- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oltással, emberes antitest-szintekkel én már nem aggódnék.
Más: Egy antivax-csoportban jött szembe az aktuális PHE vakcinahatékonysági jelentése, persze "véletlenül" sikerült nekik a rossz táblázatot linkelni az abszolút halálozási számokkal
.
Két dolog viszont annyira nem megnyugtató:
1. egy idősebb oltottnak már nincsenek annyira jó esélyei
2.mintha maga a vírus lenne rosszabb, mert 40 felett mind az oltatlanoknak, mind az oltottaknak kicsivel romlottak a túlélési esélyei a 46.hétben: -
-
-
Ezt mondjuk egy szekvenciával problémamentesen alá lehetne támasztani, de nem látok a cikkekben spéci harakiri variánst. Nem a közép-afrikai köztársaságról beszélünk, kapacitásuk meg lenne rá.
A védekezési faktor igen komolyat üt a víruson: ugyanis itt ténylegesen a terjedési vektort (oltatlan gyerekek) vették célba, nem mismásoltak a főleg oltott felnőtteket korlátozó műszerencsétlenségekkel. Bár jogos, kíváncsi lennék, hogy néz ki manapság a tokiói metró.
-
-
A minimum az, hogy 7fő reggel még lőjön el egy antigén-tesztet, ezek a fertőzés korai szakaszában nem kicsit megbízhatatlanok. Aktív covidossal 3-4óra szvsz több, mint az ideális big natural booster beszerzés ideális intenzitása. Ha csak fél órára ugranátok be, még bíztatnálak is, hogy vedd fel a mutáns-boostert
.
#42079: ha minden kötél szakad: 7fő reggel telefon, hogy uuppsz, gyerekek, elment a szaglásom, kapar a torkom, tesztelni kell menjek meeting helyett...
#42079: a magyar politikán különösképp megfigyelhető, hogy még csak VÉLETLEN se próbálja oktatni, tanítani a népet - hogy az esetleg intelligensebben álljon az egész járványmizériához. Nem, nekik manipulálható agyatlan tömeg kell - ami bőven rendelkezésre is áll, csak kényesen vigyáznak arra, hogy ez a réteg ne csökkenjen.
-
Vesa
veterán
Találtam egy újabbat is a felületeken túlélésről, lehet nézegetni.
Summázva: 40C alatt akár 28 napig "túlél" a legtöbb felületen (acél, üveg stb.), 40C felett ez lecsökken 24 órára.
-
Nagyon kellene a védettségi dokumentációkhoz (EU covid pass...), hogy a tényleges átesést elismerjék egy oltásdózisnak. Önmagában kevés védelem, de a fertőzésre ráoltás jelenségét már 1001x kimérték.
Az időzítések miatt is nagyon fontos lenne ez, mert nagyon nem mind1, hogy az ember 2. vagy 3. adagnál jár, és ugye aki átesett, majd felvett egy oltást, annak a 2. oltás már igazából a booster (ami a fentebbi irodalom alapján a rövid, gyártói javaslat szerinti adagolással semmit sem ér).
Olyat mondjuk még nem láttam, hogy aki 2x átesik, másodjára másik variánson, az milyen sejtes és antitest szinteket, milyen típusú antitesteket produkál, lassan ehhez is lenne már adat - igaz, egyre kevesebb olyan, ahol nem lenne a képben oltás.
-
Pár értelmes HSZ van egyébként már a cikknél is (trollokat kiszűrve...), kapásból pl hogy úgy szórnak azok a diagramok, mint Pistabá tripla húsvéti célzóvíz után a sörétessel...
De van még értelmes kritika: "Over 56% of the test candidates involved had been vaccinated with BCG 12 months previously. (most akkor a BCG vagy a Pfizer oltás hatásait nézzük??) Unfortunately, it is not clear from the study what the distribution of the reduced immune response to the previous vaccination is.
A reduced response of the toll like receptors is even desired on certain time!
For this reason it would be interesting, how it looks 2 or 3 months after the 2nd vaccination? (ha már ugyebár arra játszunk, hogy mi vágja haza véglegesen/tartósan a user immunrendszerét...)
Unfortunately, there is no data on this either." -
pyxystyx
tag
Ezzel viszont teljes mértékben egyetértek. Már régen kötelezővé kellett volna tenni.
Kíváncsi lennék, hogy meg lehetne- e így állítani.MuMa012: ez az én gyermekemnél tényleg motiváció volt, viszont elmondása szerint az osztálytársai nagy része még örült is neki, hogy nem kell iskolába mennie. Szóval ez eléggé kétélű dolog.
-
pyxystyx
tag
De nagyon is értem, és teljes mértékben egyet is értek veled, lenni kéne annyi eszüknek.
Te viszont nem értetted meg az én mondanivalómat, mert valószínűleg nem jársz ilyen helyeken. Az oktatás szétverésével, ellehetetlenítésével nem állítjuk meg a járványt.
Azt könnyű kijelenteni, hogy ne is tanítson az ilyen, és hosszútávon egyet is értek vele. Igen, b@sszus, de most ki fog helyette?Az is jól lejön, hogy mindenki a saját kis világnézetének megfelelően hozná a szigorításokat: zárjon az iskola - még azt kéne!, legyen kijárási tilalom, minekazsemmiértelme!
-
Drizzt
nagyúr
Ez se teljesen igaz, a ve-i is egeszen magas a harmadik oltas utan(90%+) deltara, az mar egy masik kerdes, hogy meddig. Nem fogom elokeresni az observational studyt, ami mar parszor be lett a napokban linkelve. Bar izraeli adatokbol jott, ott meg persze van torzito hatasa a maszkviselesnek es a letszamkorlatnak, vedettseginek ilyen meresekben.
-
inf3rno
nagyúr
Csodát nem várok tőle, labordiagnosztikában dolgoztam. Egyelőre nincsenek komoly tüneteim, és remélem csak vak lárma. Nem tudok sajnos részleteket, hogy mikor oltották, csak hogy 2 Astra volt.
Egyébként ha már szóba került, ilyenkor, ha átesett a covidon, akkor van még értelme boostert adni, vagy akkor tekinthetjük ezt a boosternek?
-
inf3rno
nagyúr
Ja az igaz. Sokan halnak meg kórházban szerzett fertőzésekben. Ez nem feltétlen csak hanyagság következménye. Előfordul az is, hogy nem jönnek rá, hogy hogyan terjed a mikroba. Láttam egy dokumentumfilmet régebben, az USA-ban terjedt egy antibiotikum rezisztens baktérium egy kórházban, és már mindenről is vettek mintát, de nem jöttek rá, hogy mi az, amiről elkapják a betegek. Aztán lement a járvány, több év szünet és jött újra ugyanaz. Azóta sem tudják, hogy min siklottak át, pedig mindent megtettek. Szerintem az összes kórházban van ma már olyan részleg, ami csak ezzel foglalkozik.
-
AMD Power
titán
-
Ringman
félisten
hát vannak kétségek:
[link]békeidőben meg:
[link]
A kórházi fertőzések elleni védekezésről jó képet ad, hogy mennyi alkoholos kézfertőtlenítőt használnak. Bár ez a szám folyamatosan emelkedik, még mindig messze elmarad az EU átlagától: 2017-ben 8,39, 2018-ban pedig 9,51 litert használtak 10.000 ápolási napra vetítve. Az EU-ban ugyanez a mutató már 2015-ben is 24 liter volt. -
inf3rno
nagyúr
Most akkor gondold el, hogy CJD-nél mit csinálnak, mert annak a standard 150 fokos fél órás gőzölés is kevés...
Amúgy minden gépre elő van írva, hogy hogyan kell fertőtleníteni, és a legtöbb helyen biztosan meg is csinálják. Nem lehet egy negatív példából általánosítani. Pláne nem stílszerű ezzel egy teljes szakmát lejáratni.
-
Cs1csó
titán
Jajj, nem utaztam ilyennel de sokat hallottam róla, ilyenkor jön az, hogy jó ha az embernek van családja, barátai, különben tényleg megd.gölhet. Nekem semmilyen illúzióm sincs már az egészségüggyel kapcsolatban.
Egy ismerős: rákos volt kigyógyult volt valami felülvizsgálat és ott kiderült, hogy megint növekszik valami erre addig totojáztak mire nem lehetett operálni hanem majd kemo, de az orvos nyaralt ( egy hónapig?) na mindegy mindent én sem tudok, de aztán végre odajutott, hogy jöhetett volna a kezelés erre kérdezik, hogy nincs még beoltva? Válasz: nincs, hát akkor menjen oltassa be magát és aztán jöjjön vissza. Kedves ugye?
-
-
-
kolopele
nagyúr
Hagyd, aki sosem tanult immunológiát az úgysem érti meg miért is kellene mindenkit beoltani, maximum beleköt abba amit írsz. Ezt csinálja a legtöbb buta ember is a Face - en például vagy a Youtube - on.
lacafaca: Nyilván nem, csakis a merő jó szándék vezetett ide megintSajnos abban igazad van, hogy a kötelezővé tétel jelenleg nem oldható meg, viszont szankciókat lehetne alkalmazni az oltatlanok ellen, és legjobb tudomásom szerint készülnek is.
-
Cs1csó
titán
A "kötelező" sajnos nem jó irány, tehát hogy direktben rászorítani az embereket az oltásra. A megoldás indirekt módon rákényszeríteni őket:
Tehát amit már kicsiben eddig is csináltak "immel-ámmal" azt most kőkeményen tolni, aki nem oltatja be magát az maradjon otthon a négy fal között maximum bolt- gyógyszertár és ha szerencséje van akkor munkahely (amennyiben ott nem kötelező vagy elvárt az oltás)
Ha pedig a következő helyekre akar menni - felsorolás a teljesség igénye nélkül - oda OLTÁSI igazolvány kell (nem védettségi hanem oltási át kellene nevezni) :
edzőterem, mozi, színház, kocsma, diszkó, étterem, szálloda, fürdő, rendezvények stb.
Ha pedig külföldröl jön haz akkor FIXEN saját költségen 2-3 nap karantén ott a határon egy 4 méter magas drótkerítéssel, szögesdróttal és kutyás őrrel megtámogatott körbezárt helyen 2 negatív antitest vizsgálat után, ha ezt költségesnek tartja akkor MARADJON OTTHON ne akarjon külföldre utazni. -
Asbee
veterán
Kicsit a vakcinagyártók is törhetnék ám magukat, nem úgy néz ki mint akik ezerrel azon lennének, hogy egy modósított jelenlegi mutánsokra jobb vakcinával álnának elő. Legkönyebb mindig az emberekre hárítani. A sok gyereknek, akiknek majd csak szép lassan idővel indulhat meg az oltása mire lesz 3-ik adag ? Látszólag egy jelenlegi felállásban nem túl acélos vakcinával várják a sűrű ismétlést, ahelyett már engedélyeztetés alatt lenne egy módosított újabb. Egyébként mikor kapott EU-ban végleges normál engedélyt bármelyik vakcina?
-
-
tisn
addikt
Hiába ment a plakátozás, mert aki bagatelizálta a vírust, azt nem így kell meggyőzni! Annak be kell mutatni, hogy mi történhet vele is, ha elkapja. Na ennek itthon pont az ellenkezője megy, el van titkolva minden valós következmény, amit a vírus okoz.
nekem aki ismerosi korben ilyen ember, az meggyozhetetlen. meg a virus letezeset is tagadja. oket max kotelezo oltassal lehetne megfogni, de lehet azt is szabotalnak. (de szerencsere a magyar szabalykoveto, ha morogva is, de az olhatoak kozul kotelezo oltassal egy 95%-ot el tudnank erni szerintem.) -
tisn
addikt
-
tisn
addikt
szerintem itthon nem muxene egy katona ugy mint a portugaloknal. fogta a kurmany ma magyarorszag leghitelesebb emberet, a mentos csavot, gyorfi palit, o szerintem hiteles, korrekt ember kb. mindenki szemeben itthon, feldobta plakatokba, reklamokba, az eredmeny 60%... (ha jol emlexem a felmeresre, itthon a mentosok, tuzoltosok a leginkabb koztiszteletnek orvendo emberkek.)
-
tisn
addikt
"nezd, a valosag cafol. ha ez mukodne itt, akkor valaki megcsinalta volna"
Hogy a fenébe csinálta volna meg, amikor egyetlen épeszű, oltásra inspiráló megoldást sem csináltak megvalamelyik masik orszag, ami nem NER-es. azt hittem egyertelmu a megfogalmazas
vegig azon problemazom, hogy te ojbanozol, mikozben a regioban SENKI sem tette meg ezeket a lepeseket (vajon miert?) -
tisn
addikt
csillamponis vilagkep. vannak a realitasok, azok szembejonnek. a teny az, hogy ejropaban egyetlen poltitikus sem birt elrendelni kotelezo oltast, illetve az is teny, hogy kb. 60% korul kozep ejropaban leallt az oltakozas.
kotelezove tennem, de ram senki se szavaz 4 evenkent, kibickent konnyu pofazni.
-
-
törölt tag
A csehek helyében én azt a képet hagytam volna ki, amelyiken szemkitakarással is láthatóan öreg haldokló és odaírva hiányzott a harmadik adag. Akinek volt kettő, az nem hardcore antivaxxer, az oltás nem örök élet csak segítség a szervezetnek, egy öreg egyébként is beteg más esélyekkel indul alapból és a booster program elején vagyunk még, azt se tudni mikori volt a kettő. Túl könnyű kiforgatni az oltáselleneseknek. Ha szép szóval nem megy, nem bánom a "cigis dobozon lévő sokkoló kép" módszert, ha úgy csinálják ne legyen rajta fogás.
-
BlackV
őstag
Ígérgetés nem volt eddig sem, mindig feltételes módban beszéltek a komolyan vehető szakemeberek (nem Bélára gondolok).
De még ők se nagyon:
2021. április 19.
Akár mind az öt Magyarországon alkalmazott koronavírus-vakcinánál szükség lehet egy harmadik, emlékeztető oltásra, ezzel kapcsolatban még nincs elég tapasztalat, az idő fogja eldönteni – mondta el az operatív törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília.
[link] -
Soulfly842
addikt
ugyebár feltételes módban fogalmaznak
Ugyanúgy feltételes módban kell beszélni arról is, ha hosszabb időtartalmat vízionálnak, majd a gyakorlatban derülhet ki csak igazán (ugyanúgy, mint a valós vakcina hatékonyság).
"második cikkben pedig szintén nincs szó 2 évről sehol"
Ezt már márciusban nyilatkozta a Pfizer igazgatója, de korábban hangzott el hosszabb időtartalom is (hasonló feltételes vizualizációban, 'akár'-okban ).
Persze-persze egyébként, mindig priorizálják a feltételes módban elmondott nagy szavakat, s szépen rá is épít a média az írásokban.
"Nem marketing, hiszen az oltás az eredeti Vuhani verzió ellen készült, ehhez képest csodásan működött a Brit verzió ellen is! És még most is működik a rohadt Delta ellen, csak már boosterrel kell operálni. Pont annak megfelelően, ahogy a Pfizer vezér beszélt róla."
De sok szempontból az. És csúsztatás is. hiszen az egyébkénti 95%-os védettséget emlegetik fel a mutációk kontextusában, hogy arra volt képes friss oltáskor, de a hatékonyság leromlot xyx százalékra. De ebben az idő tényező mellett a mutációkkal szembeni alacsonyabb védettségi-faktort is bele kellene kalkulálni. Erre vonatkozó mérések, hogy mit tud a vakcina valójában a mutációk ellen - erre érthető módon mérés nincs, sőt, nem is érdekük. De magának Karikó Katalin-nak is volt olyan interjúja ahol elmondta, hogy hatékonyságromlás fenn áll részlegesen a mutációkkal szemben.
S bár évek, vagy több éves kijelentést nem tesznek, de 8-10 hónapos kijelentések is meredekek lehetnek a tények tükrében:
Jakab Ferenc: még nem látni a fényt az alagút végén, újabb koronavírus-variánsok jöhetnek
Újabb, erősebb, jobban fertőző variánsok megjelenésére kell felkészülnünk - kommentálta a delta variáns fertőzőbb alváltozatának szlovákiai megjelenését Jakab Ferenc professzor.
Egyébként most bő egy hét alatt kétszer betegedtem le pár napra... ami könnyen lehet, hogy pont egy bekapott korona volt.2 szputnyik és egy pfizer után lehetett volna ez csúnyább is, ha tényleg az volt... Érintkeztem fertőzöttel és munkámból kifolyólag is sok emberrel tárgyalok. Így könnyen meglehet.
Milyen alap teszttel lehetne ezt kimutatni?
-
Soulfly842
addikt
Ó dehogynem. A modernánál is volt ilyen vezérigazgatói megszólalás:
Évekig is védhet a Moderna koronavírus-vakcinája a gyógyszergyártó szerintDe a pfizernek is volt éves/ több éves nyilatkozata a korai időszakban, s ezt mindig faragták lefele...
A pfizer vezetője még márciusban is lenyilatkozta (itt már óvatosabban):
Évente be kell oltanunk magunkat a koronavírus ellen – véli a Pfizer vezetője
De ahogy az első írás is utal rá: ez még nem bizonyított... közel sem... inkább csak találgatás . Meg talán marketing. aztán lentebb faragják majd azt is, mint ahogy mindent. (fertőzés után védett az ember, fertőzés után 2 évig védett az ember, majd 1 év, s aztán a hírek szóltak a pár hónap után újrafertőződött emberekről... ez a mutációkkal még romlott is)
-
Asbee
veterán
Jók ezzek a bezzeg én sztorik csak a kettőnek nincs sok köze egymáshoz. Létezik ilyen szintű tű fóbia ha elhiszed ha nem. Neked lehet egy hiszti, másnak nem az, aki szinte a látványától beájul. Van ilyen rokonom, tudom mirő beszélek. Itt az akarat a lényeg, hogy ennek ellenére elmegyek ezekre, csak jelzem ott lehet gáz. Ahogy rokon is teszi. Szerintem nagyobb gáz, gázállarcban rohangálni és így fikázni, mint hogy valaki retteg a tűtől amiről nem tehet.
-
Jöttem b.sztatni
, 3 dózisod megvan már, antitest-méréssel, nem? Akkor nem akarsz egy kis élő deltával szintet lépni? Valamikor el kell ereszteni anyuci szoknyáját
.
Eközben a blikk szerint mi (UK) hatalmas sikert értünk el
, (spoiler, ha nem akarja valaki őket klikkekkel etetni: azt ünneplik, hogy kiosztották a 10milliomodik boostert - f.sza, ettől nekem, 50 alattinak még idén nem járna, ha ugye követtem volna az eredeti behívójuk utasításait) háát, Ringman kolléga gyerek longcovid cikke után ez enyhénszólva...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Hardcore café
- DUNE médialejátszók topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged