy ott dögöljünk meg mindannyiannal, ill. a lenyomtuk az árakat, de kötbérhez nem kötöttük a kiszállítási határidőket-telMajd hozzák a vakcinát, amikor hozzák
Egyelőre abban van valamennyi mentsvár, ha ezeket minnél több országban elkezdik gyártani, akkor végre megindulhat, s ha újabb kör kell, akkor legalább már dinamikusabb lehet minden (még ha az engedélyeztetés, a tesztelés, a vizsgálatok ugyanaz a procedúra)
-
Martin2004
tag
nem lehet keverni a gyártókat, le van írva világosan. Meg arra nem adnának igazolást sem, hiszen az úgy nem lett tesztelve!
Most nézem az Astra oltási kártyáját, fel kell ragasztani a az oltás csomagolásán lévő matricát amely a sarzs-számot tartalmazza , valamint rá kell írni a legyártott tétel egyedi azonosítóját is, sőt QR-kód is van rajta. Ez tehát egy hivatalos igazolás, ha bemutatom, mondjuk a határőrnek, a QR-kód segítségével simán meg lehet mondani, hogy valódi-e a papírom.
Mondjuk, lehetett volna annyi eszük, hogy két nyelven állítják ki. -
Soulfly842
addikt
Abban igazad van, hogy tényleg sok gyógyszer van amihez már úgy hozzászóloktunk,hogy el is felejtjük a mellékhatásokat, kockázatokat.
De azt vegyük figylelembe, hogy az UK-nak 'kicsit' érdeke lehet az is, hogy túl sokat ne kapcsoljanak össze papíron a saját oltásukkal.
Az anglián kívüli 'független' adatok engem jobban érdekelnek.
-
Madwe
nagyúr
Az első részével egyetértek. De nincsenek még teljesen világos adatok. Ahogy az se egyértelmű h mennyire hatékony az alap változattal szemben, lehet nem is annyira rossz a helyzet. Ahogy az afrikai variáns esete se tiszta (lehet népcsoportnál kevésbé hatékony, lehet nem telt el sokszor még 3 hét sem az első adag után, lehet a többi vakcina is hasonló értékeket hozott volna, de tudtommal számosságban eddig csak astrát kaptak.
bár már euban is terjed, talán itt írta valaki h svájcban, uh talán pár europai relevánsabb adat is lesz majd...
-
hmmm... nekem sosem volt allergiám semmire, lekopogom, de most, hogy ezt írod, basszus, a feleségemnek egyszer már volt ilyen, pont ilyen.
(kínait kéne kapnia, az tényleg egy 80 éves kipróbált tech, hatékonynak is tűnik azért az infók alapján. pfizerre úgy sem fogják hívni.)
-
Chesterfield
őstag
There were no hospitalisations or severe cases of COVID-19 more than 21 days after the first dose of the vaccine.
Szerintem ez a békeidős kórházi ápolást jelentheti, (akit most egyébként is még hazaküldenek).Habár állítólag van kórházban AZ-s oltott ember, szóval biztosan nem 100%
-
bigdady
nagyúr
Hospitalization néven fut elvileg
[link] Us Phase 3. Ez a 4 hétre második dózisos még. Állítólag javul 12 hétre történő beadás esetén. Bár nem tudom az első utáni maximum meddig tarthat vagy mennyire államdó csökkenő hétről hétre. Vagy a második miért dob rajta nagyobbat ha később érkezik.
-
Gothmog
senior tag
A kínainál (Sinopharm) nem olvastál/hallottál még sehol ilyen súlyosabb mellékhatásról. Több országban (például az Arab-félszigeten) a jelek szerint sikeresnek bizonyult az alkalmazása. Vannak persze hírek arról, hogy nem mindenki szervezete reagál megfelelően az oltásra, és elmaradhat az Ig termelés. (Ez inkább az idősebbeket érintheti).
Maga a technológia, amivel készül, sok évtizedes, kipróbált és bevált technika. Annyiban elavult, hogy körülményesebb az előállítás, mint mondjuk az mRNS alapú vakcináknál, és ha módosítani kell, akkor az sokkal nehézkesebb, mint ha csak egy módosított mRNS szakaszt gyártanál le. Illetve, ha betolod az egész vírust, akkor kevesebb ráhatásod van arra, hogy annak éppen melyik részére "cuppan" rá az immunrendszered. Ez lehet egyébként előny is (pl. nem csak a tüskefehérjét tanulja meg felismerni, hanem a fehérjecsomagolás más elemét is, ami aztán jól jöhet mutálódott vírusok ellen is), meg lehet hátrány is (autoimmun reakciókra talán nagyobb így az esély).Más kérdés, hogy a kínai állam dezinformál, nem kommunikál korrekt módon, és még sorolhatnám. Ez nyilván nem a bizalom erősítése irányába hat.Egyébként nekem alapból sok ellenérzésem van a kínaiakkal (nem a néppel, hanem az állammal) szemben, és akkor még finoman fogalmaztam. (Mivel az utóbbi 10 évben relatíve sokszor jártam Közép-Ázsiában, számos kazak, kirgiz, ujgur ismerőstől hallottam brutális történeteket arról, hogy mennyire aljas a kínai állam. Ami ide eljut Európába időszakos rémhírekként, az csak a jéghegy csúcsa. Ezt nagyon komolyan mondom.)
Viszont ez az oltásuk a jelek szerint működik, és ugyan az AZ-n kívüli négyesből nálam is a Sinopharm az utolsó a sorban, amit meg szeretnék kapni, de ha ezt ajánlják fel, elfogadom. (Szüleim egyébként ezt kapták; két nap múlva mennek a második dózisért.)
-
pit stop
addikt
Köszönöm, ezt tudom és tudtam.
Az a fura (gondolom amire kolléga is célzott), hogy a kapott papíron rajta van első oltás dátuma, típusa. Alatta pedig második oltás időpontja... na az üresen volt hagyva, amiért én mentem vissza, de mondták hogy majd hess.Mostani témához: megy a hergelés pedagógusok ellen. Ismerős idős (nem pedagógus) tegnap kapott Pfizert. Azt mondták neki: csak azért egy hónap múlva kapja másodikat mert többi kell most pedagógusoknak...
-
Krinyo
senior tag
-
Soulfly842
addikt
Ha alapvető szövegértelmezési gondjaid vannak és nem akarsz csak ilyen szánalmas retorikával semmibe nézni másokat, akkor tényleg felesleges firkálnod ide. Meg se próbáltad értelmesen elolvasni (vagy az értelmes párbeszédet, ahol nem csak neked lehet véleményed megpróbálni), esetleg értelmezni - ehelyett kicsinyes arrogáns, buta módon M1-ezel, amikor ezernyi más aspektus is és kritika is volt benne, s alaptalan böffentéssel próbálod ezt elodázni. Gratulálok :) Teszed mindezt úgy gyermeked módon, hogy mások értelmi képességeire nyíltan utalgatsz.Kováló érvelési módszertan tapsikolás neked a háttérben). Ha valaki értelmes - mert én szemben veled, megtiszteltetés egy beszélgetőpartnert itt - eszközökkel nem tud párbeszédet folytatni, akkor felesleges.
A kiváló troll úgy mondja el, hogy jó magyar szokás egymásnak menni egy-egy témában, amikor neki az egyik fő ismérve.
Érdekes, eddig rajtad kívül mindenkivel tudtam itt beszélni, de neked nem az első ilyen köröd. Lehet neked testhezállób lenne a civilfight club-ba átbattyogni.
Utolsó hozzászólásom volt hozzád. Tartsd tiszteletben és kövesd a példámat.
A jó pár éves fórumos múltamban - itt vagy bárhol te vagy az első ilyen megtiszteltet személy akinek ezt írom.
-
Soulfly842
addikt
1, Ugyanúgy bemond pl. egy számot az astra vagy más is. Hogy mik a saját - külső szerv. által belülről nem megfigyelt - tapasztalataik és publikálják. Szerintem ez ügyben nincs differencia. Van megfelelő publikáció is hozzá kötődően és egyre inkább belátják a nyugat-eu vezetők is h. hatékony. Az orosznak előnye, h. még pl. J&J egy 'fél oltásnak' felel meg, ott azért a két oltással egy szélesebb védelmet kap. Tudom, hogy többen megkérdőejelezik, de akkor is erős kételyként' vagy akár egy valószínűsíthető tényként jelen van, hogy itt mivel a teljes, elölt vírust tartalmazza az oltás, s nem csak egy külső 'burokba' oltott reakciót - ezért komplexebb védelem lehet a mutációk ellen is.
Mondjuk az is tökéletesen reprezentálja, hogy mennyi kérdéses elem van ez ügyben, hogy a Pfizer - a két - külső burkában - erőteljesen megváltozott mutáció (brazil, dél-afrikai) - egyike ellen véd, a másik ellen jelentős hatékonyság romlást tudott csak.
Ez tökéletesen mutatja - az előzetes várakozások tükrében - hogy a felszínt kapargatjuk csak.
2, Elvileg - magyarországon hangoztatva folyamatosan - bevizsgálnak minden bejövő vakcinát. De ez inkább tényleg hit kérdése
Egy AZ -nál is el tudok képzelni egyébként egy minőség ingadozást. Kötve hiszem azt, hogy akik marketing kommunikációt folytatnak, erősen kérdéses eredményekkel - azok odafigyelnének minden részletre a kimenő vakcinákban. Érdekes módon korábban nem történt reflektálás a vérrögképződéses esetek kapcsán.... most robbant ki... előtte nem volt ilyen esetekre, ilyen erős gyanú, vagy a minőségben volt változás, a kikényszerített tömeg gyártás miatt?
-
-
ez igaz, de jelen esetben irreleváns. te is tudod, hogy tíz-/százezres nagyságrendben nem lehet ebből baj, békeidőben engedélyt sem kapott volna! azzal takarózni, hogy autóbalesetben nagyobb eséllyel halsz meg, tévút.
ez a vakcina nem lett tökéletes (és a tökéletes sem jelenti azt, hogy senki sem fog meghalni bele), ez van, tudomásul kell venni. mellesleg végigbénázták/-hazudták az egész fejlesztést, már az elején nevetséges volt ez az elmért dózis, meg kutyafüle, most meg legutóbb a "79! izé... jó, akkor legyen 76!" is.
a pfizerre egy rossz szava sem lehet senkinek, úgy kell ezt csinálni.
-
[link]
ez mondjuk egész friss
igaz leginkább a feketéket hozza fel, de az tudvalevő, hogy az ő bőrük a nagyobb mennyiségű melanin miatt (azért sötétbőrű) kisebb hatékonysággal termel az uvb-ből alapanyagot.
konszenzus nincs, van éljenező tábor, meg van ellentábor. Ez így normális, ebből van az érdemi vita.
én annyit tudok mondani neked, hogy anno az első vh-ban is észrevették, hogy azok a betegek akiket kitettek napra, látványos javulásba kezdtek azokkal szemben akik bent maradtak.
"A separate study recently found that more than 80% of patients diagnosed with COVID-19 were vitamin D deficient."
Mondom, nem csodaszer, se nem varázsszer, de hasznos kell legyen, mert a hatásmechanizmusában benne van az antivirális hatás is (mivel bizonyítottan antimikrobális hatást vált ki a makrofágokon keresztül)
az IL6-ot már mondtam.
Ha ehhez hozzáveszed a MOOT megállapítását, akkor kb révbe is érkeztünk.
Ennyi -
Figyelj húsom.
Az előbb írtam le. És előttem már hozzáértő immunolgógusok is, hogy a dvitamint csak népnyelv miatt hívják vitaminnak, mert amúgy szteroid, vagy (elő)hormon. Köze nincs a vitaminokhoz. Ezt nem én mondom, hanem nálunk a témához sokkal jobban értők.
Nem kell nekem elhinni, félre ne értsd, de talán ha a Semmelweis oldalán elérhető, akkor talán nem orbitális baromság. Talán.
[link]
A rész amit keresel, a 11. oldalon kezdődik, de amúgy az egész elég érdekes olvasmány.
2012ből, 9 évvel a Sars után, 1 évvel a Mers, és 8 évvel a Sars2 előtt.
és egy huncut szó nem sok, annyit sem szóltam az aszkorbinsavról, csak a huszonötösről. mondjuk ez lehet elkerülte a figyelmed, de azért jelzem, hátha elsiklottál felette. nem C hanem D. ok? -
Csak nem mindegy, hogy 10% eséllyel halsz bele a tünetekbe, vagy 2. 20 napot töltesz kórházban, vagy 10-et. Elkerülöd vele a lélegeztetőt, vagy sem. Érted.
Most hasraütésszerű számokat mondtam, de az arány kb ez lehet.
Meg kell keresnem a cikket, csak éppen mindjárt eret vágok, mert bedőlt a nagygépem.
Parci:
Az irigység nem szép dolog!(:
-
Kékes525
félisten
A link rossz,de megtaláltam: [Tisztifőorvos: Arra kérem önöket, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy megfertőződjenek - videó] Elképesztő! -
kw3v865
senior tag
Ha már beadták az EMA-hoz az engedélykérelmet, nem lehet rossz szerintem. Hatalmas égés lenne, ha nem kapná meg az engedélyt. Ilyen szégyent az oroszok nem engedhetnek meg maguknak, mindenki rajtuk röhögne. Az osztrákok is vesznek Szputnyikot elvileg, az olaszok is tesztelik, és a gyártását is tervezik. Én elfogadnám, ha felajánlanák.
-
Ricardo
titán
" pl. a kínai esetén a hatásfok is kérdéses, mert nincs publikáció, az egyik ország jelent valamilyen számot, a másik egy másik számot, majd most már a gyártó is azt nyilatkozza, megvizsgálja, kell-e harmadi dózis, mivel egyes hírek szerint olyan alacsony a hatásfok, hogy nem volt elég kettő. "
-
Ebbe csak szánt szándékkal lehet belekötni, keresni okot a belekötésre.
Neked ez sikerült. Összekeverted az oltásokat a halálozásokkal.Ezért írtam, hogy a halálozás számít, elvégre az egész hajcihőnek az lenne az értelme, hogy az emberek életét megvédjük,
Nem az oltottak halnak, ezért semmi köze a kettőnek még mindig egymáshoz.Mindegy, leírtuk mindketten amit gondolunk erről.
-
Kékes525
félisten
Egyetértek. Az előző hozzászólásomban megpróbáltam az oltakozási rendszerünkben lévő anomáliákat összefoglalni, amiből kihagytam a regisztrációs honlapokat, amik katasztrofálisan rosszak. Egy kezdő programozó sokkal jobbat tudna ennyi idő alatt csinálni.
Ilyen körülmények között pillanatnyilag hajunkra kenhetjük az oltakozásban az Uniós első helyünket.
-
Abban nagyon is számít, hogy mikor lehet vége a zárásoknak. Minél előbb átoltják a lakosság nagy részét, annál előbb térhetünk vissza szép lassan a normális élethez.
Látom már semminek nem tudtok örülni. Előjött az uniós átoltottság téma, hogy abban az élen járunk, erre Kékes hoz egy grafikont teljesen másról. Te meg most azt írod nem is az számít, hanem a halálozás. Mindhárom dolog fontos ami előkerült, csak épp egymással nem összevethetők, egymástól függetlenek.
-
Soulfly842
addikt
Nem a 0,1% számít, hanem hogy, időt nyerjünk. Ha röbb hét, vagy hónap amit nyerünk, akkor az viszont számít.. nem is keveset. Brutálisan sok vakcinának kellene érkeznie a azerződések szerint az elkövetkezö hetekben. Ehhez viszont rendszer, s komolyabb struktúráltság kell az oltások leszervezésébe. Az jó hír, ha próbálnak is ezért végre tenni valamit. Ha ezt megcsinálják az lesz igazán fontos... s nem csak egy görbülő azám, vagy tized...
-
Szerintem nincs ilyen üzenete, tényeket közöl végülis.
A fiatalabb korosztályt valóban nagyobb mértékben érinti a 3. hullám, azonban még mindig elenyésző mértékben érinti őket. [link] [link]
A krónikus betegség tényleg jó kérdés mit könyvelnek be. Alapból ez úgy nézne ki, hogy ha van ilyen bno kód a betegéletutadban és vele kezelnek, akkor minősülne krónikus betegségnek . Ha csak ott, akkor mérnek magas vérnyomást például, az csak akut probléma.
Amúgy ezt miből gondolod? ha valakinek 145/95 vérnyomást mérnek és meghal a fertőzésben, az krónikus betegként fog bekerülni a táblázatba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest