-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
válasz
Shade45 #7916 üzenetére
... EUR persely opciót? Mennyi idő alatt írják jóvá a perselyből kivett összeget a számlán?
Két módon tárolhatod a pénzt a perselyben.
1. Kp-ként. Ekkor a visszavezetés azonnali. Erre ad a Wise "pénzvisszatérítést", kb. 1,7 %.
2. Befektetésként, ekkor adnak rá jelenleg kb. 3.2 %-os hozamot. Ha ebből vezetsz vissza, akkor annak az átfutása valóban kb. 2 nap. Valószínűleg munkanap.
A két módot váltogathatod tetszés szerint. -
4Grider
félisten
válasz
Shade45 #6828 üzenetére
Nem kevered a revoluttal?
Egészen pontosan:
"Ha a Wise számládról egy azonos pénznemű Wise egyenlegre utalsz, mely rendelkezik számlaadatokkal, az utalás ingyenes.
Ha a Wise számládról egy külső bankszámlára utalsz pénzt, azért fix díjat számítunk fel.
Ha pénzt át is kell váltanunk, akkor egy átváltási díjat is felszámítunk." -
sisi22
aktív tag
válasz
Shade45 #5159 üzenetére
Ez EU-ban altalanos, mar az EU csatlakozasra felkeszito eloadassorozatokon is kozoltek, hogy bankszamla szamokat ne adjon meg senki, mert annak alapjan a csalok konnyen lenyulhatjak a penzeket. Ezert jelentek meg a bankkartyak es erre alapozta a paypal es mas hasonlo ceg is az uzleti sikeret. (Mondjuk a paypal mar eros leszallasban van, egyre tobb helyen nemkivanatos)
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Shade45 #3655 üzenetére
Ha jól értem, a céges fiókkal nem lenne ilyen gond. Tehát a nyitáskor egyszeri 6000 Hufot kéne pluszba fizetni és akkor biztos, hogy nem szállnának rá az emberre. Gondolom azért az utalásokból ki tudják szűrni, hogy éppen kitől és miért érkezett, így elég gyorsan kiderülne a dolog.
-
Shade45
senior tag
válasz
Shade45 #3654 üzenetére
Részlet a beszélgetésből:
"Kérlek egyeztess könyvelőddel, mivel mi nem adhatunk neked adózással vagy könyveléssel kapcsolatos tanácsot. Azonban kérlek vedd figyelembe, hogy ez a fiók nem egy magyarországi bankszámla és a HUF egyenleged adatai mögött nincs tényleges privát magyarországi bankszámla. Erre csak azért hívom fel figyelmed, mert legelső megkeresésed alkalmával ezt írtad:
KATA-s alanyi adómentes egyéni vállalkozó vagyok, így a magyar törvények szerint, nem szükséges vállalkozói számlát létrehoznom a pénzügyeim intézéséhez (elegendő a privát magyarországi bankszámlám).
Igen, ez így összességében érvényes:
1.4 You may only use your Wise Account Number to receive funds into your Wise Account for the following purposes:
receiving your own salary and/or wages;receiving payouts from e-commerce and freelancer platforms;receiving payments from family, friends or other people you know for personal purposes;receiving payments from your clients and other third parties for the purpose of business payments.You may not use your personal Wise account to receive business payments.
Ha ügyfelektől szeretnél pénzt fogadni, akkor az üzleti célú utalás. Üzleti célú utalásokra nem használhatod a személyes profilod.
Köszönjük megértésed!" -
galaktikus
aktív tag
válasz
Shade45 #3225 üzenetére
Szia! Én Katás vállalkozóként használom. Semmi probléma nincs az utalásokkal. A HUF zsebnek a rendes magyar számlaszáma van a bélyegzőmön is. A kutya nem nézi, hogy milyen bankszámlaszám az, ugyanúgy jönnek az utalások mint bármilyen másik magyar számlaszámra. És teszem hozzá, én a lakossági bankszámlaszámot használom, mert a magyarországi szabályok nem írják elő a vállalati bankszámlát a Katás vállalkozáshoz. Tökéletesen megfelel hozzá a lakossági fiók. Mivel nem vagy áfakörös, ez a Te fizetésed, így a fizetésedet fogadhatod (szerintem) a lakossági wise fiókra. Engem egyelőre nem blokkoltak ilyen miatt. De ha ilyen fog történni, akkor elmagyarázom nekik, hogy nem szeretnék 2 külön számlát, mert ez a pénz szabadon költhető, nem úgy mint egy cégnél ahol csak céges tevékenységre, számlákkal igazolva használható fel.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Shade45 #2653 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad.
Legalább tudjuk, hogy nem lusták frissíteni, hanem ez nem is része a rendszerüknek. Nem azt ellenőrzik, hogy valódi magyarországi engedéllyel rendelkező banknál vezetett számlaszámra utalunk-e, hanem csak annyit, hogy az IBAN helyes-e, és az IBAN számban és BIC kódban szereplő országazonosítók egyeznek-e. (Lehet van még más is, de ebből a válaszból nem derül ki több).
Nem hiszem, hogy nekiállnak egyedi kivételeket felvenni (TW - HUF), a most még nem létező rendes IBAN-BIC ellenőrzést meg melós lehet lefejleszteni.
Ez alapján már én sem számítok rá, hogy Revolutról forintot fogunk utalni TW számlára mostanában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- iPhone topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest