- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
válasz
tknof1871 #471 üzenetére
Auditálták.
Semmi komoly hiba. -
Snoop-y
veterán
válasz
tknof1871 #217 üzenetére
Ahogy az elottem szolo helyesen irta, ha nincs bepipalva a hidden vedelme akkor az almoskonyvek szerint nem tul jo otlet felcsatolni. Sosem lehet tudni veletlenul belehuzol valamit vagy egy letoltes van oda iranyitva es szo szerint cseszheted a titkositott konteneredet.
-
-
kispx
addikt
válasz
tknof1871 #186 üzenetére
A hidden volume tartalma tényleg sértetlen maradt. De más probléma volt vele.
Kb. 45-50 MB-os konténerfájlt hoztam létre.
Abból kb 40 MB hidden volume voltMikor a 40 MB-ot teleírtam, akkor már az outer volumenak nem maradt hely. De a TC mégis megpróbálta felmásolni rá a fájlokat. Ez fájlrendszerhibához vezetett. Az outer volume tartalma elveszett, de a hidden volume tartalma sértetlen maradt.
De amikor a hiba bekövetkezik, egy gyönyörű hibaüzenettel jelzi:
WARNING: Data were attempted to be saved to the hidden volume area of the volume "/media/developer/adat/qwe"!
TrueCrypt prevented these data from being saved in order to protect the hidden volume. This may have caused filesystem corruption on the outer volume and the operating system may have reported a write error ("Delayed Write Failed", "The parameter is incorrect", etc.). The entire volume (both the outer and the hidden part) will be write-protected until it is dismounted.
We strongly recommend that you restart the operating system now.
-
kispx
addikt
válasz
tknof1871 #177 üzenetére
Van egy tippem, hogy miért. De hülyeséget nem akarok mondani.
De a honlapja is figyelmeztett:
"he password for the hidden volume must be substantially different from the password for the outer volume. To the outer volume, (before creating the hidden volume within it) you should copy some sensitive-looking files that you actually do NOT want to hide."Lehet, hogy egyszer a dokumentációt is végig kéne olvasnom. (Ha lesz rá időm majd megcsinálom)
-
Atapi
senior tag
válasz
tknof1871 #175 üzenetére
I forgot my password – is there any way ('backdoor') to recover the files from my TrueCrypt volume?
nincs ilyen lehetőség a fejlesztők elmondása alapján, és mivel nyílt forráskódú programról van szó, ha lenne vele valami gubanc, már valószínűleg rájött volna valaki. a törhető titkosítást az ami kormányzat erőlteti, érthető okokból, illetve a gyártóknak sem árt felkészülni azon felhasználók áradatára, akiknek a titkosítás fontos, de a backup már nemazéndolgom... ebből viszont nem következik, hogy minden titkosításban lenne backdoor.
-
kispx
addikt
válasz
tknof1871 #173 üzenetére
"Melyik titkosítást kell választani és hány karakteres jelszót, hogy biztonságban legyek?"
AES megfelel, amit linkeltél a benchmardban is jól szerepel. De szerintem ezt inkább annak kéne megmondania, aki nálam jobban otthon van a titkosítási algoritmusok között. Minél hosszabb a jelszó annál jobbEbben a két hosszázólásban számolgattam egy kicsit. Érdemes elolvasni.
"A wiki szerint egy rejtett köteten belül létrehozhatok egy másik rejtett kötetet, amit csak kulcsfájllal lehet megnyitni"
Jelszóval is meglehet."Ez akkor azt jelenti, hogy ha van egy titkosított merevlemezem, akkor azon belül csinálhatok egy olyan mappát, amit csak kulcsfájllal lehet megnyitni?"
Én egy konténerfájlt csináltam, és annál úgy működött, hogy először is csinálni kell egy "normális" konténert. (Ehhez tartozik egy jelszó). Majd az adatokat fel kelett másolni rá. Majd egy hidden volumen-t is kell csinálni. (Ehhez tartozni fog egy másik jelszó). Ide is fel kellett másolni az adatokat.
Azaz lényegében kettő darab konténered van. (Outer volume, és hidden volume). Ha az egyik jelszót adod meg akkor, az egyik, ha a másik jelszót adod meg akkor a másik konténert fogja felcsatolni. DE! Amikor a Outer volume tartalmát módositottam, hidden volume tartalma mindig elveszett! Fel sem lehetett csatolni."És ez a kulcsfájl bármi lehet. Akkor gondolom lehet egy .txt fájl is."
Igen, igen"Aztán mikor x idővel később meg akarom nyitni ezt a mappát, akkor létrehozok egy akarmi.txt nevű fájlt, beleírom a versem és mentem a változtatást aztán kinyitom vele a rejtett mappámat?"
Lehet, de a fájl tartalmának karakterről karakterre meg kell majd egyeznie. Azaz, ha versben egy felesleges szóköz vagy enter van, akkor nem fogod tudni elérni a fájljaidat."A létrehozás dátumában fog eltérni."
A tartalma számít. -
ssarosi
tag
válasz
tknof1871 #165 üzenetére
Egy I5-3550 -es gépem van ami tudja a hardware AES titkosítást.
Semmit sem veszek észre hogy titkosított vagy sem - amit olvasok vagy írok.A sebességteszt:
Képet még sosem töltöttem fel, remélem jó lesz.
Három éve törték fel a kocsim és ellopták a laptopom.
Mindenki azt mondta hogy bizonyára nem is a gép volt a károm hanem az adatok.
Erre azt válaszoltam hogy az adataim 3 helyen is megvannak - azért nem kár, mellesleg titkosítva volt az egész merevlemez TrueCryptel - nekem a laptop volt a kár (meg a kocsimban okozott kár). -
kispx
addikt
válasz
tknof1871 #168 üzenetére
Írás-olvasás közben a teszt szerinte 20-30%-os processzor többletterhelés mutatkozott a teszt szerint. Nem játszok a Battlefield 3-mal, szóval tudom, hogy a z 20-30% nnyit szed le az FPS-ből
"Szóval a titkosítás ára nem a CPU számottevően magasabb terhelése, hanem csak az írás és olvasás lassulása?"
Ezt a mondatomat arra értettem, hogy pl.: a videókonvertálás meg az egyéb CPU igényes feladatokon nem fog látszani. De akkor rosszul fejeztem ki magamat -
kispx
addikt
válasz
tknof1871 #165 üzenetére
Annyi lehet a max i/o sebesség a hdd-felé. (de a valóságban alacsonyabb lesz)
Általánosságban elmondható, hogy a lemezigényes feladatok fognak lassulni (bootolás, vírusellenőrzés ...). Hardveres gyorsítással én azt mondom, hogy simán lehetne használni AES titkosítással. Hardveres gyorsítás nélküliben sajnos nincs tapasztalatom, (csak egy benchmark eredményt tudok ajánlani) de egy HD filmnek, netezéshez, csevegéshez elég szerintem.
-
kispx
addikt
válasz
tknof1871 #161 üzenetére
"Akkor ha titkosítom a merevlemezem, az egészet, akkor meg kell adnom a jelszót és utána bootolhatom az OP rendszert és utána már minden úgy működik, mintha nem lenne TrueCrypt-el titkosítva a merevlemez?"
Igen"Hallgathatom winamp-pal a zenéimet, nézhetem a filmeket a videólejátszóval, stb?"
Igen"Az, hogy ez valósidejű titkosítás, akkor azt jelenti, hogy mielőtt a merevlemezre ír valamit, előbb titkosítja az adatot?"
Igen"Ez mennyire lassítja a számítógépet?"
Lassítja. Hogy mennyire, leellenőrizheted, az Encryption/Decryption Algorithm Benchmark-kal. Algoritmusonként különböző a sebbésségváltozás. Ha a processzorod támogatja a hardveres AES titkosítás, akkor ennél a titkosításnál nem fog (annyira) lassulni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Steam Deck
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Futás, futópályák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged