- Yettel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
wopi
aktív tag
válasz
vargalex #32517 üzenetére
Köszönöm szépen az ötletet!
Mit kellene megnézem a konfig fájlban? Feltételeztem, hogy az első sorban lévő "Host" beállítással lehet a gond, de ha *, akkor gondolom bárhonnan. Vagy mégsem?
Host *
# ForwardAgent no
# ForwardX11 no
# ForwardX11Trusted yes
# RhostsRSAAuthentication no
# RSAAuthentication yes
# PasswordAuthentication yes
# HostbasedAuthentication no
# GSSAPIAuthentication no
# GSSAPIDelegateCredentials no
# GSSAPIKeyExchange no
# GSSAPITrustDNS no
# BatchMode no
# CheckHostIP yes
# AddressFamily any
# ConnectTimeout 0
# StrictHostKeyChecking ask
# IdentityFile ~/.ssh/identity
# IdentityFile ~/.ssh/id_rsa
# IdentityFile ~/.ssh/id_dsa
# Port 22
# Protocol 2,1
# Cipher 3des
# Ciphers aes128-ctr,aes192-ctr,aes256-ctr,arcfour256,arcfour128,aes128-cbc,3des-cbc
# MACs hmac-md5,hmac-sha1,umac-64@openssh.com,hmac-ripemd160
# EscapeChar ~
# Tunnel no
# TunnelDevice any:any
# PermitLocalCommand no
# VisualHostKey no
# ProxyCommand ssh -q -W %h:%p gateway.example.com
SendEnv LANG LC_*
HashKnownHosts yes
GSSAPIAuthentication yes
GSSAPIDelegateCredentials no -
cimp
senior tag
válasz
vargalex #32513 üzenetére
Most raktam át SteveBeard kollega intelmeinek hatására.
És működik is! Köszönöm.
Ez a 21234-es port szabály mire is való?
Az mitől lehet, hogy bootolás után több perc mire elérem a nete, holott ha be-puttyolok a routerbe és onnan pingelek egy akármilyen külső címet akkor az látja.
Lehet, hogy a minidlna meg a transmission nem hagyja megéledni a cuccost? -
cimp
senior tag
válasz
vargalex #32503 üzenetére
igen, de azok sincsenek az 1.1.5-ben belőve. Már a külső elérésekhez. Most a 1043-ból kimentettem a config/firewall-t és átraktam a 3600-ra. megy is minden a 2222-es ssh-n kívül. az nem akar működni!
Ja! Most, hogy elkezdtem nézegetni, találtam egy 21234-es forgalmi sz. transmission névvel. Ez mire is jó?
-
Tamy
őstag
-
-
Tamy
őstag
válasz
vargalex #32362 üzenetére
Láttam, hogy válaszoltál a másik topicban is, köszönöm, mindjárt kipróbálom.
Nem arra gondoltam, hogy nem kíméli jobban, azért az csak jobb, ha egy nap egyszer ír rá, mintha folyamatosan. Igazából nem ment még tönkre pendriveom soha, de nem is használtam még flash meghajtót ilyen célra eddig, és mindenhol riogatnak vele. Egy 2GB-os pen igazából filléres összeg manapság, pláne, hogy nem kell különösen gyorsnak sem lennie, ez is egy mezei Kingmax, inkább csak az adatvesztés, meg az új üzembe helyezése miatt nem szeretném ha tönkremenne. Való igaz végül arra jutottam, hogy naponta egyszer mentse le a pendrivra, de igazából az is megoldható, hogy mentés előtt felcsatolja a számítógép megosztott partícióját, elmenti a logot, majd akár le is csatolhatja ha végzett. Csak szerintem az a napi egy fájl írás nem különösebben árt a pendrivenak sem, így már nem látom értelmét a hálózati mentésnek.
Esetleg még valami olyan megoldás jöhetne szóba, hogy a számítógép kezdeményezze a logok lekérését, de azt végképp nem tudnám megvalósítani.
-
Tamy
őstag
válasz
vargalex #32355 üzenetére
Igen, a 16kB mérethatár benne van a pakliban, mondjuk ezt akár meg is duplázhatnám, bár amikor eddig néztem mindig legalább 2-3 napra visszamenőleg láttam. Persze garancia nincs rá, mint ahogy arra sem, hogy a fájlba mentéstől a logolás újraindulásáig nem keletkezik újabb log, ami így elveszik. Jobban belegondolva az írás utáni várakozás lehet, hogy felesleges is, mert úgyis akkor lép tovább a következő műveletre, ha ezt már befejezte.
A legtisztább megoldás a fájlba mentés lenne valóban, csak ezt azért vetettem el, mert nálam csak egy pendrive lóg az usb-n. Amire nekem kell bőven elég, viszont a gyakori írás hamar tönkretenné, csak a logok miatt meg nem akarok winyót dugni rá. Van egy gép, ami nonstop megy, azt fel tudnám csatolni a routerra, de kb. havonta egyszer azért újra van indítva, leginkább a frissítések miatt. Ilyenkor megszakadna a logolás, a fájl talán nem sérülne, de a router sem tudom mit szólna ehhez az állapothoz. Ezt a megoldást csak úgy tartom működőképesnek, hogy ha nem sikerül az írás, akkor bizonyos időközönként próbálkozzon újra, addig viszont mentse a ramba. Nyilván meg lehetne oldani, de én nem tudnám.
Jobban belegondolva a napi egyszeri fájlba mentés ugyanaz, mint az alapértelmezett állapot, ha elfogy a hely, a régiek törlődnek.
-
zsül555
csendes tag
válasz
vargalex #32015 üzenetére
Hi!
Jó Padawan lettem , vettem egy új vinyót (nagyot) amit már így particionáltam!
Az ftp-n csiholtam ssh-val írás jogot (egy régebbi tanácsod alapján), de sem win se linux alól nem ír csak olvas.
Rakás dolgot kipróbáltam az fstab-ban/terminálon de semmi.
kérdés van sok , de ahány 'guru' annyi válasz? de egy sem jött be...-a megosztott könvtáraknál engedélyezett felhaszálóhoz nem kell valamit írni?
- milyem paraméter kellene a smbmount-hoz az asztalin?
//192.168.1.1/mnt /mnt/router smbfs ... 0 0 (defaults?user-pass-iocharset? stb)
-ha formatálás közben pont el volt állítva valami v. bármi (pl gép név egyéb az számít? (bár //OpenWrt/mnt is megy))
-kreálni kellene új user-t a sambának erre?
-az normális hogy win7 alól csatolt vinyónál csak akkor kér rendszetgazdai jelszót, ha //OpenWrt/mnt -t írok IP-snél nem? (céges a laptop és az nekem nem jár...)
-csak engem nem szeretnek a gépek?
-ha fürdés után tiszták vagyunk, akkor mitől büdös a törölköző?...na ezek az élet nagy kérdései!
-
Syl
nagyúr
-
Tamy
őstag
válasz
vargalex #32295 üzenetére
Ismét köszönöm a segítséged. Lassan összeáll amit szeretnék, leírom hogyan gondolom a megvalósítását, ha valami nem jó írd meg légyszíves.
Létrehozok egy backup.sh fájlt, aminek ez lenne a tartalma:
!# /bin/ash
logread > /mnt/log.txt
sleep 3 killall syslogd && /sbin/syslogd -l 7 -C16Futási jogot adok neki:
chmod a+x /etc/backup.sh
Majd a crontab-hoz hozzáadom ezt:
0 0 * * * * /etc/backup.sh
Terveim szerint így minden nap éjfélkor fájlba menti a logot, vár 3 másodpercet, hogy biztosan befejeződjön a mentés, majd törli (újraindul a logolás), hogy a másnap éjfélkor lementett logban már ne szerepeljen újra.
Ha ez így működőképes szerinted is, akkor még annyit kéne megoldanom, hogy a fájl neve ne log.txt legyen, hanem az előző napi dátum, tehát amiről a log készült. Ezt hogyan lehetne megadni neki?
-
Szita1
tag
válasz
vargalex #32260 üzenetére
Értem, köszi, akkor a php kódoláson kell változtatni? A router php.ini be nem kell semmit megadni? Az új lekérdezéssel ez a hibaüzi :
Fatal error: Class 'SNMP' not found in /www
ezzel a kóddal :
<?php
$session = new SNMP(SNMP::VERSION_1, "1.2.3.4", "public");
$sysdescr = $session->get("sysDescr.0");
echo "$sysdescr\n";
$sysdescr = $session->get(array("sysDescr.0"));
print_r($sysdescr);
?> -
Tamy
őstag
válasz
vargalex #32282 üzenetére
Köszi, így most működik, igazából korábban többször néztem már így, hogy a vsftpd.chroot_list fájlba nem írok semmit, de akkor meg be sem tudtam lépni, valami olyasmit dobott vissza, hogy nincs (ilyen?) felhasználó a chroot_list-ben. Ezért érdekes, hogy most meg simán jó így. Újra visszaadtam az írásjogot is a home-ra, és maradt bezárva. Remélem nem gondolja meg magát
Ami még érdekes, hogy az előbb, amikor ki tudtam menni a home-ból, böngészővel nézve akkor is be voltam zárva.
-
Syl
nagyúr
válasz
vargalex #32274 üzenetére
Akkor leírom még egyszer.
- Switch üzemmódban a cisco-ban forwardoltam a 21, 22, 9091-es portot és ez a tűzfalteszt szerint nyitva volt.
- Router üzemmódban a tplink DMZ-be van téve és a tűzfalteszt szerint a 21, 22, 2221, 2222, 9091 port is láthatatlan (nem válaszol). -
-
-
válasz
vargalex #32259 üzenetére
Persze, router újrainduláskor igen, de én arról beszélek, hogy mondjuk az első routeren lejár a WAN Lease Time, vagy egyéb okból reconnect-el, az a TP-LINK-en nem jár interface up-al, az automatikus url alapú ellenőrzés meg gondolom nem fut 5mp-enként, így eltelhet bizonyos idő, amíg frissül a DDNS!
-
suste
veterán
válasz
vargalex #32193 üzenetére
én is ezt mondom mindenkinek az openwrt-vel kapcsolatban
azért a formázás elötti azonosítás érdekes lehet....bár gondolom legördülő menüt is lehet csinálni....de szép lennne, ha a gyári fw-k is eljutnának egyszer ide (gondolom azért azokon több ember dolgozik, ráadásul munkaidőben) -
-
raidx
őstag
válasz
vargalex #32120 üzenetére
Telepítettem a webcam cuccait kipróbáltam, QSS-sel unmountoltam (be volt állitva da az is elveszik) majd táp ki 20 sec mulva be.
A linkek:
http://pastebin.com/KMh8LL3V alapállás
http://pastebin.com/PwPc08f4 webcam cucok telepítése
http://pastebin.com/3yRrYtF0 Webcam OK
http://pastebin.com/4QEsJPM4 unmount, táp ki/be
Saját tápos BELKIN 7 portos USB Hub HDD saját tápos házba. Próbáltam a lighttpd-t hub nélkül de akkor is eltűnik minden.
Kösz!
-
-
chipi89
tag
válasz
vargalex #32121 üzenetére
A belsejében egy [mx29lv640ebti-70g] típusú flash memória tárolja az adatokat.
A rutert egy [XWAY™ ARX182]
típusú CPU dolgoztatja.
A nyáklapon található egy soros port ami be van forrasztva.
Ezen kívül még egy jtag csatlakozó is helyet kapott, ami a panelon csak érintkezőként van kialakítva.
Íme egy KÉP a panelről, a rajta elhelyezkedő CPU és Flash memóriáról illetve a csatlakozókról. -
raidx
őstag
válasz
vargalex #32117 üzenetére
Jelenleg a 2-es opcióval formáztam.
Előtte a 3-assal, de akár mit teszek, egy áramtalanítás után semmi nincs meg.
Webcamhoz és a Lighttpd+PHP5+SQL tartozékok a csomaglistádba megvannak, telepítem akár Luciból akár ssh-n, bekonfigolom és addig rendben minden még a router áramot kap. Áramkimaradás utáni újrainduláskor az egész beállításnak nyoma vész. A telepített csomagok közül is eltűnik minden amit telepítettem.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #32086 üzenetére
Szia!
Szerintem is az lehet, ha nincs több hely, akkor nem szokta engedni menteni.
Már korábban is írták, hogy nem csatolja fel a HDD-t és ez okozza az összes problémáját.
Ilyen nekem is volt régebben, mivel rengeteg az áramszünet ezen a környéken.
Nekem két tippem van. Hangsúlyozom csak tipp! az egyik, hogy a mikor a router bootol, a HDD még nem áll készen. Erre nem lehet azt megoldani, hogy bootoláskor várjon egy kicsit a HDD-re, mire az "összeszedi magát"? Írtad korábban, hogy formázás után is lehet késleltetni, egy hasonló megoldás itt nem játszhat?
A másik ötletem a lemezellenőrzés.
Formázó felületen ez alap beállítás. Azt tapasztaltam, hogy az egy terrás HDD-mel rengeteget elmolyol egy áramszünet esetén és addig nem is használja rendesen. Én is a Te formázó szkriptedet használom, csak nem webes felületről, hanem parancssorból egy kicsit átalakítva, hogy az adat tárolására használt részt ne formázza és a lemezellenőrzést is kikapcsoltam ezen a partición.
Lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de azóta villámgyorsan felcsatolja a HDD-t és nem volt ilyen jellegű problémám. Pedig a legutolsó viharnál is volt áramszünet rendesen, csodáltam is, hogy nem ment tönkre semmi... -
RufuszX
senior tag
válasz
vargalex #32089 üzenetére
Igazából az a problémám, hogy hálózaton belülről sem érem el a NAS transmission kliensét.
A beállítások elméletileg jók. Ezért is gondoltam hogy rákérdezek itt, hogy nem-e a router a ludas.Egy ilyen üzenetet kapok, de az a baj hogy elméletileg tiltottam a whitelistet. Tehát nem értem mi lehet a gond :S
-
Grawens
senior tag
válasz
vargalex #32058 üzenetére
Szia!
Nagyon sokat segítettél ezzel az új bootloader-es tippeddel, 1000 hála árte!
Sikerült megoldanom a dolgot a következőképpen, bár a gyári FW-t a Telnetes visszavarázsolással nem ment, mert folyton törléshiba történt és bootloop, így csak az RS232 segített. Tehát:
1. RS232 és PuTTy párossal feltettem a gyári "TL-WR1043ND_V1_110429" firmet.2. Belépve a routerbe feltettem a "3.9.17.up.boot" firmet.
3. a végeredmény: U-BOOT 1.1.4 (Nov 17 2009 - 11:56:26) és szépen megy az OpenWRT is és a DD-WRT is.
Mégegyszer 1000 köszönet!
-
fjanos951
tag
válasz
vargalex #32044 üzenetére
Hali!
A mount_root után át tudtam írni SSH-ból a jelszót, mert az ash fájlból kiolvastam a pillanatnyilag érvényes jelszó (kb. 30 karakter volt $ jelekkel megtűzdelve), ezután már SSH-val be tudok lépni, de web-ről nem mondja, hogy rossz a jelszó és mégsem csinál semmit, nem lehet továbblépni. Erre ha tudnátok valami ötletet mondani, nagyon megköszönném.
Még azt kérdezném, hogyha nem fog menni, akkor SSH-ból tudok más fw-t rárakni? -
Grawens
senior tag
válasz
vargalex #32041 üzenetére
Szia!
"openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1" -vel próbáltam először, majd visszatettem a gyári 110429-est és így újra jó lett, majd feltettem a dd-wrt 14896-ost amin újra halottnak tűnt a wan. Majd még ezek közül (dd-wrt) feltettem még vagy 10-et, eredménytelenül. Nem sokkal ezelőtt feltettem a gyári 120405-öst, újr ment a wan. Jelen pillanatban a te 1.1.4-es build-ed van fent és így is halott a wan.
-
fjanos951
tag
válasz
vargalex #32038 üzenetére
Sziasztok!
Kipróbáltam, és nem reagál. A baj az lehet, hogy én már a következő parancsot kiadtam telnet alatt:mtd -r erase rootfs_data
Ezt az internetről szedtem le és a router indulásakor nyomni kell a QSS gombot és így tudtam Telnettel jelszó nélkül ezt megcsinálni. Nem is lett volna semmi baj, ha utána elfogadta volna az új jelszót. Most szerintem nincs jelszó, de lehet, hogy csak a hozzáértés hiányzik. Az írásvédelmet kellene talán feloldani a passwd fájlról?
-
-
raidx
őstag
válasz
vargalex #31991 üzenetére
Kösz! Olyan van de jelenleg elromlott minden.
Mint korábban írtam, valaki azzal szórakozik, hogy éjszaka lekapcsolja a ház főkapcsolóját és nekem megint eltűnt minden. Azóta nem is sikerült a webkamot ismét életre kelteni. Most lementem a HDD-k tartalmát és csinálok egy szűz rendszert az újrakezdéshez.
-
zsül555
csendes tag
válasz
vargalex #31946 üzenetére
Szia!
Átparticionáltam a vinyót >ext4-re, de most az eddig működó mountolás nem megy (a routeren minden ok) de most mount error(13): Permission denied a legjobb eredményem gépről.
-router usb csatolás rendben:/dev/sda1 on /mnt type ext4 (rw,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
-eddig fat-nál termiálból:
sudo smbmount //192.168.1.1/mnt /mnt/router smbfs username=root,password=*******,iocharset=utf8 0 0
-fstab:
//192.168.1.1/mnt /mnt/router smbfs auto,rw,username=root,password=********,iocharset=utf8 0 0
sok mindennel próbálkoztam (át is néztem és kipróbáltam sok ötletet) de egyik sem jött be, gondolom valami vagy nem fut(rendesen) vagy valami más lúzer/jog kellene (ext4 miatt?)...
sanba megosztás, és UPnP (fut) beállításon nem változtattam, miniDLNA ki lett kapcsolvakis segítség kellen, hogy mit írjak át? (biztos egyszerű csak nekem még új)
köszönöm!
-
Tamy
őstag
válasz
vargalex #31977 üzenetére
Köszönöm a segítséged, tőled telepítve sikeresen elindul a vsftpd, a nagyjából a régi beállításaimmal megy is, anélkül, hogy bármit változtatnék működik a home-ba zárás is,
de írni nem tudok. Próbáltam variálni ez alapján, most ez a konfigom:background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=NO
local_umask=022
check_shell=NO
#dirmessage_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
session_support=NO
syslog_enable=YES
userlist_enable=YES
userlist_deny=NO
userlist_file=/etc/vsftpd.users
#xferlog_enable=YES
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES
use_localtime=YES
chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list
user_config_dir=/usr/share/vsftpd/users
allow_writeable_chroot=YESIgazából nem tudom ebbe a chroot_list-be mit kéne beírnom, illetve ha NO-ra van állítva, akkor mi értelme a többi opciójának? Továbbá a régiben volt egy ilyen opció: user_config_dir=/usr/share/vsftpd/users. Ebben meg tudtam adni az egyéni írásjogot, ebben az újban alapból ez nem volt benne, hozzáadtam, de úgy látszik nem veszi figyelembe. Ezt kéne esetleg ide beírnom: chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list? Ehhez az új verzióhoz nem igazán találok útmutatót.Hülye vagyok, a mappára nem állítottam be írásjogot. Most már működik, köszönöm mégegyszer.
-
Syl
nagyúr
válasz
vargalex #31983 üzenetére
Köszi! Erre majd délután ránézek, ha hazaérek.
Addig is, két "bug report"
- A transmission beállításánál, a seed aránynál a webes felület szó nélkül elfogad tizedes vesszőt (a régi fw ilyenkor hibát jelzett), és persze utána leakad, hibát ír be a system logba.
- Az új fw-ben az ftp home-ba zárás sem működik, ahogy itt leírtad. Ha ez szerint állítom be, akkor valami root írási hibát jelez az ftp program. A vsftpd alapbeállításaival pedig lazán ki lehet lépni a /mnt-ből. -
klrt
tag
válasz
vargalex #31984 üzenetére
Igazad van! Így már működik.
Köszönöm a segítséget.még egy probléma:
Régebben használtam a minidlna-t , de kikapcsoltam, mert úgy vettem észre néha nagy loadot generál. Lehet akkor csinálta mikor változott a routerre kötött vinyó trtalma.
Most mikor vissza kapcsoltam jó nagy loadot produkált, és újra indította a routert. Ezt meg csinálta háromszor. A 3. után gyorsan kikapcsoltam a minidlna-t hogy működjön a router.
A vinyón kb 50 fájl van. A pár kilótól a 25GB fájl méretig.
A fájl lista módosítása ekkora gondot okozhat neki, vagy mi történhetett vele? -
Tamy
őstag
válasz
vargalex #31977 üzenetére
Elolvastam még egyszer amit az előbb írtál, sikeresen félreértettelek
Ha hazaérek megpróbálom a nálad lévőt telepíteni.
Igen, a passwd-ben megadtam a shellt, és egyből be tudott lépni ftp-n is. Pure-ftpd configjában alapból ez van: option authentication 'unix', nem tudom, nem-e emiatt veszi az OpenWrt saját passwd fájljának tartalmát alapul. Valahol olvastam egy opciót (lehet, hogy nem kifejezetten OpenWrt alá), amivel meg lehet adni a pure-ftpd.pem fájl helyét, de így el se indult, valami hibát dobott.
Mindegy, este megpróbálom tőled telepíteni a vsftpd-t, ha az összejön, akkor nem szenvedek ezzel.
-
Tamy
őstag
válasz
vargalex #31968 üzenetére
Igen, először azt a leírást követtem, az a hivatalos, de az már ott elvérzett, hogy nincs se adduser, se addgroup OpenWrt alatt, vagy legalábbis nem találtam rá csomagot, ezért helyette a useradd, groupadd parancsokat használtam. Egyébként más oldalak is azzal írják, viszont az emlékeim szerint nem ismerte a -G és a -H kapcsolókat. A -G gondolom a group, az nálam így -g, de a -H nem tudom mire szolgál, igaz nem is nagyon keresgéltem. Más oldalak leírása alapján megcsináltam, ha lekérdeztem a user státuszát, vagy megnéztem a group, illetve a passwd tartalmát ott minden stimmelt látszólag. Ha a usernek megengedtem a belépést ssh alatt, akkor be tudott lépni ftp-n is, egyébként csak a root, akit természetesen nem vettem fel a Pure-Ftpd felhasználói közé.
Igen, a legfrissebb Gargoyle van fent, alapból az opkg-ban a Gargoyle és ha jól emlékszem az OpenWrt trunkja volt megadva csomagforrásnak, de utóbbi nem elérhető, így átírtam a legújabb stabil változatéra. A vsftpd-t ssh-n telepítettem (webes felületről sajnos nem lehet), lehet, hogy a csomagforrás a rossz? De akkor honnan telepítsem? Jobban örülnék a vsftpd-nek, mert azt (remélhetőleg) be tudom állítani, megvan a mentésem is hozzá.
-
Syl
nagyúr
válasz
vargalex #31965 üzenetére
Akkor közelítsük meg a dolgot másik oldalról.
Ha switch-be rakom a tplinket, mennyire sérülékeny a külvilág felől?
Mivel azt írtad, hogy switch üzemmódban nem működik a tplink tűzfala, akkor az azt jelenti, hogy a világból látható a samba/dlna megosztás is?(bocsi az ostoba kérdésekért)
-
Syl
nagyúr
válasz
vargalex #31943 üzenetére
Magyarán pakoljam vissza a tplinket router üzemmódba.
És ezt hogy tudom elérni? Factory reset? Vagy akkor már dobjam rá az új firm-et?
Ha ez megvan, akkor a most használt vinyót újrapírtícionálás nélkül be tudom üzemelni?Nálam ilyen a hálózat (és ezen nem is akarok változtatni):
Ha a tplinket router üzemmódban használom, akkor is el tudom érni a mögé kötött vinyót? Az itthoni cuccaimról és netán távolról (az irodából) is?
(#31942) suste
Igen, azt a régit. Még februárban tettem fel a tplinkre.
-
Tamy
őstag
válasz
vargalex #31943 üzenetére
Erre esetleg nincs valami ötleted? Firmware fordításon kívül más megoldás nincs? Ha a hiányolt fájlt megszerzem, és bemásolom a megfelelő helyre az gondolom nem segít.
Közben próbálkozok a pure-ftpd beállításával is, bár egyelőre csak virtuális router alatt, de ha csatlakozni próbálok, akkor valamiért a jelszó bekérése után hitelesítési hibával kidob. Mi lehet a baj? Kérdés persze, hogy ez hajlandó lenne-e elindulni élesben, de amíg itt nem sikerül bekonfigurálni, addig nem akarom telepíteni.
-
törölt tag
-
Syl
nagyúr
válasz
vargalex #31937 üzenetére
Akkor az nem működik, mert itt egy perc alatt vagy 20x próbálkozott.
Lehet azért, mert switch-re van állítva a router? (a tplink egy cisco t-home modem/router mögött van és négy port van forwardolva - 21, 22, 9091, 21234)
Ha igen, hogy lehet kivédeni?Titkosított FTP-t tud a firm?
-
suste
veterán
válasz
vargalex #31901 üzenetére
Végre sikerült elérnem a másik routert!!!
1: Static routing-ot töröltem. Lehet hogy azzal is megoldható, de nekem sehogy sem sikerült
.
2: Luci/Hálózat/Tűzfal/Rules: Hozzáadás:
Név : Linksys DDwrt
Forrás zóna : LAN
Protokoll: Bármelyik
Cél cím : 192.168.3.100 (ez a címe a 2. routernek)
Művelet : Elfogadás
Advanced :
Cél zóna : Linksys (ebben a vendég zónában van a 2. router)
3: És így, ahogy gondoltam, nem kell a Linksys DDwrt-ben bekapcsolni a távelérést sem, mivel belűl hívom meg.Ilyen átirányításnál is csak az odaút van nyitva ugye? Tehát ezzel nem nyílt meg a vendég háló a LAN felé?
-
suste
veterán
válasz
vargalex #31901 üzenetére
1: Most hogy mondod, a DDWRT-ben megadtam a router címének a 192.168.3.100-at, vagyis így lehet nem is kér DHCP-n.
2: Megoldódott egy wifi restarttal
3: Köszi, hogy megnézed! Ha nem megy ezzel a static route-tal, akkor forwarddal próbáljuk meg. Ebben az esetben pl hogy kívülről látható legyen a Linksys, a 192.168.3.100-nak a 8080-as portját kéne hova irányítani? Úgy kéne hogy működjön, hogy a külső.IP:8080 -at meghívnám, és erre bejönne a DDwrt oldala.
Ezen elgondolkodva egyébként az jutott az eszembe, hogy a static route-os megoldásnál minek kéne a DDwrt-ben bekapcsolni külső elérhetőséget a 8080-asra? Hisz ilyenkor belülről hívom közvetlen a saját belső címén,vagy nem? -
Syl
nagyúr
válasz
vargalex #31908 üzenetére
Ezt a mondatot nem értem
De most nézem, hogy a Total Commander a /mnt-be lép be, úgyhogy az oké! Viszont innen vissza tudok lépni a root-ba.
Olyat nem lehet, hogy az ftp-n belépő csak a /mnt-t lássa (és az abban található almappákat)? Mint pl. az ftp server programok windows-on. -
Syl
nagyúr
válasz
vargalex #31906 üzenetére
Nem tudom annak van-e jelentősége, hogy bár a telepítő a 192.168.1.1 ip címet lövi be, én a switch-re állításkor (a t-home router mögé kötve) a 192.168.0.11 ip címet adtam neki. Erre a címre forwaldolom a megfelelő porokat a t-home routerben.
Mindeközben a luci-ban több helyen látom az alap fw címet (pl. a tűzfal beállításánál, a transmission fülön az "open web interface" is az alap címet akarja nyitni. -
suste
veterán
válasz
vargalex #31676 üzenetére
Fejlemények:
1: linksys bekapcsolva, kapcsolódik is a tplink-hez
Luci-ban viszont kicsit érdekesek az infók:
-Állapot/vezeték nélküli rész -nél 64%-os a kapcsolat ez ok.
-DHCP bérletek-nél a linksys-re kapcsolódó kliens szépen megjelenik (DHCP csak a Tplink-en van), de a Linksys nem jelenik meg itt, pedig
-kapcsolódó kliensek-nél a Linksys MAC címe/neve/jelerőssége szépen látszik, és a Hálózat/DHCP és DNS/Statikus bérletek alatt meg van adva a Linksys és az IP-je.2: A másik érdekes dolog:
Luci/Hálózat/Wifi/Vezetéknélküli áttekintés alatt a Linksys által használt wifinél se %, se név, csakhogy adatok gyűjtése, és jobb oldalon az "Engedélyezés" gomb van a többinél meg ugye a "Letiltás", vagyis olyan mintha nem lenne engedélyezve.Persze a lényeg, hogy eddig úgy néz ki, működik a net mindenhol.
A Static routingot még nem tudtam tesztelni, majd 7végén megpróbálom.
Arramég nem válaszoltál, hogy hogy hívjam meg a Linksys-t? 192.168.3.100 (ez az IP-je)? vagy 192.168.3.1:8080? -
Grapet
csendes tag
válasz
vargalex #31640 üzenetére
Szia Alex!
Bocsáss meg, hogy ismét zavarlak vele, de nagyon nem vagyok képben linux ügyileg, így nem tudom, miként álljak neki ennek a netrádiós dolognak. Megtennéd, hogy írsz egy olyan szájbarágós lépésenkénti leírást akár priviben is, hogy mikén kellene ezt megoldani.
Próbáltam LuCI Rendszer/Szoftver oldalon telepíteni a kmod-usb-audio csomagot, de nem sikerült.Természetesen csak ha van erre egy kicsi időd.
Köszi: Grapet
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest