- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9805 üzenetére
Szia!
Ez az /etc/config/transmission tartalma:
config transmission
option 'enable' '1'
option 'config_dir' '/mnt/hdd/downloads/config'
option 'download_dir' '/mnt/hdd/downloads'
option 'incomplete-dir-enabled' 'true'
option 'incomplete-dir' '/mnt/hdd/downloads/incomplete'
option 'rpc_whitelist' '127.0.0.1,192.168.1.*'
option 'rpc_whitelist_enabled' 'false'
option 'preallocation' '1'
option 'watch_dir_enabled' 'false'
option 'open_file_limit' '60'
option 'peer_limit_global' '200'
option 'peer_limit_per_torrent' '30'
option 'speed_limit_down' '1300'
option 'speed_limit_up' '75'
option 'upload_slots_per_torrent' '8'
#option 'open_file_limit' '32'
#option 'peer_limit_global' '125'
#option 'peer_limit_per_torrent' '15'
#option 'speed_limit_down' '800'
#option 'speed_limit_up' '50'
#option 'upload_slots_per_torrent' '5'
option rpc_authentication_required 1
option rpc_password ***
option rpc_port 9091
option rpc_username ***
option 'cache_size_mb' '2'
option 'watch_dir' '/mnt/hdd/watchdir'
option script_torrent_done_enabled true
option script_torrent_done_filename '/mnt/torrentrar.sh'A luci programs alatt fent van: transmission:
Daemon, remote, web
Ezért nem értem miért csinálja amit csinál és miért nem akarja berakni a torrentek közé :-S Holott a watchdir-ből eltűnik...
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9609 üzenetére
Nah.... tehát... WatchDir probléma:
Beírtam ezt :
A saját script (pl. /mnt/addtorrents.sh):
#!/bin/sh
TRANSREMOTE=/usr/bin/transmission-remote
TRANSMISSIONCONFIG=/etc/config/transmission
WATCHDIR=`cat $TRANSMISSIONCONFIG | grep watch_dir | cut -f 3 -d " " | sed s/"'"/""/g`
NEEDAUTH=`cat $TRANSMISSIONCONFIG | grep rpc_authentication_required | cut -f 3 -d " " | sed s/"'"/""/g`
USER=`cat $TRANSMISSIONCONFIG | grep rpc_username | cut -f 3 -d " " | sed s/"'"/""/g`
PASSWORD=`cat $TRANSMISSIONCONFIG | grep rpc_password | cut -f 3 -d " " | sed s/"'"/""/g`
for file in $WATCHDIR/*.torrent
do
if [ "$file" != "$WATCHDIR/*.torrent" ]; then
if [ $NEEDAUTH == "true" ]; then
$TRANSREMOTE -n $USER:$PASSWORD -a "$file"
else
$TRANSREMOTE -a "$file"
fi
rm "$file"
logger -t $0 "$file added to transmission."
sleep 1
fi
done
exit 0majd ezeket végrehajtottam:
Majd futtatási jogot kell adni a scriptnek:
chmod +x /mnt/addtorrents.sh
Majd adjuk hozzá a cron feladatokhoz:
echo "*/5 * * * * /mnt/addtorrents.sh" >> /etc/crontabs/root
Majd indítsuk újra a cron-t:
/etc/init.d/cron restart
Ezzel a könyvtárban 5 percenként megnézi a torrent állományokat, és hozzáadja a Transmission-hoz.
Transm.configban:
option 'watch_dir_enabled' 'false'
option 'watch_dir' '/mnt/hdd/watchdir'Aztán vmiért annyit megtesz, hogy meghívja a scriptet, a watch dir-ből eltűnik a torrent, de a letöltések közé nem kerül, itt a log-file ezen része:
Feb 18 14:00:01 crond[1216]: USER root pid 8925 cmd /mnt/addtorrents.sh
Feb 18 14:00:01 /mnt/addtorrents.sh: false added to transmission.
Feb 18 14:00:02 /mnt/addtorrents.sh: /mnt/hdd/watchdir/[nCore][misc]Test.Drive.Unlimited.2.AUTOSPLITTER-2xDVD5.torrent added to transmission.Majd 5 perc múlva újra futtatja, de mivel üres a dir ez a log:
Feb 18 14:05:01 crond[1216]: USER root pid 8960 cmd /mnt/addtorrents.sh
Feb 18 14:05:01 /mnt/addtorrents.sh: false added to transmission.
Feb 18 14:05:02 /mnt/addtorrents.sh: /mnt/hdd/watchdir/*.torrent added to transmission.Eddig itt tartok :-D
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9647 üzenetére
Feb 17 23:30:01 crond[1216]: USER root pid 3578 cmd /mnt/addtorrents.sh
Feb 17 23:30:02 /mnt/addtorrents.sh: false added to transmission.
Feb 17 23:30:03 /mnt/addtorrents.sh: /mnt/hdd/watchdir/[nCore][mp3_hun]Presser_Gabor_-_Electromantic.torrent added to transmission.log szerint hozzáadja, csak épp a transmission-ben nem látom, továbbá nem is jelenik meg új dir a downloads könyvtárban.... ha .. holnap folyt köv :-D
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9648 üzenetére
A zip-ekben voltak rar fileok, nfo file.... csak bezavart, hogy akicsomagolt dirben is lett zip, csak nem figyeltem a méretét... mire rájöttem hogy a rar-ból csomagolta ki a nagyobb zip-et.
Szóval igen, elégedett vagyok az automata kicsomagolóval, már csak az automata hozzáadót fixálom a segítségeddel és hipp-hipp...
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9609 üzenetére
zip...rar.... ez a log ide vágó része:
McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW Queued for verification (verify.c:257)
Feb 17 22:46:38 transmission-daemon[1646]: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW Verifying torrent (verify.c:215)
Feb 17 22:47:57 finishTorrent: Torrent_dir: /mnt/hdd/downloads, Torrent name: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW
Feb 17 22:47:57 transmission-daemon[1646]: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW Complete (torrent.c:2005)
Feb 17 22:47:57 transmission-daemon[1646]: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW Calling script "/mnt/torrentrar.sh" (torrent.c:1965)
Feb 17 22:47:57 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88a.zip
Feb 17 22:47:59 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88c.zip
Feb 17 22:48:00 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88g.zip
Feb 17 22:48:01 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88b.zip
Feb 17 22:48:02 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88d.zip
Feb 17 22:48:04 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88h.zip
Feb 17 22:48:05 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88f.zip
Feb 17 22:48:06 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88i.zip
Feb 17 22:48:07 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88j.zip
Feb 17 22:48:08 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88e.zip
Feb 17 22:48:09 finishTorrent: Unrar McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/CzW.rarUtcso sorban nekiáll kicsomagolni, de nem csinálja meg.... beillesztettem a -o+ -t au unrar sorba ahogy írtad....
transmisson conf-ban elég ha ki#-ozom a 2 watchdir-es megjegyzést? Tehát a true végűt és a dir meghatározást...
-
ErosenZold
senior tag
válasz
vargalex #9637 üzenetére
if [ "$BUTTON" = "BTN_1" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
WIFI_RADIOSTATUS=`uci -q get wireless.@wifi-device[0].disabled`
if [ $WIFI_RADIOSTATUS == '1' ]; then
echo 1 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness && \
uci set wireless.@wifi-device[0].disabled=0 && \
logger "Wi-Fi radio is on."
else
echo 0 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness && \
uci set wireless.@wifi-device[0].disabled=1 && \
logger "Wi-Fi radio is off."
fi
wifi
fi
fi -
kangoo70
csendes tag
válasz
vargalex #9532 üzenetére
"Örülök", hogy a dd-wrt-t sikerült feltennem hosszú vívódás után. Olyanokat írtak, hogy teljesen beparáztam, hogy brick lesz a vadi új router. Aztán mély levegő és felment. De a QSS nem működik.
Aztán megnéztem az Open-t, amihez király leírások (pl. Tóth Szabinál) vannak, de nem találtam pl. olyan teljes filét, amit csak rá kell nyomjak a gépre (vmi Trunk van írva, mint hozzávaló, de nincs ott link), hanem helyette darabonként kell letölteni mindenfélét, amiről legkevésbé sem tudom, hogy mik, úgyhogy egyre mélyebbre süllyedek a homályba...
Elő kell keresnem egy Linux for Dummies könyvet.
Programozgattam én korábban is, de a Linuxxal még nem kerültem ilyen közeli kapcsolatba...De egy korábbi hozzászólásban[link] (Intruder2k5) jól láttam, hogy a dd-wrt consol ablakában openwrt-s letöltött fileokat telepítettek? ennyire azonos a kettő? Akkor talán egy profi openwrts- is tudna segíteni.
ErosenZold: neked milyen verziójú a 1043ND-d? Lehet, hogy neked is azért nem megy az, ami másoknak meyg a QSS gommbal, mert változtattak az újabb kiadás belsején is, nemcsak a formáján.
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9574 üzenetére
Na srácok... alakul ez mint a púpos gyerek a prés alatt :-D
A több zip-et már kicsomagolja felülírva a már kicsomizott fileokat, viszont most ott egy rakat rar ami a zip-ben volt.... az lehet hogy a scriptben a rar-nál is meg kell adni a auto overwrite parancsot? Mi a varázskapcsoló? :-D
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9574 üzenetére
pont tesztelen a zippes cuccot.... és ahogy néztem...futtatom manuálban a scriptet és kérdés... felülírjam a *.nfo file-t... és akkor esett le hogy az unzip-ben nem nyomtuk be az automata felülírást.... hát erre nem TE is rájöttél :-D
Csak nekem ehhez tesztelni kellett hogy lássam hol akad el ;-)
Beillesztem az új fixált verziót és teszt :-D
-
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9550 üzenetére
Ez a kiindulási dir (/mnt/hdd/downloads/...)
Ez a log ide vágó része:
Feb 17 15:15:46 transmission-daemon[1931]: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW Complete (torrent.c:2005)
Feb 17 15:15:46 transmission-daemon[1931]: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW Calling script "/mnt/torrentrar.sh" (torrent.c:1965)
Feb 17 15:15:47 finishTorrent: Torrent_dir: /mnt/hdd/downloads, Torrent name: McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW
Feb 17 15:15:47 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88a.zip
Feb 17 15:15:49 finishTorrent: Unzip McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/czmve88c.zip
Feb 17 15:15:50 finishTorrent: Unrar McAfee.VirusScan.Enterprise.v8.8.Multilingual.Retail-CzW/CzW.rarEz pedig a végeredmény:
Tehát vmi miatt a 10 zipből csak 2-t csomagol ki.... aztán megáll és a rarokkal nem is kezd már semmit utána :-S
Szerk:
Mi van ha kicsomagolja az első zip file-t.... nem megy tovább a zippeken, hanem nekiáll kicsomagolni a rar-t ami a zipben volt de kiakad és leáll... :-D Vagy nagyon nyakatekert gondolat?
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9543 üzenetére
Na... átírtam a dir dolgot... meg mint a villám... kipróbálom a dupla dir-es dolgot :-D Ha az is megy akkor már sirály....
#!/bin/ash
# posttorrent.sh by KillemovUNPACK_DIR=/mnt/hdd/unpacked_torrents
logger -t finishTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
cd "$TR_TORRENT_DIR"
if [ -d "$TR_TORRENT_NAME" ]
then
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.rar > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.rar" | while read file
do
logger -t finishTorrent "Unrar $file"
mkdir -p $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
unrar x -inul "$file" $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
done
else
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.zip > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.zip" | while read file
do
logger -t finishTorrent "Unzip $file"
mkdir -p $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
unzip "$file" -d $UNPACK_DIR/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t finishTorrent "No rar or zip files in $TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
else
logger -t finishTorrent "$TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fiAzt nem tudom van-e difi a tiedhez képest... de vmi titokzatos módon ez fut az vmiért nem akaródzott.... :-s
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9538 üzenetére
Átírtam erre:
tehát ami volt a rar-os azt egészítettem ki az általad küldöttel a ZIP-es résszel:
#!/bin/ash
# posttorrent.sh by Killemovlogger -t finishTorrent "Torrent_dir: $TR_TORRENT_DIR, Torrent name: $TR_TORRENT_NAME"
cd "$TR_TORRENT_DIR"
if [ -d "$TR_TORRENT_NAME" ]
then
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.rar > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.rar" | while read file
do
logger -t finishTorrent "Unrar $file"
mkdir -p /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
unrar x -inul "$file" /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
done
else
if ls "$TR_TORRENT_NAME"/*.zip > /dev/null 2>&1
then
find "$TR_TORRENT_NAME" -iname "*.zip" | while read file
do
logger -t finishTorrent "Unzip $file"
mkdir -p /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
unzip "$file" -d /mnt/hdd/unpacked_torrents/$TR_TORRENT_NAME
done
else
logger -t finishTorrent "No rar or zip files in $TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME"
fi
fi
else
logger -t finishTorrent "$TR_TORRENT_DIR/$TR_TORRENT_NAME is not a directory"
fiMost kicsomagolja a zip-et, rar-t... még kipróbálom ezt az elején megadom a DEST-Dir-t változós dolgot.... de nekem így is jó, max 4 helyen kell átírni :-D
Még olyan extra kérdésem lenne, hogy van amit vmi titok módon 2x csomagolnak be, először rar-ba aztán azt zip-be... azt is meg lehet vhogy oldani, vagy ne legyek telhetetlen :-D
igen a /mnt/rorrentrar.sh a Scipt... csak már van belőle 4 féle és átmásolgatom mindig amit tesztelek :-D Torrent stop-start, vagy restart mindig volt...
Már file-ba iratom a log file-t a wincsire, mert a routerről el-el tűnik :-D
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9531 üzenetére
Hát... ez a fajta Script nekem vmiért nem akaródzik menni...
Log file-ban ez szerepel:
Feb 17 13:26:14 transmission-daemon[1618]: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT Queued for verification (verify.c:257)
Feb 17 13:26:14 transmission-daemon[1618]: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT Verifying torrent (verify.c:215)
Feb 17 13:27:11 transmission-daemon[1618]: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT Complete (torrent.c:2005)
Feb 17 13:27:11 transmission-daemon[1618]: Drive.SnapShot.v1.40.0.15419.Bilingual.Incl.Keymaker-ZWT Calling script "/mnt/torrentrar.sh" (torrent.c:1965)
Feb 17 13:27:24 transmission-daemon[1618]: Fallout.New.Vegas-Mercenary.Pack.DLC-OneUp Complete (torrent.c:2005)
Feb 17 13:27:24 transmission-daemon[1618]: Fallout.New.Vegas-Mercenary.Pack.DLC-OneUp Calling script "/mnt/torrentrar.sh" (torrent.c:1965)tehát leszedi a rar-t zip-et... meghívja a Scriptet, de a végeredmény nem lesz ott a megadott könyvtárban... lehet megpróbálom beilleszteni a ZIP-es rész a már működő RAR-os verzióba... hátha :-D
-
glugi
tag
válasz
vargalex #9489 üzenetére
A Traffic Redirection alatt nincs semmi, én itt néztem (ehhez voltam szokva, mint 'sima' port forward), Traffic Control-Advanced Rules alatt vannak most a szabályok.
Igen, megadtam a leírás alapján.
/etc/config/samba tartalmaconfig 'samba'
option 'name' 'openwrt'
option 'workgroup' 'MSHOME'
option 'description' 'megosztott'
option 'homes' '1'
config 'sambashare'
option 'path' '/mnt/hdd'
option 'read_only' 'no'
option 'name' 'megosztas'
option 'guest_ok' 'yes'
option 'create_mask' '0777'
option 'dir_mask' '0777'a mask-ot már én írtam át most, hátha ez a gond.
smb.conf.template tartalma
[global]
netbios name = ROUTER
workgroup = MSHOME
server string = MEGOSZTAS
syslog = 10
encrypt passwords = true
passdb backend = smbpasswd
obey pam restrictions = yes
socket options = TCP_NODELAY
unix charset = utf-8
preferred master = yes
os level = 20
security = share
guest account = nobody
invalid users = root
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswdls -la, nem tudom jól csináltam-e, /mnt/hdd-n belül adtam ki a parancsot, eredmény:
drwxr-xr-x 2 root root 0 Feb 16 2011 .
drwxr-xr-x 11 root root 0 Jan 1 1970 ..Minden beállítás így volt délelőtt is, a Te leírásod alapján a user-t is kicseréltem share-re még az elején.
-
-
válasz
vargalex #9484 üzenetére
Jójó, persze nem vitatni akarom én ezt a kérdést, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy azért nehogy keresztre feszítsd magad emiatt...
Mellesleg aki olvassa a topikot, az nagyon jól tudja, hogy ezt a felajánlást Te megtetted már máskor is, mindenféle ok nélkül!
A wget dolog meg úgy néz ki, hogy több variációban fordul elő, mert én megpróbáltam már 1-2 órával ezelőtt is mikor olvastam a hsz-ed, akkor a jelenség az volt, hogy nekifogott többször, de nem ment neki, közben görgette is rendesen a PUTTY ablakot, és csak CTRL+C -re fejezte be. Most megint megpróbáltam, és ezt kaptam...
-
válasz
vargalex #9478 üzenetére
"Mivel az én figyelmetlenségem miatt vált használhatatlanná..."
Azért mondjuk alapból gyanúsnak kellene lennie, hogy 0,3mp alatt letölti a 8MB-os firmware-t, a 4Mbit-es ADSL, ami máskor 15mp szokott lenni (csak példa számok). Másrészt, ha jól rémlik, hibaüzit is dob a wget a filecsonk letöltése után. Mellesleg körülbelül 760x volt olvasható már itt a topikban is, ami le van írva a 760-as hsz-ben is, hogy mielőtt flashelünk, ellenőrizzük le a letöltött file méretét, mielőtt ENTER-t ütünk az mtd-re. Szerencsére a hiba orvosolható...
-
válasz
vargalex #9460 üzenetére
Ez nem egészen korrekt... Vigyázz, mert ez a parancs az, ami a hatszáz akárhány kilobájtos firmware-t szedi le, azt flasheli, aztán tégla... wget-hez helyesen így van a parancs:
wget http://users.atw.hu/openwrt/firmwares/openwrt-backfire-10.03-p3t1v1.8.luci-tl-wr1043nd-v1-factory.bin
Ahogy itt is láthatod.
http://users.atw.hu/openwrt/index.php?topic=5.0szerk..
Most olvastam tovább, és látom, elkéstem vele. -
tam@s
tag
válasz
vargalex #9460 üzenetére
Huha, megpróbáltam, amit írtál, bemásoltam a puttyba, majd kb. 5 mp múlva újra indult.
Azóta 3 mp-ként villa egyet minden led, csak a PWR világít folyamatosan.
Próbáltam a qss gombot nyomva tartani indulásnál, de semmi változás.
Van valakinek ötlete, hogy ilyenkor mit lehet tenni?
Köszi a sok segítséget! -
Speeedfire
félisten
válasz
vargalex #9454 üzenetére
Megvan már a php script, hogy ne kelljen a fájlokat letöltenem, aztán meg feltöltenem a kis dsl netemmel, hanem a serverek között átmásolja őket.
Holnap megpróbálok még rájönni mi lehet a gond, de szerintem a dev beállításoknál kellene az uclibc-t kicsit átbuherálni vagy nem is tudom... -
Speeedfire
félisten
válasz
vargalex #9449 üzenetére
Forgatnék én sajátot, de felidegesít már, hogy sehol sem akar összejönni...
Se fedora, se ubuntu, se debian. Már notin is megpróbáltam, mindig kilép ott ahol a múltkor is mutattam...
A csomagokat megcsinálja, de magát az fw-t már nem. Nem értem mi a baja.
Most egyelőre marad a trunk, de felpakolom a csomagokat egy saját tárhelyre, így megmaradnak azok a csomagok amik nekem kellenek az adott snapshothoz. -
Speeedfire
félisten
válasz
vargalex #9411 üzenetére
Én is erre tudok tippelni csak. A másik meg, hogy ha kinyitotta akkor nem zárja be. Egy idő után ennél több is szokott lenni. Transmission-ből megszoktam, hogy van kb 4 db belőle...
Más:
Másodjára viccel meg a trunk. Le akartam szedni egy régebbi trunk fw-hez pár csomagot erre nem indulnak el.
symbol 'errno': can't handle reloc type 0x2f in lib '/lib/libpthread.so.0'Forgatni meg valami miatt még mindig nem tudok most. Valami hw hibára kezdek már gyanakodni, mert se ubuntu, se fedora se debian...
Szintén más: mi az ajánlott soros kábel? Akarok mostmár én is csinálni maganak egyet.
ca-42 vagy dku-5?
ebay-en már ~600ft-ért van ca-42 free shippinggel. -
-
nagash
senior tag
válasz
vargalex #9386 üzenetére
Hát ha már kiadtam érte 13k-t, akkor már használni fogom.
Nem téma az USB, majd megoldom valahogy...Tényleg annyit szerettem volna, hogy a háztartásban lakó 2noti és 1pc tudjon hova menteni.
Képeket osztottam volna meg róla, ahhoz igazából még elég is lehet a 2Mb/s.Ha feltolom majd az Open-wrt-t és elérek vele stabil 6-8megát ami ugye szerencse kérdése is, akkor már elégedett lennék.
Jelenleg épp úgy néz ki, hogy el is adtam a külső vinyómat, mert az is baj, hogy a router nem kapcsolja le, tehát folyamatosan pörög ami elfogadhatatlan. Ha kikapcsolom, akkor mindig újra be kell lépnem és el kell indítanom a szolgáltatást.
Még gondolkodom egy ilyen Multimédia lejátszó beszerzésén, azon van Lan csati és tudja az összes funkciót is.
-
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9338 üzenetére
Király vagy.... műxik... lekaptam egy 1.rar-os torrentet és megy... végre tökéletes :-D
Még annyit megteszek, hogy az unpacked dir-t kiteszem 1 könyvtárral feljebb, akkor nem veszik el a többi közt!Most jól elmentem ezt a scriptet ha neadj Isten vmi történne a routerrel
-
ggaben1
tag
válasz
vargalex #9319 üzenetére
A pendrive egy particióa vinyó2 ebből csak az egyik ext3.Most rebootoltam a router-t és az előbbi parancsra jelenleg ez a válasz:
root@DD-WRT:~# ls -l /dev/sd*
brw-r--r-- 1 root root 8, 0 Jan 1 1970 /dev/sda
brw-r--r-- 1 root root 8, 1 Jan 1 1970 /dev/sda1
brw-r--r-- 1 root root 8, 2 Jan 1 1970 /dev/sda2
brw-r--r-- 1 root root 8, 16 Jan 1 1970 /dev/sdb
brw-r--r-- 1 root root 8, 17 Jan 1 1970 /dev/sdb1
brw-r--r-- 1 root root 8, 21 Jan 1 1970 /dev/sdb5
Én csak egy vinyót meg egy pendrivet akartam felmountolni két külön helyre,a fene se gondolta volna hogy ez ekkora programozást igényel. -
ggaben1
tag
válasz
vargalex #9315 üzenetére
root@DD-WRT:~# ls -l /dev/sd*
brw-r--r-- 1 root root 8, 0 Jan 1 1970 /dev/sda
brw-r--r-- 1 root root 8, 1 Jan 1 1970 /dev/sda1
brw-r--r-- 1 root root 8, 2 Jan 1 1970 /dev/sda2
brw-r--r-- 1 root root 8, 5 Feb 11 11:40 /dev/sda5
brw-r--r-- 1 root root 8, 16 Jan 1 1970 /dev/sdb
brw-r--r-- 1 root root 8, 17 Jan 1 1970 /dev/sdb1
brw-r--r-- 1 root root 8, 18 Feb 11 11:40 /dev/sdb2
brw-r--r-- 1 root root 8, 21 Jan 1 1970 /dev/sdb5 -
-
ggaben1
tag
válasz
vargalex #9310 üzenetére
A ddwrt disk infojánál csak ennyit kapok:
Disk Info
--- /dev/sda
Block device, size 120.1 MiB (125960192 bytes)
DOS/MBR partition map
Partition 1: 109.8 MiB (115153920 bytes, 224910 sectors from 16065)
Type 0x0F (Win95 Ext'd (LBA))
Partition 5: 109.8 MiB (115121664 bytes, 224847 sectors from 16065+63)
Type 0x83 (Linux)
Ext3 file system
Volume name "JFFS"
UUID 046B424E-61AD-AFAD-936F-A35C251DAE39 (DCE, v10)
Volume size 109.8 MiB (115118080 bytes, 28105 blocks of 4 KiB)
Status: Mounted on /jffs
Status: Not mountedEz ugye a 120mb pendrivom,amit felcstolt jffs-ként.De ezt is csak akkor hajlandó ha engedem neki az automatic drive mountot.Ha az nincs bekapcsolva akkor semmilyen infot nem ad a rádugott lemezekről.
Ha startupba írom a instrukciótok alapján a parancsokat akkor sem történik semmi. -
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9248 üzenetére
nem volt baja... csak az sem ment.... :-D
Ez elvileg annyival "jobb", hogy nem ömlesztve lennének a kicsomagolt cuccok, hanem külön-külön ugyanolyan nevű dir-be mint a becsomagolt...
az a gáz, hogy a /var/log/xxx file-ba sem ír semmit...
van akinek működött egyébként?
putty-in keresztül megy az unrar...unrar x xxx.rar /mnt/hdd/downloads/unpacked
simán kicsomagolta.....
off:
Scheduled Tasks-ba "véletlenül" bemásoltam a scriptet... hogy lehet eltávolítani???
Ha a resetre ha a submit-ra nyomok ottmarad a rohadék :-D -
nimfas
addikt
válasz
vargalex #9241 üzenetére
jaj bocs... ott van csak nem írtam ide a forumba
most kerestem másik scriptet.... ez az:
#!/bin/bash
#
# Simple extraction script for torrents with compressed files.# Directory to store the un-compressed files in.
DEST_DIR="${/mnt/hdd/downloads/unpacked}/${TR_TORRENT_NAME}"
# Source directory, should not be changed.
SRC_DIR="${TR_TORRENT_DIR}/${TR_TORRENT_NAME}"
# Log file, file where we tell what files have been processed.
LOG_FILE="/var/log/unpacks.log"
# Get current time
RUN_AT=$(date +"%F %T")if [ -d "${SRC_DIR}" ]; then
find "${SRC_DIR}" -iname "*.rar" -execdir unrar e -inul -o+ -kb '{}' "${DEST_DIR}" \; -printf "${RUN_AT}: Unpacked %f into %H\n" , -iname "*.zip" -execdir unzip -qq -o '{}' -d "${DEST_DIR}" \; -printf "${RUN_AT}: Unpacked %f into %H\n" >> "${LOG_FILE}"
fia kiemelt sor jó így, ha az a cél könyvtár?
-
nimfas
addikt
-
ggaben1
tag
válasz
vargalex #9230 üzenetére
Nos, billesztettem ilyen módon
"cache-size-mb": 5
de a transmission indításakor ezt a hibaüzit kapom:Transmission nie uruchomione? Start ...
[14:27:44.951] JSON parser failed in /jffs/etc/transmission/settings.json at line 59, column 5: ""cache-size-mb":"
root@DD-WRT:~#tehát valami mégsem patent.
Továbbá már egy 2 Mbit/sec-es feltltés is 100%-ra hajta ki a procit. Ez ellen lehetne valamit tenni? Mert szerintem ez miatt van az hogy random időközönként restartol a router vagy leáll a torrent kliens.
A ddwrt diagnosztikai oldalán torrentezés közben 5MBYTE szabad memóriát ír míg nélküle jelenleg 7,7 MBYTE-ot. -
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex #9209 üzenetére
Mégis sikerült felraknom a csomagokat. Elérhető szokásosan a http://vargalex.uw.hu/ar71xx/packages címen.
A csomagok telepítéséhez elegendő a /etc/opkg.conf-ban az src átírása:
src/gz packages http://vargalex.uw.hu/ar71xx/packages
Majd
opkg update
opkg install csomagnévNem teszteltem, mert én trunk verziójú firmware-t használok.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #9139 üzenetére
valami hasonló lehet ha csak nem ugyan ez...
mount -t ext2 /dev/sda1 /jffs -o rw,noatime
mount -t ext2 /dev/sda3 /mnt -o rw,noatime
echo "export PATH=/jffs/bin:/jffs/sbin:$PATH:" >> /tmp/root/.profile
echo "export LD_LIBRARY_PATH=/jffs/lib:/jffs/usr/lib:/jffs/usr/local/lib" >> /tmp/root/.profile
sleep 10
/jffs/etc/init.d/transmission start -
-
-
válasz
vargalex #9038 üzenetére
Nem hiszem, mert azt írta korábban, hogy visszaállítás után ment az gyorsabban is... Csak aztán megint ennyi lett.
-
-
válasz
vargalex #8981 üzenetére
Elvileg benne van.. Legalábbis az x86-ban.
root@DD-WRT:~# /bin/busybox
BusyBox v1.13.4 (2010-12-24 10:58:29 CET) multi-call binary
Copyright (C) 1998-2008 Erik Andersen, Rob Landley, Denys Vlasenko
and others. Licensed under GPLv2.
See source distribution for full notice.
Usage: busybox [function] [arguments]...
or: function [arguments]...
BusyBox is a multi-call binary that combines many common Unix
utilities into a single executable. Most people will create a
link to busybox for each function they wish to use and BusyBox
will act like whatever it was invoked as!
Currently defined functions:
[, [[, adjtimex, arp, arping, ash, awk, basename, bunzip2, bzcat, cat, chattr, chgrp, chmod, chown, chroot,
clear, cmp, cp, cut, date, dc, dd, df, dirname, dmesg, du, e2fsck, e2label, echo, egrep, env, expr, false,
fdisk, fgrep, find, free, fsck, fsck.ext2, fsck.ext3, ftpget, ftpput, getopt, grep, gunzip, gzip, halt,
hdparm, head, hexdump, hostname, hwclock, id, ifconfig, ifdown, ifup, insmod, install, kill, killall, klogd,
less, ln, logger, login, logread, ls, lsattr, lsmod, lzmacat, md5sum, mesg, mkdir, mke2fs, mkfifo, mkfs.ext2,
mkfs.ext3, mknod, more, mount, mv, nameif, nc, netstat, nice, nohup, nslookup, pidof, ping, pivot_root,
poweroff, printenv, printf, ps, pwd, reboot, renice, reset, resize, rm, rmdir, rmmod, route, run-parts,
rx, sed, sendmail, sh, sha1sum, sleep, sort, strings, stty, sync, sysctl, syslogd, tail, tar, tee, telnet,
telnetd, test, tftp, time, top, touch, tr, traceroute, true, tty, tune2fs, umount, uname, uniq, unlzma,
uptime, usleep, uudecode, uuencode, vconfig, vi, watch, wc, wget, which, whoami, xargs, yes, zcat
root@DD-WRT:~# -
-
bpmcwap
senior tag
-
_szantos_
csendes tag
válasz
vargalex #8912 üzenetére
Ezzel a javított verzióval a kövekező parancsokra:
root@OpenWrt:~# opkg-link add samba3
root@OpenWrt:~# opkg-link mount /mnt/progikA következőt írja:
Not linking /mnt/progik/etc/config/samba to /mnt/progik/etc/config/samba
/mnt/progik/etc/config/samba Already exists
Source directory /mnt/progik/etc/samba/smb.conf does not exist
Not linking /mnt/progik/bin/smbpasswd to /mnt/progik/bin/smbpasswd
/mnt/progik/bin/smbpasswd Already exists
Not linking /mnt/progik/bin/nmbd to /mnt/progik/bin/nmbd
/mnt/progik/bin/nmbd Already exists
Not linking /mnt/progik/etc/init.d/samba to /mnt/progik/etc/init.d/samba
/mnt/progik/etc/init.d/samba Already exists
Not linking /mnt/progik/etc/samba/smbpasswd to /mnt/progik/etc/samba/smbpasswd
/mnt/progik/etc/samba/smbpasswd Already exists
Not linking /mnt/progik/bin/smbd to /mnt/progik/bin/smbd
/mnt/progik/bin/smbd Already exists
Not linking /mnt/progik/etc/samba/smb.conf.template to /mnt/progik/etc/samba/smb.conf.template
/mnt/progik/etc/samba/smb.conf.template Already exists -
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #8903 üzenetére
nem engedlek be de megőrülök most már ettől a xartól hogy nem tudok sh-t futtatni....
viszont képzeld szerkeszteni se... vi megnyitja de nem tudom átírni... nem igazán értem, mert az hogy mondjuk open alatt nem ment azt még betudom valami hüjeségnek de hogy ddvel se megy az már nem kerek... megpróbálom még azt hogy nem mnt alatt hanem mondjuk tmp alatt bűvészkedek, hátha úgy...nem igy sem.... not found... no comment....
-
_szantos_
csendes tag
válasz
vargalex #8902 üzenetére
Köszi a segítséget!
Tehát ha jól értem a lépéseket:
1 - felinstallálok egy csomagot a külsőre:
opkg -dest kulso install csomagneve
2 - mountolom
opkg-link mount /mnt/progik
3 - majd hozzáadom
opkg-link add csomagneve1. lépés lezajlik.
2. lépésnél rengetegszer ezt írja:
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Usage: basename FILE [SUFFIX]Strip directory path and suffixes from FILE.
If specified, also remove any trailing SUFFIX.sed: unmatched '|'
BusyBox v1.15.3 (2010-04-06 03:14:11 CEST) multi-call binaryUsage: mkdir [OPTIONS] DIRECTORY...
Create DIRECTORY
Options:
-m Set permission mode (as in chmod), not rwxrwxrwx - umask
-p No error if existing, make parent directories as neededsed: unmatched '|'
BusyBox v1.15.3 (2010-04-06 03:14:11 CEST) multi-call binary
--------------------------------------------------------------------------------------------------
3. lépés uaz, mint a 2. ez normális ?!
És reboot után sincs változás az alapproblémát illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- EVGA GTX 1060 SSC ACX 3.0 6GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Gigabyte RTX 2070 8GB / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest