- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attesz
aktív tag
Szia Suste!
A képeket a hozzászólásnál töltöttem fel.
Van egy olyan opció, hogy feltöltendő képek.
Igazából nem értem, hogy miért van, ha a hozzászólásnál nem jelenik meg.Ha hazaértem, akkor kipróbálom a HDD-Managert.
Az exroot-ot azért csináltam, mert szeretnék használni mc-t (Midnight Commander), ha lehet.
A frissítésben tudsz segíteni?
A mit és hogyan érdekelne.
Egy 4300-asom van.Kösz a segítséget.
Üdv
Attesz
-
lócitrom
őstag
köszi. TFTP-n próbálom használhatóvá tenni, de valami miatt nem megy. az eszköz előéletéről sokat nem tudok. úgy néz ki elindul, minden LED felvillan, szépen betölt és ezt követően a második és harmadik villog felváltva. de elérni nem érem el. LAN nem világít, de a gép ettől még látja. beazonosítani viszont nem tudja. a program pedig csak annyit csinál, hogy idővel loopback-re vált. log üres. mi lehet a hiba?
-
Alteran-IT
őstag
Köszönöm, végül is nem új a dolog, mikrotiknél is találkoztam már vele hasonló alkalmazásban, csak a fene se tudta, hogy így hívják
Bár ott talán valami más neve van, de meg nem mondom, hogy mi az, meg az elnevezések annyira nem is érdekelnek, viszont arra kíváncsi lennék, hogy most pontosan mire is gondoltál, tehát alternatív fw és ez a megoldás, vagy a jelenlegi helyzetben van valami még, amit nem vettem figyelembe? -
Alteran-IT
őstag
Megkérem a topikgazda urat, hogy ne káromkodjon
Lehet amúgy alap dolog és szégyellnem kellene, hogy nem ugrik be, de mi is az a mesh?
Routereknél már hallottam 1-2 alkalommal, lehet tudom mi az, mármint hogy találkoztam vele, de így a szóból egyáltalán nem jön le nekem, hogy mi az -
tigipuf
senior tag
Valamit lehet benéztem,lehet csinálok egy webrevert,és onnan újrarakom a rendszert.
A kérdésedre annyit tudok válaszolni,hogy volt már egyszer ilyen gondom és akkor visszaraktam egy régebbi suste-t,de lehet tar volt ,nem tudom már,de az tuti ,hogy a 0,6-ossal ment gyakorlatilag 2 éve.
Végül is rájöttem ,mindig a külső vinyó+torrent kezdi a kavarást ,utána összeomlik a minidlna is.
Szeretnék okosabbakat is is mondani de sajnos semmi közöm az egészhez -
trinitronka
tag
Úgy gondoltam, hogy ha a Netis tud kb.150-et akkor egy 450 es TP többet fog tudni,
A történethez tartozik a méréseket ugyanabban a helyiségben végeztem ,de használni egy másik helyiségben használom ahol már a Netisből 40-50 Mbps marad a TP 20-25. Gondoltam ,ha TP 450-ese erősebb akkor a másik helyiségben is több lesz 40-50 től.
Még egy adalék van egy ASUS N12 300-as az is simán veri a TP 450-et.
Az hogy nincs 100 se, az egy másik kérdés.... Igen, ez a fő kérdésem.Szóval csak azt szeretném valaki olyan cáfolja meg ,hogy ez a rouer csak ennyit tud és tényleg marketing duma a 450 ,akinek pontosan ilyen routere van TP-Link WR1043N v5.
-
Janos46
tag
Nekem az Ütemzett feladtokban van - 0 0 * * 0 /bin/backup '/mnt/BACKUP' '/overlay' 'backup' - ez a sor, ami minden vasárnap éjfélkor készít egy mentést (amit #-al letiltottam, mert hamar megtelik a tároló). Amit írtál miért nem oda kell írni? Mondtam hogy kuka vagyok, a cron útvonalát a www_suste-ban leírnád?
-
Dolcevita27
csendes tag
Sajnos semmi változás egyik MiniDLNA verzióval sem.
Leírom megint, hogy mit tapasztalok, ismét felvetve a problémát:
1043 v4 router LEDE-vel
miniDLNA elkezd beolvasni és általában ugyanott megáll, nem indexel be mindent. Próbáltam kivenni teljes könyvtárakat az elakadás környékén, vagy más sorrendben megadni a könyvtárakat, ekkor kicsit több, vagy kevesebb (általában 200 - 400) médiánál ugyanúgy megáll és a többi kb. 1500-at már nem indexeli.
Újraindítás után friss indexelés közben, akkor amikor megáll az indexelés, újraindul a router, utána a már beindexelt médiák stabilan lejátszhatóak és a friss letöltéseket tovább indexeli.Mit tudnátok javasolni?
Laikus vagyok, talán a következők eredményre vezetnének?
HDD ext4 formátumú, esetleg lehet fájlrendszer sérülés, van erre valami ellenőrzés, javítás?
Teljes LEDE újrarakása?
Van esetleg bármi más FW v4-re, ami tud DLNA-t és torrentet (ezeket használnám)?Vagy egyáltalán merre induljak el?
Előre is köszönöm!
-
woodworm
veterán
Ne is mond!
A 1043v1-es valahol a szekrény alatt switchként működik. Mielőtt oda került kipróbáltam én az újabb kiadásokat, de valahogy mindig vargalex fw-je került vissza a régi kernellel.A lede-t egyébként tényleg csak a verzióazonosság miatt ajánlottam, nem tudom hogyan működnek egymással a különböző verziók és ebből ne legyen problémája.
-
Dolcevita27
csendes tag
Szia!
Sokat próbálkoztam, de szerintem nem változik a verzió. Beleírtam próbaként az /etc/init.d/mindlna fájlba a # után és ott marad a frissítés után is, azaz nem írja felül a fájlt...
A Rendszer > Mentés / Firmware menü alatt a Biztonsági mentés visszaállítása -hoz töltöm fel. ide kell?
-
Headless
őstag
Le is csaptam egyre gearbestről eu raktárból 38 usd-ért ha megjön megnézem van-e. Topikja, de ha nincs lehet felölelem egy rövvid ideig... Erre extroot már tuti nem fog kelleni... Ramból sem lesz hiány. Remélem lede jó lesz a wifihez ha jó lehet veszek mégegyet wds kliensnek... Drágábban vettem annó a 1043 v2-őt mint ezt.
-
Cadal
őstag
Nem igazán tudom, hogy azt hogyan kell, de nem voltam rest és rákerestem google-ban!
Na szóval azt úgy kellene, ahogy itt le van írva szóval a böngészőbe így kellene beírni a címet: ssh 192.168.1.1
majd belépni root jelszóval
és utána begépelni valahova hogy: root@LEDE:~# opkg install kmod-usb-printer kiegészítve a force szóval? Vagy nem így működik? -
Buckey
őstag
Megpróbálom win7-tel és másik böngészőből.
Mondjuk Telnet ezt írja hibának: Network error: Connection refusedNetet egy T-Home-s Gateway-ből kap. Lehet, hogy nem oszt DHCP-t?
Valahogy meg tudom nézni így?szerk.: Firefoxból sem működik és megpingeltem a HGW-t, de Destantion host unreachable jött ki.
-
vargalex
Topikgazda
Mindegy milyen verzió, ha a fenti parancsokat SSH-n kiadva működik a telepítés repo szerkesztése (vagy csomag manuális letöltése) nélkül, akkor LuCI-ból is működnie kell.
Hiszen, ahogy írtam, LuCI-ban a csomagforrások frissítése gomb éppen azopkg update
parancsot, a telepítés pedig az
opkg install
parancsot futtatja.
Mivel SSH-n működik, ezért gondolom valamelyik stabil LEDE repo van beállítva.
Szerk.: hacsak az alkotó nem nyúlt hozzá és cseszte el a LuCI megfelelő részét.
-
obligat
senior tag
Igenám, de ahová raknám a repeatert, az nem merevlemeznek való vidék (kazánház/padlás), arra inkább kerítettem (már amikor megjön) a kínai csodákat. Kapnak egy-egy kis lábakon álló tetőt a por ellen, aztán bírják, amíg bírják, nem sajnálom egyiket sem. A tplinkkel meg nagyon sok harcon és kompromisszumon vagyunk már túl, azt sajnálnám
-
Marci112233
addikt
Az addig oké de azért egy falon át egy a szomszéd szobába azért ne legyen már ennyire kevés.
De hogy tovább is legyen. Az én laptopom itt van a routertől 2 méterre és azon is észrevehetően lassabb a net mint az asztali gépen ami madzagon kapja a netet. Na most ezt a laptopot meg tudom oldani cat5e kábellel mert van egy 3 méteres darabom, de ha már van WIFI akkor meg minek? Ha nem tud ez az 1043ND V4 még annyit sem mint a régi 542G akkor mi a fenéért kerül több mint 10K-ba? Ha egy aljsóbb kategóriát vettem volna 10k alatt még érteném is, de így nem.
Na most akkor a teljesítmény leszabályozást az antennával érték el? Ha igen akkor az 1043ND-re felteszem a régi 542G antennáját akkor az 1 antennával menne? Elvileg mindkettő 5dBi RP-SMA antenna. -
Dolcevita27
csendes tag
A http://192.168.1.1:9092 oldal remekül működik, végül úgy tettem fel, ahogy most írtad, Luci mentés / visszaállításon keresztül.
Utána ahogy Darázsnak is írtad:
Sercive installer alul Upgrade -> listából http://downloads.lede-project.org/snapshots/packages/mips_24kc/packages/minidlna_1.2.1-2_mips_24kc.ipk telepítveUpgrade, wait for finish...
Downloading http://downloads.lede-project.org/snapshots/packages/mips_24kc/packages/minidlna_1.2.1-2_mips_24kc.ipk Package minidlna (1.2.1-2) installed in root is up to date.
FINALISED -
-
Dolcevita27
csendes tag
Letöltöttem a basic-2017-11-08.tar.gz fájlt és WinSCP-vel felmásoltam a fájlokat.
Gondolom mást is kellett volna tegyek, mert továbbra sem érhető el a 192.168.1.1:9092/System/installerElég lenne, ha rögtön a MiniDLNA 1.2 frissítést másolnám fel... csak 2 dolgot nem tudok:
1. Pontosan mit töltsek le?
Talán ez lenne az? https://repology.org/metapackage/minidlna/versions
- ha igen, melyik verziót - van vagy 6 féle LEDE-s?2. Utána Luciban milyen paranccsal tudom frissíteni?
Köszi!
-
Dolcevita27
csendes tag
Köszönöm, ez talán segít nekem is, azonban ez így kínai nekem...
Mi az a 9092/System/installer oldal?
Ilyen említést találtam: 192.168.1.1:9092 - azonban nekem erre nem jön be semmi...Hol találok erről valami leírást, hogy hogyan tudom frissíteni a MiniDLNA-t?
Nekem is ezt kell letöltenem?
[link]
WR1043 v4 router + LEDE 4.4.71Köszönöm!
-
gabe96
aktív tag
Adjon Isten szép estét!
Tud nekem arról valaki nyilatkozni, hogy a v4-es verzió mennyivel gyorsabb(gyorsabb-e) torrentezés és médiamegosztás(samba) szempontjából, mint a v1?Most tervezem lecserélni a v1-et és lamentálok, hogy v4 legyen a következő, esetleg próbálkozzak meg az Archer sorozattal
-
Zsolteecah
tag
Seeya !
Szeretném feldobni a openwrt-det a TPLINK WR-1043nd v.2es routeremre a kérdésem,hogy frissíted e még a komponenseket vagy sem?
http://suste.xmsk.ovh/Openwrt_Barrier_Breaker/TP-LINK-TL-WR1043N-ND-V2/suste-OpenWRT-BB-0.8.1-tl-wr1043nd-v2-squashfs-sysupgrade.bin
ezt a verziót dobnám fel
-
nOvOp
senior tag
Köszi, azt hogyan?
Ezt kell letöltenem és az általad írt helyen az "Add Package for list:"-nél betallózni, majd a felette lévő installra nyomni? -
twingo16v
tag
Értem, köszönöm a válaszod!
HA nincs bekapcsolva akkor a wifis eszközök max 70-80Mbit/s -el linkelnek, ha be van kapcsolva, akkor a 150-es eszköz 150-en, a 300-as 300-on.
Pl.: ha a 150-es tablet 64-en linkel, akkor egy 1Gb-os fájl átmásolása rá, vagy róla 2x annyi idő, mint ha 150-en menne. Persze ez normális.
Ezért volt nekem bekapcsolva a NO scan.
Ha már 450-es wifije van, tudja is, persze nem tudja, de azért a 300-at, vagy a 150-et illene neki.
De sem a gyári FW, sem a LEDE-vel nem tudja.....Hulladék! -
Mr.Skynet
senior tag
-
Mr.Skynet
senior tag
#67322 suste:A 1043ND sok nagyker szerint kifutó termék (nagyon erőltetni kell az AC-t állítólag
), közbe meg a 1043n fénykorát éli, de szerintem csak az ND hiány miatt. Ahány regisztrált viszonteladó kisker, vállalkozó stb. annyi féle %-os kedvezmény szerint látja az árakat mindenki, én pl. 1 helyen látom nettó nagyker 9200-ért az ND-t, ha erre csak az áfát ráteszem már 11684 Bruttó jön ki (0.-Ft haszonnal!), felcsapok egy gúglit és ennél kevesebbért adja más (nyilván haszonnal együtt!), aki nyilván nem 3db-ot vesz hanem 50-et és kér rá egy egyedi árat [link] Szóval az áras részekbe szerintem ne is menjünk bele, sajnos semmi értelme...
#67327 Tamás88: én őszintén szólva még sose fogtam a kezemben 1043n -t, szóval a fene tudja mik vannak rajta, de gondolom a gyártói infó csak nem téved.
-
Anonymus23
veterán
Nagyker oldalon megjelent a WR1043ND v5 is, de semmi extrát nem látok a v4-hez képest, TP-Link oldalon még csak v4-hez van támogatás...
Képet nem tudok felrakni, mert mindenhova sikerült a miniatűrőket nekik belinkelni
Színre szagra ugyanaz mint a v4, gondolom kezelőfelület meg miegymás lesz más
Árban is ott egyforma. -
-
-
zolee1967
tag
Sziasztok,
ezek alapján nem vagyok biztos benne, hogyan és milyen Openwrt kell rakni egy új 1043V4 routerre, amelyen még a gyári fw van.
Segítsetek, hogy mit és hogyan kell feltenni, hogy visszakapjam azokat az extra funkciókat amit a régi 1043V1-en használtam (vargalex build):
- Transmission
- DLNA
- torrent klines
- file serverelőre is köszönöm
-
nOvOp
senior tag
Eddig a DDNS-t nem sikerült beállítanom, a noip.com-ot nem találom a felsorolásban.
Valamint a szűlüi felügyeletet sem. Adott MAC címet szeretném időközönként lekorlátozni napok, időintervallumok szerint.
Illetve a wifi-n valamiért gyengébb a hálózat. 100/100-as digi netem van. A korábbi WR741N wifin hozta a router a 80/90-et. A WR1043ND meg csak a 40/50-et (ami 2 szobával arréb már 27/46) és dlna és transmission leállítva. Mindkettő esetében a router mellett ültem. Van erre valami beállítás? -
SteveBeard
senior tag
Szia!
Még Alex build-jében használtam 1-wire eszközöket, akkor ezt a bootolás utáni indulást úgy oldottam meg, hogy az
/etc/rc.local
fájlban azexit 0
sor elé beillesztettem ezt a parancsotowfs -u /opt/1wire
és ott működött.
Természetesen az elérési út Nálad más.A sensorok hőmérséklet adatait pedig ezzel a paranccsal olvastam ki:
SENSOR1=$(cat /opt/1wire/28.3711DF030000/temperature | awk '{printf "%3.2f\n",($0)}')
-
nOvOp
senior tag
Sikerült köszi!
Az normális, hogy nem annyira gyors a webes oldala (mint pl. a gyárinak). Másodperceket kell várni, míg bejön egy menüpont. Igaz nem fogom mindennap használni. Közben átmenten linuxra és ott gyors
Most ismerkedem a torrent, dlna, samba és ddns szolgáltatásokkal. Igazából ezeket használnám főként. Amennyiben van ehhez korábbi leírás, szívesen venném, Köszi még1szer!
-
nOvOp
senior tag
Feltenném szívesen, csak ezt a lépést nem értem:
2: Copy "suste-headless-0.8.3-backup-TpLink1043v4-Lede.17.01.2-2017-07-15.tar.gz" to "/tmp/BACKUP/".
192.168.1.1:9092:
3: 9092/SYSTEM/Backup/Restore Backup: "/tmp/BACKUP/suste-headless-0.8.3-backup-TpLink1043v4-Lede.17.01.2-2017-07-15.tar.gz" Restore
Ez a hely - /tmp/BACKUP/ - a router belső memóriájában van? Oda hogyan tudok másolni? -
wigyori
tag
LEDE-be nem sokat - alapvetoen semmit - nem fejlesztek, en maradtam az OpenWrt taborban. Hauke-nak segitek a sunxi targetben, de ezenkivul nem vagyok hajlando hozzanyulni, megvarom amig a merge-et megcsinaljuk. A trunk pont emiatt nem frissult feleve, a CVE-ket leszamitva, mert varjuk a merge-t, bar a magam reszerol egyre inkabb hulyenek nezve erzem magam a LEDE-sek reszerol.
A csomagokra gyorsan raneztem:
- knockd - ehelyett nem az fwknop van?
- wput - ezt hirtelen nem talaltam meg, hogy miert lett kidaralva, gondolom nem volt hozza maintainer, es a package cleanupnal oldpackages-be lett mozgatva
- digitemp - szinten: https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=62333Ha van vallalkozo szellem, a wput/digitemp package maintaineleset felveheti.
841v13? LEDE-ben supportalt [1] elvileg, vagy arra vonatkozik a kerdes, hogy CC-be lehet-e backportolni?
Ha jol nezem, MT7628 van benne, azzal meg nincs tapasztalatom.
Udv,
-w-[1] https://forum.lede-project.org/t/installing-on-tp-link-tl-wr841n-v13/4930/5
-
markvar07
csendes újonc
Frissittettem Lede-re, az istenért nem tudtam netet varázsolni. Amikor állítottam be netet felhasználó név, jelszó csak töltött-töltött, nem mentette a beállításokat. Újra indítottam laptopot, routert, semmi. Vissza akartam tenni a gyári oem et. Ez alapján https://youtu.be/q3RKDVwIDTk amikor végzett újra indult a router és utána megállás nélkül csak újra indult... Vége a routernek? Vissza vittem garanciába, hátha...
-
twingo16v
tag
Köszi!
Idő közben visszatettem a 17.01.2-t.
Ott nincs ilyen gond ugyanazokkal a telepített csomagokkal még van 1MB szabad hely.
Viszont a 17.01.2- volt olyan gondom korábban, hogy 16-20 naponta lehalt a wifi interface, nem segített semmi, csak ha újrahúztam a vasat.
Ezzel a fast-patch-essel 19 nap alatt nem jelentkezett.
Már várom a következő hivatalos frissítést. -
Doky1988
senior tag
Úgy csináltam ahogy levan írva! Programot elindítottam, directorynál kiválasztottam azt a könyvtárat amiben van a .bin, server interfacesnél a 192.168.0.66-ot, routeren nyomtam folyamatosan a resetet, áram alá helyeztem, majd kb 3-4 másodperc múlva elengedtem a resetet.. semmit nem csinált :/
Screenshot: [link]
-
Doky1988
senior tag
Ezt találtam:
Ezt a TFTP-s témát, csakis kizárólag PATCH kábellel lehet megcsinálni?
Mert én rendes hálókábellel próbáltam nekem úgy TFTPd32 nem adott be semmiféle .bin fájlt mint ahogy bekéne adnia.. és érzékelnie a routernek.. ezért vegyek patch kábelt mediamarktba külön vagy akkor azzal sem fog menni?Tehát bocsi annyira nem vagyok ebbe benne, a patch kábel = sima utp kábellel amivel összevan kötve a gép + router pl?
-
Doky1988
senior tag
-
Laszlo733
aktív tag
Ok! Annyit csináltam, hogy a fő router lan ip beállítottam 192.168.1.1-re és nyomtam egy Set Switch-et.
Utána ilyen lett:
Úgy látom, hogy a torrent rögtön el is indult. Mikor járok jobban, ha a fő routeren hagyom a dns futni, vagy a második routeren. Egyenlőre kintől a transmissiont, ftp-t, Lucit nem érem el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Trollok komolyan
- Mobilinternet
- Milyen videókártyát?
- BMW topik
- Star Citizen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Óra topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garmin Fenix 6 Sapphire
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged