- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8602 üzenetére
azt mindenképpen mert nekem ugye kell az online áramszünet után is automatice... itt jut eszembe dd-n hol az időzítés? ahol ashellt tudom futtatni. És CGIt kell külön valahol engedélyezni? Köszi
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8595 üzenetére
meg van az egyik wifi virtuális... ? a virtuálist gondolom eltávolíthatom... ?
FTP: egyébként az is jó FTPben hogy azt a marha sok macet egyszerűbb feltolni nekem mit bepötyögni... az alapján szűrök... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8597 üzenetére
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8595 üzenetére
á, köszi!
--
Nem igazán értem a wifit. Itt a laptop is meg a PC is, először azt hittem rosszat mutat a PC mert van net, de nem van net az egyik wificsatin, a másikon amire a laptop jelentkezett fel azon viszont nincs... ???
Nem szeretném nyitva hagyni a másikt, letörölném... vagy lezárnám nehogy valaki azon át bejöjjön vagy ilyesmi...
van még egy fonos kérdésem... adsl kapcsolat... úgy vettem észre hogy manuálisan csatlakoznom kellett nem találtam automatikus csatlakozás mint az openbe vagy a gyári fwbe... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8593 üzenetére
és az hogy van hogy két wifi csatorna van???
FTP: szeretem, mert gyors, tiszta, átlátható, a konzollal nincs bajom csak legyen leírás -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8577 üzenetére
hát ez elég xar magyarítás...
amit kellett volna azt nem fordították, amit nem kellett volna azt meg igen, igy néhol elég nagy marhaságok vannak....
Van valami amit alapból nem árt ha beállítok, avagy be kell állaítani a DDre való tekintettel? Alapokon túl-ip, mac, usb, ilyesmi?
Köszi
az pl hogy van hogy FTPn nem érem el a teljes rendszert ahogy openbe...??? Ezzel csak telnetelni lehet majd, ftpn nem lehet tolni neki az anyagot?módosítani F4el... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8573 üzenetére
aha, tényleg jobb elsőre, csak nekem jobb lenne magyar... a konzollal nincs gondom csak legyen leírás és ha még nem jött volna le elég kísérletező típus vagyok
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8570 üzenetére
ok, akkor most újfent leszedtem 15704 FAKTORYT
fogom belépek 192.168.1.1.
frissitem ez nem olyan mint az open higy mindent SSL hanem kvázi kész és konfigolható ha jól értem ugye? -
bpmcwap
senior tag
válasz
Speeedfire #8565 üzenetére
wifin usb 1,7-2mb/s
instabil wifi, két falon nem ment át, a beton födém felejtős...
dhcp állandóan befagyott, kiakadt, hibaüzivel szállt el(mozilla be se hozta, ex mac listnál 504!!!!504!)
meg inti azt mondta DD lenne nekem való, meg mindenki DDvel jött, opennel meg már ki volt a hócipőm...
meg egyéb apróságok - lásd hszeim listázása topikban.... -
bpmcwap
senior tag
válasz
adamka16 #8561 üzenetére
srácok, egyet kell elfogadni, ti értetek hozzá, én nem nektek lehet sokatoknak ez a szakmája nekem nem, mátrixban éltek, tronba nyaraltok és agy helyett chip van beültetve a buksitokba és folyékony szilicum folyik az ereitekben
Én máshoz értek, kérdeztem, egyébként gugliztam is, ezér tuttam hogy hol kell keressek, félreértettem mert én ugy értettem hogy ha már nem gyári akkor webflesh kell különben tégla, pont nem volt itt senki én meg bennetek már megbíztam, hogy tuti jót mondtok mert már sokszor segítettetek, csak hogy azzal nem számoltam, hogy én is félre érthetek valamit és potn nemlesz itt senki 4-5órán kerestül aki észrevegye hogy hüjeséget csinálok... ennyi... én eleve azzal kezdtem hogy nem hibáztatok senkit!! Ezt most is tartom, annyi van hogy az én munkémban nem lehet félinfokat félmondatokat mondani mert akkor ügyfél kemény árat fizet-illetve utóbbi időben én és családom fizetünk ha félrenézek valamit, magmból indultam ki, rosszul tettem, mert nem értek hozzá úgy ahogy ti.pont ha lehet lépjünk túl rajta, gondolm más is tanult belőle nem csak én
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8555 üzenetére
van egy jó oldala annak, hogy 18000et fizettem érte és nem 15000öt... multinál szervizbe azonnal kicserélték... igaz kamuztam kicsit, de rendes volt a srác és végül én sem éltem vissza a bizalmával plusz meghívtam őket egy kávére... ; ja sluszpoén nyertem a bolton 3000et igaz ez kb a benzinpénz pestre meg vissza... lényeg itt vagyok, nem fogok forrasztani mert ahoz már tényleg nem értek, de neki kéne állni ennek a routernek valahogy.........
most mi legyen, egyből vágjam a falhoz, vagy azért tegyek egy próbát... ?
ásó, nyuszi, medvve meg van???
lehetek pofátlan? Csak hogy tiszta legyen... factoryt toljam neki és magát instalállja, majd csak beállítgatni kell... ki be húzni kábel vagy ilyesmi semmi??? mondjuk ez még gyári... azt irja fogjam cdt... erre a részre nem is emlékszem... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8538 üzenetére
"nem hibáztatok senkit"
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8534 üzenetére
lehet hogy végig kéne gondolni ki milyen tanácsokat osztogat... nem hibáztatok senkit de addig amig "csak" tothszabi, varga és toxin leírása volt és nem voltak ilyen keresztbe tanácsolgatások nem nagyon olvastam elszállásról -ezért volt bennem is ekkora bizalom, hogy mindenki jobbról balról írja hogy miért nem váltok, miért nem váltok... a topik lényege hogy segítünk egymásnak de vagy teljes információkat kellene nyújtani vagy semmijet, de ilyen részinformációkból gyorsan lehetnek hibák, nem csak ezen a területen, más területen is.... most itt vagyok egy darab téglával, gari nem lesz rá soroskábelem nincs de azzal se tudnék mit kezdeni, aztán fizethetek még egy vasért... pedig ha jól értem az elmúlt napokban mikor kínlódtam az opennel csak egyetlen egy szót kellett volna odabiggyeszteni mikor valaki azt mondta hogy tedd fel a dd-t hogy a factory-t... egy szó........ de direkt kérdeztem mielőtt elkezdtem, még irtam is közvetlen az után hogy belinkelted... sőt még kérdeztem is hogy kell e az a frissitéshez mert a két fájl nem fért be a tmp-be ahogy a te leírásodban volt, hogy ssl-en keresztül hogy kell telepiteni...... thats it.
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Speeedfire #8528 üzenetére
aha.... már értem.... rosszat tettem föl,ezért lett olyan csend a topikban.... factoryt kellett volna feltenni nem a webflasht.... qvajó....
és akkor most semmi alternatíva nincs?Más még sose járt igy? valami kisütés vagy hardreset????reboot, reinstall, akármi???
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Speeedfire #8528 üzenetére
mert az openmár fent volt, azt irta boatkiller , hogy "Ha először flash-eled a routert(nem frissíted!), akkor a "factory-to-ddwrt.bin" fájl-t töltsd le.
Ha frissíted, akkor a "tl-wr1043nd-webflash.bin" fájl-t töltsd le."tsoky is ezt a file-t irta a leirásában... de ha nem lett volna jó akkor gondolom fel se megy hanem elszáll hibaüzivel...
napok óta itt oltogatott mindenki hogy rakjam fel a dd-t mennyivel jobb és mivel toxin meg tothszabi oldalan olyan szépen le volt írva meg mindenki ódákat zengett, gondoltam ezt is úgy kell ahogy le van írva... miért most ez kuka???? fent van az fw!!! valahogy csak be tudok lépno hogy kiadjam a dhcpt vagy életet leheljek bele.... nem???
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8515 üzenetére
azt hiszem kezdek ideges lenni... én pont ezt raktam fel amit belinkeltél, van valami ötleted hogy tudnám elérni a router? nem tudok hozzá csatlakozni addig se putty, se tel, se ftp, se usb, semmi... reszetelni se tudom... csak villog...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8522 üzenetére
se reszettel, se qssel, fix ip, semmi...
sys fel se villan csak az 1234wan villog, ki be dugás semmi, annyi van hogy elvileg fel ment a ddwrt de azóta nem érem el, az mivel nincs beállítva igy kvázi szvsz agyhalott... se dhcp, se semmi nem megy rajta gondolom mert konfigolni kellene, ahhoz meg elkéne érjem... saját farkába harapott... tudna valaki segiteni? -
bpmcwap
senior tag
válasz
ami ott van faktori arra meg azt mondja hogy failed lokal... kell az a frissitéshez???
szerk, bocs valszeg nem fér föl....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
na akkor ez nem jött össze, nem tudom frissiteni az open ddre... nem megfelelő képfájl vagy valami hasonlót ír ki...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
morpheus133 #8512 üzenetére
hu, kössz hogy szólsz!
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8510 üzenetére
találtam, olvasom, már csak magyarítást keresek
http://wrt160nl.org/indexx.html -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8508 üzenetére
Tudsz adni DDWRT-hez is valami hasonló oldalt mint toxiné vagy tothszabié az OPENWRTről? Melyiket lenne nekem érdemes feltenni? Ha jól tudom van magyar nyelvü is.
Köszi! -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8458 üzenetére
köszi... nyomos érv... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8454 üzenetére
és cgi, meg shell scriptekkel mizu?
Köszi -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8443 üzenetére
van valai tszt??? Melyik mit tud, összehasonlítás, melikynek mi az erőssége, mi mit nem tud...???
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Keresztapper #8433 üzenetére
őőőő, igen, lehetséges a második verzió....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
HGabor25 #8434 üzenetére
egyrészt elrejteném az SSID-t, akkor nem is látják hogy van wifi
aztán alkalmaznék mac szűrést
fix ipket osztanék ki
és ezt még le is lehetne titkosítani
ezek után pedig nem is biztos hogy ki kellene kapcsolni a wifit, amit egyébként egy pipával kapcsolsz be ha jól emlékszem a gyári fwre, de nekem open van -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8426 üzenetére
igen, ott belül már érzem, csak most nincs erőm nekiállni....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8417 üzenetére
nem
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8417 üzenetére
root@OpenWrt:~# mke2fs -j /dev/sdb1
-ash: mke2fs: not found
root@OpenWrt:~# fdisk -1
fdisk: invalid option -- 1
Usage: fdisk [-b SSZ] [-u] DISK Change partition table
fdisk -l [-b SSZ] [-u] DISK List partition table(s)
fdisk -s PARTITION Give partition size(s) in blocks
fdisk -v Give fdisk version
Here DISK is something like /dev/hdb or /dev/sda
and PARTITION is something like /dev/hda7
-u: give Start and End in sector (instead of cylinder) units
-b 2048: (for certain MO disks) use 2048-byte sectors
root@OpenWrt:~# mke2fs -j /dev/sdb1
-ash: mke2fs: not found
root@OpenWrt:~# -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8408 üzenetére
not found -
bpmcwap
senior tag
válasz
BigBlackDog #8400 üzenetére
hogy van beállítva a kapcsolat? van olyan lehetőség hogy automatikus, állandó vagy passzív... meg kellene nézni hogy van beállítva... a másikon is open van vagy azon gyári?
Open:
hálózat, interfészek, wan alatt keresd -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8408 üzenetére
és ez ext2, ext 3 vagy ext4
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8406 üzenetére
format /dev/sdb ???
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8403 üzenetére
lehet valami partizán pendriver???? ha az akkor szóljál mrt akkor szólnék a többieknek is...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8403 üzenetére
elvileg tök üres, most bontottam ki a dobozból, ilyen promó cumo...
most ilyenkor mi a xart csináljak??? mind a 4et töröljem? -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8401 üzenetére
root@OpenWrt:~# fdisk -
Unable to open -
root@OpenWrt:~# fdisk /dev/sda1
Unable to open /dev/sda1
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/usbdrive start
Mounting USB drive: Error opening '/dev/sda1': No such device or address
Failed to mount '/dev/sda1': No such device or address
Either the device is missing or it's powered down, or you have
SoftRAID hardware and must use an activated, different device under
/dev/mapper/, (e.g. /dev/mapper/nvidia_eahaabcc1) to mount NTFS.
Please see the 'dmraid' documentation for help.
Done.
root@OpenWrt:~# dmraid
-ash: dmraid: not found
root@OpenWrt:~# fdisk
Usage: fdisk [-l] [-b SSZ] [-u] device
E.g.: fdisk /dev/hda (for the first IDE disk)
or: fdisk /dev/sdc (for the third SCSI disk)
or: fdisk /dev/eda (for the first PS/2 ESDI drive)
or: fdisk /dev/rd/c0d0 or: fdisk /dev/ida/c0d0 (for RAID devices)
...
root@OpenWrt:~# fdisk -l
Disk /dev/sdb: 2123 MB, 2123890688 bytes
66 heads, 62 sectors/track, 1013 cylinders
Units = cylinders of 4092 * 512 = 2095104 bytes
Disk identifier: 0x6f20736b
This doesn't look like a partition table
Probably you selected the wrong device.
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 ? 190161 469122 570754815+ 72 Unknown
Partition 1 has different physical/logical beginnings (non-Linux?):
phys=(357, 116, 40) logical=(190160, 19, 11)
Partition 1 has different physical/logical endings:
phys=(357, 32, 45) logical=(469121, 38, 51)
Partition 1 does not end on cylinder boundary.
/dev/sdb2 ? 41225 514350 968014120 65 Novell Netware 386
Partition 2 has different physical/logical beginnings (non-Linux?):
phys=(288, 115, 43) logical=(41224, 14, 47)
Partition 2 has different physical/logical endings:
phys=(367, 114, 50) logical=(514349, 26, 42)
Partition 2 does not end on cylinder boundary.
/dev/sdb3 ? 456961 930086 968014096 79 Unknown
Partition 3 has different physical/logical beginnings (non-Linux?):
phys=(366, 32, 33) logical=(456960, 18, 30)
Partition 3 has different physical/logical endings:
phys=(357, 32, 43) logical=(930085, 29, 39)
Partition 3 does not end on cylinder boundary.
/dev/sdb4 ? 1 888863 1818613248 d Unknown
Partition 4 has different physical/logical beginnings (non-Linux?):
phys=(372, 97, 50) logical=(0, 0, 1)
Partition 4 has different physical/logical endings:
phys=(0, 10, 0) logical=(888862, 51, 30)
Partition 4 does not end on cylinder boundary.
Partition table entries are not in disk order
root@OpenWrt:~#sdb-t hivjam és arra nyomjak d-t? Az lesz a pen? Nehogy a romot vagy a ramot gyaluljam le...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8398 üzenetére
2gb
putty format mi?
nekem kinai a linux.... -
bpmcwap
senior tag
válasz
adamka16 #8393 üzenetére
a kiszuperált pendrivernél elhal a dolog...
nem nagyon tudnám kiszuperálni, meg mint írtam 60%a teli aaz 1terrás winyónak nem tudom hova tenni emig leformáznám, plusz, most kiakartam probálni hogy leformázok egy pent hogy arról menne a hellovilág és nem is tudom ext4re formázni...
azt se tudom hogy kell...
Winbe jobb gombra csak ntfs meg fat van.... linux meg nincs...
-
bpmcwap
senior tag
4-5mb/s? hát az se egetrengető, az nekem nem ér annyit hogy ne tudjam bárhol használni... vezetéken meg nem is kapcsolódom a routerhez..
Azért vicc ez a router....
gyári fw usbről wifin 0,8-1mb/sec
openwrt usbről wifin 1,8-2,2mb/sec
openwrt usbről ext fájlrendszerrel már 4-5mb/sec...
Esetleg valami olyan fw is amivel legalább meg lehetne közelíteni a leírásban szereplő 300at...???? . -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8378 üzenetére
az ext nem látja a win ha jól tudom, én pedig a winyot viszem is ha kell és laptopra is dugom közvetlenül, nekem meg mindenhol winem van.... ráadásul az egyterrás winyo 60%a van teli cuccokkal... nincs is hova áttegyem, anélkül meg nehezen lehetne partizni vagy formatálni....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8375 üzenetére
igen közbe megnéztem feltettem, listáztam és hpfs/ntfs
böngészőből megy a 192.168.1.1. a torrent meg a kamerák de a winyot nem érem el, illetve elérem de azt írja ki bármit keresek hogy No such file or directory
esetleg a portok nem kavarhatnak itt be? mert a kamerrák miatt a portokkal kavarásznom kellett... Lehet valah9onnan ki vettem egy pipát vagy ilyesmi hüjeség lehet... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8354 üzenetére
jaaa...
grat
azt hiszem én se szeretnék már többet, elég ez a három.....
-
megpróbáltam elérni bongészőben a teszt.sh-t... nem ment.... elérni másik könyvtárat fájlt, nem ment... ftpben elérek mindent! PUTTY, tothszabi féle usbdriver start üzenet:
root@OpenWrt:~# /etc/init.d/usbdrive start
Mounting USB drive: ntfs-3g-mount: mount failed: Device or resource busy
Done.Volt valami kavarászás a fényképek miatt a winyókkal.... lehet nem is ntfs van hanem fatos......
ezt mondjuk nem tudom így hálón hogy tudom ellenőrizni, de gpondolom ez lehet a bibi... csak az az érdekes, hogy putty tc látja... na mindegy... lényeg, hogy kellene átt írjam a scriptet hogy jó legyen... ???
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=98
STOP=40
start()
{
echo -n "Mounting USB drive: "
ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sda1 /mnt/hdd
echo "Done."
}
stop()
{
#/etc/init.d/transmission stop
echo -n "Umounting USB drive: "
sync
sync
umount -l /dev/sda1
echo "Done."
}
restart()
{
#/etc/init.d/transmission
stop
stop
start
#/etc/init.d/transmission
start
}köszi!
-
bpmcwap
senior tag
vezeékkel próbálod vagy wifin? Nem lehet hogy be van kapcsolva a macszűrés? fix ip? Ilyesmi??? a routeren van egy lyuk, azt kell nyomni valami hegyessel- ekkor gondolom ahogy a gyári softnál is hardreszeteli a DDwrtt-erre mindenképpen várj megerősítést, mert csak gondolom, ráadásul itt openwrtsek vannak tönbbnyire, ahogy én is, szerintem keress DDwrt topikot, de ha nincs simán nyiss neki egyet, mert szvsz nem vagy egyedül a DDwrtvel sem....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #8330 üzenetére
ugyan az... komolyan mondom hülyét kapok...
root@OpenWrt:~# ls -las /mnt
0 drwxr-xr-x 3 root root 0 Jan 24 19:16 .
0 drwxr-xr-x 12 root root 0 Jan 1 1970 ..
0 -rwxrwxrwx 1 root root 386 Jan 24 15:37 ftp_backup.sh
12 drwxrwxrwx 1 root root 12288 Jan 24 18:05 hdd
0 -rwxrwxrwx 1 root root 47 Jan 24 19:23 teszt.sh
root@OpenWrt:~# cat /mnt/teszt.sh
#!/bin/sh
echo -e "\Hello world\n"
exit 0
root@OpenWrt:~# /mnt/teszt.sh
-ash: /mnt/teszt.sh: not found
root@OpenWrt:~#látja listázni, bele lát, tudom szerkeszteni, csak lefuttatni nem látja.... ???
-
bpmcwap
senior tag
azt ez is tud.... és azzal mit csinálsz???van valami progid amivel tolod ftpre, vagy a kamera progija tolja felfele???
Nekem mindenképpen rádiós kellett mert nem akartam összevisszavezetékezni a lakást, meg ugye jó lesz a kertbe is igy a biztonsági részt is le tudnám kezelni egy másik progival... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8320 üzenetére
tetőtérbeépítéses a ház, fent vannak a szobák, lent nappali, konyha... Anya sokat van értelemszerűen a konyhában, a "nagylányom" most hétvégén lesz 3, a fiam, 18hónapos, a asszony 7hónapos terhes, nem tud futkosni utánuk, de ők még olyan picik hogy egy percre nem szabad szem elől téveszteni őket, ha majd lesz gyerkőcöd megérted
Ha elmegyünk otthonról akkor is nyugodtabb ha rájuk lát(míg a nagyi vigyáz rájuk)... Amíg a kislakásban voltunk nem volt gond mert egyetlen egy webkam belátta az egész lakást, most ipcameket vettem, mert olcsón hozzá tudtam jutni ebayen és azt hittem, hogy könnyebb dolgom lesz.... 2hónapig szenvedtem csak azzal hogy openwrts rúton átmenjen a kamera.... jó most már tudom hogy kell.... a kamerára viszont nincs annyi lehetőség mint egy sima webkamra....
álandóan más néven ftpzi a képeket-értelemszerűen hisze igy lehet visszanézni... de nekem nincs szükségem erre, nekem az kellene, hogy 1ugyanolyan nevű képet érjek el mobilon és kész, nem akarom terhelni a webtárhelyem, se ezt a gagyi adsl kapcsolatot ami itt van világvége kettőn.... Csak ugye mindezt le kellene programozni amivel alapvetően nem lenne problémám szeretem a kihívásokat még akkor is ha adott feladathoz eddig tök süket voltam, valahol el kell kezdeni, de úgy hogy az se megy aminek mennie kellene tutira és azt sem tudom hol lehet a hiba.... na az már idegesít....
gyári szoft vacak volt, nem lehetett elérni ugy az usbt ahogy értelmes lett volna, plusz a sebesség teljes 1m/s volt, opent feltettem, egy csomo dologra jobb mint a gyári de még ez sem elégit ki.... 2m/s se gyors, bár kétszer gyorsabb mint a gyári az biztos.... itt olvastam valakitől 10et.... azt hogy??? Vezetékkel???
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8318 üzenetére
kizárt..... hetekig szenvedtem hogy menjen minden az itthoni hálón..... éljen a rendszer.... ezt én még egyszer nem szeretném....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
bpmcwap #8316 üzenetére
az a baj hogy nekem nagyon kéne ez az sh.....
nem akarom megynitni a hálóm a világra, túl sok macerával járna.... viszont az itthoni ipcameket el szeretném érni bárhonnan a gyerekeim miatt..... ez pedig csak úgy lehtséges ha shval a friss képeket mindig feltolom ftp-n mert a kamerák nagy carok....
nem lehet nekik megadni hogy mindig ugyanazon néven mentsék ftpre a képeket, mindig másnéven mentik-időbélyeg.... mondjuk phpben még lehetne kliens oldalról ügyködni de az sokkal lassabb és terhelőbb lenne révén hogy mobilról nézek rá a skacokra-pda... meg 3g... nem kéne feleslegesen pörgetni... jobb lenne ha a szervr dolgozna.... még jobb ha az open... az kvázi ingyen van.... de hogy miért nem megy nálam az sh.......... az valami rejtély....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
vargalex #8312 üzenetére
nem nyert...
login as: root
root@192.168.1.1.'s password:
BusyBox v1.15.3 (2010-04-06 03:14:11 CEST) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
Backfire (10.03, r20728) --------------------------
* 1/3 shot Kahlua In a shot glass, layer Kahlua
* 1/3 shot Bailey's on the bottom, then Bailey's,
* 1/3 shot Vodka then Vodka.
---------------------------------------------------
root@OpenWrt:~# cd ..
root@OpenWrt:/# cd mnt
root@OpenWrt:/mnt# ./teszt.sh
-ash: ./teszt.sh: not found
root@OpenWrt:/mnt# ../teszt.sh
-ash: ../teszt.sh: not found
root@OpenWrt:/mnt# cd ..
root@OpenWrt:/# mnt/teszt.sh
-ash: mnt/teszt.sh: not found
root@OpenWrt:/# ../mnt/teszt.sh
-ash: ../mnt/teszt.sh: not found
root@OpenWrt:/# login as: root
-ash: login: not found
root@OpenWrt:/#kisbaltát ide.... +"%"+!%/+"='+!/"+!=CV !TZ" %+ICF"+Q fááááákkkkkkkk
-
bpmcwap
senior tag
válasz
coredump222 #8307 üzenetére
természetesen mindig ki próbálom, de ugyan úgy semmi...
nálam valami gebasz lehet.... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8295 üzenetére
Na akkor ezt nézd meg:
Aki meg mondja mi a baja az nyer egy virtuális korsó sört...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
lakatosturbo #8288 üzenetére
ha regisztráltál akkor ennyi... eléred a routert a dyndns címeden.
ja nem...
opkg update
opkg install ddns-scripts luci-app-ddnsaztán értelemszerűen beállítás...
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8289 üzenetére
nekem ash-t ír ki....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8281 üzenetére
a fájl megvan TCben már 777et adok neki csak fusson, de nem ment,
végső elkeseredés lásd előző hszt.... valszeg az a gond hogy nincs telepítve sh????? ilyen létezik?á hüjeség.... kalapácsot neki, már nem tudom mi van
root@OpenWrt:/mnt# ls -l
-rwxrwxrwx 1 root root 386 Jan 24 15:37 ftp_backup.sh
drwxrwxrwx 1 root root 12288 Jan 24 18:05 hdd
-rwxrwxrwx 1 root root 45 Jan 24 15:43 teszt.sh
root@OpenWrt:/mnt# teszt.sh
-ash: teszt.sh: not found -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8277 üzenetére
a vi-ből hogy lépek ki???
nem tudom mi ez a +x chmod de nem írt hibát viszont utána teszt.sh megint not found....
??? megőrülök. valamit tuti rosszul csinálok....root@OpenWrt:/mnt/hdd# chmod +x teszt.sh
root@OpenWrt:/mnt/hdd# teszt.sh
-ash: teszt.sh: not found -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8274 üzenetére
Luciban csak időzítem, de nem megy...
PUTTYban meghívom, de úgy se megy azt írja ki not found.... ?????? ezt nem is értem...
Írtam egy ilyet:#!/bin/sh
echo -e "\Hello world\n"
exit 0adtam neki teszt.sh nevet, elmentettem mnt alá, atrib 744
PUTTYban cd mnt
itt teszt.sh
not found
bármit bariálok, semmit nem csinál.... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8252 üzenetére
szia, egész nap ezzel küzdök, de szerintem valamit még bekellene kapcsolni a routeren vagy valahol mert semmit nem érek el... Kínomban már csináltam egy szimpla hellóvilágot de arra is azt írja ki hogy not found....
próbáltam adott könytárból, más könytárból, de semmi... Természetesen PUTTYban szenvedek most már mert luciban még ennyit se írt ki, semmi üzit nem dobot csak nem volt feltöltve a kep... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8245 üzenetére
sajna ez nekem nem megy ráadásul hiba sincs... megint falba ütköztem... próbálok guglizni csak az a bajom hogy azt se tudom mire keressek....
-
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8245 üzenetére
EZT ISMEREM, DE KÖSZI! nEM EZZEL VAN BAJOM, HANEM AZZAL HOGY HOGY TUDOM ÁTÍRNI EZT A FÁJLT...basszus, bocsi a capslockért... szal az kellene hogy hogy tudom beprogramozni mondjuk arra hogy adott könytárban-pl az mnt-ben a legfrissebb fájlt töltse fel ftp-n
(erre azért van szükségem mert van 2webkamom de nem akarom leterhelni a hálom, se a gépem és csak a legfrissebbet tölteném fel mindig ugyanazon néven, ne legyen teli a szerver mobilon mindig csak egy címet keljen frissíteni, ilyesmi) -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8239 üzenetére
csak hogy jól értem e...
fogom a scdripted, kopypaszte behelyettesítem, elmentem a /mnt alá, luciban időzitett feladatok alá csak beírom hogy ftp_backup.sh
és megy????????
esetleg van valami olyan könyve ennek ami magyar és egyértelmű meg vannak példák mint ahogy a php-nek... ???
köszi -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8131 üzenetére
szia, ez nekem egy kicsit magas, mert nem tudom hova tegyem, hogy hívjam meg, stb... nekem olyan kellene amit egy sorban lelehet rendezni...
pl: 8 30 * * * ncftpget -u "USER" -p "PASS" URL HOVA HONNANMIT
vagy hasonló... csak ncftp nincs openre...
nekem az se lenne rossz amit te írtál, feltételezem többet lehetne vele csinálni mint ezzel az egy sorral-pl legfrissebb fájl más néven feltölteni, ilyesmi... csak az a bajom, hog azóta se találok magyar leírást...
A dyndns-sel is befaragtam... reg minden oké, elérem a luci-t csak a webkamerákat nem, pedig hálon belül megy rendesen, SŐT webkam is azt írta ki a beállítás után, hogy succeed... -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8128 üzenetére
abban esetleg hogy van e openwrtre olyan csomag amivel lehet ftpn fel tölteni...??? ns nincs openre, wget csak lefele tud, vs szerver meg ugye szerver.... már kifolyik a szemem de nem találok semmit...
így meg nem nagyon tudok backupot írni....
-
bpmcwap
senior tag
backup shell script írással próbálkozok, de nem elég hogy süket vagyok hozzá még a rendszer is hátráltat....
Hol lehet beállítani az időt az openwrtben manuál? Az hogy időzóna egy dolog, de xar a dátum is meg a pontos idő is....
Másik tudna nekem valaki egy példa sort irni arra sheel scriptben hogy adott könyvtár legfrissebb fájlját adott ftp kapcsolaton keresztül minden 10másodpercben frissitse adott ftp könytárba adott névvel pl kep.jpg....
már tök begojóztam és angolul dob csak infot a gugli azt meg nem nagyon töröm, a forditások meg elég zagyvák márezen a szinetn....
Köszönöm -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #8122 üzenetére
képtelenség, körbe megy a félházon.... ~25méter girbegurba.... ha a koak belsejét ki tudnám húzni akkor már röhögve áttudnám húzni a csatornát is...
Teljesen kész vagyok már...
Zsír új házat szét kell véssem a 21.században mert a wifi nem lát át a födémen... -
bpmcwap
senior tag
Sziasztok.
Sajna csak nem sikerül összehozni hogy a tetőtérben is legyen net, mert a router nálam nem tudja átütni a betont sehogy sem...Ellenben van egy koaxkábel a tetőtérbe a router mellől, áthúzni sajna nem tudom viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy hány vezetéken kommunikál a routerből kijövő lankábel? azt tudom hogy a net meg az adsl is 1párral megelégszik, ha ez is akkor elvileg rá tudnám kötni a koakxra és a padláson beüzemelnék egy másik routert... ez megoldható szerintetek?
-
bpmcwap
senior tag
válasz
snemeth #7914 üzenetére
22centi betont átlő???????????? Biztos nem a gépemmel van a baj hanem a routerrel ,ert van itthon 4wifis mobil, egy táblagép, egy laptop és egy PC és mindegyiken elég trágya a net, ha van fal ha nincs ha alatta állok ha 3méterre... betonon át nem megy egyáltalán.... lehet az openwrt-n kellene állítani valamit, de ennyire nem értek hozzá
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok
megőrülök ettől a vacak routertől...
annyira rossz az adás hogy az valami eszméletlen... 4méterre vagyok az antennától és -65dB a jel. Fel van téve az openwrt azzal nem lehetne valahogy erősíteni a jelet???
A másik problémám, hogy családi ház és tetőtér beépítés, beton födém átlátás nulla, pedig a plafonon van a Router... van egy koax kábel a padlásra amire rá tudnám kötni a netet és fönt belőni egy másik router ezután kérdés hogy elég lenne ez a két ér? Meg lehetne csinálni avagy mit javasoltok tanácsoltok a kis baltán és a szemetesen túl????
Köszi! -
bpmcwap
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6937 üzenetére
rágugliztam.... van egy kérdésem, én kicsit ollózni össze php, nem tudni de csinálni... kezdem érteni mi ez a cromtab, pl
20 00 * * * /mnt/hdd/php/proba.php
és akkor mondjuk php-ben elvileg tudok programozni és amit phpben megírtam azt le is futtatja ebben az esetben minden nap este 8kor...??? -
bpmcwap
senior tag
válasz
a menüt megtaláltam, esetleg egy példa scriptet tudnál írni???? Köszönöm!!!
-
bpmcwap
senior tag
válasz
esetleg lehetne ennél egy picit érthetőbben és részletesebben???? Megköszönném mert csak felhasználó vagyok....
-
bpmcwap
senior tag
Üdv,
nekem is egy ilyen ketyerém van és én is feltettem az OpenWrt-t és talán még hasznát is venném, ha meg tudnám oldani amit szeretnék...Szóval az lenne a kérdésem hogy létezik e valami olyasmi program amit fellehetne tenni az Openre ami automatikusan backupolná a csatolt winyo bizonyos könyvtárát és/vagy bizonyos fájljait adott FTP-re, pl egy free tárhelyre a webkam képét... ??? Végül is egy usb hub segítségével akár 2-3 kamerát is tudnék csatolni a routerhez a winyo mellett... a vga kamerák mentenének a wiinyora a winyoról pedig a backup progi a tárhelyre pl 20 secenként... Vagy elég jó áron lehet már neten rendelni ilyen ipkamerákat is... Szóval tud valaki valami backup progit openwrtre? Esetleg használ is??? Mit? Hogy?
Köszi! -
bpmcwap
senior tag
válasz
quarros #4358 üzenetére
szerintem ez a router "csak" 95%os, h 99%os kell akkor építesz...
szvsz... már ha beleugathatok.... a wifije nem annyira stabil mint az elődöké... nekem 541esem volt évekig és nem dobott le soha, ez meg gyárival kalapvolt, opennel mint írtam 95ös.... de az is lehet hogy széria....
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest