- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz
vargalex #45117 üzenetére
Na beszereztem egy aktív USB hubot, a vinyó most már nem kattog, viszont nem ismeri fel az eszköz (1.1.7 teljesen frissen telepítve).
Kernel logban ez jelenik meg, ha rádugom, és újraindítás után is nem sokkal:
[ 268.520000] usb 1-1: new high-speed USB device number 6 using ehci-platform
[ 268.690000] usb 1-1: device descriptor read/all, error -71
[ 268.810000] usb 1-1: new high-speed USB device number 7 using ehci-platform
[ 268.980000] usb 1-1: device descriptor read/all, error -71
[ 269.100000] usb 1-1: new high-speed USB device number 8 using ehci-platform
[ 269.530000] usb 1-1: device not accepting address 8, error -71
[ 269.650000] usb 1-1: new high-speed USB device number 9 using ehci-platform
[ 269.700000] usb 1-1: device descriptor read/8, error -71
[ 269.840000] usb 1-1: device descriptor read/8, error -71
[ 269.950000] hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1Mit tudok tenni?
-
-
hgabor1
csendes tag
válasz
vargalex #45178 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod! Nem ment rajta a wifi.. És sajnos nem volt időm, mert egy barátom anyukája kórházba került és sos kellett neki egy gép és azzal voltam elfoglalva, ezért (bevallom, kevés időt szánva a témára) visszaraktam egy gyári firmware-t.. Mert hát ki gondolná, hogy épp egy gyári cucc fogja kinyírni a routert, az azért mégiscsak nonszensz. Persze, ha nem gyárival próbálkoztam volna, kérdezek, de ez most olyan hogy ha kérsz egy korsó sört és láthatóan sör van a kancsóban, nem kérdezel rá, hogy ez sör?
A javításnak milyen lehetőségei vannak? (miskolci vagyok, csak ha esetleg küldeni kellene valahová...)
-
paulo92
tag
válasz
vargalex #45185 üzenetére
A legújabbat tettem fel még nyáron:
openwrt-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.7.binHát próbáltam failsafe módban is ez alapján: http://klseet.com/index.php/tl-wr1043nd-ver18/reset-failsafe-revert-to-factory
Lehet rosszul tettem?
Ledek amúgy rendesen felvillannak mikor elindítom, jelzi, hogy melyik portra van dugva a gép stb... Viszont teljesen elérhetetlen. Ha statikus címet adok a gépnek, akkor be tudok lépni telneten keresztül, de ha nem én adok a számítógépnek ip címet, akkor csak a ping megy és ssh-n visszadobja a csatlakozást
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
vargalex #45114 üzenetére
Találtam egy 20KB-os dnsmasq.bak-ot a /etc-ben, azt törölve már sikeresen lementett a configot
Sajnos most egy kicsit így kell használnom, külső tároló nélkül, valamiért nem indítja el az USB a külső vinyómat (2,5-ös WD). Ha a gépbe dugom 1 USB-re, akkor megy frankón, ha a routerbe akkor csak kattog...
-
LógaGéza
veterán
válasz
vargalex #45109 üzenetére
Erre gondoltam én is elsőre, de:
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 576.0K 524.0K 52.0K 91% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 14.3M 888.0K 13.4M 6% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 576.0K 524.0K 52.0K 91% /overlay
overlayfs:/overlay 576.0K 524.0K 52.0K 91% /52KB-ra csak ráférne még ennyi
-
hollov
csendes tag
válasz
vargalex #45047 üzenetére
Köszi vargalex!
De jól tudom, hogy a VCC-t nem kötjük rá a router-re, ugye?
Tehát végülis ilyen szempontból mindegy milyen VCC lábai vannak a chip-nek.Engem még az aggaszt, amit wwenigma is írt: az adatatviteli szintek; ugyanis ezt jelezték az OpenWRT fórumon is, hogy erre kell nagyon figyelni.
Meg tudok bizonyosodni valahogyan erről az értékről? Pl. egy multiméterrel?
Ha igen, akkor hogyan? Érintsem a földet és az RX/TX lábat?
Bocsi, ha nagyon hülye a kérdés, de nem vagyok otthon hardver témában ( még)
Köszönöm
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #44855 üzenetére
Sziasztok!
a segítségeteket szeretném kérni, bízom benne, hogy valaki már próbált hasonlót, és tudja, hogyan kell megoldani.
A felállás:
-10.0.0.1 a router ( Vargalex féle OpenWRT-vel ), NFS megosztás engedélyezve, működőképesre beállítva ( a másik gépen felcsatolva és működik az írás/olvasás )
-10.0.0.2 HP N54L microserver, rajta Ubuntu 12.04, NFS megosztás engedélyezve a hálózaton ( a router látja a megosztást ) A router nfs megosztása felcsatolva az ubuntuban egy erre a célra létrehozott mappába.
Ami nem megy: A routeren nem tudom felcsatolni az Ubuntu által osztott mappát , az alábbi hibát adja:
Az openwrt-s router konzolja:
root@OpenWrt:~# showmount --exports 10.0.0.1
Export list for 10.0.0.1:
/mnt 10.0.0.0/255.0.0.0
root@OpenWrt:~# showmount --exports 10.0.0.2
Export list for 10.0.0.2:
/home/share 10.0.0.0/8
root@OpenWrt:~# mount -t nfs 10.0.0.2:/home/share /nfs/
mount.nfs: Protocol not supported
mount: mounting 10.0.0.2:/home/share on /nfs/ failed: Invalid argument
root@OpenWrt:~#próbáltam állítani, hogy "régi" (2-es, 3-as) nfs megosztást hozzon létre, de sajnos nem megy, mi lehet a hiba ?
/etc/default/nfs-kernel-server
# Number of servers to start up
# To disable nfsv4 on the server, specify '--no-nfs-version 4' here
RPCNFSDCOUNT=8
# Runtime priority of server (see nice(1))
RPCNFSDPRIORITY=0
# Options for rpc.mountd.
# If you have a port-based firewall, you might want to set up
# a fixed port here using the --port option. For more information,
# see rpc.mountd(8) or http://wiki.debian.org/SecuringNFS
# To disable NFSv4 on the server, specify '--no-nfs-version 4' here
#RPCMOUNTDOPTS=--manage-gids --no-nfs-version 4
RPCMOUNTDOPTS='--no-nfs-version 4'
# Do you want to start the svcgssd daemon? It is only required for Kerberos
# exports. Valid alternatives are "yes" and "no"; the default is "no".
NEED_SVCGSSD=no
# Options for rpc.svcgssd.
RPCSVCGSSDOPTS=
# Options for rpc.nfsd.
RPCNFSDOPTS=/etc/default/nfs-common
# If you do not set values for the NEED_ options, they will be attempted
# autodetected; this should be sufficient for most people. Valid alternatives
# for the NEED_ options are "yes" and "no".
# Do you want to start the statd daemon? It is not needed for NFSv4.
NEED_STATD=
# Options for rpc.statd.
# Should rpc.statd listen on a specific port? This is especially useful
# when you have a port-based firewall. To use a fixed port, set this
# this variable to a statd argument like: "--port 4000 --outgoing-port 4001".
# For more information, see rpc.statd(8) or http://wiki.debian.org/SecuringNFS
STATDOPTS=
# Do you want to start the gssd daemon? It is required for Kerberos mounts.
NEED_GSSD=
NEED_IDMAPD=yes/etc/exports
# /etc/exports: the access control list for filesystems which may be exported
# to NFS clients. See exports(5).
#
# Example for NFSv2 and NFSv3:
# /srv/homes hostname1(rw,sync,no_subtree_check) hostname2(ro,sync,no_subtree_check)
#
# Example for NFSv4:
# /srv/nfs4 gss/krb5i(rw,sync,fsid=0,crossmnt,no_subtree_check)
# /srv/nfs4/homes gss/krb5i(rw,sync,no_subtree_check)
#
#/home/share 10.0.0.0/8(rw,sync,fsid=0,no_subtree_check)
/home/share 10.0.0.0/8(rw,sync,no_subtree_check)a router látja az nfs megosztást, csak valamiért nem tudom felcsatolni. A routerre kell még valamilyen csomag, vagy az ubuntu beállításán kellene még valamit módosítanom?
-
mooki
csendes tag
válasz
vargalex #44835 üzenetére
Szia,
Igen, újra indítottam. Maradt a max. 170 azt sem adja mindig.
Átállítottam a wifit, nem nagyon nőtt a történet.
1db telefon van rajta meg néha egy laptop, de az ritkán.Tudsz nekem ajánlani vmi megbízható tesztet netre és wifire ami hellyel-közzel jól mér.
UPC/PÉCELKöszi a sokadik segítséget is
-
suste
veterán
válasz
vargalex #44804 üzenetére
ezt akkor merném így kijelenteni, hogy ha normál használat mellett folyamatosan hozná ezt a szintet, nem csak egy sebességmérés erejéig
mondjuk egyik gépen torrent, másik eszköz skype, youtube meg ilyenek....szerinted jönne az a 220Mbit?
valaki próbálta már kihajtani pl pc-n csak simán torrenttel a 1043-ason kersztül?
kiváncsi lennék -
hesszan
aktív tag
-
chipi89
tag
válasz
vargalex #44738 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Sikerült és megjelent egy multiwan menüfülem is.A kérdés itt kezdődik.
Távolról irányítom a routert és wlan ként van összeköttetésben a külvilággal.
Megtudom e csinálni a második wlan kapcsolatot is, hogy ne legyen elérhetetlen az eszköz egy rossz kattintás végett.A másik, hogy hogyan kell bekonfigurálni?
-
LógaGéza
veterán
válasz
vargalex #44760 üzenetére
Most 1 alhálón van a 2 router (192.168.1.1 és .254), megy a net is, csak nem látom a .1-es eszközöket a .254-esre csatlakozva...
Most benyomtam újra a DHCP clientet, a LAN alatt. A fő routeren megjelent a DHCP client listen, kapott egy .101es címet. Viszont ha a másoóikra csatlakozok, akkor nem kapok címet.
-
Robotsyte
csendes tag
válasz
vargalex #44749 üzenetére
Igen, az lenne a csúcs, de már 150Mbps-en is többel kellene mennie és a netről szedett dolgok mennek is, torrent is tölt a maga 5-7 MBps-ével.
De a legfőbb gondom, hogy az ezelőtti 3000Ft-os tplink routerrelis ez volt, szóval nem lett túl nagy az előrelépés ezzel a routerrel. -
Robotsyte
csendes tag
válasz
vargalex #44746 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az egyik gép kábelen csatlakozik (1Gbps) a másik pedig Wlan-on. Ezen a gépen írja, hogy 130Mbps a sebesség, de ez általában változik 60-130 között. Ez a gyári wifi adaptere a laptopnak, de van egy usb-sem is. Azzal is kipróbáltam azzal már stabilan 150Mbps-et ír, de a sebesség nem sokban változik (1-3 MBps). Ez a wifi egy tplink N-es wifi adapter (pontos típust most nem tudok mondani egyikről sem mert dolgozom).
Ezeken felül próbáltam még másik laptoppal és telefonnal is (Galaxy S3) de a helyzet változatlan.Robi
-
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #42222 üzenetére
Sziasztok!
lehetséges, hogy mivel kihagytam pár 30 napot a no-ip.com-os frissítéssel, már CSAK fizetős szolgáltatásként fut a no-ip.com-os dinamikus domain? Bocs, hogy ilyet kérdezek, de másnak is, vagy csak nálam?
létezik még fizetés nélküli dinamikus dns szolgáltató a no-ip-n kívűl (ami működik)?
-
nagyfejü
őstag
-
lcee79
addikt
válasz
vargalex #44399 üzenetére
A leírás meg képernyők stb azt hittem az is ahhoz kell
(gondoltam majd otthon a router előtt olvasom el rendesen
) De így akkor már sokkal jobban örülök
Sajna teljesen megáll mindenhol, nem csak a wifi
De a router menüje bejön, tehát a router és a modem közt szűnik meg a kapcsolat valamiért(#44400) suste:feleségemnek egy Toshiba laptopja van (most nem tudom pontosan melyik tipus)
A wifi sebessége pedig nagyon jó, 2 gép közt úgy hogy ő wifin van én meg PC-ről kábellel 15.000 környékén lehet másolni stablian. AMúgy a fix ip kiosztást is emiatt kellett megadnom, mert ugyanígy mikor lekapcsolt a kijelző és elment aludni a laptop, és én mondjuk bekapcsoltam a telefonom képes volt a ruter kiadni ugyanazt az IP-t és mikor ő felkeltette a laptopot akkor összeakadtak, de akkor is ha jól emlékszem a laptopon jelentkezett a hiba, de egy újraindítás megoldotta. -
BigBlackDog
veterán
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #44317 üzenetére
Szia !
köszi, ezt még nem, de közben töröltem a flash rootbol a checksum-ot, majd visszaállítottam mentésből a konfigot ( hdd nélkül ), és így sikerült megoldanom, hogy végre most arról megy
régen jártam erre, mi újság veled/veletek ? Gondolom sok a munka, vagy már készül a következő verziós FW ?
Én RAID-5-ös NAS-t szeretnék (venni vagy építeni) itthonra, mert jó lenne az adatbiztonság és a sebesség (nah meg a tárkapacitás is) , te mit ajánlanál, merre nézelődjek,
maximusz
-
-
m_kovacs
tag
válasz
vargalex #44221 üzenetére
Köszönöm.
Az,hogy mikor indult,(mikor volt pl.áramszünet) az kiderülhet a rendszernaplóból.
Idézem az utolsó 3 sort a rendszernaplóból, s kérdezem hogy ez így teljesen rendben van?(mert hogy én nem értek hozzá)
Mármint az, hogy junius 22 az indulás, szeptember 20 helyett.
Jun 22 11:12:48 OpenWrt user.notice root: USB pendrive csatolva
Sep 20 06:50:45 OpenWrt daemon.info pppd[824]: System time change detected.
Sep 20 06:50:52 OpenWrt cron.err crond[2240]: time disparity of 129338 minutes detectedKöszönettel m_kovacs
-
suste
veterán
válasz
vargalex #44217 üzenetére
1: Az a wifi a fi-k között fogalmam sincs mit csinál ott
. Ezért hagytam bent. Akkor mi kell helyette, vagy csak egyszerűen el lehet hagyni?
2:pont azért kell a külön interfész (vendégként könyebb elmagyarázni), mert nem az egész LAN-t akarja leszabályozni, csak a wifit.
köszi a segítséget!
-
-
Rengete
aktív tag
válasz
vargalex #44075 üzenetére
Háát.... Az lehet a gond, hogy kaptam a upc-től egy új modemet ami egyben router is és bírja a 240megát. nem tetszett mert hiába tudta a sebességet, nagyon egyszerű router része van. Így fogtam és rákötöttem a roteremet és a modemben beállítottam dmz-re a routermnek akkor kiosztott ip-t. Most viszont nézem a routerben és nem az az ip szerepel. Sajna a modemben nem találok olyan részt ahol tudnék fix ipt adni a routernek. A routerben tudok statikus ip-t kérni a routernek?
-
Rengete
aktív tag
válasz
vargalex #44073 üzenetére
Szia!
Hidd el én szeretném a legjobban, hogy működjön!
Annyira biztos, hogy a router miatt van, hogy kikötöttem és direktben a modemre vagyok csatlakozva. Így semmi gond. De akkor is felettébb érdekes, hogy kilövi a router a modemet. Most átnyálaztam a létező összes menü pontot de egyszerűen nem találok benne port forwardot. Ami még mindig lehet az én lámaságom miatt!
elég sok eszközt használok a routerről amit külső hálózatról is el szoktam érni. A beltérikkel pl streamingelem a tv csatornákat akár androidra is tökéletesen. Nas-t is ugyan így. Ehhez viszont eddig be volt mac-címekhez állítva mindenem. Ja és mivel nem fix az ip-m így NO-IP is be volt állítva az eredeti firmwarebe. -
mackosajt
addikt
válasz
vargalex #44070 üzenetére
Beállítások alkalmazva... eredmény kb. 10 megabittel jobb, de borzasztóak a szerverek, vagy csak én lakom sz@r helyen, és ilyen a hálózat.
Nem mindegy, mihez nézi az ember a letöltést. Felfelé majdnem minden helyre megy a sok bit. Lefelé van olyan, ahová alig.
A jobbak az a Kecskeméti pl. -
raidx
őstag
válasz
vargalex #44033 üzenetére
Megtettem, de neki az a vízköpő figura tetszik és azért szeretne Gargoyle firmet de az angol nem nagyon megy neki. Így megúsztam, hogy bajlódjak vele! Ráadásul az apjának az a véleménye, hogy garis terméket nem buherálunk. Így aztán végkép jó, hogy nem jött össze. Előfordul a 1043-al, hogy megadja magát és én lennék a bűnbak a végén.
-
axlfsi
veterán
válasz
vargalex #44008 üzenetére
Szia!
Ahh, elfaradtam... Megcsinaltam, megis most azt latom a logban, hogy tovabbra is ledobja a wifi-rol az egyik telefonom; deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
Visszarakom a gyarit, aztan ismet a Tiedet (azaz, a legutolso mentest, hogy ne kelljen ujrakonfigolni)
(probaltam most, igy, a bongeszobol, de meg szerencsere, hogy intelligensebb volt nalam, mert kiirta, amikor betalloztam a vargalex build mentest, hogy "na-na, ebben bootloader van, ne csinald!" -
SteveL
aktív tag
válasz
vargalex #44013 üzenetére
Nálam:
Sep 11 13:26:17 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 5c:da:d4:1c:1f:b7 IEEE 802.11: authenticated
Sep 11 13:26:17 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 5c:da:d4:1c:1f:b7 IEEE 802.11: associated (aid 1)
Sep 11 13:26:17 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 5c:da:d4:1c:1f:b7 RADIUS: starting accounting session 00000031-00000007
Sep 11 13:26:17 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 5c:da:d4:1c:1f:b7 WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Sep 11 13:26:17 Gargoyle daemon.info dnsmasq-dhcp[2001]: DHCPDISCOVER(br-lan) 5c:da:d4:1c:1f:b7
Sep 11 13:26:17 Gargoyle daemon.info dnsmasq-dhcp[2001]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.1.180 5c:da:d4:1c:1f:b7
Sep 11 13:26:17 Gargoyle daemon.info dnsmasq-dhcp[2001]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.180 5c:da:d4:1c:1f:b7
Sep 11 13:26:17 Gargoyle daemon.info dnsmasq-dhcp[2001]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.180 5c:da:d4:1c:1f:b7 LG_wifi
Sep 11 13:27:19 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 5c:da:d4:1c:1f:b7 IEEE 802.11: disassociated
Sep 11 13:27:20 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 5c:da:d4:1c:1f:b7 IEEE 802.11: deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE) -
axlfsi
veterán
válasz
vargalex #44010 üzenetére
Szia!
Mar szinte biztos, hogy Gargoyle related a dolog, csak azt nem ertem, hogy ez most feature vagy bug?
... a ket telefonon kivul, a laptop auth.-nal is ugyanugy ott ez a sor.
UI.: nem tudom, de valoszinuleg ez nem okoz problemat es feature (de erteni, nem ertem egyelore).
-
axlfsi
veterán
válasz
vargalex #44008 üzenetére
Szia!
Igen-igen, ez az, amit en is megtalaltam a Gargoyle foruman. Megcsinalom, de most meg egy negyed orat hagyom igy, megnezem a gyerek androidja mikent viselkedik.
Addig is, hadd kerdezzelek, szerinted ezt is meg kellene lepnem?
echo 1 >/sys/kernel/debug/ieee80211/phy0/ath9k/disable_aniIlletve, a logokban azt latom, hogy a gyerek telefonja authentikaciojanal is ott a RADIUS sor a logban:
Sep 11 13:16:31 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 24:69:a5:64:bb:bc IEEE 802.11: authenticated
Sep 11 13:16:31 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 24:69:a5:64:bb:bc IEEE 802.11: associated (aid 2)
Sep 11 13:16:31 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 24:69:a5:64:bb:bc RADIUS: starting accounting session 00000035-00000006
Sep 11 13:16:31 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 24:69:a5:64:bb:bc WPA: pairwise key handshake completed (RSN)
Sep 11 13:16:36 Gargoyle daemon.info dnsmasq-dhcp[1708]: DHCPREQUEST(br-lan) 192.168.1.172 24:69:a5:64:bb:bc
Sep 11 13:16:36 Gargoyle daemon.info dnsmasq-dhcp[1708]: DHCPACK(br-lan) 192.168.1.172 24:69:a5:64:bb:bc android-976cf6db8d432b04
Sep 11 13:16:41 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 2c:d0:5a:d8:4e:73 WPA: group key handshake completed (RSN)
Sep 11 13:16:41 Gargoyle daemon.info hostapd: wlan0: STA 24:69:a5:64:bb:bc WPA: group key handshake completed (RSN) -
axlfsi
veterán
válasz
vargalex #44005 üzenetére
Az mar szepen latszik a logokbol, hogy szakadozik. Mar csak arra kellene rajonnom, hogy miert is van az, hogy deauthenticated due to inactivity (timer DEAUTH/REMOVE)
UI.: mindamellett, a RADIUS auth-ot sem ertem, de most megjott a gyerek, mindjart megnezem az O telefonjaval is (Huawei Y300).
-
axlfsi
veterán
válasz
vargalex #43999 üzenetére
Szia!
..., nos, hiaba, nem tul relevans fel napnyi tapasztalat es teszteles. Ugy kepzeljetek el, hogy most abszolut hasznalatban volt a telefon. Egyik percben meg egy levelet olvastam (adatfogralom volt), utana egy kicsit nyomkodtam rajta valamit, de nem neteztem (nyilvan nincs is sok koze hozza), amikor is mar latom, hogy a Skype a telefonon offline(!). Szoval, aktiv hasznalat mellett is dobja a wifit a router... Ezzel is okosabb lettem mar (nem kell a kinlodas, hogy reboot, varakozas 15percig, majd akkor megnezni, stb).
Valaki, nalamnal jobban hozzaerto esetleg megnezne, hogy lat-e relevans informaciot a hibajelensegre nezve?
http://pastebin.com/iDkpDqBGKoszonom!
UI.: ez az eszkoz, ami leszakadt: 60:21:c0:b2:d5:0f de semmi furcsat nem talaltam...
-
axlfsi
veterán
válasz
vargalex #43993 üzenetére
Szia!
Vajon annak lenne ertelme, amit egy hasonlo esetben (is) irtak a Gargoyle foruman, hogy az Atheros Adaptive Noise Immunity-t es a Low Ack-ot kikapcsoljam?
SteveL: igazad lehet es az egeszben a vicc, hogy nalam sem volt soha semmi baj a gyarival, nem kenyszerultem a cserere, mint sajnos sok esetben az ittlevo kollegak, akiknek meg pont a gyarival volt sok gondjuk. Viszont, annyira megkedveltem a reszletes beallitasi lehetosegeket (pedig meg semmit nem eszkozoltem, az meg csak a kovetkezo lepes lenne), hogy ugy gondoltam, nem adom fel. Mar csak azert sem, mert ha meg osszejon, akkor milyenjomaraz!
-
axlfsi
veterán
válasz
vargalex #43988 üzenetére
Szia!
En ahogy elneztem az elmult ket napban, nagyon sok esettel, kulfoldi forumokon kulon-kulon csak ezzel a problemaval foglalkozo topikokkal talalkoztam, de igazabol, hatekony megoldasra egyelore meg nem jutottam.
Ti, akik mar regebb ota OpenWrt alapu fw-eket hasznaltok, mindannyian ugy valogatjatok a fw-hez a wifi-s eszkozoket, megbekeltek idovel ezzel a meglehetosen kellemetlen hibaval vagy csak egyszeruen szerencsetek volt/van es meg nem futottatok bele? Oszinten kivancsi lennek, hogy ki, mikent oldotta meg. Nemsokara visszateszem a Te fw-edet is, megnezem azzal, mert mar nagyon kivancsi vagyok.
UI.: marmint, kik tesztelik igy, ahogy, ezeket az Atheros modulokat? Csak azert kerdezem, mert a gyari alatt valoban sosem volt ilyen problemam meg. Azert bizom benne, hogy hamarosan megoldjak... de ahogy fejlodik a technika, fel ev mulva felo, hogy erdeklodes hianyaban, nem is lesz mar ra igeny
-
-
jhorogh
aktív tag
válasz
vargalex #14240 üzenetére
Hello!
Ez a FW van a TP-Link 1043-as routeren: OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342
Port forward sehogy sem akar menni. Traffic Rule-t állítok be a 9293-as portra de minden tool azt írja, hogy a port closed. Újra is indÍtottam a routert a rule beáálítása után de akkor sem akar jó lenni. Ugyanúgy állítom be ahogy a Luci_HTTPS rule van (az a 443-as portra van állítva és az a port nyitott is) de akkor sem jó.
Van valami ötleted mi lehet a gond?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- IPhone 12 64GB gyári független 2 év RJ jótállás
- IPhone 11 128GB gyári független új akku
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest