- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bendeguzzz
csendes tag
Mióta frissítettem a Barrier Breaker-re INNEN (stable verzióra), azóta néha meg-megszakad a kapcsolat (a wifis és a kábeles része is). Előtte a vargalex féle build volt fenn (1.1.7 azthiszem), azzal nem volt ilyen gond. Más tapasztalt ilyet? V1-es a router.
-
Bendeguzzz
csendes tag
válasz
vargalex #54180 üzenetére
Hali!
Igen, az a kernel van fent.
Egyébként sikerült beizgatni a dolgot valamennyire. Ezt a parancsot addig kell futtatgatni, amíg nem ír egy hibát sem (kb 2-3 alkalom):
for module in `find /lib/modules/3.10.49/ -name "*.ko"`; do insmod $module; done
Gondolom rá kellene jönni, hogy a modulokat milyen sorrendben kell betölteni. A lenti listában az első 4 modul sorrendje már megvan, a többit viszont nem tölti be (gondolom valami előfeltétel hiányzik, azok közül, amik alapból ott vannak), úgyhogy marad a fenti brute-force megoldás egyenlőre.
insmod /lib/modules/3.10.49/dvb-core.ko
insmod /lib/modules/3.10.49/dvb-pll.ko
insmod /lib/modules/3.10.49/it913x-fe.ko
insmod /lib/modules/3.10.49/tuner_it913x.ko
------------------------------------------------------------------
insmod /lib/modules/3.10.49/dvb-usb.ko
insmod /lib/modules/3.10.49/dvb_usb_v2.ko
insmod /lib/modules/3.10.49/dvb-usb-it913x.ko
insmod /lib/modules/3.10.49/rc-it913x-v1.ko
insmod /lib/modules/3.10.49/rc-core.koA mumudvb-t megtaláltam itt: https://github.com/Gorkhaan/mumudvb-mips
Fel is raktam, a következő paranccsal valamit el is indít:
root@OpenWrt:~# screen -dmS mumudvb mumudvb-mips -d -c /etc/mumudvb/mindigtv-mux-a.conf
root@OpenWrt:~# screen -ls
There is a screen on:
1536.mumudvb (Detached)
1 Socket in /tmp/screens/S-root.Arra viszont még nem jöttem rá, hogy végülis a TV adást milyen címen tudnám megnézni.
A mindigtv-s konfigokat még mindig keresem. A mux-a configot itt megtaláltam: [link] az más kérdés, hogy azt úgy abban a formában nem tudtam betölteni, gondolom mert újabb a mumudvb. De erre végül rájöttem mi a baja (multicast-ot 1-re kellett írni, és az összes csatorna elé be kellett írni, hogy "new_channel")
Ja és ezt az egész procedúrát ugye minden egyes router indításnál el kell játszani, mert nem jegyzi meg. Erre megtaláltam az általad írt scriptet ([link]), be is raktam a megfelelő helyre, de ugye mivel a modulok sorrendjét még nem tudtam kisakkozni, ezért az sem működik :S
-
Bendeguzzz
csendes tag
válasz
Bendeguzzz #54176 üzenetére
Megvan a baj, tegnap este már fáradt voltam, nem figyeltem rendesen. Nem tudja a letöltött modulokat betölteni, lehet, hogy nem is ezek kellenek neki.
kmod: failed to insert /lib/modules/3.10.49/dvb-usb-it913x.ko
kmod: failed to insert /lib/modules/3.10.49/rc-core.ko
kmod: failed to insert /lib/modules/3.10.49/rc-it913x-v1.ko
kmod: failed to insert /lib/modules/3.10.49/dvb-usb.ko
kmod: failed to insert /lib/modules/3.10.49/dvb_usb_v2.koAz eszköz ezt mondja magáról:
root@OpenWrt:~# lsusb -D /dev/bus/usb/001/002
Device: ID 048d:9006 Integrated Technology Express, Inc. IT9135 BDA Afatech DVB-T HDTV Dongle
Device Descriptor:
bLength 18
bDescriptorType 1
bcdUSB 2.00
bDeviceClass 0 (Defined at Interface level)
bDeviceSubClass 0
bDeviceProtocol 0
bMaxPacketSize0 64
idVendor 0x048d Integrated Technology Express, Inc.
idProduct 0x9006 IT9135 BDA Afatech DVB-T HDTV Dongle
bcdDevice 2.00
iManufacturer 1 ITE Technologies, Inc.
iProduct 2 DVB-T TV Stick
........ -
Bendeguzzz
csendes tag
válasz
vargalex #54171 üzenetére
Ezeket a modulokat másoltam be a /lib/modules/3.10.49/ mappába
rc-it913x-v1.ko
dvb_usb_v2.ko
dvb-pll.ko
dvb-core.ko
dvb-usb-it913x.ko
it913x-fe.ko
rc-core.ko
dvb-usb.ko
tuner_it913x.koMajd utána futtattam ezt a parancsot:
for module in `find /lib/modules/3.10.49/ -name "*.ko"`; do insmod $module; doneEkkor még nem volt rádugva a stick, és a firmware fájl sem volt letöltve. Ez lehet probléma?
-
Bendeguzzz
csendes tag
Hali!
Régen volt már DVB-T kérdés, gondoltam előveszem kicsit.
Hardver: WR1043ND V1 és ITE9135 chipes USB-s tuner
Software: OpenWrt Barrier Breaker 14.07Dorián leírásai alapján haladok.
1. http://ocsovszki-dorian.blogspot.co.uk/2014/10/id-048d9135-integrated-technology.html
2. http://ocsovszki-dorian.blogspot.hu/2011/10/tp-link-wr1043nd-openwrt-dvb-t-with.htmlOtt akadtam el, hogy az 1-es leírásnál letöltöttem a firmware-t a palosaari.fi oldalról.
Ez nem világos számomra, hogy ez a firmware fájl mit fog csinálni?
A dmesg parancsnál nem látok semmi tunerre utaló sort, viszont ha futtatom az lsusb parancsot, akkor ott kiírja az eszköz nevét. Az ls -l /dev/dvb parancsra hiba jön.Itt mit rontok el? Vagy mit kellene csinálnom
Gondolom amíg ez ki nem javul, addig fölösleges továbblépni. De ha ez sikerülne is, akkor fel kellene rakni a mumudvb-t. Ehhez a 2-es leírás 6-os pontja írja, hogy a http://mumudvb.braice.net/mumudrupal/node/36 címen lévő leírás alapján telepítsem. Ez már nem létezik, mint ahogy a Dorián fájlai sem elérhetőek. Keresgéltem a neten, de mintha azt olvasnám, hogy forgassak magamnak mumudvb-t. Fejlesztő vagyok, de a másik ligában (Microsoft) játszok, nem nagyon szeretnék ennyire belemászni a dologba. Van ebből esetleg valakinek lefordított verzió, amit tudnék telepíteni? Azt is megköszönném, ha valaki el tudná küldeni Dorián fájljait, ha meglenne (startdvb.sh, és a mindigtv-s konfigok).
Kicsit hosszúra sikerült, elnézést. Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest