- Google Pixel topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
raidx
őstag
válasz
vargalex #29657 üzenetére
Itt valami nagyobb gáz van!
Miután kő keményre kifagyott a router és router restart után se lett net visszaraktam a 1.02.1 firmwaret. A Hálózat fülön továbbra is az adatok gyűjtése... szerepel. Net és Samba rendben.
Puttyba: /etc/init.d/uhttpd start semmi eredményt nem mutat.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #29658 üzenetére
Szia!
amit ajánlottál elkezdtem nézegetni a lehetőségeket, a legszimpatikusabb talán ez volt:
#!/bin/sh
ENABLED=1
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
DVBT_STATUS=$(ps | grep mumudvb | grep -v grep)
if [ "$DVBT_STATUS" == "" ]; then
screen -dmS mumudvb mumudvb -d -c /etc/mumudvb/mindigtv-mux-a.conf
logger "A-mux start with mumudvb"
else if [ "$DVBT_STATUS" == "" ]; then #itt hogy különböztessem meg ?
screen -dmS mumudvb mumudvb -d -c /etc/mumudvb/mindigtv-mux-c.conf
logger "C-mux start with mumudvb"
else
killall screen
logger "DVB-T stoped"
fi
fi
fi
if [ "$BUTTON" == "wps" -a "$ACTION" == "released" -a $SEEN -ge 3 ]; then
TORRENT_STATUS=$(ps | grep transmission | grep -v grep)
if [ "$TORRENT_STATUS" == "" ]; then
/etc/init.d/transmission start
logger "Transmission start"
else
/etc/init.d/transmission stop
logger "Transmission stop"
fi
fide maradt pár kérdés, hogy hogyan tudom megkülönböztetni, hogy épp melyik mux megy, illetve szerinted szintaktikailag helyes-e amit összeollóztam ?
-
válasz
vargalex #29612 üzenetére
Szia!
Sajnos már felküzdöttem egy gyárit , majd egy v1.1-et,majd a v 1.1.2 sysupgrade lett a végén.
Igaz! Biztos az overlay-jel volt a baj , mert az extrootos pendrájvot kihúztam, de a helyén sem működött jól előtte.Lehet, hogy az áramkimaradások után még magát molyolta rajta a filerendszer ,mert nem volt eszméleténél úgy éreztem.
Most már mindegy, csinálok rá egy szűz fat32-őt , aztán bedugom és ráeresztem a partícionáló-formázó-csatoló scriptet.Evvan ... kicsit elkapkodtam.
Az egyébként természetes, hogy a MAC-cím alapján DHCP tartományon kívülre kiosztott IP-című és dolgozó AP-nek nyoma sem látszik sehol, viszon a rajta lógó WIFI-s kütyük vígan dolgoznak és látszanak is a fő routertől kiosztott DHCP-s IP-jükkel?
-
ÖregSammy
csendes tag
válasz
vargalex #29586 üzenetére
Szia,
Köszi, teljesen jogos észrevétel, valóban nem mindenkinek hoztak gyógyírt a leírt megoldások. Alaposan megnézted az oldalt!
Akik ezzel szenvedtek, a legtöbbjüknek (amiket olvasgattam különböző oldalakon) eleve nem megy a Play Store-ról a letöltés első pillanattól. Viszont nekem hosszú ideig ment gond nélkül minden wifi-n keresztül (és természetesen mobil neten is), s hirtelen pont csak az otthoni DrayTek Vigor 2200VG-n akad meg a Play Store a letöltés elkezdésekor és más Androidos telefononnal is ugyanez a helyzet a nevezett routeren már pár napja. Második napja tesztelés céljára egy kölcsön router van nálam, azon megy gond nélkül a Play Store letöltés is, nem ragad be.Semmi ötlet senkinél sem? Nem is értem, hogy lehet ilyen állapot: minden más megy rajta gond nélkül, csak ez halt be hirtelen. Úgy gondolom, a Factry Reset-tel és a FW újratöltésével kimerítettem a lehetséges megoldásokat a router-rel, de ha bárkinek bármilyen egyéb ötlete van, örömmel megpróbálom és megosztom az eredményt.
Ha senkinek nincs ötlete hogy történhetett ez, s egyéb megoldási javaslat sincs, akkor is legalább megmarad a fórumon, mint lehetséges misztikum.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
vargalex #29583 üzenetére
Üdv.
Megoldódott a probléma. Nem a filesístemmel volt a baj, hanem a rackkel, amiben a HDD volt.
Ott, ahol a nyákhoz csatlakozik a HDD tápja, ott elengedett a forrasztás, és nem kapott normálisan tápot.
Megforrasztgattam, működik, semmi baja magának a merevemeznek most.Azért köszönöm a segítséget.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #29586 üzenetére
Szia!
egy off kérdés:
márciusi fw verzió volt fent a routeren, tegnap előtt lecseréltem 1.1.3-ra, feltelepítettem az openvpn-t, az openvpn-easy-rsa-t, meg amit egy korábbi januári hozzászólás írt (ami szükség volt az előző openvpn-hez is),... - beállítottam a tap0-s interfészt, össze bridgeltem, ahogy az előző verzióban, beállítottam az átmásolt kulcsok elérési útvonalait, és elindítottam az openvpn-t:
root@Timi:~# /etc/init.d/openvpn start
Fri Aug 3 19:21:35 2012 TUN/TAP device tap0 opened
Fri Aug 3 19:21:35 2012 Persist state set to: ON(tehát szerintem nem ad hibát az indítás)
viszont a kliensek nem tudnak csatlakozni, a már működött kulcsokkal, beállításokkal
a kliens ezt a hibát adja:
Fri Aug 03 19:23:25 2012 WARNING: No server certificate verification method has been enabled. See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info.
Fri Aug 03 19:23:25 2012 NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables
Fri Aug 03 19:23:25 2012 Re-using SSL/TLS context
Fri Aug 03 19:23:25 2012 LZO compression initialized
Fri Aug 03 19:23:25 2012 Attempting to establish TCP connection with 288.183.188.632:443
Fri Aug 03 19:23:25 2012 TCP connection established with 288.183.188.632:443
Fri Aug 03 19:23:25 2012 TCPv4_CLIENT link local: [undef]
Fri Aug 03 19:23:25 2012 TCPv4_CLIENT link remote: 288.183.188.632:443
Fri Aug 03 19:23:25 2012 Connection reset, restarting [0]
Fri Aug 03 19:23:25 2012 SIGUSR1[soft,connection-reset] received, process restartingvan esetleg valami ötleted ? - vagy lehet, hogy a kulcsok "másolás" nem elég, le kell újra generálni az új fw-hez az új kulcsokat ? - vagy...
- azt gondoltam, hogy megy másolással... vagy valami mást rontottam el ?
tanácstalan vagyok
-
ZetorGumi
addikt
válasz
vargalex #29581 üzenetére
Üdv!
Köszi. De nagyobb a gigszer, mint gondoltam.
Bepakoltam a vinyót egy másik gépbe másodlagos meghajtóként, és rátoltam egy HD sentinelt. Hát úgy néz ki, hogy megsérült a fájlrendszer, mivel csak kínkeservesen akart bootolni a cucc, és a smart adatokat nem látta, USB-ről szintúgy (pedig régebben ment USB-vel is).De megpróbálom, hátha segít valamit.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
vargalex #29572 üzenetére
Konkrétan leáll a process, és semmi nincs a logban, egy szó sem esik arról, hogy miért állt le.
Ha felidegesít, akkor lehet megpróbálom azt, hogy reset to default, és beállítok mindent újra. Úgy is van backupom egy régebbi, működő állapotról.Szerk: Most találtam egy lehetséges hibát, ami miatt megfagyhatott a transmission.
Aug 3 14:09:16 Zetor-TPLINK daemon.err transmission-daemon[2344]: Nazi.Underworld.S01E01.Hungarian.PDTV.x264-LBAS Piece 91, which was just downloaded, failed its checksum test (peer-mgr.c:1791) -
Kami11
őstag
-
Kami11
őstag
válasz
vargalex #29566 üzenetére
A gyárival ilyen téren nincs gond, csak annál meg a wifi nagyon rossz, valamint naponta 1x fagy és a konfigurálhatósága is egy rémálom. Ezért ment vissza a te verziód, amivel nincs is gond, az említett wan oldali kapcsolat szakadások kivételével, de az is csak torrent alatt és csakis letöltés közben fordul elő, akkor viszont minden letöltés közben legalább 1x.
Kapcsolatok számának, perek számának csökkentése nem hoz pozitív eredményt. -
Uchiha Obito
csendes tag
válasz
vargalex #29564 üzenetére
Arra bőven van esély, mivel nekem a gyári OpenWrt-vel is ezt csinálta (Backfire), miután az Enternet szolgáltatóm hirtelent áltváltozott Btelnet-re. Akkor próbáltam ki később a tiedet (mindkettőt), és sajnos azzal is ez volt. Majd kénytelen voltam visszatenni a gyárit.
Most kábelnettel szerencsére minden oké a rebuilded verzióval. Próbáltam ezzel a nettel az 1.1.3-at is, a problémám pedig az volt, hogy uPnP használatánál tele volt errorral a rendszernapló.
Amúgy ez a Btelnet szolgáltató szerintem valamit nagyon sumákol, mert az 5 Mbitesnek hirdetett internet annyira pokolian lassú volt, mint ha ISDN modemet használnék... az előző Enternet 5 mbit-nek a közelébe sem ért, és a gyári firmware-el is azért naponta legalább 3x elment... OpenWrt esetén majd minden 5. percben.
-
Redpho
csendes tag
válasz
vargalex #29509 üzenetére
Szia Alex,
Látom hibajavítás és funkció bővülés is lesz a készülő build-ben..
Mikor várható az 1.1.3 utóda? Úgy olvastam már build-eled. Csak azért érdeklődöm, mert akkor már azt tenném fel első nem gyári FW-ként a 4300-asra!
Eddig elégedett vagyok, de az igazi főpróbája a Vargalex Build lesz.
Köszi -
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #29526 üzenetére
szuper a script!
de ...
- bocs, de tudod mindig érdekes dolgok jutnak az eszembe
mivel a 1043 elég erőforrás hiányos, de a másik oldalon meg ott van, hogy szeretnék vele dvb-t-zni, meg torrentezni, ezért arra gondoltam, hogy bevonnám a játékba a QSS gombot.
Eddig megy úgy, hogy megnyomom, van transmission, megnyomom nincs transmission (és ez végtelen ciklusba)
te is úgy tudod, hogy lehetséges több dolgot is kezelni egy gombbal (valamikor régebben már láttam, hogy írtak róla)? - amit szeretnék
1 rövid megnyomás ( < 3sec ) ciklusa
dvb-t bekapcs A-Mux-ra
újabb rövid nyomás
dvb-t A-mux kikapcs, C-mux bekapcs
újabb rövid nyomás
dvb-t C-mux kikapcsa hosszabb nyomásra ( > 3 sec ) ciklusa
transmission on
újabb hosszú nyomás
transmission offez szerinted hogyan oldható meg ?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #29534 üzenetére
Szia!
Rosszul fogalmaztam meg
Tehát a router kiküldi a teljes multiplexet (22-23,5 Mbps), mondjuk a 4444-es porton. A gépek csatlakoznak a router 4444-es portjára. A Kliens oldalon pedig a felhasználó (a VLC vagy PotPlayer) meg eldönti, hogy a multi-stream-ből melyik streamet szeretné nézni.
Majd nézd meg, hogy ha VLC-vel játszod bármelyik csatornát, és Lejátszás menü --> Program --> menüt választod, ott lesz az összes további lehetőség is (bár csak az kiválasztott porhoz tartozó adás fog megjelenni, a többi sajnos nem lesz elérhető - hisz másik porton van továbbítva")
Ezért gondolkodok, hogy egyszerűbb lenne csak egy porton az összes stream-et tovább tolni, és majd a felhasználó választ... - bár tesztelnem kellene, mennyire terheli meg a hálózatot.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #29526 üzenetére
a mux-okhoz tartozó konfigod hogy néz ki, ha megkérdezhetem ?
csatornákra bontva küldöd ki (más-más porton keresztül), vagy egyben egy porton keresztül, és akkor a lejátszó program kezeli, hogy mely csatornát szeretnéd nézni ?
Hétvégén próbálgattam egy windows-os progival ( smartdvb ) és az egy porton küldte ki az a-mux-hoz tartozó 22-23,5 Mbps-os multistream-et, de itt még nem tudtam megvalósítani ugyan ezt
, csak csatornákra bontva küldeni külön-külön porton.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #29522 üzenetére
hmm... - nekem magasabb szokott lenni... mondjuk megy mellette a percenkénti rrdtools update a router statisztkai adatainak naplózása miatt... - érzékelhető is volt , ahogy néztem a közvetítéseket (olimpia), hogy minden egész perc 3.-5. másodpercében volt egy kis törés... - amióta viszont kiszedtem egy csomó csomó dolog naplózását, már majdnem folyamatos a lejátszás a hálózaton lévő gépek segítségével
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #29509 üzenetére
Szia(sztok)!
végre feltettem én is az 1.1.3-at (mert megindult a környéken a DVB-T szórás, és csak az új fw támogatja, ha jól tudom) - viszont az a problémám vele, hogy amikor bedugom (vagy fagyás után vissza), akkor nem csatlakozik fel automatikusan a netre, egy /etc/init.d/network restart kell neki, és akkor már van WAN kapcsolat is ( Digi PPPoE kapcsolat egyébként ). Ilyet más is tapasztalt ?
maximusz
-
chipi89
tag
válasz
vargalex #29393 üzenetére
Közben sikerült megoldanom a problémát!
Eszköz hiány miatt csak így tudom megoldani azt, hogy a modemre tudjak csatlakozni.
modem -> AP -> Wlan átszórom kb 150m arrébb majd a tp-link kell veszem és külön PPOE módon csatlakozok a netre.Ez ugyan olyan mint a laptopon csatlakozok a wlanhoz és külön plusz még PPOE kapcsolatot indítok.
(már mint csat akkor ha más megoldás nincsen a kapcsolat életbe tartásához)TP-n beállítottam a tűzfalat és már ki is tud menni rajta a byte -k.
Azért e megoldáshoz kellet fordulnom, mert a tp-link re van kötve egy USB kamera. Vezetékezni meg nem volt rá alkalom, hogy wanra kössem a modemet.
-
Lenry
félisten
válasz
vargalex #29379 üzenetére
az a rész megvan, más lehet a baj...
egyelőre főleg az, hogy ha megpróbálok belépni a WiFi beállításaiba akkor lefagy a LuCI, illetve, hogy itt én úgy emlékszem, hogy be volt pipálva a WiFi is
de ha most bepipálom, akkor a mentésbe belefagy a LuCI, csak pörög, hogy várakozás a routerre és nem lép tovább.
szerintem ez lehet az oka, hogy nincs WiFin keresztül hálózat.
-
Charx
senior tag
-
Marcelldzso
tag
válasz
vargalex #29267 üzenetére
Nah ez az ami nekem nem fog menni... De közben arra gondoltam, hogy egyszerűsíteném a helyzetet azzal, hogy letiltom egy az egyben a facebookot.
Esetleg azt lehet, hogy átirányítom valami PHP-s oldalra a domaint ami az intraneten fut az meg feljegyzi nekem az ip-t meg a dátumot és lementi valahova?
-
LazaCCC
tag
válasz
vargalex #29234 üzenetére
Most újracsináltam mindent, így extrootoltam, van 480MB-om telepíteni. Szénné szopatott a cucc, órák óta csinálom. Vagy 10x resetelődött minden konfig, már majdnem szétvágtam az egészet. Próbáltam usbhub-al és pendrive/HDD kombóval megcsinálni a konfigot, de nem jött össze. Találtam itthon egy olyan hubot amin keresztül ment a pendrive, de a HDD-nek már valszeg kevés átamot adott, mert az csak kattogott. Mindegy, visszatettem a HDD-s verzióra.
Na, most megnézem hogy lehet azt az FTP-t telepíteni ...
Aztán valahogy a FreeDNS-t is be kellene lőnöm, mert nagyon nem akar működni, nem frissíti fel az IP címet ...
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #29237 üzenetére
Szia!
Ha már a csomagtelepítésről van szó, sikerült néhány csomagot frissítenem újabb verzióra. Remélem jól értelmeztem, ha nincs kernel függőség, akkor nyugodtan meg lehet ezt tenni, anélkül, hogy beleforgatnám a firmware-be.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen módon lehet frissíteni a Luci-t is? -
dane
senior tag
válasz
vargalex #29225 üzenetére
Azt hiszem, hogy minden probléma az ntfs-re ill. talán a külső rack inkompatibilitására vezethető vissza. A Mac-et úgy dobálta le, hogy a logba valami ilyesmi látszott, hogy disconnected mert a client sokáig volt idle...
Az egészséges az lett volna ha a swap azon a drive-on van amin a data.
Láttam, hogy az I/O (USB) valami 80-100%-on pörög ez miatt.Samba-nal azt írta, hogy a blablabla eredeti eleme nem található. Amúgy a megosztást látta, jelszót is kért.
-
poli27
veterán
válasz
vargalex #29009 üzenetére
Hali Vargalex
/etc/ppp/options itt ez van, az lcp echo failure 5-ről átállítottam 15 re,így nem szakad a net,amit írtál debugot az nem vált be.Ezzel mit állítok egyébként?
#debug
logfile /dev/null
noaccomp
nopcomp
nocrtscts
lock
maxfail 0
lcp-echo-failure 15
lcp-echo-interval 1A másik kérdésem, a logokat nem lehet fájlba menteni?Mert a lucinál elég kevés idő nézhető vissza, vagy ha fájlba menti hol tudom megnézni?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #29080 üzenetére
#/etc/config/wireless
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option macaddr 'g2:kl:th:34:q9:48'
option hwmode '11ng'
list ht_capab 'SHORT-GI-40'
list ht_capab 'DSSS_CCK-40'
option country 'HU'
option noscan '1'
option htmode 'HT40+'
option channel '9'
option txpower '24'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option key 'maximusz987654321'
option wds '1'
option encryption 'psk-mixed+tkip+ccmp'
option ssid 'maximusz-wds'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option mode 'ap'
option ssid 'maximusz'
option network 'lan'
option macfilter 'allow'
list maclist '00:22:ff:66:22:11'
option hidden '1'
option encryption 'psk2+ccmp'
option key 'maximusz123456789'az középső rész a WDS-hez tartozik, ahhoz nem nyúltam, az utolsó blokk-ban próbáltam volna létrehozni rejtett wifi-t, csupán mac címszűréssel, de bárkit beenged, ezért tettem rá WPA2 AES-t
ami még meglepő volt számomra, hogy eddig a WDS-es interfészhez kapcsolódva csak 65 Mbps volt a max sebesség, az most létrehozott interfészhez kapcsolódva akár 130 Mbps sebességet is jelez a Windows vezeték nélküli hálózati csatoló tulajdonságai adatlap (pedig fizikailag ugyan ahhoz az eszközhöz kapcsolódok).
-
dane
senior tag
válasz
vargalex #29059 üzenetére
Hello,
A luci fagyást nálam teljesen random, nem böngésző és os függő. Dob valami hibaüzenetet és onnantól nem elérhető a luci, csak a router reboot segít.
(most pl pont nem tudom elérni)Újra lehet inditani csak a Lucit?
A terhelés magától megszünt. Jelenleg minden ok. Próbálok rájönni hogy mitől lehet.
FTP: Transmission és minidlna fut.Mindkettő idle. A mount pontok:
Az usb-re csatolt hdd-n van overlay, swap partíció is. Mindegyik ext4.
-
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #29025 üzenetére
még egy kérdés a virtuális interfészekkel kapcsolatban
ha többet hozok létre, akkor azok a létrehozás számának megfelelően felezi/harmadolja/negyedeli a rendelkezésre álló sávszélességet, vagy az össz sávszélesség oszlik el a használatnak megfelelően? Tehát a virtuális interfészek csak a procit fogják meg kicsit, vagy más dolgot is lassítanak / csökkentenek a működésben?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #29023 üzenetére
Szia!
a virtuális interfészek mindig ugyan azt az azonosítót kapják, ha többet hozok létre, vagy "random" szerűen kapják meg minden egyes induláskor az azonosítót ?
ez azért lehet érdekes a szempontomból, mert akkor így egyes "ap"-ket tudnék forgalom szempontjából figyelni (adatforgalom), illetve bizonyos hozzáféréseket korlátozni (torrent, stb...)
-
Pr3s
aktív tag
válasz
vargalex #28991 üzenetére
És ezt a 1043-asaink fogják tudni vargalex Mester??? Tudom rengeteget barkácsolsz ezen a vason értünk, de lehet nem lenne rossz ha tudná kezelni a multiple SSID-t is a 1043-as! még ha csak virtualban menne akkor is jó lenne! elvvileg a 842ND tudja, de a te firmed jó arra is, lehet nem lenne gond ez a 1043-nak sem! Vagy igen??
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #29015 üzenetére
ez valóban működőképes (most egy TPLink Wr1043ND és egy Fonera 2200 van összekötve WDS-el)
ezzel kapcsolatos lenne kérdésem:
a fonerán létrehoztam egy virtuális ap-t (amihez csatlakoznak a másik oldalon, és az össze van bridgelve a WDS klienssel)...a kérdés arra vonatkozik, hogy akár több virtuális AP-t is létre lehet hozni (hogy akár személyenként / csatlakozásonként mindenki külön accountot és pass-t kapjon, vagy csak 1 virtuális ap-t lehet létrehozni ?
maximusz
-
Magnat
veterán
válasz
vargalex #29015 üzenetére
Szia,
én írtam a kérdéses hsz-t, lehet, h tényleg félrevezető volt, én amikor foglalatoskodtam OpenWrt-vel, még kezdetlegesebb stádiumban volt a Luci és kellett parancssorban bűvészkedni már alap dolgokhoz is. Viszont ha nem ragaszkodik a WDS-hez (ezt is írtam a másik topikban), akkor nem kell a szomszéd routerét buherálnia... én is lőttem már be úgy egy DD-Wrt-vel felszerszámozott Asus 520GC routert másodlagosk AP-ként külön SSID-val, h a gyári firmwares Philips router nem is tud róla, h tovább van szórva az internet ami rajta megy keresztül. Csak sajnos nem vágom fejből a beállításokat, de vmelyik tutorialban biztosan benne van a DD-wrt oldalán, merthogy én is onnan lestem el.
-
DonCosta
tag
válasz
vargalex #28994 üzenetére
Az este kipróbáltam egy másik fórumon kapott információk alapján a gyári firmmel a WDS-t, de nulla sikerrel.
OFF: Láttam a sok hozzászólást (találgatást
) hogy is van ez két router dolog. A helyzet az, hogy megbeszéltem a szomszéddal, hogy amíg nem lesz netem addig hadd használjam az övét. (vidéken nem sietik el a beszerelést, már 1 hónapja várok) Ez működik is, de csak a lakás bizonyos helyén fogom a jelet és ez elég bosszantó, főleg úgy hogy van egy saját hálózatom, NAS-al asztali géppel lapossal és mindig váltogatni kell hogy netet érek el vagy az adataimat a NAS-on. Ezért gondoltam, hogy a routeremmel továbbszórnám a jelet úgy hogy őt se zavarjam, de a saját dolgaimhoz ne férjen azért hozzá.
Ez az alapfelállás után érthető, hogy nem szeretnék az ő routerére pakolni más firmwert. Ha megoldható, hogy a saját routerem firmjének DD-Wrt-re való cseréjével összehozzam a kívánt kapcsolatot, akkor felteszem. (Magnat leírása és a Te véleményed erre ad reményt). A kérdés az, hogy a másik routerben ilyenkor be kell pipálni a WDS-t és ott ki kell válasszam a saját routeremet mint AP? (mást nem lehet állítani)
Ha ez szerintetek mégse megy így, akkor már azzal is bejjebb vagyok, ha a routeremre vezetékesen csatlakozó eszközök kapnak netet, kvázi "wireles hálókártyaként" használva a routert.
Szerintetek ezzel és a 1043ND routeremre rakott DD-wrt firmmel melyik oldható meg?
Bocs a hosszú posztért és kösz a segítséget mindenkinek.
-
suste
veterán
válasz
vargalex #28998 üzenetére
ja, már eszembe jutott mi is volt a csavar még benne:
mivel 1 wifi van, ezért ha átállítod app+wds-re, akkor ugye a master és a vendég háló is az lesz (akár külön ip sáv+ külön jelszó)
és ilyenkor akár +2 különböző router is csatlakozhat a az elsőhöz kliens+wds módban, úgy hogy a 2 kapcsolódó router nem is fogja látni egymást, teljesen elszigetelten fognak létezni....(külön ip sávban, külön jelszó)
igaz?
ha működhetne, akkor mennyire venné ez igénybe a routert? -
-
-
stvnppp
senior tag
válasz
vargalex #28937 üzenetére
Az általad készített firmwareben ez hogy van megoldva? Mármint a nyomtatómegosztás, -szerver. Tegnap még azt szerettem volna felrakni, de hogy megláttam a gyári megoldást, azt egyszerűbbnek találtam. Érdemes ezt a romot kipróbálnom úgy, hogy amúgy tök süket vagyok a témában, és a linuxban, valamint a parancssorban. Esetleg tudsz feldobni pár screenshotot a rom nyomtatószerveres részéről?
-
Kami11
őstag
válasz
vargalex #28936 üzenetére
Nincs gond a TransGui-val, az ssl beállításával van gondom.
Telepítettem az openssl-t, bekonfigoltam, kulcsot létrehoztam, a lighttpd-vel proxizom a kiválasztott portot, ami műxik is de csak a belső hálón, távoli elérés során -pl. nyílt wifi v. mobilnet- során viszont már nem. Az volt a kérdésem, hogy a router konfigban, vagy esetleg a lighttpd-ben kell valamit állítanom, hogy létrejöjjön az ssl titkosítás. Ha a transguiban, vagy a telefonon lévő Transdroidban kikapcsolom az ssl titkosítást, akkor kívülről is működik az elérés, ha bekapcsolom akkor viszont nem.Erre a sorra gondoltam, hogy nem jó, de ez csak 5let:
$SERVER["socket"] == ":9079" {
ssl.engine = "enable"
ssl.pemfile = "/shares/internal/PUBLIC/WWW/fr.pem"proxy.server = (
"" => ( ( "host" => "127.0.0.1", "port" => 9091 ) )
)
}Itt a host=>"127.0.0.1 nem a belső hálót jelenti?
Mit kell megadnom, hogy külső IP-t is elfogadjon?Ha böngészővel próbálom elérni a no-ipn beállított címemmel akkor ez a hibaüzenet jön vissza:
Az SSL a maximálisan megengedhető hosszúságot meghaladó rekordot kapott.
(Hibakód: ssl_error_rx_record_too_long)Még annyit tennék hozzá, hogy a transmission és a lighttpd a NAS-on fut, nem a routeren!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest