Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Masooo
aktív tag
válasz
zerodot
üzenetére
Sziasztok
Igen azt hiszem rosszul fogalmaztam és nem volt egyértelmű.
A TW Revolut vagy bármelyik szolgáltatótól igényelnék kártyát.
Csupán a most meglévő saját bankkártyám nem akarom hozzájuk rendelni. A számlaszámot viszont igen. Erről is tölteném és jó lenne ha ezzel azonosíthatnám is náluk magam úgy hogy nem kérnek el kötelezően kártyás adatokat.
A tw amit most is használok egy bizonyos célra, nos ahhoz sem rendeltem hozzá a kártyát, csak az egyik számlámat, arról is volt az azonosítás, felutaltam x összeget stb.
Valami ilyesmit keresek megint. Viszont speciálisan a neten való vásárláshoz, mert a bankomnál a netes kártyáért fizetni kell amit viszont nem szándékoznék.
Alipay is megoldás lenne, de szintén csak akkor ha szmlát elég hozzá csatolni és kártya adatokat nem közelező.Bocsi, talán igy már egyértelműbb picit.
Köszönöm szépen!
-
zerodot
aktív tag
Netes vásárláshoz annyiból jobb a Revolut, hogy ott kérhetsz eldobhatós virtuális kártyát, azzal biztonságosabb lesz ismeretlen/gyanús webshopokban vásárolni.
Revolutot is lehet számláról tölteni utalással, ha erre gondolsz. Csak az utalásnak díja lehet a bankod részéről, míg a kártyás topup ingyenes.
-
cocka
veterán
Revolutnál azonosítanod kell magad a kártyaigényléshez. Elvileg a kártya kötelező elem. Ha nem kérsz kártyát, akkor még virtuális kártyaszámot sem igényelhetsz. Azonosítás nélkül csak beutalni lehet és itt kifújt, minden máshoz azonosítást kér, akkor meg már miért ne használnád a küldött kártyát?
nem szeretnék kártyát rendelni a dologhoz, számlát csatolnék csak hozzá
Azt itt lehet. Ami számomra döbbenetes volt, hogy az amazon.de simán elfogadta az eurós számlaszámot, amikor a fizetési módoknál a bankszámlát választottam.
(Bankkonto hinzufügen
Sie brauchen BIC und IBAN, um Ihr Bankkonto zu ergänzen. Die Informationen finden Sie auf Ihrem Kontoauszug oder Ihrer Bankkarte.)Mondjuk azt nem tudom, hogy kártya nélkül lehet-e csak simán a számlaszámokat használni, mert nekem eleve kártyám is van.
-
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Egy olyasmi szolgáltatást keresek mint aTW de nem tudom, hogy az lenne e jelen állapotában a legalkalmasabb számomra.
Mivel itt többen több ilyen dologban is benne vagytok, ezért bátorkodom itt tanácsot kérni.A célom annyi lenne, hogy neten szeretnék vásárolni a kártyával de jellemzően külföldön. Jobbára ott, ahol nincs paypal (aliexpress) de más helyen is persze. Ahogy olvasom erre már nem biztos hogy a TW a legjobb.
A másik dolog ami miatt alapban arra esett a választásom, hogy nem szeretnék kártyát rendelni a dologhoz, számlát csatolnék csak hozzá és ezt TW esetén lehet, de Revolut esetén nem tudom lehet e, vagy ott köteleező a kártyát is hozzácsapni?
A záró kérdésem pedig aliexpress alipay vonalon mozog, ott is köteleező a kártyát csatolni, vagy alipay tölthető számláról is mint a paypal?Köszönöm szépen!
-
Somatom
veterán
Sziasztok!
Ennek a topiknak nincs összefoglalója? Ha nincs, akkor mi az ajánlott, aktuális olvasmány kezdők részére? -
norrberth
addikt
Sziasztok.
Valakinek külső G pay app nélkül felajánlotta maga a tw app a G pay hozzáadást?Én ma töröltem a G pay fiókszolgáltatások közül a tw-t.
És azóta sehogy nem bírom ismét betenni.Csak a revolutot.
Dobtam fel apkmirror külső appot.
Akkor megjelent a TW be a G Pay hozzáadás.
De így se ment.Nem értem mi van.
Eddig simán hozzátudtam adni bármikor. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Vásárlási limit van beállítva?
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok! Van valakinek ötlete, hogy miért nem tudok bankkártyáról pénzt tenni a Transfervise-ra? Múlt héten még működött.
Német Deutsche Bank, van a banknak egy photoTAN nevű alkalmazás ami tranzakciónként azonosít és jóváhagyat, az is megtörtént, mégis elutatsítja. -
norrberth
addikt
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én csütörtökön megrendeltem.
Következő hét csütörtökön a postaládába volt. -
István89
tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Én szeptemberben kértem és az igénylést követő 6. napon kaptam meg a kártyát, ami nagyon gyorsnak számít a magyar bankokhoz képest. Ott inkább jellemző a 2-3 hét.
-
sopruk
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nekem augusztusban 6 nap alatt megjött (aug 20-án rendeltem és 26-án megérkezett)
Hogy a mostani helyzetben, meg karácsony előtt ez mennyivel növekszik, nem tudom... -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok! A Transferwise-tól mennyi idő alatt jön meg a bankkártya? Ugyanis ha 2-3,5 hét akkor Magyarországra kérném, ha több Németországba. Márha egyáltalán lehet más országba kérni, mint ami meg van adva.
-
sopruk
senior tag
Nem mutatja előre a kártya adatokat, majd aktiválni kell a kártyán lévő 6 jegyű számmal amikor megkaptad, meg chip+pin -es fizetéssel.
Revolutnál van rögtön használható, virtuális kártya, meg egyszer használatos is, ami helyett mindig újat kapsz vásárlás után. Mindkettő ingyenes. Netes vásárlásokra ezeket érdemes használni, mert ha a fizikai kártya kompromittálódik, akkor kérhetsz újat...
-
Kaci84
őstag
Na megrendeltem a bankártyát. Viszotn azt hittem tudom majd használni virtuálisként amíg meg nem jön netes vásárláshoz.
-
Kaci84
őstag
Üdv, Transferwise menüben látom, hogy kártya igénylése egyszeri 2000Ft. Tényleg nincs más költsége? Meddig jó a kártya, tehát mikor kell újra venni másikat?
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék online vásárolni a Dhgate oldalon, viszont nem szeretném megadni a kártya adatait. Revoluton van virtuális kártya, azt meg tudnám adni.
Kérdése az lenne, hogy tudok olcsón és gyorsan áttenni Usa dollárt a revolut kártyámra?
Revoluton belül usd feltöltés választása majd megadom a transferwise kártya adaitait? Esetleg van más megoldás? Trasferwiseból utalni sokba kerül meg lassú is igaz?
Mennyi kerülne mindez nekem? -
Sanyi.mTs
addikt
TW oldalán az "utalás indítása" (HUF>EUR) ugyan azt csinálja, mintha utalnék TW számlára (HUF), majd átváltom és elutalom az EUR-t?
Utóbbi eljárással csináltam egy teszt utalást és úgy vettem észre, hogy első eljárásban ("utalás indítása" esetén) csak 2 féle utalási költség közül lehet választani, utóbbi esetén 3 közül.
-
Sanyi.mTs
addikt
most ismerkedem a transferwise-zal.
HUF-ot akarok EUR-ra váltani és elutalni MÁK számlára.Van itt is olyan, hogy nagyobb összeg esetén bekér papírokat (adóbevallás, bankszámlakivonat), mint a revoult?
-
cocka
veterán
válasz
gyulaszu
üzenetére
Nekem pl. azért nem, mert több eszközön is használom és egyik sem tablet/okostelefon, tehát ha A eszközön bejelentkeznék, akkor rohanjak a B eszközhöz ami vagy beenged vagy nem ugye, mert oda érkezne a Push?
Az SMS meg ezektől független eszközre jön és mindig ugyanarra a számra.
-
viktorhu
veterán
Mindenesetre ez egy meglepően értelmes válasz volt, és bár úttörő dolog ez a TW-MNB kooperáció, az online pénzügyi szolgáltatások terjedésével biztosan lesz még sok ilyen példa a jövőben az EU-n belül, szóval komolyan gondolhatta a válaszában, hogy fognak majd ebbe az irányba is haladni a fejlesztéssel, még ha eddig nem is gondoltak erre a lehetőségre.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Shade45
üzenetére
Köszi, hogy megosztottad.
Legalább tudjuk, hogy nem lusták frissíteni, hanem ez nem is része a rendszerüknek. Nem azt ellenőrzik, hogy valódi magyarországi engedéllyel rendelkező banknál vezetett számlaszámra utalunk-e, hanem csak annyit, hogy az IBAN helyes-e, és az IBAN számban és BIC kódban szereplő országazonosítók egyeznek-e. (Lehet van még más is, de ebből a válaszból nem derül ki több).
Nem hiszem, hogy nekiállnak egyedi kivételeket felvenni (TW - HUF), a most még nem létező rendes IBAN-BIC ellenőrzést meg melós lehet lefejleszteni.
Ez alapján már én sem számítok rá, hogy Revolutról forintot fogunk utalni TW számlára mostanában.
-
Shade45
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Revolut support válasza a problémára:
"Dear xy, I am really sorry about the waiting time. Unfortunately I don't have any great news. It seems like it's an issue that some of our Hungarian users are experiencing with Transferwise. We don’t currently support payments to this account due to the way Transferwise has set it up (with the IBAN country being different to the BIC country) so it seems like you won't be able to perform this transaction, the issue has been reported and our team will try to implement improvements for that in the future. I am extremely sorry I couldn't give you any better news. I am afraid you will need to use another account to be able to send money to Transferwise. I'm sorry about the hassle."
Úgy tűnik, hogy ez egyhamar nem lesz megoldva...
-
Shade45
senior tag
TW-ra forint utalás Revolutról nektek sem működik még?
Címzett hozzáadásnál hibásnak jelzi a BIC/SWIFT kódot...
-
sopruk
senior tag
Újra működik az app is meg a honlap is...
-
vnorbi
aktív tag
válasz
mike1334
üzenetére
Van mindenféle egyéb szolgáltatásuk (tőzsde, kripto, biztosítás...) amiknek a használatára rá akarnak majd venni. Meg apránként szűkítik az ingyenes csomaghoz járó ingyenes szolgáltatások limitjét (például pár hónapja még 1.850.000 forint volt a havi ingyenes devizaváltás kerete), ezzel terelnek a havi díjas csomagok felé.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
mike1334
üzenetére
Erre a Revolut a jobb jelenleg.
TransferWise kér 2000 forintot a kártya kipostázásáért, és ha devizában fizetsz, akkor 0,42%-ért vált.
Revolut ad virtuális bankkártyát ingyen, és náluk havi 350 ezer forintig díjmentes a devizaváltás. OTP-ből az utalás belföldi forint átutalás díjába kerül, de ha kártyáról töltöd, az ingyenes (gondolom, nem akarod megadni a kártyád adataid, mert pont azért kell ez a megoldás, hogy azt sehova ne add meg, úgyhogy marad az utalás).
-
mike1334
veterán
Bocs, ha off, de hátha tudtok segíteni.
Otp-s számlám van, de nem lehet hozzá webkártyát igényelni. Havonta 1-2x fizetnék neten, huf-ban (jellemzően nem sokat, max pár tízezer, kisebb netes vásárlások), és kellene egy kártya, amire tudok éppen annyit utalni, amennyit el szeretnék azonnal költeni. A lényeg, hogy ne legyen vagy minél alacsonyabb legyen a fenntartási költsége, és otp-ről minél kevesebbe fájjon az utalás. Erre a transferwise vagy inkább a revolut, vagy valami egészen más lenne jó?
Plusz pont, ha lehet külföldi ország webshopjában (euro, font, usd, rand, norvég korona) is fizetni vele, és normális árfolyamon váltja a forintot.
Köszi! -
vnorbi
aktív tag
Regisztrálni a sima pénzküldéshez is kell, de valóban az az olcsóbb, ha a regisztráció után még aktiváljuk a többpénznemű számlát is, és azt használjuk.
Amúgy a linkelt példa beállítás a 20 ezer euróval nem helyes, mert ez így nem veszi figyelembe, hogy pénzváltás is történik. A leírt esethez forrásnak forintot kell beállítani célnak pedig eurót. Így az jön ki, hogy a sima pénzküldés 144 forint + 0,49%-ba kerül, ha pedig a többpénznemű számla bevonásával megy az utalás, akkor 126 + 0,42%.
-
cocka
veterán
válasz
David_DD
üzenetére
Tudtommal TW-n keresztül regisztráció nélkül is lehet pénzt küldeni. És gondolom ha nem regisztrálsz úgy magasabb díjakat pakol a pénzküldésre. És akkor ebben az esetben sem számlaszámaid, sem hozzátartozó egyenlegeid nem lesznek és bankkártyát sem igényelhetsz.
Szóval regisztráció nélkül elvileg csak pénzküldésre használhatod. Ennek mikéntjéről fogalmam sincs. Egyszerűbb beregisztrálni, meg a kalkulátor szerint olcsóbb is. A 20000 eurós példára 0.63 EUR helyett 0.35 EUR díjat ír.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
David_DD
üzenetére
A TranferWise forintos számlaszámra utalás belföldi utalásnak számít.
utalás indítása: A TransferWise hazai gyűjtőszámlájára utalsz be forintot, egyúttal megadva, hogy milyen devizában milyen számlaszámra szeretnél utalni. További teendő nincs, egyszer csak (valószínűleg még aznap) megérkezik a cél számlára a deviza.
többpénznemű számla -> utalás indítása: A saját egyedi számlaszámú TransferWise számládra utalsz be, ahol aztán megjelenik a belső egyenlegeden a forint összeg. Ezt a forint összeget átváltod a kívánt devizára és utána kiutalod (vagy a forint egyenleg terhére indítasz deviza utalást).
-
David_DD
tag
Sziasztok! Az a nagy ötletem támadt, hogy mielőtt 400 Forint lenne egy Euro, átraknám a megtakarításom Euroba. Erste számlám van, ott elég minimális pénz lenne deviza számlát nyitni, viszont a bankomon belüli konverzió hát neméppen baráti árfolyamon megy. Az elképzelésem az, hogy Erstéről kiutalom TW-ra a megtakarításom, ott átrakom Euroba, és onnan vissza Erstére. A kérdésem az, hogy amikor Erstéről utalom TW-re, az belföldi számlára megy-e? (ha belföldire megy, az 6000 Ft, ha külföldire, az annak a sokszorosa, és az gond).
Valamint itt az utalás indítása és a többpénznemű számla -> utalás indítása közt mi a különbség? (angolul send money vagy multicurrency account -> send money-ra godolokk, bár gondolom itt senkinem nem okozott ez nyelvi nehézséget :))
-
norrberth
addikt
Ha ATM hez érintem a telefonomat TW+G pay kombóval.
Mi fog történni? -
qqzs
őstag
Valtozas van valami az utobbi idoben? Magyar lakcimmel igenyelt transferwise kartya megy fitbit payyel?
-
-
3psilon
aktív tag
Sziasztok! TW bankkártyát próbáltátok már, mik a tapasztalatok?
Van egy USD összeg (<10.000 USD tehát a mindenféle fizetős limitek alatt), amit megtartanék USD-ben (nem bízom a forintban), és onnan költögetném kártyával. Ha jól látom a TW erre teljesen alkalmas lenne.
-
Kleroo
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Aham, köszi.
Akkor így free lehetne egy számlám, ahova jön a della (elvileg Ft-ban) és szintén free tolhatom tovább az otp számlámra?
Elejen lenne egy xxx.xxx Ft Méretű, majd utána csak 1x.xxx Ft nagyságrend. (Nem para, hogy Ft->Ft átutalás? Úgy tudom a TW arra való, hogy a valuták közötti váltás szinte 0 legyen)(Keresem a buktatókat, nehogy a végén drágábban jöjjek ki, mint egy random számlával)
-
Kleroo
veterán
Hello urak!
Youtube bevételhez(adsense) akarok egy számlát csinálni.
A saját otp számom nem szívesen tenném be, hisz itt vannak a megtakarítások.
Kéne egy számlaszám amihez az ég világon semmi nem kell, csak maga a számla, ahova havonta jön picike pénz, azt pedig néha átutalom majd a fő számlámra.
Magyar számlaszám kéne, így revolut kilőve. Ide irányítottak bankos topicból.
Tényleg ideális lehet erre is a TW? -
Oliverda
félisten
Aki mostanában kapott kártyát: az első hat számjegy 5356 40 ?
-
-
cocka
veterán
Hát szívás van a kis összegű felvéteket kedvelőknek. Megszűnik a 200 fontig korlátlanság és csak 2 db lesz 200 fontig ingyenes, afelett 1.75% és a 2 felett minden további felvétnél 50 penny.
Ha meg túlléped a 200 fontot és a 2 db-ot is akkor 1.75% és 50 penny is.
Azt számolgattam, hogy ha a 200 fonton belül akarok maradni, akkor a 3. felvét már jelen árfolyamon kb. 203.7 Ft-ba kerülne, ami azért elég durva, ha mondjuk pár ezret veszel fel.
Gránit digitálissal minden felvét 0.6% és 33000-ig jobban megéri, mint a tw.
Na mindegy, valószínűleg nekem 4 ingyen felvét elég lesz egy hónapban.
-
Simulacrum
senior tag
Nekem se nézték még sose semmilyen más kártyán se, akkor nem írom föl. Köszi.
-
anadroid
senior tag
válasz
Simulacrum
üzenetére
Az aláírás ma már csak arra jó, hogy az illetéktelen használónak rögtön legyen egy aláírásmintája.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
Simulacrum
üzenetére
Az enyémen van az aláírásnak rendes mező. Fölötte még az is, hogy aláírás nélkül nem érvényes...
...bár manapság ki nézné azt? -
norrberth
addikt
válasz
Simulacrum
üzenetére
Én nem írtam rá.

Rá kell?
-
Simulacrum
senior tag
Sziasztok!
Nemrég jött meg a kártyám. Erre rá kell írni a nevet hátulra, mert elég kicsi a hely és nincs is odaírva, mint másik kártyámra, hogy oda a név jön?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Warhammer 40.000
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezetékes FÜLhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest