Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Bátor szavak ezek így októberben
amikor a combosabb delta variáns is úgy néz ki, hogy fokról fokra átveszi a dominanciát angliában... Ilyen mutáció dec körül volt már hasonlóan erősen jelen.S jelenleg amilyen a helyzet romániában az is egy tökéletes táptalaja lehet sokkal rosszabb mutációknak..
A koronavírusnak is van evolúciója (elég széleskörű változásokkal) és sokszor találkozik az oltottakkal. Nem véletlen, hogy akár egy influenzánál is szükség van új és új oltásokra.
Egymillió áldozata is lehet a koronavírusnak Romániában
Egyelőre annyit tudunk, hogy hat hónap után is jelentősen lentebb esik a Pfizer hatékonysága. Ezt a pfizer sem tagadta. ööö.. mikor kapták meg az oltást a legtöbben? március-május?
Persze, már mindenki hátradőlt, mert a kommunikáció nyugatatja a kedélyeket a jövő évi események előtt. Pedig ez még egyáltalán nem indokolt.
-
tisn
veterán
válasz
Soulfly842
üzenetére
sok az oltott / atesett, nem szamitok nagy verengzesre, csak gyors atfutasra a populacion.
-
Soulfly842
addikt
A jelenlegi helyzet és a járványgörbe alapján úgy gondolod az enyhítésekkel? Ez a járványgörbe jelenleg egy exponenciálisan növekvő görbe aljának tűnik. Az események a döntések bevezetése után meg ~2 héttel lehet látni, hogy mit okozott. Most pont egy növekedési szakaszban vagyunk, az R0 nőtt, de mindent megteszünk azért, hogy ez még magasabb legyen.
Persze, remélhetőleg - de most semmi sem utal erre.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Sir Pocok
üzenetére
Látványos ugrás a grafikonokon. [link] Kivéve az elvégzett tesztek számánál.
Kérdés, hogy mennyi az adatközlési elmaradás? Ugye a vadászkiállítást is le kellett nyomni korlátozás nélkül. A birkamenet is korlátozás nélkül kerül majd megrendezésre 23.-án román és lengyel trollok bevonásával. -
tisn
veterán
válasz
Soulfly842
üzenetére
de ebből megint szigorítások, durvább gazdasági visszaesés és mindenkinek szivatás lesz.
remelhetoleg nem. nekem az a tippem, hogy nem lesz kulonosebb korlatozas (max maszk nehany helyen) es nem erjuk el a korhazak kapacitasat sem. -
t72killer
titán
válasz
Nowhereman
üzenetére
miért ne érnénk utol? hónapok óta kész a delta-speckó oltóanyag, csak mivel a covidra nem fogadták el az influenza mutánsoknál érvényben lévő tesztkövetelmény-enyhítést, be vannak ragadva phase2/3-ba.
#35179: a leukémia nem kegyelmez senkinek
. valószínű persze, hogy az nyitotta szélesre a covid előtt az ajtót. Ennek a történetnek sajnos meg volt írva a vége, ember nem tudott rajta változtatni.#35180: lassan elkezdik az 5+ gyerekeket oltani, az antivaxxerek járványát meg szépen végignézzük a partvonalról. kemény lecke lesz.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Ringman
üzenetére
Nagyrészük kettős állampolgár, ők mindig szabadon járnak kelnek, de hirtelen azt nem tudom.
De még Mo-ról oda utazva se kell semmi. Gondolom fordítva is hasonló.
#35190tisn
Én nem pánikolok Bro, de ebből megint szigorítások, durvább gazdasági visszaesés és mindenkinek szivatás lesz... A számok ezt mutatják, az öngólok sorozata szintén. Mindezek alapján csak mérges vagyok, hogy nem kezelik megfelelően. -
Sir Pocok
őstag
válasz
Sir Pocok
üzenetére
Új fertőzöttek száma: 2361 (az előző napi adatokhoz képest +693)
Új halálos áldozatok száma: 20 (az előző napi adatokhoz képest -10)
Kórházi ellátást igénylők száma: 1 105 (az előző napi adatokhoz képest +47)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 155 (az előző napi adatokhoz képest +10)
Új mintavételek száma: (az előző napi adatokhoz képest +)
Az első dózissal oltottak száma: 5 932 239 (az előző napi adatokhoz képest +3045)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 710 977 (az előző napi adatokhoz képest +)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: (az előző napi adatokhoz képest +)Tavalyi adatok:
1423 napi fertőzött.
34 elhunytak.
2023 kórházi betegek száma
201 a lélegeztető gépen lévők száma -
tisn
veterán
válasz
Soulfly842
üzenetére
z engem eléggé sokkolt. Nem csak azért, mert helybeli; fiatalon, élsportoló TEK-es, fél tucatnyi küzdősportban jeleskedett, többen komoly sikereket ért el, brutális fizikum, s ekkor jön a leukémia... az orvosok alig adtak neki pár hónapot (a koronavírussal 'karöltve'), de igazi harcosként úgy nézett ki, hogy ezt is leküzdi.
belehalt volna a leukemiaba, nem a koronavirus miatt halt volna meg. az most csak gyorsitott rajta. nem tudom a leukemia milyen, de a legtobb vegstadiumu rakosnak megvaltas a "gyors" covid halal. (sajnalom a sracot, engem is ledobbentett.)
-
tisn
veterán
válasz
Soulfly842
üzenetére
szerintem ne panikolj bro.
-
Ringman
félisten
válasz
Soulfly842
üzenetére
Határon továbbra is kell oltási v pcr-teszt, nem?
-
Drizzt
nagyúr
2361 új fertőzött. Ez megint több, mint duplája az egy héttel ezelőttinek. A kórházban levők is tempósan nőnek, jövő hét végére 2000 felé érhet. Nekem egyetlen mutató pozitív, a harmadik oltások beadása nagyjából egyenletes ütemben megy már eléggé régóta.
[link] -
Sir Pocok
őstag
2361 az új fertőzött, elhunyt 20 beteg
Durvulunk. Részletek nemsoká.
-
Nowhereman
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Mint írtam korlátozásokkal. Nem pedig össznépi maszkmentes fáklyásmenetekkel.
A vírus evolúcióját nem fogjuk utolérni, az immunitás egy koronavírussal szemben csak ideiglenes és esetleges, a hivatalos ez meg arról, csak annyit, hogy az ólmos benzin, DDT és társai is hivatalosan voltak eü. szempontból biztonságosak. -
Soulfly842
addikt
válasz
Soulfly842
üzenetére
S azt is tegyük hozzá, hogy egy tömeges rendezvényen milyen távolságokra vannak egymástól az emberek.. pár centi.. kb. S a Bp-i Békementre az ország minden részéről mennek, ha lehetővé válik akkor határon túli magyarok is (kettős állampolgárként ugye könnyebben jutnak át)
pl:
Erdélyi támogatást kap a BékemenetRomániában igen, kiváló a helyzet. Várjuk őket szerettel.
Értem én, igen, hogy törekednek(!) arra, hogy védőoltással rendelkezők jöhessenek elsősorban, de ők is ugyanúgy terjeszthetik, főleg olyen távolságtartással, mint ami az ilyen rendezvényeket jellemzi... S romániában is biztos szuper a felderítetlen esetek aránya.
"A közzétett felhívásban viszont nem szerepel, hogy oltást kérnének az úthoz."
-
Soulfly842
addikt
Nem. Az általános tájékozatlanságra elsősorban (s azokra a jelekre, amiből egyértelmű: csúnya lesz itt a helyzet idén is). Mindennek a középpontjába helyezve az oltatlanokat. De, ahogy mondtam is, nem az egyes énekre tolódott ez a kiakadás, hanem arra, hogy mit fog ez okozni. Főleg így ezekkel a rendeletekkel
S azt sem tudják felmérni sokan, hogy mennyit ér majd az oltás 6, 8, vagy 10 hónappal, vagy akár 6 hónappal utána. Ez a legtöbbeket még nem érinti, de erről semmilyen kommunikáció nincs. Viszont a járvány csúcsán sokakat fog ez még csúnyán 'tö.ön rúgni'. Egyszerű a helyzet... a jelenlegi oltottak nagy része tavasszal letudta az oltást... a csúcspontra még nagy számban odaérhetnek ők is. Főleg azok nagy számban akik veszélyzetettek, vagy gyengébb volt az immunválasz, alacsonyabb számban jelentek meg antitestek..."Zárt térben naponta rengeteg ember fut össze nap mint nap. Vagy tömegközlekedésen. Azt is lehetne minden nap így elemezni…."
Az R0 növekedésének mértéke alapján már ez így régen nincs jól.
-
Asbee
veterán
válasz
Soulfly842
üzenetére
Szerintem az nem birka morál ha valaki nem fut a 3-ik oltásért. Már ha erre értetted és nem arra hogy van aki 1-et sem.
-
Soulfly842
addikt
Én értelek. De én nem is a saját szempontomból nézem. Én sok céges ügyféllel tárgyalok, a harmadik oltást is fel vettem. Két szputnyikra egy Pfizert, de a birka-morál nem ezt mutatja... s ez pár nap alatt nem fog már megváltozni, bármennyire is ez a propaganda. Hogy fel kell venni.. csak ez a megoldás. Pont a nagy átlag miatt nem ilyen egyszerű ez. fél évvel a pfizer után pl. már a korábbi oltás sem életbiztosítás. Pfizer vezető is nyilatkozott talán valami 50-60%-ot, de más írások is szóltak hasonlóról (de ezek a számok ugyebár még az eredeti vadvírus vonatkozásában íródtak). A hónapok telnek, 7-8 hónappal az oltások után is sokan beleesnek majd a tetőpontba. Azok is akik korábban oltva voltak. Nem egyszerű ez.
Mindezek mellett én most nem az egyes én, hanem a teljes mo-i járvány helyzet szempontából írtam ezeket. Így elkerülhetetlen lesz az öngól(ok sora).
-
Asbee
veterán
válasz
Soulfly842
üzenetére
Felkell venni az oltást. Most ez lesz a következő esemény/ dátum amihez kötni kell a brutális robbanást és ezen bosszankodni? Lassan számolni sem lehet annyi volt már. Egyre több az infó, hogy használ, működik az oltás. Élni kell vele. Aki akar harmadikkal is tud. Az emberek jó ideje összejárnak, élik az életüket. Nem lesz attól semmi extra, hogy a sír mellett összefutnak. Zárt térben naponta rengeteg ember fut össze nap mint nap. Vagy tömegközlekedésen. Azt is lehetne minden nap így elemezni….
-
Soulfly842
addikt
Most komolyan, erre tényleg szükség van?
A detonáció már megtörtént a magyar eset-számokban, ez szintén egy brutális robbanás lehet járványügyileg. Ez öngyilkosság a gazdaságnak, az üzleti életnek, s úgy általában az új járványhullámnak is

Új rendelet érkezett: a negyedik járványhullám felfutó szakaszában lazít egyet a kormány
Tavaly/idén első negyedév: azért következetesebb volt minden, most ez viszont bődületes baromság.

Ez most annyira fontos, hogy mindent félre kell lökni ezért? Ez így most egy tragikomédiaként hat - de itt mindenki vérremenően játszik, aki a helyszínen parádézik. Kívülről viszont ez egy rendkívül szomorú darab lesz

Persze, gyorsan dobjuk ezt meg a halottak napjával is. Ahol a sír mellett futnak össze a rokonok, üdvözlik egymást, hiszen ma nincs járvány-szabály, a rendelet is mutatja, s szeretteik sírja felett kockáztassák majd a saját egészségüket, s jövőjüket. Grat.
November 1-ig van másfél hét, ha ilyen ívben emelkedik a járványgörbe, ha megdobjuk, a békement, az október 23, stb rendezvényekkel, akkor november 1-vel pont erre lesz szükségünk!
De itt az a legnagyobb baj, hogy a számok nem egyből fogják megmutatni ezt, hanem csak néhány nappal utána (lappangás, napról-napra romló állapot, járványügyi adatokban jelentkezésig idő fog eltelni) A betegség elsőnek csak betegség, ha rosszabb lesz, akkor jön a teszt, ha jó pár nap múlva kórházba kerül valaki, vagy intenzívre, akkor fogják csak kapargatni a fejük búbját...
-
Soulfly842
addikt
Ez engem eléggé sokkolt. Nem csak azért, mert helybeli; fiatalon, élsportoló TEK-es, fél tucatnyi küzdősportban jeleskedett, többen komoly sikereket ért el, brutális fizikum, s ekkor jön a leukémia... az orvosok alig adtak neki pár hónapot (a koronavírussal 'karöltve'), de igazi harcosként úgy nézett ki, hogy ezt is leküzdi.
"Elkapta a koronavírust is, a tüdejét pedig egy gombás betegség, illetve három baktérium támadta meg. Hirtelen újra romlani kezdett az állapota. Egyre gyengébb lett” – csuklott el az édesapa hangja. Augusztusban egy hétre kómába is esett.
A TEK törzsőrmesterének rengeteg váladék gyülemlett fel a tüdejében, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy leszívják azt.„Még bent voltam a fiam mellett, ő pedig elkezdett szinte könyörögni: »Apa, ne engedd, hogy elaltassanak.«
Mondtam neki, hogy a beavatkozásra mindenképpen szükség van. Az volt az utolsó beszélgetésünk."
-
daneel_hu
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
"Mondom ezt úgy, hogy bő fél éve rinyálok már újabb oltásgenerációért, ami többek között a TERJEDÉST is fogni tudja és így lehet reményünk a nyájimmunitásra és a vírus populációjának fokozatos, de drasztikus csökkentésére. TALÁN jövőre sikerül utolérni a vírus evolúcióját."
OK... de ettől majd magasabb lesz az oltási hajlandóság?
Főleg Romániában?!
-
t72killer
titán
A delta csak közép Európában és USA-ban új, Indiát ugyebár Áprilisban tarolta le, amit szorosan követett a brit hullám.
Korábban volt szó széles-spektrumú antitestekről, mintha már lett volna szó ilyen irányú kutatásokról, azaz modelleznek egy természetben nem létező mutánsgyűjtemény tüskét és azt is beleteszik a koktélba. Jelenleg ami a gyakorlatban megy, hogy a bétát, illetve a béta-delta levest (moderna) keverik a Vuhanihoz.
Mivel a mutánsok valamelyik gyakori változatból fejlődnek ki - mint most pl az AY.4.2 - a "szülőkre" trenírozott oltóanyag annyira nem rossz stratégia, egészen biztos jobban járunk vele, mint a vuhanival.
Az mindenestre kezd aggasztani, hogy a vakcinahatékonysági ábrákon egyre több egyént jelző pötty kerül a nulla közelépbe a vírus evolúciójával. És ők lehetnek akár full egészséges emberek, csak pl túl vugani-speckóra sikerültek az antitestek és kevésbbé fogják az újabb variánsokat.
COVID vaccine makers brace for a variant worse than Delta - nature
-
Vesa
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
El ne kezd megint _utólag_!!
A vakcina 1.0 is kiválóan fogta a terjedést a vuhaninál, legalábbis a jól dokumentált Pfizer és Astra esetén erről voltak statok, még a Brit verzió ellen is hatékonyak voltak ebben. A Deltára ez már nem igaz, de ugye az egy új variáns ami még csak mostanában kezdett randalírozni. Valóban kéne egy ilyen téren is jobb v2 ami már a Deltát is megfogja, de semmi garancia nincs arra, hogy mire megérkezik, nem lesz újabb variáns ami ellen ismét kevés lesz. -
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Nem csak az "árfolyamot" érdemes megfigyelni, hanem azt, hogy kevésbbé szerencsés egyéneknél a variánsra adott immunválasz némelyik esetben NULLA, hiába volt értelmezhető reakció más variánsra. Ráadásul ha jól értelmezem a 2.ábra B-paneljét (26.oldal), van olyan, aki deltára nem is a legrosszabb, viszont pl mü-re nullás/közel nullás reakciót ad.
Ezek a nyalánkságok (c.1.2, mü) nem valószínű, hogy Magyarországon elő fognak fordulni, viszont elgondolkodtató, hogy lehet az antitest-szám nem minden és valaki hiába mér szépeket, lehet nem segít rajta egy átalányba számolt "árfolyam"
.Mexico: Patient coinfected with MU and Delta Covid variants at the same time
One in seven children may still have Long Covid symptoms 15 weeks after infection - British Medical Jurnal
-
t72killer
titán
Mutánskörkép, kimérték a jelenleg ügyeletes mumust (c.1.2):
Ránézésre a deltához képest 2x annyi vuhani antitestet eszik. Viszont olyat is ír, hogy gyengébben kötődig az ACE2 receptorhoz, így a deltánál gyengébb a fertőzőképessége.
-
t72killer
titán
Romániában 2hét suliszünet. Antivaxxerek elintézték...
#35165: "Ezek az oltások mind gyengék, max arra jók, hogy korlátozásokkal 30k áldozat helyett 3k-val megússzuk." Ennek 27ezer ember és családjaik azért örülni fognak. Mondom ezt úgy, hogy bő fél éve rinyálok már újabb oltásgenerációért, ami többek között a TERJEDÉST is fogni tudja és így lehet reményünk a nyájimmunitásra és a vírus populációjának fokozatos, de drasztikus csökkentésére. TALÁN jövőre sikerül utolérni a vírus evolúcióját. Szerencsére a delta igen domináns, egyelőre minden feltörekvő jelöltet (alfa, béta, gamma, mű, c1.2) kiszorított - és ezek közt volt igazoltan fejlődőképesebb, magasabb mutációs rátával. A következő hullámot igen valószínű egy delta utód fogja okozni, amire viszont hivatalosan is 100M feletti embertömeg immunis már világszerte.
-
Nowhereman
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Lemaradt: remélem a mostani hullámmal kapcsolatban nem lesz igaza a pesszimista oldalamnak...
-
Nowhereman
őstag
válasz
Chesterfield
üzenetére
Az átlagra ne tegyél. Eszméletlenül nagy a szórás. Van akinek egy évig is kitart, van akinek be sem indul...
-
BlackV
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
azanyámot
-
Nowhereman
őstag
Az AZ ellen az volt a legfőbb kifogás,b nem alaptalanul, hogy kicsit túl sok komplikáció volt vele. Az ismereti körömben hárman haltak meg eddig oltás utáni trombózistól: mindhárom AZ-t kapott (egy napon egy helyen kapták a szurit - tehát valszeg valamit nagyon elkúrtak azzal a szállítmánnyal). Volt még egy trombózisos (a volt bérlőnk), aki az éppen csak megúszta, az Pfizeres volt.
Ezek az oltások mind gyengék, max arra jók, hogy korlátozásokkal 30k áldozat helyett 3k-val megússzuk. -
t72killer
titán
válasz
BlackV
üzenetére
Igazából engem a ruszkik delta-speckó Szputyinja is érdekel, nagyon hallgatnak róla - de tuti Mo.-gon előbb lesz belőle, mint bármelyik nyugati variáns vakcina. Persze ehhez az is kell, hogy ne vigyék túlzásba a vakcinaútlevél-fetisizmust és elég legyen 2 adag nyugati a szabad mozgáshoz.
-
Vesa
veterán
válasz
BlackV
üzenetére
Ez még eléggé bizonytalan, a mostani beszerzés szavatossága le fog járni, a későbbi rendelésekből meg kimaradtunk sok ésszel. Bár azt én sem hiszem, hogy nem lesz oltás, maximum kicsit majd trükközni kell, vagy oksoba, vagy a hazai akármit fogják erőltetni, amihez még gyárunk sincs.
-
BlackV
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
Lesz itt oltás fél évente lesz rá lehetőség. Oltási hajlandóság egyre csökken, a 3. oltásért se verekedtek azért össze. A kormány csak örül ha oltani akarsz, mert annál kevésbé terheled az eüt. Szóval nem lesz spúroskodás az oltással, aki oltatni akar, az fog tudni pfizerrel fél évente véleményem szerint.
-
t72killer
titán
válasz
BlackV
üzenetére
. Igen, ezek a vuhani antitestek kicsit aggasztanak, sajna nem sok remény van arra, hogy konzerv-verzióban sikerüljön frissebbet beszerezni
. Az mrna-1273.211 egyelőre csak phase2-nél tart, abból lesz még egy év, mire elérhető oltás lesz - ha egyáltalán UK rendelt belőle
.Annyi ciki van a korai
ejakuakarommondani 3.dózissal, hogy nem biztos, h a madám biztosít negyediket, amikor tényleg kéne.Nálunk kötik az ebet a karóhoz és még mindíg szó se lehet 3.dózisról, úgyhogy kettőből kell a maxot kihoznom. Esélyesen nem erre, hanem a következő komolyabb hullámra. Itt északon úgy tűnik lassan lehiggadnak a dolgok, gondolom karácsony-újév után lesz az újabb cirkusz.
Bár nektek Románia nincs annyira messze, ott hektószámra áll a felhasználatlan oltóanyag, át lehet ruccanni egy szilveszteri dózisra aki akar

-
Itt van a tegnapi link magyar átvételben:
16 havonta fertőzhet átlagosan a koronavírus védőoltás nélkül
(Persze durván meghúzva.)Csak a nagyon idősek és a súlyos betegek halhatnak bele a koronavírusba az oltás ellenére egy olasz tanulmány szerint
(Ez elképesztően valószínűtlen lenne, nem is hiszem, hogy ilyet állított volna a tanulmány...) -
Z.É.T.
addikt
válasz
bulikavagyok
üzenetére
(akár naponta többször is ránézhetsz, állandóan változnak az elérhető időpontok)
-
bulikavagyok
nagyúr
Harmadik oltás: naivan úgy gondoltam, h simán kapok péntekre időpontot. Sőt, azt hittem, h akár holnapra is kérhetnék.
Elég nagyot tévedtem. Itt Miskolcon jövő hét péntek délután volt az első opció amit választhattam. Regisztráltam, de ettől függetlenül holnap bepróbálkozom a háziorvosnál is, hátha... -
válasz
bigdady
üzenetére
nálunk az összes szomszéd gyerek kicsit beteg (nem tudni, hogy mivel), illetve az óvónéni azt mondta, hogy ilyen vírusgazdag őszi kezdés nem volt még a praxisában, van olyan gyerek a csoportból, aki szeptember óta 2 napot járt oviba.
illetve, bár ez kizárólag hangulatkeltésre jó csak, de: napok óta elég sok szirénázást hallok, fel is tűnt. azért csak hangulatkeltés, mert egyrészt bármi lehet az oka, másrészt napok óta kint festek reggeltől estig, így nyilván jobban hallom, mint máskor.
-
Drizzt
nagyúr
No, nálunk a szűkebb családban 60 felett mindenkinek megvan a 3 oltása. Egyiküknek sikerült mindenesetre az igen egzotikus 2 Pfizer + 1 Sino kombót húznia, konkrétan az orvosa azt mondta neki, hogy 2 Pfizerre ez kell. Antitestjét szívesen megnézném. Viszont ennek ellenére boltban, meg zárt helyeken hordják a maszkot. Kivéve persze az egy fedél alatt lakók. Örülök, hogy ilyen családom van.
-
bigdady
nagyúr
Pont egy év után közeli barát másodikos gyereke újra pozitív lett de most tünettel, péntek óta 38-39 láz nincs jól szegény. Pénteken nem tesztelték majd hétfőn mikor ízlelés is elment igen. Osztály megint karantén őszi szünetre. Szóval egy év az egy év meg vuhan vs delta
-
Eagl3
veterán
-
Asbee
veterán
Amiket mesélnek háziorvosok aki oltva van még nem találkoztak súlyossal, ami kórház lélegeztető , ilyesmi. Persze ettől függetlenül biztosan van és lesz is. Ma például 2 sinóst mondtak , egy 42 éves és egy 65. Szokásos semmi extra . 2 nap hőemelkedés , még 1-2 nap köhécselés és ennyi. De pl sputnyikosokról , astrásokról nem igazán hallok. Mármint hogy akár tünetesen dokihoz mennének és teszt , majd pozitív. Tudom ezek csak kis infókorzsák országoshoz képest, de szerintem már futottak volna azért bele ha valami nagy gáz lenne. Kórházban is egyelőre teljesen nyugi.
-
fatal`
titán
Szerintem rengeteg a felderítetlen eset nálunk. Sok háziorvos nem is hajlandó tesztre küldeni senkit.
4 hónapig legalább jó, én szeptemberben adattam be, valószínűleg túl korán. De egy harmadik booster akár tovább is jó lehet. Inkább az a baj, hogy negyedik kör az nem lesz, mert nem lesz mivel.
-
Sir Pocok
őstag
Igen egy kicsit én is bánom, de a jeln kutatások szerint 4 hónapig elég jó a cucc, szal január közepéig elméletileg jól kellene szolgálnia.
DE
Nagyon kíváncsi lennék már olyan kutatásra ami a booster hatékonyságát időbelnileg vizsgálná. Szerintem akár többet is bírhat mint 4 hónap.
-
BlackV
őstag
"Már két óra hosszat állnak sorban a halottaskocsik a kijevi krematórium előtt a koronavírus szövődményeiben elhunytak tetemével - közölte szerdán az ukrán parlament plenáris ülésén Mihajlo Raduckij, a törvényhozás egészségügyi bizottságának kormánypárti elnöke. Felhívta a figyelmet arra, hogy Ukrajna az elhunytak számát tekintve szerdára már a második helyre került a világ országai között."
"Csehországban az utóbbi időben rendkívüli módon romlott a járványhelyzet, ezért az egészségügyi minisztériumnak erre már reagálnia kell - jelentette ki Adam Vojtech cseh egészségügyi miniszter szerdán Prágában.
A miniszter leszögezte: a tárca rövidesen új óvintézkedéseket jelent be, amelyek azonban nem lesznek korlátozóak. Szigorítanák például a védőmaszkok viselését az iskolákban, vagy az ellenőrzéseket a vendéglőkben."
"Szerbiában is bevezetik a védettségi igazolványt"
/portfolio/
Na holnap antitest, ha nagyon kevés lesz tolok egy pfizert valamelyik automatánál, mert ennek a fele sem tréfa. Szívem szerint kivárnám a 6 hónapot, hogy maxira érlelt b sejtekből legyen antitest, de hát ez nem kívánságműsor, sok emberrel találkozom. -
daneel_hu
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Nálunk a tágabb családi körben 70+osok közül senki nem kapott Pájszert.
Volt 1 Moderna, 3 Szputnyik és a többiek Sinósok. (5 fő)Asszony Sinót kért direkt, nekem Szputnyikot adtak, de azt is akartam szerencsére.
(bár mi nem vagyunk 70-esek... még)
Az idősek is mind átestek a fertőzésen, még az oltás előtt anno. Egyikük sem beteg most sem... -
válasz
t72killer
üzenetére
sokáig csak az volt és az időseket kezdték oltani vele. aztán idővel bejött a többi is. de a lényeg, hogy amikor aztán publikálnak adatokat, hogy melyik vakcinával oltottak közül hányan haltak meg, akkor ezek óriási különbségeket okoznak, miközben a suta végkövetkeztetésnél jellemzően nincsenek vele súlyozva az adatok.
-
t72killer
titán
Ó neaggódj, az angolok eü állapota is igencsak gyatra. Az AZ nem érdemelte meg+nem kicsit belejátszott a brexit miatti UK-be belerúgás is a kontinens részéről, de a kritikusai mentségére legyen szólva egy új vakcinánál jobb az óvatosság. Igaz, az oltáselleneseket ez egyáltalán nem hatotta meg és bőven terjesztik az "eltitkolt népirtás" teóriát.
-
tisn
veterán
-
t72killer
titán
Nekemis rémlik ilyen. Amit nem szabad még elfelejteni, hogy a szerb minta (intenzívre került oltottak) nagyon kicsi, minimális eltérés a különböző oltásokat felvettek alapbetegségeiben már teljesen torzíthatja a végeredményt. Általános trend volt a világon, hogy a legesendőbbeket Pfizerrel oltották, mert ez a leggyorsabb és aktív járvány közepén járt európa amikor érkeztek az első oltóanyag-szállítmányok.
A brit minta sokkal nagyobb, főleg delta vonatkozásában - és ott nincs ilyen konklúzió. Viszont az is igaz, hogy az mRNS oltásokat hatékonyabb adagolásban adták UK-ben.
-
tisn
veterán
lejart az ido de megtalaltam kozben
Míg az oltatlan betegek 75,2 százaléka került kórházi kezelésre, addig az az oltottaknál ez az arány 24,8 százalék volt. Még szembetűnőbb az arány az intenzív osztályra, és a lélegeztetőgépre kerülők esetében: ez esetben két oltott személyre 33 oltatlan jut. Az oltott és kórházba került páciensek között az AstraZenecát felvevők aránya a legalacsonyabb.
-
t72killer
titán
"az AZ meg rumcajszek adatai szerint jobban akadalyozza a halalt, mint barmi mas."
Én itt semmi ilyesmit nem látok (7.oldal)
A sinoról majd kiderül, jó volt-e, ha sikerül napi 100halott fölé araszolnunk még idén, akkor igen valószínű, hogy ő a gyenge láncszem.
A 3hétre adott Pfizer valóban nem nagy szám 4-5hónappal a második dózis után.
-
tisn
veterán
-
Angel2014
addikt
Sziasztok! Anyut ma viszem 2 moderna után a 3. ra.
Nem lesz baj a 3. moderna után igaz.
Lehet én is megkapom a 2. pfizer után a 3.-at. Kérdés ugyan az lenne.
-
t72killer
titán
Nem meglepő. Egyrészt meg sem akarják kockáztatni, hogy az oltóprogram nem kis részét adó keleti csodákról, főleg a sinoról bármiféle blama kiderüljön - márpedig ha elkezdenek adatokat gyűjteni, akkor ez előbb-utóbb kiderül. Másrészt nem ritka a kamu védettségi, akár olyan mélységben, hogy korrupt "orvos" az oltóanyagot is kilocsolta, embert a rendszerbe bevitte (Romániában ez a divat, nem a mezei kártyahamisítás) - ezek értelemszerűen felülreprezentáltak lesznek a kórházi ágyakon, súlyosan belerondítva a statisztikába.
-
Azok figyelmébe, akik arra kíváncsiak, hogy a kórházban ápoltak hány százaléka oltott.
(TL;DR Nem fogják megtudni.)Nem tartják nyilván, hogy a fertőzöttek és halottak hány százaléka kapott oltást, állítja az Okfő
-
válasz
bulikavagyok
üzenetére
na most akkor oltatlan vagy sinós? vagy az ugyanaz?
-
t72killer
titán
Lehet, hogy nem is annyira brit ez az ay.4.2 mutáns, csak csórisztánokban nincs szekvenciálás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 64GB Black Használt, megkímélt állapot 88% akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen 1 FHD notebook - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD T2000 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
amikor a combosabb delta variáns is úgy néz ki, hogy fokról fokra átveszi a dominanciát angliában... Ilyen mutáció dec körül volt már hasonlóan erősen jelen.
. valószínű persze, hogy az nyitotta szélesre a covid előtt az ajtót. Ennek a történetnek sajnos meg volt írva a vége, ember nem tudott rajta változtatni.
A vakcina 1.0 is kiválóan fogta a terjedést a vuhaninál, legalábbis a jól dokumentált Pfizer és Astra esetén erről voltak statok, még a Brit verzió ellen is hatékonyak voltak ebben. A Deltára ez már nem igaz, de ugye az egy új variáns ami még csak mostanában kezdett randalírozni. Valóban kéne egy ilyen téren is jobb v2 ami már a Deltát is megfogja, de semmi garancia nincs arra, hogy mire megérkezik, nem lesz újabb variáns ami ellen ismét kevés lesz.
. Igen, ezek a vuhani antitestek kicsit aggasztanak, sajna nem sok remény van arra, hogy konzerv-verzióban sikerüljön frissebbet beszerezni
.
Van baj rendesen...
Szóval 90%-ban oltatlanok kerülnek be, illetve a bekerülő oltottak nagy része sinós. Állítólag.