- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
Hirdetés
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SteveBeard #37382 üzenetére
Ja, igen, de én azt nem láttam először, azt csak szerkesztés után írta be! Előtte csak az fstab beragadásról volt szó!
-
xigris
őstag
válasz
SteveBeard #37371 üzenetére
Köszi szépen, most olyan boldog vagyok már fut is a torrent lefelé
-
xigris
őstag
válasz
SteveBeard #37366 üzenetére
-
xigris
őstag
válasz
SteveBeard #37366 üzenetére
Igen ezt nem láttam a webes felülettel újraformázom és belinkelem mit ír.
-
xigris
őstag
válasz
SteveBeard #37364 üzenetére
a csatolt fájlrendszernél nincs fent nem baj ha töröltem mert ezzel a pennel csak tanulgatom mit hogy kell csinállni
-
xigris
őstag
válasz
SteveBeard #37359 üzenetére
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #37282 üzenetére
Szia!
Az egész annyi, hogy a lighttpd.conf-ban definiálod a virtual hostot. Tegyük fel, hogy esetedben a DDNS név a statisztikastevebeard.dyndns.org. Azt szeretnéd, hogy erre az URL-re a statisztika oldal nyíljon meg, ami a /mnt/statisztika könyvtárban található. Ekkor a következőt kell felvenned a lighttpd.conf-ba:
$HTTP["host"] =~ "statisztikastevebeard\.dyndns\.org" {
ssl.engine = "disable"
server.document-root= "/mnt/statisztika"
server.errorlog = "/var/log/lighttpd/statisztikastevebeard.dyndns.org/error.log"
accesslog.filename = "/var/log/lighttpd/statisztikastevebeard.dyndns.org/access.log"
}Persze a logokat nem feltétlenül kell különválogatni, de én így csináltam. Illetve nyilván itt minden egyebet is módosíthatsz, azaz pl. be lehet kapcsolni az ssl-t, stb. A fenti definícióban host névnek egy reguláris kifejezés adható meg, nem kell feltétlenül teljes egyezőség vizsgálat.
-
CyDoN
senior tag
válasz
SteveBeard #36893 üzenetére
/overlay mappában volt egy kis selejt, amit töröltem, és máris 77% szabad hely
Köszönöm szépen!
Új MAC cím hozzáadva alkalmazva és működik!
-
CyDoN
senior tag
válasz
SteveBeard #36889 üzenetére
akkor hova tölti és a honnan seedel folyamatosan ?
van egy csomó telepített csomag, de nem tudom melyikre nincs szükségem
-
CyDoN
senior tag
válasz
SteveBeard #36887 üzenetére
teljesen az alapbeállításokat használom! Nem telepítettem semmit extrába!
Torrent megy egy külső vinyóra USB-n!
2 eszköz LAN-on a többi Wifi-t használ(na)!Semmi mást nem használok! Mit lehet kilőni szerinted
Nekem csak a torrent meg a Wifi kell!Számít, hogy a torrent mennyi szálon tölt?
-
CyDoN
senior tag
válasz
SteveBeard #36882 üzenetére
Szia,
Köszönöm!
De sajna nekem ez kínai! Szuper a rendszer használom meg minden, de teljesen amatőr szinten!
Mit kell tennem, hogy legyen hely 2 új címnek
Ha jól látom akkor 3% szabad 28.00 KB! -
mimey
tag
válasz
SteveBeard #36798 üzenetére
Megpróbáltam a tanácsod alapján a Transmission Cache-t 0-ra véve, egy darabig örültem, hogy működik, de sajnos megint bedobta a törölközőt. Csak a Luci elérhető, és így reboot vagy ugyanez SSH-n.
Sajnos nem megoldás számomra a wifi repeater, nálam túl instabil a rendszer, valószínűleg User error...Ergo, megpróbálom az UTP Y elosztót, ami állítólag 100 Mb-ig működik, majd, ha ez nem megoldás, bekötöm, illetve szétfurkálok 2 házat 50 m kábellel.
SteveBeard köszönöm szépen válaszod!
-
mimey
tag
válasz
SteveBeard #36784 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen! Megpróbálom.
Ha jól gondolom, ez nem jelent megoldást arra, hogy random eldobja a kapcsolatot, akkor is, ha nincs semmilyen forgalom.
Nincs kihatással a memóriára, csak kiegészítésként a sztorihoz, hogy swap-olt, pivot overlay-es a rendszer (amikor nem az egész rom kerül a vinyóra, csak a másolata, ha nem keverem össze). -
suste
veterán
válasz
SteveBeard #36752 üzenetére
Na akkor ez lesz a baj a wshaper-rel is? Modtam is neked, hogy mintha fordítva működne....
majd ki is próbálom este, amikor már nem lesz forgalom a routeren.... -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #36748 üzenetére
Szia!
A különbség az, hogy a GUEST interfész LAN oldalon van. Azaz, ami számára letöltés, az a WAN interface-on feltöltés, és fordítva. Remélem jól értettem a problémádat.
-
válasz
SteveBeard #36738 üzenetére
Köszi az infót.
-
Rascally81
aktív tag
válasz
SteveBeard #36554 üzenetére
Nagyon Danke!!!
Globális partnerkorlát: 100
Torrentenkénti partnerkorlát: 20Ezeket valóban át kell állítani 20/20-ra?
Vagy mit lehet még tenni, hogy stabilabban üzemeljen?
-
Rascally81
aktív tag
válasz
SteveBeard #36549 üzenetére
Ezt én is kipróbálnám.
Hol tudom ezt beállítani? -
válasz
SteveBeard #36545 üzenetére
Igen, ez ennyi, és ez körülbelül reális is, az elődök teljesítményét, és a proci órajeleket figyelembe véve! Jelentősebb sebességnövekedést esetleg NFS-el lehetne elérni, de ahhoz meg Linux-ot kellene használni a PC-n is, mert a Windows-os NFS-el szép magyarosan kifejezve adsz a szarnak egy pofont!
-
válasz
SteveBeard #36535 üzenetére
Hát, ez így vsz nem sokat mond, ahogy azt fentebb is írtam! A sebességek sem állandók, van némi ingadozás, főként, hogy én a torrentet sem állítottam le, mivel jelenleg több mint három hete vannak seed-ben a cuccok folyamatosan, és ezt nem akartam megszakítani! Annyit azért megcsináltam, hogy a seed sebességet levettem 50K-ra addig, letöltés meg nem volt! A load is eléggé ingatag ugyebár, de szintén 1-1,5 közt járt, ahogy a sebesség nőtt, úgy a load is! Ez már csak egy ilyen dolog...
szerk.:
Oprendszer XP 32bitMondjuk én ezt nem tudom kiélvezni, mivel a laptopomban 100-as hálókártya van, így pároméról mértem ezeket...
-
Pr3s
aktív tag
válasz
SteveBeard #36536 üzenetére
Kedves SteveBeard!
Megnéznéd úgy is hogy a szolgáltatások leállítása után újraindítod a routert, és úgy másolsz??
Lehet szebb értékeket látnánk? -
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #36535 üzenetére
Az FTP-s első kép helyett.. kicsit mellényúltam
-
válasz
SteveBeard #36531 üzenetére
Majd lehet, de én most nem vagyok otthon, melóból irkálok...
Mondjuk azt nem értem, hogy ezzel mit tudsz összehasonlítani, hiszen annyira más minden körülmény, a file-t kivéve... Bár ha a töredezettséget is figyelembe vesszük, akkor már az is más!
-
válasz
SteveBeard #36448 üzenetére
Ja, igazad van! Én is felületesen olvastam ezek szerint! Akkor viszont...
8.8.8.8
8.8.4.4Ha esetleg nem lenne világos, ezek a Google szerverei, én ezeket használom a UPC szervereivel együtt, mégpedig úgy beállítva a routert - pont a gyorsaság miatt -, hogy nem a router a DNS szerver a helyi hálózaton, hanem a DNS szerverek címet átadja a klienseknek, így azok közvetlenül ahhoz fordulhatnak!
-
válasz
SteveBeard #36398 üzenetére
Nekem touch-al is jó, tehát Alex-é lesz a labda!
root@INT-ROUTER:/nas# touch árvíztűrőtükörfúrógép
root@INT-ROUTER:/nas# ls -la /nas/á*
-rw-r--r-- 1 root root 0 2013-01-01 18:50 /nas/árvíztűrőtükörfúrógép
root@INT-ROUTER:/nas# -
Attesz
aktív tag
válasz
SteveBeard #36221 üzenetére
Hol kell megnéznem?
Hol tudom beállítani? -
Attesz
aktív tag
válasz
SteveBeard #36217 üzenetére
Szia!
Az mihez kell?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #36141 üzenetére
Szia!
Az if feltétele kétféleképpen van megadva. Egyébként semmi különbség a kettő között (nyilván az if belseje más, mert más a funkció).
-
m_kovacs
tag
válasz
SteveBeard #36135 üzenetére
Már bocsánatot kérek, de ennél pontosabban nem tudom leírni.Újra szeretném indítani az oscamot , ott és akkor!
Köszönettel m_kovacs -
Jamboo529
senior tag
válasz
SteveBeard #36114 üzenetére
Csak nekem az kell, hogy megmaradjon az sda2, mert belenyúltam pár fájlba. Ha törlöm az sda2-t, akkor oda minden fejlesztés.
Akárhogy próbálkoztam, vagy azt tudom elérni, hogy 1.1.5-el megyek, de a routerről jön az overlay, és nincs helyem, vagy működök a pendrive-ról, de akkor meg 1.1.4.
Nem értem mit és hol rontok el??? (Az az igazság, a programozás alapdolgai talán megvannak, de ez a linux nagyon nem megy.)
Majd ha vége a karácsonynak, hátha megszán a főguru, és ránéz a gyógyító tekintetével a routeremre messziről! -
Jamboo529
senior tag
válasz
SteveBeard #36112 üzenetére
Tehát, ha volt egy 1.1.4 verziójú rendszerem, amit pendriveon ext.-n használtam, és frissíteném az 1.1.5-re, az csak úgy megy, hogy a routeren belül frissít 1.1.5-re, majd letölök mindent a pendriveról, és újra megcsinálom rajta az ext-et, immáron 1.1.5-el?
-
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #36026 üzenetére
Ezer hála... akkor nyugodtan fogok még egy 1043 router beállítani.
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #36017 üzenetére
persze, hogy megy, libus-nak is ezt csináltuk meg.....
az új fw-ig kell az angol-ra állítás, egyébként sima ügy
azt még nem csináltam, hogy tényleg csak repeater legyen, vagyis ugyan abban a tartományban legyen mindenki
ugye ez volt az utolksó gond a múltkor
Te ezt nem próbáltad? -
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #36017 üzenetére
Oh köszi...
És reapeter módban hasz náltad?
-
huliganboy
addikt
válasz
SteveBeard #36011 üzenetére
Szia.
de igen + lanon is kellene a wifiröl fogott net....
a reapeter mód tudomásom szerint lanon süket... -
válasz
SteveBeard #36009 üzenetére
Ja, mintha valami ilyesmiről tényleg lett volna szó... De én meg ugye annyira nem követem!
-
válasz
SteveBeard #36007 üzenetére
De, akár ez is lehet... Mondjuk azt én is megírtam, hogy elvileg tudja, csak mégis többen reklamáltak, hogy nem jött össze! Persze biztosan user error volt!
-
Zirowe
nagyúr
válasz
SteveBeard #35994 üzenetére
-
Soma01
veterán
válasz
SteveBeard #35967 üzenetére
Nekem hónapok óta megy a routerem és semmi gond vele. Igaz, én is csak net megosztásra használom. Semmi torrent (a routeren, a PC-n igen) meg usb. Szerintem nagyon leterheli a sok plusz dolog. A 3600 izmosabb hardvere szerintem is jobban bírja majd az ilyesmit. Vagy ugye NAS...
-
Tin
veterán
válasz
SteveBeard #35958 üzenetére
bekonfoltam alapra a routert a legutolsó gyári firm-el, rádugtam a másik routeremre, csináltam egy alhálózatot vele, rácsatlakoztam az asztali géppel wifin (tplink wifis stickkel), majd elkezdtem használni. fél óra uptime után lépkedtem a router menüjében, és közben 10-20 mp-re megállt a kapcsolat, néztem, a folyamatosan futó (1 mp-es frissítésű) winmtr ezidő alatt teljesen megállt, és közben 100% volt a packet loss már a routeren is. magyarul, franc tudja mit csinált, de teljesen meg volt állva. pedig ekkor már semmi torrent meg semmi nem futott, csak az az 1 web request, ami megállt. többször is megcsinálta.
én készséggel elhiszem, hogy ez egy fasza router, de nálam azok ott kezdődnek, hogy ilyenek nincsenek. ha fél órát nem bír elmenni terhelés nélkül, akkor az egy hulladék. lehet, hogy én fogtam ki hibás darabot, de ha meg ekkora a minőségi szórás, az sem túl jó.
most fogalmam sincs, vasárnap hol milyen routert tudok venni nem méregdrágán...
-
válasz
SteveBeard #35958 üzenetére
Szia!
Tárgytalan!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #35882 üzenetére
Szia!
Természetesen ezt is meg lehet csinálni. Az érintett rész a következőre módosul:
start_instance() {
local s="$1"
section_enabled "$s" || return 1
config_get device "$s" 'device'
config_get resolution "$s" 'resolution'
config_get fps "$s" 'fps'
config_get www "$s" 'www'
config_get port "$s" 'port'
config_get username "$s" 'username'
config_get password "$s" 'password'
config_get outputfolder "$s" 'outputfolder'
config_get outputdelay "$s" 'outputdelay' 60000
config_get ringbuffer "$s" 'ringbuffer'
[ -c "$device" ] || {
error "device '$device' does not exist"
return 1
}
ringbuffer=${ringbuffer:+-s $ringbuffer}
service_start /usr/bin/mjpg_streamer --input "input_uvc.so \
--device $device --fps $fps --resolution $resolution" \
--output "output_http.so --www $www --port $port ${username:+-c $username:$password}" \
${outputfolder:+--output "output_file.so -f $outputfolder -d $outputdelay $ringbuffer"}
}Így a config file:
config mjpg-streamer core
option enabled "1"
option device "/dev/video0"
option resolution "640x480"
option fps "5"
option www "/www/webcam"
option port "8080"
option username "felhasznalo"
option password "jelszo"
option outputfolder "/mnt/test"
option outputdelay "30000"
option ringbuffer "5"Ha meg van adva outputfolder a config-ban, akkor oda fogja menteni a képeket. Az outputdelay-ban megadhatod ezredmásodpercben képek mentésének gyakoriságát (nem kötelező, default-ban 1 perc lesz), illetve a ringbuffer-ben megadhatod, hogy mennyi képet tartson meg a mentésből (ha nincs ilyen paraméter, akkor mindet megtartja).
-
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #35882 üzenetére
#!/usr/bin/sh
/usr/bin/mjpg_streamer -i "input_uvc.so -r 1280x720" -o "output_file.so -f /mnt/webcam -d 30000 -s 5"ez streameli a webcam képét 1280x720 és leteszi a /mnt/webcam képet félpercenként és 5-öt tart meg...
egyébként még ftp-re is küldheti közben... (csak az otthoni gépemen van a link meg a "hossz" parancs, de este megírom..) -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #35810 üzenetére
Szia!
A kérdéses részt én így csinálnám meg:
start_instance() {
local s="$1"
section_enabled "$s" || return 1
config_get device "$s" 'device'
config_get resolution "$s" 'resolution'
config_get fps "$s" 'fps'
config_get www "$s" 'www'
config_get port "$s" 'port'
config_get username "$s" 'username'
config_get password "$s" 'password'
[ -c "$device" ] || {
error "device '$device' does not exist"
return 1
}
service_start /usr/bin/mjpg_streamer --input "input_uvc.so \
--device $device --fps $fps --resolution $resolution" \
--output "output_http.so --www $www --port $port ${username:+-c $username:$password}"
}Így, ha config-ban van username paraméter, akkor aktiválja az authentikációt, egyébként nem. A teljes config pedig így nézne ki:
config mjpg-streamer core
option enabled "1"
option device "/dev/video0"
option resolution "640x480"
option fps "5"
option www "/www/webcam"
option port "8080"
option username "felhasznalo"
option password "jelszo"Szerintem szebb, ha minden ilyen a config-ban marad.
-
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #35792 üzenetére
dupla lett
-
suste
veterán
válasz
SteveBeard #35788 üzenetére
Köszi neked is és Doberman-nak is!
Ezekből már tudom a következőket:
zc3xx / 046d:08ad / Logitech QCCommunicate STX
kmod-video-gspca-zc3xx / kmod-video-gspca-core / 16235 / The ZC3XX USB Camera Driver kernel moduleEz nekem jó, vagy rossz?
Ezeket a modulokat kéne megtalálnom Alex fw-jében, és ha meg vannak, akkor elvileg mennie kell? -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #35794 üzenetére
Hi!
A --hosszúelnevezés is kapcsoló. Linux alatt a legtöbb program kapcsolójának van rövid és beszédes változata is. Pl.:
root@D-Link:~# swapon --help
Usage:
swapon [options] [<spec>]
Options:
-a, --all enable all swaps from /etc/fstab
-d, --discard discard freed pages before they are reused
-e, --ifexists silently skip devices that do not exis
-f, --fixpgsz reinitialize the swap space if necessary
-h, --help display help and exit
-p, --priority <prio> specify the priority of the swap device.
-s, --summary display summary about used swap devices and exit
-v, --verbose verbose mode
-V, --version display version and exit
The <spec> parameter:
-L <label> LABEL of device to be used
-U <uuid> UUID of device to be used
LABEL=<label> LABEL of device to be used
UUID=<uuid> UUID of device to be used
<device> name of device to be used
<file> name of file to be used -
válasz
SteveBeard #35792 üzenetére
Lekéstem... Akartam mondani, hogy ez ITT is le van írva!
-r = felbontás
-f = framerate
-l = led kikapcsolása (Logitech C210-es kamerámon nem működött)
-p = port
-c = felhasználó és jelszó
-w = web elérés
-y = YUYV format engedélyezése (nagy CPU load-ot produkált, így nem használtam)
-b = futtatás háttérben -
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #35788 üzenetére
szia.
próbálkoztam én is de nem működött.. illetve mindent megcsináltam de még se védte a jelszó...
de végül is távolról openvpn-el kapcsolódok... nincs portfw, így nem nagyon izgatott a dolog.most jut eszembe: nem lehet, hogy csak akkor működik a jelszavas védelem ha a webes felületen megy? illetve a webes felületnek van jelszavas védelme?
én két kamerát szeretnék külön porton, de az nem megy - egyenlőre.. mindig csak a video0 eszköz adja a képet... ha kihúzom a hub-ból a video0 -át akkor megy a masik. de visszadugva megint csak az előző.
péntektől szabi, majd gondolkodunk, hátha a töltött káposzta vagy a bejgli meghozza az ötletet. -
kovyhun
tag
válasz
SteveBeard #35301 üzenetére
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata ilyesmi USB hosszabbítóval?
[link]
A routeren valamiért nem működik.
Egy kamera van rákötve, próbából csak egy 1 méteres UTP kábellal kötöttem össze.
PC-re dugva minden rendben, de a routeren nem jó.
Közvetlenül bedugva a routerbe hiba nélkül megy.Naplók:
Rendszernapló:
Dec 10 20:57:03 OpenWrt kern.info kernel: [19585.120000] usb 1-1: new full-speed USB device number 17 using ehci-platform
Dec 10 20:57:03 OpenWrt kern.info kernel: [19585.270000] usb 1-1: not running at top speed; connect to a high speed hub
Dec 10 20:57:03 OpenWrt kern.info kernel: [19585.310000] uvcvideo: Found UVC 1.00 device Microsoft® LifeCam Studio(TM) (045e:0772)
Dec 10 20:57:03 OpenWrt kern.info kernel: [19585.370000] input: Microsoft® LifeCam Studio(TM) as /devices/platform/ehci-platform/usb1/1-1/1-1:1.0/input/input15
Kernel napló:
[19585.120000] usb 1-1: new full-speed USB device number 17 using ehci-platform
[19585.270000] usb 1-1: not running at top speed; connect to a high speed hub
[19585.310000] uvcvideo: Found UVC 1.00 device Microsoft® LifeCam Studio(TM) (045e:0772)
[19585.370000] input: Microsoft® LifeCam Studio(TM) as /devices/platform/ehci-platform/usb1/1-1/1-1:1.0/input/input15
[19588.600000] uvcvideo: Failed to submit URB 0 (-28).
[19589.050000] uvcvideo: Failed to submit URB 0 (-28).Tudok valamit kezdeni vele?
Üdv,
Tamás(bocs SteveBeard, véletlenül válasszal indítottam)
-
válasz
SteveBeard #35398 üzenetére
Igen, ez 1.1.5-ben lett csak javítva!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
SteveBeard #35398 üzenetére
akkor frissítsek egyet inkább?
-
válasz
SteveBeard #35362 üzenetére
A localhost ezzel eltűnik...
nslookup 192.168.1.190 | grep Address | awk {'print $4}' | grep -v localhost
-
szimla65
aktív tag
válasz
SteveBeard #35336 üzenetére
Az előbbi hsz-t már nem tudtam szerkeszteni,
A nyomtató beüzemelésében tudnál segíteni.Lehet privátban is,ha itt már unalmas.Nem találtam olyan részletes leírást amatőröknek jó. -
szimla65
aktív tag
válasz
SteveBeard #35336 üzenetére
Köszi megnéztem
-
válasz
SteveBeard #35351 üzenetére
Nekem nem adja vissza a laptop hostnevét, pedig van neki! Ráadásul még statikus DHCP-nél is meg van adva, és a DHCP kliens listában a webes felületen írja...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nslookup 192.168.53.200 192.168.53.11
Server: 192.168.53.11
Address 1: 192.168.53.11 INT-ROUTER
Name: 192.168.53.200
Address 1: 192.168.53.200
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root#Illetve Tomato-ban is van ilyen IP Traffic monitor funkció, és ott látható a hostname minden kliensnél!
-
válasz
SteveBeard #35351 üzenetére
Akkor valami ilyet szeretnél, csak LAN-ra...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nslookup 92.61.114.124
Server: 8.8.8.8
Address 1: 8.8.8.8 google-public-dns-a.google.com
Name: 92.61.114.124
Address 1: 92.61.114.124 r7.prohardver.hu
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nslookup 92.61.114.124 | grep Address | awk {'print $4'} | grep -v google-public-dns-a.google.com
r7.prohardver.hu
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# -
válasz
SteveBeard #35345 üzenetére
Akkor nem értettem pontosan, hogy mit is szeretnél... Én azt hittem, hogy a router hostnevét akarod lekérdezni, de ezek szerint nem (csak) azt! Mi lenne a cél? LAN oldalon szeretnéd használni? Vagy pedig netes lekérdezésekre?
Van még whois parancs is, bár host-ot és domain-t ez sem ad vissza!
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# whois 92.61.114.124
GeekTools Whois Proxy v5.0.5 Ready.
Checking access for xxx.xx.xx.xxx... ok.
Final results obtained from whois.ripe.net.
Results:
% This is the RIPE Database query service.
% The objects are in RPSL format.
%
% The RIPE Database is subject to Terms and Conditions.
% See http://www.ripe.net/db/support/db-terms-conditions.pdf
% Note: this output has been filtered.
% To receive output for a database update, use the "-B" flag.
% Information related to '92.61.112.0 - 92.61.127.255'
inetnum: 92.61.112.0 - 92.61.127.255
descr: NETregator Kft.
netname: HU-IEC-20071219
country: HU
org: ORG-ICL18-RIPE
admin-c: BK1102-RIPE
admin-c: LC41-RIPE
tech-c: BK1102-RIPE
tech-c: LC41-RIPE
status: ALLOCATED PA
mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT
mnt-lower: IECHU-MNT
mnt-domains: IECHU-MNT
mnt-routes: IECHU-MNT
source: RIPE # Filtered
organisation: ORG-ICL18-RIPE
org-name: NETregator Kft.
org-type: LIR
descr: abuse@iec.hu
address: InterEuro Computer Ltd
Imre Loranth
Budapesti ut 76
2040 Budaors
HUNGARY
phone: +3614130627
fax-no: +3613424726
admin-c: BK1102-RIPE
admin-c: LC41-RIPE
mnt-ref: RIPE-NCC-HM-MNT
mnt-ref: IECHU-MNT
mnt-by: RIPE-NCC-HM-MNT
person: Balazs Kovacs
address: InterEuro Computer Ltd
address: Budapesti street 76.
address: H-2040 Budaors
phone: +36.30.670.1466
nic-hdl: BK1102-RIPE
person: Lajos Csefan
address: Antenna Hungaria Co.
address: Petzval J. u. 31-33.
address: H-1119 Budapest
address: HU
mnt-by: AHRT-MNT
phone: +36 1 2036060
fax-no: +36 1 4642525
nic-hdl: LC41-RIPE
% Information related to '92.61.112.0/20AS44302'
route: 92.61.112.0/20
descr: IECHU-ROUTE
origin: AS44302
mnt-by: IECHU-MNT
% This query was served by the RIPE Database Query Service version 1.42 (WHOIS1)
Results brought to you by the GeekTools WHOIS Proxy
Server results may be copyrighted and are used with permission.
Your host (xxx.xx.xx.xxx) has visited 3 times today.
válasz
SteveBeard #35342 üzenetére
Nyilván valami olyan csomag része, ami nincs telepítve! Talán ez?
net-tools-hostname_1.60-2_ar71xx.ipk
De igazából ez csak tipp!
-
válasz
SteveBeard #35339 üzenetére
Simán beírod, mint fentebb látható!
-
válasz
SteveBeard #35337 üzenetére
Miért nem használod a hostname parancsot?
Tomato alatt is IP címet ad vissza! Persze lehet OpenWrt-ben teljesen más a kimenet formátuma...
login as: root
root@192.168.53.11's password:
Tomato v1.28.0000 MIPSR2-104 K26 USB AIO-64K
_ ___ _ _ ___ ___ _____ _ _ __ __ _ _
/_\ / __| | | / __| | _ \_ _|___| \| |/ / / /| | | |
/ _ \\__ \ |_| \__ \ | / | | |___| .` / _ | _ \ |_| |
/_/ \_\___/\___/|___/ |_|_\ |_| |_|\_\___|___/\___/
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nslookup $IP 127.0.0.1
Server: 8.8.8.8
Address 1: 8.8.8.8 google-public-dns-a.google.com
Name: 127.0.0.1
Address 1: 127.0.0.1 localhost
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nslookup $IP 127.0.0.1 | grep "Name:" | awk '{print $2}'
127.0.0.1
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# hostname
INT-ROUTER
szimla65
aktív tag
válasz
SteveBeard #35333 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a segítséget.
Sikerült az új fw felrakása,már újraindult és mindent beállítottam az internethez ami kell.Már van net és wifi.
Most ismét lenne kérdésem.A sok futó proram közül mit lehet leállítani.Nekem csak a 4 port kell a wifi kell a luci kell és a nyomtató kell.Minden más nem érdekel ha tudtok akkor ebben segítsetek.A sebességre vonatkozóan semmit nem kell állítanom.A Netem 5mbs/512 ADSL.Arra gondolok,hogy a teljes sáv szélesség működjön.
-
Tamy
őstag
válasz
Én csak azt nem értem, hogy nekem erre miért nincs szükségem? Nálam a modem a 192.168.100.1 címen van, a router meg a 192.168.2.1 címen, mégis elérem.
Na nem mintha hiányozna a plusz konfigurálás, csak az okát nem értem -
klrt
tag
válasz
SteveBeard #35326 üzenetére
oké
ismételten köszi a segítséget! -
klrt
tag
válasz
SteveBeard #35324 üzenetére
Köszönöm!
Így már jó lett.
Még egy kérdés. Nem tudsz olyan letöltő progit amivel a data.hu ról tudnék a routerrel letölteni? Eddig pyloadom volt, de az nem támogatja, vagy csak én voltam a béna és nem találtam. -
klrt
tag
válasz
SteveBeard #35321 üzenetére
Tegnap elment a net azért tüntem el. Köszönöm linket és az eddigi segítséget!
Alexnek meg köszönöm a firmwaret, meg a sok segítséget amit kapunk tőle!
Kérnék még segítséget, a vinyó csatoláshoz, mert az nem jött össze. Puttyba parancssor futtatása után nem indult el a router csak reset után.Lehet én voltam a türelmetlen olyan 1-2 percet vártam.
-
klrt
tag
válasz
SteveBeard #35317 üzenetére
köszönöm! működik!
a frissítés pontos menetét még elárulnád? vinyó van a modemre csatlakoztatva extrotot használok, nem akarom a régi beállításokat megtartani.
Először a frissíteni kell és utána törölni az extrot tartalmát vagy fordítva? a meghajtók felcsatolódnak vagy nekem kell helyrerakni őket?
-
Hunsaman
tag
válasz
Szia!
Köszönöm a segítségedet, tökéletesen működik! -
klrt
tag
válasz
SteveBeard #35313 üzenetére
A hálózat/tűzfalnál a zónánál hozzá kell adnom a modemet?
-
Kris87
aktív tag
válasz
Szia!
Ezt én is kipróbáltam, de nekem nem működik. A modem nálam 192.168.1.2 címen van, értelem szerűen ezt adtam meg ipv4 címnek, megcsináltam mindent amit leírtál, de nem érem el. Továbbá ezt sem értem: "A böngészőben a 192.168.2.1 címen már a modem kezelőfelülete látszik." Miért 2.1 a vége, ha az ipv4 címnél 2.2-t állítottál be?
-
válasz
Gondolom egy network, vagy router restart nem árt!
-
libus
őstag
válasz
SteveBeard #35267 üzenetére
Ejha, sikerült! Pedig már majdnem megkérdeztem hogy is kell, mert olyan rég csináltam.
option enabled_fsck 0 -nél 0 helyett 1 volt nekem.
Ezt átírtam 0-ra, újraindítottam, és jó lett!
Most már látom a HDD tartalmát!
Ezt a Z:\transmission\done -t a Windows Intéző címsorából másoltam ezért írja így.
Amúgy mnt\transmission\done..
Mindenkinek köszi a helpet! -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #35227 üzenetére
Szia!
A php.ini-ben engedélyezted az extension-t? PostgreSQL is kell neked? Egyébként a php5-mod-pdo-mysql kell? Nem elég a php5-mod-mysql?
-
hati
addikt
válasz
SteveBeard #35214 üzenetére
A hőmérséklet kiolvasását hogyan oldottad meg?
-
szabolcs.sz
tag
válasz
SteveBeard #35186 üzenetére
Ez a hőmérséklet naplózás igencsak érdekelne engem. A 1wire megoldásod nagyon forrasztós, vagy csak egyszerű usb cucc ? Igen jó lenne ha tudnék legalább egy, de akár 5 hőmérséklet adatot is naplózni: kinti/benti hőmérséklet, fürdőszoba falhőmérséklet, előremenő/visszatérő fűtés. De már egy benti hőfok is jó lenne. A temper cuccokról elég vegyes tapasztalatokat írnak a neten, nem igazán tiszta, hogy melyi verziót és hogyan is tudnám üzembe állítani.
-
JoeYi
őstag
válasz
SteveBeard #35189 üzenetére
nekem is 0-val lett tökéletes. Immáron 2 napja megy stabilan, se a transmission, se a router nem restartolt, pedig most már kb 30 aktív seed fut rajta
-
JoeYi
őstag
válasz
SteveBeard #35099 üzenetére
1MB-al is elhalt egy idő után. Most visszavettem 0MB-ra
-
tomcsi
őstag
válasz
SteveBeard #35168 üzenetére
Erre gondoltam, köszönöm!
Köszönöm neked is Intruder2k5!
-
JoeYi
őstag
válasz
SteveBeard #35099 üzenetére
helló. Előtte azt próbáltam hogy feltoltam 20MB-ra, de úgy még gyakrabban fagyott. Lehet megnézem 1MB-nál is kisebb értékkel. 2MB-al is restartolgatott egyébként
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #35070 üzenetére
Az még nem derült ki, hogy az aktuális napra elkészül-e a grafikon.
-
Boby77
csendes tag
válasz
SteveBeard #35030 üzenetére
Sajnos nem jó , ugyanazt a hibát írja ki
stat_images/traffic_2012-11-28.png not exists.
Uptime: 08:59:21 up 5 min, load average: 2.01, 1.22, 0.52
-
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #35008 üzenetére
amanóba... ennyire érzékeny ez a stick a térerőre? antennát kell fabrikálnom, a hozzáadott kevésnek bizonyult...
viszont van itt egy kis probléma (amit én a térerő hiányára írok) :
Nov 30 06:48:27 Donimo daemon.err tvheadend[9559]: HTTP: 192.168.64.160: /static/extjs/ext-all.js -- 500
Nov 30 06:48:27 Donimo daemon.err tvheadend[9559]: webui: failed to open src/webui/static/extjs/adapter/ext/ext-base.js
Nov 30 06:48:27 Donimo daemon.err tvheadend[9559]: HTTP: 192.168.64.160: /static/extjs/adapter/ext/ext-base.js -- 500
Nov 30 06:48:27 Donimo daemon.err tvheadend[9559]: webui: failed to open src/webui/static/extjs/resources/css/ext-all.css
Nov 30 06:48:27 Donimo daemon.err tvheadend[9559]: HTTP: 192.168.64.160: /static/extjs/resources/css/ext-all.css -- 500
Nov 30 06:48:27 Donimo daemon.err tvheadend[9559]: webui: failed to open src/webui/static/app/extensions.js
Nov 30 06:48:27 Donimo daemon.err tvheadend[9559]: HTTP: 192.168.64.160: /static/app/extensions.js -- 500
Nov 30 06:48:29 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: Transport error indicator, 9 duplicate log lines suppressed
Nov 30 06:48:29 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: H264 @ #2011: Continuity counter error, 4 duplicate log lines suppressed
Nov 30 06:48:29 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: TELETEXT @ #2013: Continuity counter error
Nov 30 06:48:31 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: Transport error indicator, 10 duplicate log lines suppressed
Nov 30 06:48:33 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: Transport error indicator, 11 duplicate log lines suppressed
Nov 30 06:48:42 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: Transport error indicator, 12 duplicate log lines suppressed
Nov 30 06:48:47 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: H264 @ #2011: Continuity counter error
Nov 30 06:48:49 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: Transport error indicator, 14 duplicate log lines suppressed
Nov 30 06:48:49 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: H264 @ #2011: Continuity counter error, 1 duplicate log lines suppressed
Nov 30 06:48:51 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: Transport error indicator, 16 duplicate log lines suppressed
Nov 30 06:48:51 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: TELETEXT @ #2013: Continuity counter error
Nov 30 06:48:52 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: H264 @ #2011: Continuity counter error, 2 duplicate log lines suppressed
Nov 30 06:48:56 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: Transport error indicator, 18 duplicate log lines suppressed
Nov 30 06:49:07 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: Transport error indicator
Nov 30 06:49:07 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: H264 @ #2011: Continuity counter error
Nov 30 06:49:09 Donimo daemon.info hostapd: wlan0: STA 20:7c:8f:2d:7f:ac WPA: group key handshake completed (RSN)
Nov 30 06:49:24 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: Transport error indicator
Nov 30 06:49:24 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: H264 @ #2011: Continuity counter error
Nov 30 06:49:24 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: AAC @ #2012: Continuity counter error
Nov 30 06:49:37 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: H264 @ #2011: Continuity counter error
Nov 30 06:49:37 Donimo daemon.warn tvheadend[9559]: TS: ITE 9135 Generic_1/826,000 kHz/TV2: AAC @ #2012: Continuity counter error
Nov 30 06:49:41 Donimo daemon.info tvheadend[9559]: capmt: Removing CAPMT Server from service
Nov 30 06:49:41 Donimo daemon.info tvheadend[9559]: capmt: Starting capmt server for service "m1 HD" on tuner 0ez a transport error nagyon soxor előjön. a végén meg Removing CAPMT Server from service....
és persze a vlc is megáll.
mi az a térerőszint vajon ami kellhet neki ( nálam a státus ablakban 58-73% van)köszi
vargalex v1.1.5 r33777 -
Boby77
csendes tag
válasz
SteveBeard #35026 üzenetére
Most raktam fel (nov. 27) ,akkor várok még a generálással.
-
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #34992 üzenetére
öüüü...hmmm.
ezt hogy is csináltad? az scr -t írtad át vagy "kézi" telepítés?
-
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #34967 üzenetére
főleg így, hogy áramszünetetem lesz estig...
Vargalex: köszönöm!
-
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #34963 üzenetére
Köszönöm már ez is nagy segítség!
- mörfi törvénye : 8-16 -ig az áramszolgáltató az utcánkban karbantartást végez, így most melóhelyről elérhetetlen a routerem..
- na mindegy addig is figyeljük a PH! játékeredményét- hátha nyertem valamit.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #34962 üzenetére
Egyébként, ha hozzáadsz egy új csatornát, és ott kattintasz a play-re, akkor azt kis ablakban játsza le és úgy sokkal stabilabb. nekem így egyszerre két csatornát is le tudott játszani.
Lehet beállítási probléma, de néha újra kell indítanom a routeren a progit, és csak akkor lehet nézni az adást.Idő hiányában eddig jutottam...
Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra! -
doberman
senior tag
válasz
SteveBeard #34954 üzenetére
áhááá!
na ezen a fülön a Channel name az mindenhol Unnamed. Gondolom ez már gond.
(egyébként kiválasztottam a "helyi" adót - rögtön az első hu-békéscsaba, meg is találja mind a 3 mux-ot
és azt írja rá a zöld mezőben, hogy good. ja megleltem a log ablakocskát is ott írta, hogy a scan lefutott...)
Igazából el kell érnem, hogy az adott csatorna neve automatikusan kiíródjon?vargalex v1.1.5 r33777
-
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #34606 üzenetére
nem azt mondtam,hogy új ip-t kapsz hanem azt,hogy 24 óránként bont és újra csatlakozik
anno arról vettem észre én is hogy a régi dlink routerban a logban mindíg éjfélkor volt egy bejegyzés hogy bont majd 1 mp múlva még egy hogy a kapcsolat helyre állt... -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #34603 üzenetére
Hi!
Természetesen működik újraindítás nélkül is.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
SteveBeard #34603 üzenetére
t-online még mindíg 24 óránként bontja és elméletileg új ip oszt
-
zolee1967
tag
válasz
SteveBeard #34591 üzenetére
Köszi, holnap kipróbálom. Hogy tudok labelt beállítani a particiónak?
-
zolee1967
tag
válasz
SteveBeard #34589 üzenetére
OK, lehet így működik, de az alap beállítás miért nem jó?
Megnéztem a puttyban a mountolásokat és ott mindent rendbe mutat. A vinyót SDA2-nek mountolta, de a system logban meg SDB-t látok. Ezt nem értem!!
-
válasz
SteveBeard #34463 üzenetére
Hehe... Eljátszottál a gondolattal?
-
válasz
SteveBeard #34461 üzenetére
-
hudyfiu
senior tag
válasz
SteveBeard #34459 üzenetére
Én úgy tudom nem szükséges az említett script de ebben a témában már lehet le vagyok maradva.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #34393 üzenetére
Hi!
Nem az OpenWrt-s Makefile változásait kell nézni, mert ott valóban csak annyi történt, hogy másik transmission forrásból fordít. A transmission 2.72 változásai érdekesek.
-
Speeedfire
félisten
válasz
SteveBeard #34393 üzenetére
Ez csak a makefile. A forrást az openwrt is a transmission-től szedi le, csak más beállításokkal forgatja le a csomagokat.
-
Speeedfire
félisten
válasz
SteveBeard #34391 üzenetére
A 2.72-ben sok hibát javítottak. A 2.73-ban meg csak egy mac javítás történt más nem. [link]
-
zolee1967
tag
válasz
SteveBeard #34326 üzenetére
Köszi.
Ha csak DDNS, Sambát, torrentet. dlna (média) szervert akarok használni akkor szükség van az extrootra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest