- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitylee
újonc
válasz
georgeh #57856 üzenetére
Én nem értem, hogy mit is jelent ez pontosan...
Gyári reset-tel nem lehet igazából elrontani a routert, lehet hogy arra gondolsz, hogy gyári firmware-t akartál visszarakni és behalt?
Milyen ledek gyúlnak ki?Attól függően, hogy milyen stádiumban halt be, van két lehetőséged:
Az első lehetőség az, hogy failsafe metódust használod, a wan portot üresen hagyod, és rögtön bekapcsolás után gyorsan gyomogatod a wps/reset gombot addig, amig a system led nagyon gyorsan pillog.
Ebben az üzemmódban, már ha müxik, neked kell megadodnod a dhcp beállításokat a gépeden:Számítógép IP címe: 192.168.1.2
Subnet Maszk: 255.255.255.0
DHCP Szerver: 192.168.1.1192.168.1.1-n eltudod érni a routert telnet-tel (Nem SSH-val!)
mtd -r erase rootfs_data
vagy
firstboot
parancsok egyike visszaállítja gyárira a beállítást.Ha sikerült, inditsd újra:
reboot -fHa pedig nem sikerül:
Be kell szerezned egy USB2TTL, másnéven UART kábelt, amivel összekötöd, törlöd a rendszert, és újratelepíted mondjuk az openwrt-t.
Nem kell idegesnek lenni, ez nagyon egyszerű, és könnyebb mint gondolnád, de mindenek előtt próbáld meg a failsafe-et hátha nem halt be annyiraAzért írd meg azt is, hogy melyik led-ek aktívak, és ha sikertelen lesz a failsafe módba rakás, akkor segítek tiszta szívesen
-
pitylee
újonc
válasz
georgeh #57791 üzenetére
A share neve nem share hanem mnt, ha jól látom, így:
mount -t cifs //192.168.1.1/mnt /mnt/
Szerintem valahogy így kellene kínéznie, feltéve, ha minden rendben van a hálózattal és a két eszközzel
Lehetséges hogy a Sambádat is bekell állítanod (hálózati megsztások menüpont) :
- A gépnév mindegy, de szebb ha megnevezed szerintem
- Leírása is mindegy
- Munkacsoport: Fontos, hogy ez találjon, a géped beállításától függően bizony eléggé meggyüjtheti a bajod...
Ha jól emlékszem az ubuntun a samba alapbeállítása workgroup...
- Home könyvtárak megosztásához írj egy no-t vagy hagyd üresen, az a userek könyvtárait ossza meg: így pl ha pc-ről bejelentkezel mondjuk root-tal (márhogy network share-en), akkor a (ha nem tévedek) /tmp/root-hoz lesz hozzáférésed, ami nem túl szép, ha már a maszkolást feltalálták -
pitylee
újonc
válasz
Kicsirics77 #57768 üzenetére
Tüskesort forrasztottam be, és fixen ráraktam a kábelt, de az RX led csak akkor lett aktív az UART-on ha megmozdítottam a kábelt a routerre forrasztott tüskesoron... Így jöttem rá, hogy a kábelek, amik a ttl-el voltak valszínüleg rossz minőségűek, pláne hogy "van egy kis kotty-uk". Aztán ráfeszítettem, kézből, gondoltam mielőtt elkezdenék valamit szétszedni kábelért még megpróbálom, de ezúttal már termite-ben dolgoztam putty helyett, mive az UP+Enter kombináció (mivel historyban megvolt a tpl) sokkal gyorsabb mint a right click és az enter a putty-ban. Így sikerült, tök véletlen
-
pitylee
újonc
válasz
pitylee #57767 üzenetére
Valószínűleg valóban érintkezési probléma volt, párszor újrainditottam úgy, hogy közben nyitva volt a termite (valóban jobb az a progi erre a célra, mert könnyebb írni a tpl-t (van history - up és enter), habár putty-t naponta használom, ez árulás...
szóval sikeres volt a debrickelés 2.1-es routeren is. Csak az olcsó kábelek átka ... -
pitylee
újonc
válasz
krealon #57765 üzenetére
Csak a power led aktív, így serial-al próbálkozom.
Azt véltem felfedezni, hogy (talán) a kábelek amik jöttek az uart-tal nem érintkeznek rendesen, úja cíneztem, de nem változott, így (kár hogy nincs három kezem) leszorítva a kábeleket néha végigfut, de olyankor nincs ahogy beírjam a tpl-t (az a fránya harmadik kéz) ... és nem értem, miért történik ez -
pitylee
újonc
Sziasztok,
Nos, egy olyan problémám van, hogy a 2.1-es verziójú TP-Link TL-WR1043ND v2.1 emet sikeresen tégláztam... Downgrade-eltem volna, ha jól emlékszem openwrt-ről gyárira a superwrt revertjével, amikor elvették az áramot, és a routernek annyi (meg a külső hdd-m tápjának), érdekes egyébként, hogy ez volt nagyjából az első alkalom amikor jobbnak éreztem kimozditani az eredeti helyéről (a szomszéd szobából) a routert, és áthozni a gépem mellé, "itt mégis látom ha valami van" ... és lám, peches voltam, pedig van neki szünetmentes is, na de mindegy.
Szóval, azt tettem, hogy rendeltem egy usb2ttl uart konvertert, a silabs cp2102-est, van neki 3volt, meg 5, és windows 7,8,8.1 kompatibilis, amúgy teszteltem 10-esen is, probléma nélkül ment az instalálás...
Nadehát, sikertelen az üzembehelyezés. vettem törhető tüskéket, azt helyükre forrasztottam, és próbáltam bekötni mindenféleképp, de nem ment...
Szerintem mindent elolvastam ami a modellről van a neten, még kínai fórumokat is átlapoztam, de nem lettem okosabb.
Normál esetben:
GND - GND
TXD - RXD
RXD - TXD a kötés, ezen kívül még próbáltam, (saját felelősségre) bekötni a 3.3 voltot is:
3V3 - VCC ... bár olvastam láttam erről is olyant, hogy ne kösd ha nem muszály, de én úgy gondoltam, nem lehet nagy baj még akkor sem ha áram alatt van a készülék, így kipróbáltam először áram nélkül aztán árammal, és azt tapasztaltam, hogy ( Windows 7 64 bit alatt, de 10-es 64 bit, sőt szerintem 8 és 8.1 alól ugyancsak ) a következő történt:
Putty és Termite használata esetén egyaránt miután sikeresen beállítottam (115200 8data 1stop noflow) a következő történt:U-Boot 1.1.4 (Jun 13 2014 - 15:14:01)
ap135 - Scorpion 1.0DRAM:
sri
Scorpion 1.0
ath_ddr_initial_config(211): (16bit) ddr1 init
tap = 0x00000002
Tap (low, high) = (0xaa55aa55, 0x0)
Tap values = (0x8, 0x8, 0x8, 0x8)
4 MBViszont, amíg ezt nem próbáltam meg, nem kommunikált abszolút, így meg csak 1/8-át látja a ramnak.
De hogy hol hibázhattam, nem tudom, hiszen plug and play mennie kellene, oszt'akkó mivan?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest