- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
jcigi
csendes tag
válasz
vargalex #67141 üzenetére
Igen, USB/TTL-t. De eddig CH340-est nyúztam, most beraktam inkább egy fttdi-t.
Ezzel nincs olvashatatlan szöveg, de kontolt (iiletve prompt-ot ) ezzel sem kapok.
Érdekes lehet a teljes boot üzenet? Ha igen beszúrhatom ide simán?
Bosszant, hogy elvileg él, és mégsem tudok mit kezdeni vele -
jcigi
csendes tag
válasz
vargalex #67137 üzenetére
Odáig el sem jutok. Soros konzolnál még promt-ig sem jut el. De a gép ethernet-je érzékeli, ha rádugom. Van link, de nem történik semmi.
Egyébként zsír új eszköz (volt). Mitől romolhatott volna el a switch(tudom, bármitől).
Mint előbb írtam, a tftp letöltést elvileg megcsinálja, de amit írnak, hogy újra kell boot-olnia, az nem történik meg. Még 30 perc után sem.
Van még valami módszer, amivel rá lehetne kínozni egy normális firmware-t (akár gyárit is)? -
bnorci71
addikt
-
bnorci71
addikt
válasz
vargalex #67096 üzenetére
köszi nektek
On -ra tettem ez akkor is csak ennyit tud
40Mbs a max
az a gond a notiba csak 2 dedikált wifi kártya jó és egyik se 5Ghz-es azon a szolgáltató modeme vigyorogva áttolja a 100Mbs-t at Iphone SE-n és a Lenovo Miix 320-on is
a Tp_Linkkel2 kliensen3 kliensen A lenovo E531 notebook 2 fajta wifi kártyával, a Lenovo Miix320 és az Iphone SE is csak 40Mbs amit tud a router nálamha van további ötlet mit buheráljak rajta szívesen kipróbálom
-
bnorci71
addikt
válasz
vargalex #67084 üzenetére
köszi
ugye láma vagyok az egészhez
anno sikerült mindent beállítani, de most arra se jövök rá hogy szerkeszem a wifi config fájltputty elindítottam még arra is rájöttem vi szövegszerkesztővel megnyissam be is illesztem de menteni nem tudom
viszont ezt látom suste/headless alatt
jó ez így vagy ON -ra állítsam
valami link, hogy is lehet szerkeszteni a config fájlt
-
jcigi
csendes tag
válasz
vargalex #67091 üzenetére
Közben megtaláltam.
Ez alapján csináltam, az előzőleg beszélt firmware-relfactory)
Connect the device (one of the LAN ports) to a host computer via an ethernet cable
Change the host computer IP address (manual or static) to 192.168.0.66
Install a tftp server. This is host computer OS specific.Download a desired firmware The v4 file needs to be named wr1043ndv4_tp_recovery.bin.
Use a pin or paper clip to press down the reset button (in the hole besides the power adapter hole) and connect the power, while holding down the reset button for a few seconds
The LEDs should flash indicating firmware upload in progress.
The device will automatically boot to use the new firmware after flashingVilágít a power, wifi, és a WPS, de nem reboot-ol
A TFTP szerver log-jában a következő van:
Connection received from 192.168.0.86 on port 1355 [15/09 14:08:05.328]
Read request for file <wr1043ndv4_tp_recovery.bin>. Mode octet [15/09 14:08:05.328]
OACK: <timeout=2,> [15/09 14:08:05.328]
Using local port 54576 [15/09 14:08:05.328]
<wr1043ndv4_tp_recovery.bin>: sent 7081 blks, 3625061 bytes in 1 s. 0 blk resent [15/09 14:08:06.272]Menthető szerinted? Elvileg a tftp-je még működik, ha jól sejtem. Mit csinálok rosszul szerinted?
-
jcigi
csendes tag
válasz
vargalex #67087 üzenetére
Elvileg igen, az openwrt-s snapshot volt. De nem ez (https://lede-project.org/toh/hwdata/tp-link/tp-link_tl-wr1043nd_v4) Ez lenne a tuti?
A mérete is más.
A leírás szerint átneveztem wr1043ndv4_tp_recovery.bin-re.
(A tftp-s IP-re most nem emlékszem, azt ki kell túrnom)
De elvileg áthúzta (igaz 1-2 sec alatt, ha ez lehetséges)
Az adott linken 2 firmware is van (factory és sysupgrade)
Ebben az esetben (már nem gyári van rajta, de nem is upgrade) melyiket kell használnom?Jcigi
-
-
Cifu
félisten
válasz
vargalex #67046 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy ez csak akkor ennyire egyszerű, ha a router DHCP netet kap a WAN lábára...
Egen, írtam is, hogy ha van internet.
Illetve a wifi gombnak semmi hatása nincs alapban Lede/OpenWrt alatt.
Jelentem, hogy v3-as 1043ND esetében innen letöltöttem a hozzá való Trunk (Designated Driver - Factory) firmware esetében alapból nincs bekapcsolva a Wifi, a router hátulján lévő Wifi ki/be kapcsoló gombbal viszont működésbe lehet hozni (egy nem védett, OpenWRT SSID-vel rendelkező Wifi hálózatot nyit).
-
Norby86
őstag
válasz
vargalex #67004 üzenetére
Arra gondolok hogy a külső vinyóm ugye rá van dugva a routerre (amin vannak filmek és zenék) és ezt egy kodi alapú szerverrel szeretném futtatni, hogy pl. távolról telefonon keresztül is a Kodi-val böngészni tudjam a filmeket. Magát a Kodi szervert pedig úgy lehetne beálíltani mint pl. a transmission torrent klienset is megoldották, hogy legyen egy online felülete amit a routeren keresztül el lehet érni és ezt maga a router futtatná. Azért is tetszene a Kodi, mert az a film infrmációit is letöltené közvetlen és mint egy online filmkölcsönzőbe ugy jelenne meg a lista.
Vagy gyenge ehhez a router CPU-ja? :/ -
suste
veterán
válasz
vargalex #66912 üzenetére
pedig biztos hogy van olyan v2, amelyiken működik, mert anno a v3-ra áttérésnél egy másik fórumon azt írták, hogy nem frissítette az illető a végén a gyári fullos (boot-os) fw-t nem tolta fel, vagyis bootloadert nem frissített, és így használta a tftp-s fw feltöltést....
persze az lehet hogy pont azt az fw-t törölte a tplink az oldaláról (bár ez érdekes lenne, mert gondolom pont a sok garanciális probléma és annak helyrehozása miatt csinálta meg?)már régebben én is írtam, hogy ha valakinek megy, akkor jó lenne közzétenni azt az fw-t, sőt jó lenne egy olyan fw gyűjtemény, ahol a kivezettett tftp-s verziók lennének többféle tplink verzióhoz (841, 842, 1043, c5, c7, stb)
szerk: nekem egy 842v3-as verzióm van eddig, meg talán a vargalex által javított 841v8-amhoz, de ezt nem teszteltem
szerk2: egyébként még azt is ki lehetne próbálni, hogy v2->v3 -> fullv3 , és akkor már a v3-as bootjában elvileg működik
-
tigipuf
senior tag
válasz
vargalex #66871 üzenetére
Az a helyzet,hogy a külső meghajtót hiába próbálom formatálni a suste segítségével,nem tudom formázni,egyszerűen nem hajlandó letakarítani ,windows alól hálózatról ugyanúgy elérhetőek a rajta lévő fájlok.
Működő program érdekelne,hogy felismerné a windows,és ott akarnám legyalulni 0-ra. -
nimfas
addikt
válasz
vargalex #66878 üzenetére
"Igaz-e, hogy Moszkvában a Lenin téren Volvókat osztogatnak?– A hír igaz – közli a jereváni rádió –, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem a Lenin téren, hanem a Moszkva téren, nem Volvókat, hanem Volgákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak."
-
Melorin
addikt
válasz
vargalex #66832 üzenetére
Az hogy lehet, hogy a PC-n futó utorrent simán kiment a netre attól függetlenül, hogy most nincs megnyitva egy port sem a routerben?
Olyan beállítást nem találok openwrt alatt, hogy UPnP, elvan rejtve vagy nincs olyan csak a gyári TP-link firmware-n?
Nekem ez fura, hogy minden gond nélkül kommunikál az utorrent. Ennyi erővel akármi más is ki-be jöhet, hiába nincs port forward beállítva, nem? -
Melorin
addikt
válasz
vargalex #66822 üzenetére
config defaults
option syn_flood '1'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'REJECT'
config zone
option name 'lan'
list network 'lan'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'ACCEPT'
config zone
option name 'wan'
list network 'wan'
list network 'wan6'
option input 'REJECT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'REJECT'
option masq '1'
option mtu_fix '1'
config forwarding
option src 'lan'
option dest 'wan'
config rule
option name 'Allow-DHCP-Renew'
option src 'wan'
option proto 'udp'
option dest_port '68'
option target 'ACCEPT'
option family 'ipv4'
config rule
option name 'Allow-Ping'
option src 'wan'
option proto 'icmp'
option icmp_type 'echo-request'
option family 'ipv4'
option target 'ACCEPT'
config rule
option name 'Allow-DHCPv6'
option src 'wan'
option proto 'udp'
option src_ip 'fe80::/10'
option src_port '547'
option dest_ip 'fe80::/10'
option dest_port '546'
option family 'ipv6'
option target 'ACCEPT'
config rule
option name 'Allow-ICMPv6-Input'
option src 'wan'
option proto 'icmp'
list icmp_type 'echo-request'
list icmp_type 'echo-reply'
list icmp_type 'destination-unreachable'
list icmp_type 'packet-too-big'
list icmp_type 'time-exceeded'
list icmp_type 'bad-header'
list icmp_type 'unknown-header-type'
list icmp_type 'router-solicitation'
list icmp_type 'neighbour-solicitation'
list icmp_type 'router-advertisement'
list icmp_type 'neighbour-advertisement'
option limit '1000/sec'
option family 'ipv6'
option target 'ACCEPT'
config rule
option name 'Allow-ICMPv6-Forward'
option src 'wan'
option dest '*'
option proto 'icmp'
list icmp_type 'echo-request'
list icmp_type 'echo-reply'
list icmp_type 'destination-unreachable'
list icmp_type 'packet-too-big'
list icmp_type 'time-exceeded'
list icmp_type 'bad-header'
list icmp_type 'unknown-header-type'
option limit '1000/sec'
option family 'ipv6'
option target 'ACCEPT'
config include
option path '/etc/firewall.user'
config rule
option src 'lan'
option name 'Block-Internet-Access'
option src_ip '192.168.1.110'
option target 'DROP'
option dest 'wan'
option extra '-m time --localtz --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 10:00 --timestop 22:00'
option enabled '0'
config rule
option target 'ACCEPT'
option name 'Transmission-web'
option family 'ipv4'
option dest_port '9091'
option proto 'tcp'
option src '*'
config rule
option target 'ACCEPT'
option name 'Transmission'
option family 'ipv4'
option dest_port '21234'
option src 'wan'
config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option proto 'tcp'
option dest_port '443'
option family 'ipv4'
option name 'Luci-HTTPS'
option enabled '0'
config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option proto 'tcp'
option dest_port '50000-50100'
option name 'FTP-WAN-Passive-Ports'
option family 'ipv4'
option enabled '0'
config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option proto 'tcp'
option src_dport '9094'
option dest_ip '192.168.1.1'
option dest_port '21'
option name 'FTP-Forward'
option enabled '0'
config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option proto 'tcp'
option src_dport '9095'
option dest_ip '192.168.1.1'
option dest_port '22'
option name 'SSH-Forward'
option enabled '0'
config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option proto 'tcp udp'
option src_dport '1440'
option dest_ip '192.168.0.100'
option dest_port '1440'
option name 'uTorrent'
config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option proto 'tcp udp'
option src_dport '8080'
option dest_port '8080'
option name 'uTorrentWEB'
option enabled '0'
config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option dest 'lan'
option proto 'tcp udp'
option src_dport '8181'
option dest_port '8181'
option name 'KODI'
option enabled '0'
config rule
option enabled '1'
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option dest_port '9000'
option name 'rutorrent'
option family 'ipv4'
option proto 'all' -
Melorin
addikt
válasz
vargalex #66820 üzenetére
Hogy érted, hogy mi a tűzfal configom?
Amik meg vannak nyitva: transmission port, rutorrent port.
A PC napok óta nem volt bekapcsolva, így WAN vagy wifi lehetett csak a behatolási pont. Wifin nem hiszem, nem látok a DHCP-nél IP cím kiosztást az androidos eszközeimen kívül.Az a baj, és érdekes, hogy nem bírok semmit átállítani a routerben azóta, hiába veszem ki a pipát pl. a port engedélyezése mellől, amikor mentem és alkalmazom, visszaugrik a pipa. Mintha írásvédett lenne a konfig fájl a routeren.
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
vargalex #66814 üzenetére
Persze...
background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=022
check_shell=NO
dirmessage_enable=YES
#
ftpd_banner=Hello
#
# Activate logging of uploads/downloads, but not in xferlog format
xferlog_enable=YES
xferlog_std_format=NO
log_ftp_protocol=YES
#
session_support=NO
#syslog_enable=YES
userlist_enable=YES
userlist_deny=NO
userlist_file=/etc/vsftpd.users
#xferlog_enable=YES
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES
###
### TLS/SSL options
### example key generation: openssl req -x509 -nodes -days 365 -newkey rsa:2048 -keyout /etc/config/vsftpd_privkey.pem -out /etc/config/vsftpd_cert.pem -subj /C="DE"/ST="Saxony"/L="Leipzig"/CN="OpenWrt"
ssl_enable=YES
allow_anon_ssl=YES
force_local_data_ssl=NO
force_local_logins_ssl=NO
ssl_tlsv1=YES
ssl_sslv2=NO
ssl_sslv3=NO
rsa_cert_file=/etc/vsftpd/vsftpd.crt
rsa_private_key_file=/etc/vsftpd/vsftpd.key
chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=NO
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list
allow_writeable_chroot=YES
user_config_dir=/etc/vsftpd
pasv_enable=YES
pasv_min_port=50000
pasv_max_port=50100
use_localtime=yes -
Laszlo733
aktív tag
válasz
vargalex #66797 üzenetére
Az kavart meg, hogy nem tudtam hogy a suste féle transmission web ui az nem ugyanaz, mint a transmission 2. Mikor kitisztult a kép és feltettem a .gz állományt és mejelent.a 9092-es felületen az új felület már.tudtam hogy jó lesz. A telepítés után az adott mappába be is kerültek a hiányzó fájlok. Elnézést, hogy nem fogalmaztam érthetően. Az FTP-re áttérve, újratelepítettem az ftp-2017-07.19.tar.gz állományt és most már más a hibaüzenet. Feljön egy kis ablak a felhasználó névvel és jelszóval, de.hiába ok-zom le, azt írja hogy Autentikáció-Kísérlet 1.
-
Laszlo733
aktív tag
válasz
vargalex #66785 üzenetére
Ott a pont, fél siker! Érdekes módon, ha ürítem a cache-t, akkor feljön a jelszó és felhasználói név, de a hibaüzenet utána ugyan az. Szerintem a hiányzó fájl megléte után megszünne ez a probléma. Ez a jelenség a Dolphin böngészőnél fordul elő. Azonban az Operánánál és a Chrome-nál sikeresen belép a transmissionba, de a régi felület fogad.
-
-
Indiant
addikt
válasz
vargalex #66770 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, beleásom magam.
Viszont felmerült bennem ,h. hibáztam. Ez alapján.
ezt írja:
" Start your VLANs from 3, attaching them to the eth1.x sub-interfaces."
Az én VLAN3-am pedig eth0.3. Gyanítom, h. eth1.3-nak kellene lennie. Ugye? -
wszab
kezdő
válasz
vargalex #66763 üzenetére
Próbálkoztam ilyesmivel is (fordítva), de nem megy.
Network-DHCP and DNS-DNS forwardings-ban van a 208.67.222.222.A /etc/config/dhcp-ben
config tag 'apa'
list dhcp_option '6,8.8.8.8,8.8.4.4'
config host
option name 'apa'
option dns '1'
option mac 'xx:xx:xx:xx:xx:xx'
option ip '192.168.1.11'
option tag 'apa'A fix ip-t adja is, de a dns a 208.67.222.222.
-------------------------
A dd-wrt-ben a tüzfalas megoldás jött be (azért is lenne jobb, mert hiába írják át a kliensen a DNS-t, akkor is a szerver oldalon felülírja).Itt is próbáltam a /etc/config.firewall-ban:
iptables -t nat -A PREROUTING -s 192.168.1.11 -p tcp --dport 53 -j DNAT --to 8.8.8.8
iptables -t nat -A PREROUTING -s 192.168.1.11 -p udp --dport 53 -j DNAT --to 8.8.8.8iptables -t nat -A PREROUTING -p udp --dport 53 -j DNAT --to 208.67.222.222
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 53 -j DNAT --to 208.67.222.222Illetve ugyanitt más módon:
config rule
option target 'ACCEPT'
option proto 'tcp udp'
option name 'apa-dns'
option src_ip '192.168.1.11'
option dest 'wan'
option dest_port '53'
option src 'lan'
option dest_ip '8.8.8.8'
option enabled '0'config rule
option proto 'tcp udp'
option name 'Block DNS from LAN to WAN'
option src 'lan'
option dest 'wan'
option dest_port '53'
option target 'REJECT'
option enabled '0' -
Indiant
addikt
válasz
vargalex #66750 üzenetére
V3 192.168.1.254 (DHCP, VLAN) -> másik router (switchként bekötve) 192.168.1.2 . Az utóbbi routert átdugom az első routeren a Vlan3-ba, ami 192.168.2.x -en dhcpzik, allor gondolom a router ip címét is a 2-es tartományba kell átírni(pl. 192.168.2.2-re. A kérdés pedig arra irányult ,h. a 192.168.2.2-es routert fogom-e tudni konfigurálni (elérem-e a webcímét) a 192.168.1.x-es gépről, ami a V3-ra van dugva.(Vlan1-en)
-
Indiant
addikt
válasz
vargalex #66745 üzenetére
Én a 192.168.1.x -es IP tartományban vagyok a V3-al, a vlan3 pedig a 192.168.2.x-ben. Ha a mögé kötött eszköz manuális IP címét átírom 192.168.2.2-re akkor 1-es tartományból nem vesztem el a konfigurálási lehetőségét? (csak mert fizikálisan nem férek hozzá)
..upd.:Azt hiszem ez a válasz:"Egy VLAN ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, mint egy fizikai helyi hálózat (LAN), de lehetővé teszi az eszközök együtt kezelését még akkor is, ha nem ugyanarra a hálózati kapcsolóra csatlakoznak. A hálózat átkonfigurálása az eszközök fizikai áthelyezése helyett szoftveresen is végrehajtható."
-
Indiant
addikt
válasz
vargalex #66732 üzenetére
Azért mert a mögötte lévő router, aminek a lan-jába van dugva az 1043 ezt írja "DHCP request timeout.". Tehát nem kap dhcp-n ip-t (mármint a rá csatlakozó gépek. Így gondolom internetet sem.)
Illetve a quick start is ezt írja: "in IPv4 gateway write the address of the gateway, the device that allows internet access in your local network. In most home networks, the router is the gateway too, and its default address is 192.168.1.1."Mi a trükkje ,h. egy egyszerű routerként múködjön? Wan porton kapja a netet és a többi 4 porton dhcp-zze tovább és a WLAnon.
-
Indiant
addikt
válasz
vargalex #66727 üzenetére
Csak úgy értettem ,h. az itt felmerülő problémák nem tűnnek egyszerűnek.
Én pl. most próbálom a V3 gyárira felrakni a lede-17.01.2-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.bin-t és ezt kapom: "Error code: 18005Upgrade unsuccessfully because the version of the upgraded file was incorrect. Please check the file name."
Fel sem megy...és ahogy látom, csak parancssorban lehet feltenni. (horror)
-
code1005
senior tag
válasz
vargalex #66699 üzenetére
Kaptam rá egy ilyen szép hibát:
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-usb-printer:
* kernel (= 4.4.71-1-840c23c3f9dc6160d8c7bd302c6f494d) *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-usb-printer.Ez a kernel nem támogatja ezt a csomagot?
-
Indiant
addikt
válasz
vargalex #66699 üzenetére
"WLAN 5.0GHz: -" Ez valós a Lede leírása alapján? Techdata: TP-Link TL-WR1043ND v2.x
..csak mert akkor gondolom OpenWrt alatt sincs 5 Ghz wifi. -
novarobot
újonc
válasz
vargalex #66655 üzenetére
A firmware része semmiben én is azt használom de ugye ez csak az a rész ami "betölti" a rootFS-t (magába el sem indul)
A rootfs meg egy "szimpla" deboostrap plusz néhány egyéb gyárilag telepített csomaggal így pl ha a DebWRT leírás alapján csinálod nincs WiFi, nem megy a switch (swconfig) stb.
Hiába teszed be a kernel modulokat minden konfigurációs fájlt az adott ruter -e kel szerkeszteni.
Hát az én munkám csak ennyi volt, hogy megszerkesztetem a konfigurációs állományokat
A kernel modulokkal is szenvedtem egy kicsit hogy menyen vele az Arduino (meg a saját AVR platformom).
Én 4 éve használtam utoljára DebWRT az előző ruteremen (Dlink Dir 320) ezen eddig nem indult el (próbálgatás közben 3 éve téglásítottam is örültem hogy helyre tudtam rázni akkor fel is függesztettem a kísérletezést.)
Most megint kellet egy saját C progit futtatnia a ruter-nek és erre szerintem a DebWRT a legegyszerűbb (bár biztos lehetne OpenWRT alatt is gcc-zni meg szükséges lib-eket felteni)
Nem szenvedtem vele mindig mindenhol Debiant használok (szerveren, asztali gépen, általam "forgalmazott" beágyazott eszközökön stb) így örülök ha a ruteren is az van.
Közben készülget egy leírás melyben a DebWRT telepítése mellet a debootstrap ra is kitérek meg összeszedem egy leírásba azon eszközöket mire eddig Debiant tettem (kb a harmada volt saját fordítás)
Egyébként a lista ami benne lesz a leírásban (ha egyszer végre elkészül) :
TP-LINK 1043nd v2, Banana PI R1 ruter, Raspberry PI, FrendlyARM 2440, IgepV2.
A beagleboard on még gondolkodom beleírjam e azt is...A 1043nd v2 kívűl mindenhol saját deboostrap os Debian rootfs -t készítettem míg a 1043nd a Banana Pi és Raspberry Pi-n kívül mindenhol saját kernelt is kellet forgatni...
Mondjuk gondolkodom hogy itt is kellene egy kernelt forgatni csak félek tőle itt nagyobb macera mint pl IgepV2-őn, vagy FrendlyARM -on...Következő projekt Androidos telefonra Debiant tenni natívan nem chroot al GTK felülettel (nem QT val) ...
A mostani feltöltött rootfs nek tényleg csak annyi értelme van hogy telepítés után már ruter ként funkcionál, megy a WiFi, dhcp szerver, iptables, és be van állítva a switch.
Még egy dolog, hogy az iptables-ben benne maradt egy teszt port átirányítás véletlen nem akarok kémkedni senki után! ( 51414 -> 192.168.0.196:22 )
Egyébként tényleg nem figyeltek rá hogy pl ne az isc-dhcp-server -t használják pedig pl az nagyon tudja enni a memóriát, bár könnyen lecserélhető alternatíva van bőven...
A hardveres RAM upgrade is elgondolkodtató...
-
chros
őstag
válasz
vargalex #66629 üzenetére
Nagyon hasonlo SoC van benne, csak 750MHz-el, igy kb ugyanazokat az eredmenyeket kell kapnia, mint nekunk.
@code1005: Amit meg tesztelhetnel kozben: a routeren a top-t futtasd, s nezd meg/masold ki a cpu sort (teljeset, az irq-val bezarolag) a iperf teszt kozben, ezt mi elfelejtettuk megtenni. Koszi
-
Melorin
addikt
válasz
vargalex #66616 üzenetére
Na jó, most végeztem azt hiszem ezekkel a linuxos sz@rokkal. Még egy ilyen egyszerű folyamat sem megy, hogy feltegyek egy appot luci-ra pedig nem vagyok hülye az informatikához, de ezek a parancssorok meg társaik csak felhúznak. Pont nekem találták ki a kulcsrakész megoldású dedikált dolgokat. Öreg vagyok én már ilyenekkel játszani.
Azt hiszem Syno NAS lesz a vége. Azért köszi. -
chros
őstag
válasz
vargalex #66613 üzenetére
Igy van, semmi gaz
Nos, nem sokaig tartott az orom, nem volt reggel lan kapcsolat ismet (lehet, hogy mas sem, de nem volt idom vele vacakolni): egy ujrainditas megoldotta a problemat.
Ilyennel csak Openwrt 15.05-on (nem 15.05.1-en) talalkoztam: erre talaltatok megoldast? Lede 17.01.x alatt hallottatok ilyenrol?Egyebkent a 15.05.1-es buildet 230 napos uptime-nal csereltem le.
-
chros
őstag
válasz
vargalex #66585 üzenetére
Nos, felbuzdulva rajtad, en is forditottam egy FastPath Lede 17.01 snapshotot az Archer C5 v1.2-re (egyenlero nem adtam hozza semmilyen modositast a sajataim kozul), es megneztem iperf eredmenyeket.
A meresek szuz rendszereken keszultek mind-harom esetben (wifi-t es wget real-world merest nem csinaltam, megfelelo eszkoz es net-sebesseg hianyaban).
Gyakorlatilag en is hasonlo eredmenyeket kaptam, mint te, ami nem is csoda, hisz a C5 v1.2 hasonlo SoC-ot tartalmaz, kicsit erosebb (nem jelentos) a tiedhez kepest: 720 MHz.OpenWRT CC 15.05.1 - Wired
==========================
$ iperf -c 10.1.1.9 -P1 -i1 -p5001 -fm -t10
------------------------------------------------------------
Client connecting to 10.1.1.9, TCP port 5001
TCP window size: 12.0 MByte (default)
[ 3] local 192.168.1.236 port 20964 connected with 10.1.1.9 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[ 3] 0.0- 1.0 sec 57.1 MBytes 479 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 54.9 MBytes 460 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 53.5 MBytes 449 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 54.4 MBytes 456 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 55.0 MBytes 461 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 54.9 MBytes 460 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 56.5 MBytes 474 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 55.9 MBytes 469 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 57.4 MBytes 481 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 55.6 MBytes 467 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 555 MBytes 465 Mbits/sec
Lede 17.01.2 - Wired
[ 3] local 192.168.1.236 port 21049 connected with 10.1.1.9 port 5001
[ 3] 0.0- 1.0 sec 81.5 MBytes 684 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 77.1 MBytes 647 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 78.1 MBytes 655 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 77.2 MBytes 648 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 78.9 MBytes 662 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 76.2 MBytes 640 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 78.4 MBytes 657 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 77.9 MBytes 653 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 74.8 MBytes 627 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 74.8 MBytes 627 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 775 MBytes 649 Mbits/sec
Lede 17.01.2 + FastPath - Wired
[ 3] local 192.168.1.236 port 21101 connected with 10.1.1.9 port 5001
[ 3] 0.0- 1.0 sec 115 MBytes 963 Mbits/sec
[ 3] 1.0- 2.0 sec 110 MBytes 927 Mbits/sec
[ 3] 2.0- 3.0 sec 112 MBytes 936 Mbits/sec
[ 3] 3.0- 4.0 sec 111 MBytes 928 Mbits/sec
[ 3] 4.0- 5.0 sec 90.6 MBytes 760 Mbits/sec
[ 3] 5.0- 6.0 sec 111 MBytes 934 Mbits/sec
[ 3] 6.0- 7.0 sec 111 MBytes 933 Mbits/sec
[ 3] 7.0- 8.0 sec 111 MBytes 929 Mbits/sec
[ 3] 8.0- 9.0 sec 112 MBytes 943 Mbits/sec
[ 3] 9.0-10.0 sec 89.6 MBytes 752 Mbits/sec
[ 3] 0.0-10.0 sec 1074 MBytes 900 Mbits/secAnnyit tennek meg hozza (nem mintha szamitana a meresek szempontjabol), hogy nem hiszem, hogy 17.01.1-re epul gwlim patch-e, mivel a "lede-17.01" branch-et hasznalja, es ez mindent, sot, kisse tobbet is tartalmaz, mint a 17.01.2.
Kesobb posztolom az eredmenyeket a lede topic-ba, s kozben belakom a rendszert, s hasznalom, majd meglatjuk, hogyan muxik hosszutavon.
@(#66606) Laszlo733: Lede-n: http://192.168.1.1/cgi-bin/luci/admin/network/firewall
"MSS clamping" -et jelold be alul a "wan: , wan: , wan6:" sorban. -
chros
őstag
válasz
vargalex #66574 üzenetére
Nos, friss fejjel ujra raneztem a teszt eredmenyeidre (s rakerestem milyen routeren futtattad): ez nagyon brutal!
Posztold az eredmenyeidet a lede topicban...
Nagyon remelem, hogy nem fog ez a patch halmaz burokraciaba utkozni, es alapos atvizsgalas es teszt utan, bekerul majd a hivatalos repoba.
Ezzel az openwrt-s community ujra az elvonalba kerul, mint a regi szep idokben.
Uj buildeket toltott fel a fejleszto (Archer C5 is van koztuk): [link] -
szabeska
addikt
válasz
vargalex #66565 üzenetére
Két kábellel is próbáltam, ugyanaz az eredmény. Erőltetni hogyan tudok gigabites sebességet? Nem is értem, ha 500-as netet kértem, miért léphet fel ilyen probléma. Gondolom ezzel a szolgáltató sem foglalkozna... Másik router oldaná meg?
Szerk: wtf! Volt egy régi routerhez mellékelt cat5 (!) kábel, rádugtam a 4-es portra és láss csodát, gigabites lett a kapcsolat. Hát én ezt nem értem...
-
suste
veterán
-
sziku69
őstag
válasz
vargalex #66314 üzenetére
Ok, értem.
(A zte ssid-jében van egy kötőjel karakter.) ezt nem fogadta el. De írtad hogy az ott nem ssid.
Ott ahol megadom a kiválasztott hálózatot, és továbblépek. Megadom a hálózat jelszavát. Minden mást úgy hagyok ahogy alapértelmezettben van. Ok.
Ezután nem sokkal megjelenik a cliensek közt ez a hálózat. Ezután a wifi-nél hozzáadok egy másik hálózatot.
Én hagytam az alapértelmezett "openwrt"-t, majd beírtam a titkosítást stb, plusz ugyan azt a jelszót amit a másiknál is használtam. Ha jól emlékszem, Te itt kipipáltad a "lan" hálózatot. Ja és átállítottad a 20MHz-et 40-re. Én hagytam 20-on, mert a ZTE-ben is ott van. "mentés, alkalmazás. Nem csináltam reboot-ot. Gondolom nem kell.Az elején, resetelés után a böngészőbe beírtam az alapértelmezett 192.168.1.1-et. Majd a jelszó változtatás után a lan-nál átírtam az előzőt 192.168.2.1-re, és dhcp tiltása kipipálva. Ezután még vissza tudtam lépni a böngészőbe írt 192.168.2.1-el.
Lehet hogy itt már fix címet kéne adnom a TCP/IPv4-nél? Viszont ha fix címeket adok, akkor utána a tudom használni egy másik wifi hálózaton?
Kicsit eltévedtem itt az "átjárók, maszkok dns-ek stb útvesztőjében! -
sziku69
őstag
válasz
vargalex #66308 üzenetére
Egy újraindítás jót tett a zte-nek.
Így már megjelenik a listában.
A videód alapján próbáltam meg a repeater verziós csatlakozást. Valamiért nem jön össze.
Amikor csatlakozok a hálózathoz ("csatlakozás a hálózathoz") akkor be kell írni a hálózat nevet is, vagy csak a jelszót?
Ugyanis a hálózat név DIGI-01020909. Vagyis ugye van benne olyan karakter is amit az openwrt nem fogad el.
A videódban azt látom, hogy csak a jelszót írod be ebben az ablakban.
Valamint a hálózat hozzárendeléseket sem értem.
Wifivel kapcsolódom a fő routerre. ZTE digi
A tp-linkhez vezetékkel szeretnék elsősorban kapcsolódni. Dokkolóra van kötve a lankábel és így csatlakozik a laptophoz.
Használom a zte routert wifin is, de akkor nincs dokkolóban a laptop.Mivel nem értek hozzá, nekem elég ködös, hogy pl. milyen hálózatot rendeljek az egyik, vagy a másik hálózathoz a repeater beállításánál.
Valamint pl. a ddwrt-nél (linksys router) jó volt az a beállítás is, hogy 192.168.1.xxx Ennél miért kell 192.168.2.1 ?
-
tjsz
senior tag
válasz
vargalex #66261 üzenetére
Jogos, az IP duplikálódás miatt egy tartományt több szakaszra érdemes szétszedni ilyen esetben. Nagyobb hálózat esetén a VLAN-osítás miatt nem vándorolnak a DHCP-s broadcast kérések, de ekkor is megoldható (és így is szokták), hogy adott VLAN-ból jövő DHCP kérés egy másik VLAN-beli IP-vel rendelkező DHCP szerverhez eljusson (ezt a switch-en lehet beállítani).
Amúgy maximálisan egyetértek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elemlámpa, zseblámpa
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest